Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Je li moze da se izvuce skuplji paket po nizoj ceni nekako u prelasku sa Ikoma na SjBB? Hvala :)

Bio sam nabedjen da korisnici trebaju da dobiju 6 meseci po 990 din bilo koji paket, ali realnost je da po prelasku na sbb placas regularnu cenu koja je navedena na sajtu.
Zato su se drugi slatko nasmejali :)

Da li postoji opcija da se odbije potpisivanje ugovora i da se ostane na ikom paketu?

Postoji, mada mi je danas jedan ikomov radnik rekao da postoji zackoljica da taj stari paket moze vaziti do kraja ugovorne obaveze.
A kad istekne mora neki drugi paket. Onda sam ga priupitao - kako onda za tel5, nemam ugovornu obavezu, tj UO je na neodredjeno.
Posle je demantovao da nije siguran oko tih pravnih stvari.
Ono sto je receno zvanicno: mozes da odbijes potpisivanje ostaje ti taj paket, ono sto je nezvanicno videcemo ako ima zackoljica.

Jos kada bi mogli novi korisnici da potpis flat2 paket (onaj od 2020 dinara)

Da li postoji opcija da se odbije potpisivanje ugovora i da se ostane na ikom paketu?
Mislim da trenutno moze, ali za ubuduce ce biti problem odbraniti se jer im je cilj da svi preuzmu standardne Sbb pakete koji su , naravno, dosta skuplji.

I da, dok se ne promeni oprema ( modem, dekoder ) i ne prebaci signal na njih, ne mozes da koristis njihovu kompletnu uslugu.

Poslednja izmena:
A sta je kvalitetnije uzeti, SBB ili IKOM?
Sobzirom da im je sad cena ista.. Ko pruza kvalitetniju uslugu?

Pa mislim da pruza Ikom :d :d :d

Al je ipak bolje uzeti SBB :d :D

Sa obzirom da je to sad jedna firma odnosno Ikom=SBB mislim da nema neke bitne razlike :)

Poslednja izmena:
Pa i ja to pomislih al reko mozda je support bolji kod neke firme...
I da sbb preko ikoma ne zakida...

Support ce se pre ili kasnije svesti na isto... Deo Ikomovih ce zadrzati a veci deo ce otpustiti i integrisati ih u SBB.

Sto se tice zakidanja, mislim da je to vise do kraja (dela grada) gde pruzaju usluge i jedni i drugi... Neki moji drugari se kunu u SBB da kida, dok ga drugi pljuju na sva zvona. Meni u kraju Ikom je generalno radio ok, dok kod drugara radi Boze sacuvaj.

Sve je isto, razlika je samo sta ti zaista treba.
IKOM ima povoljnije pakete i vise za manje para, SBB ima HD kanale pa ko ne moze bez HD-a uzima SBB, ostali ostaju na IKOM-u

Nego mene zanima, da li ce nama koji imamo akciju FLAT 3 u decembru produziti akciju? :)

IKOM ima povoljnije pakete i vise za manje para, SBB ima HD kanale pa ko ne moze bez HD-a uzima SBB, ostali ostaju na IKOM-u

KAko vise za manje para, kada je sada sve isto ?

Nije sve isto, uporedi malo bolje cenovnik, u principu isto dobijaju korisnici jeftinijih paketa, a korisnici skupljih paketa bivaju dosta osakaceni (primer 250 na 150 mbps po istoj ceni).
Tv manje vise ostaje isto, dok unify usluge ne racunam.

pa to po starom ikom-ovom cenovniku.. sada po novom sve je isto...

Ako si nov korisnik i uzimas duo silver uz UO 24 meseca, prvih 5 meseci plaćas 1din. Pozdrav Aleksandar sbb

Nije sve isto, uporedi malo bolje cenovnik, u principu isto dobijaju korisnici jeftinijih paketa, a korisnici skupljih paketa bivaju dosta osakaceni (primer 250 na 150 mbps po istoj ceni).
Tv manje vise ostaje isto, dok unify usluge ne racunam.

Citas sta sam napisao?
IKOM ima povoljnije pakete i daje vise za manje para.
Ljudi bi samo da kontriraju a cak ni ne procitaju sta je napisano.

Ako si nov korisnik i uzimas duo silver uz UO 24 meseca, prvih 5 meseci plaćas 1din. Pozdrav Aleksandar sbb

Da li je ovo zvaničan SBB nalog ili privatni nalog zaposlenog u SBB?
U svakom slučaju, dobrodošao na forum, nadam se da ćeš pomoći u razrešenju nedoumica.

Sto je i dobro jer zato mozemo da zadrzimo stare FLAT pakete.
Da, ali, recimo, moji roditelji dugo nisu bili pod ugovornom obavezom na SBB-u.
Em što ih je preskakalo svako povećanje brzina (što je u redu), em su među prvima dobili NAT. Tako da sve ima svoju cenu.
Naravno za NAT nema garancija ni na novim SBB paketima.
Svakako i ja planiran da ostanem na starom Ikom paketu što je duže moguće.

Citas sta sam napisao?
IKOM ima povoljnije pakete i daje vise za manje para.

To za stare, tj. postojece korisnike.. Za nove, koliko vidim, nema povoljnije pakete vec iste.. Osim ako ima neka caka, tj. mogucnost, da se uzmu stari ikom-ovi paketi, a ne ovi sbb-ovi

Jel moze link ka sbb-ovom obavestenju.. Ja gledam taj paket duo silver net i tv, i stoji 6 meseci po 990 dinara.. Tako je i na ikom-ovom sajtu.. Ne pise 5 meseci po 1 dinar..
Vidim da je appello.rs isto "powered by sbb" i da njima stoji prvih 5 meseci za 1 dinar.
E sad, u tom stanu je do 2-3 godine bio SBB, pa je otkazan.. Da li bih ja bio novi korisnik jer bi ovaj put bilo na moje ime?

U Zemunu mi nude sa TEL 3 ( istekla uo ) da predjem na trio gold, 6 meseci ikomova stara cena + HBO paket ( ili pink ili plus ) 2 god. gratis

U pitanju je privatan nalog akvizitera koji prodaje pakete SBB.
Za Nove korisnike koji uzimaju duo silver paket prvih 5 meseci je po 1 din. Ukoliko uzimate neki od trio paketa prvih 6 meseci je po 1 din ili možete uzeti tv vox 32'', mobilni Tesla 6.2 ili tablet Acer Iconia One 7.

Za IKOM korisnike koji prelaze na isti paket npr. Flat 2 na Duo paket, prvih 6 meseci plaćaju staru cenu ( koliko ste plaćali Ikomu) a do kraja UO cenu novog paketa. Isto važi i za prelazak sa paketa TEL na TRIO pakete.
U slučaju uzimanja nove usluge pogodnosti su još veće. Na pr. FLAT 3 (2.675 din) na TRIO gold (3.589din.) U toku UO(24 meseca) plaćali biste 3.199 din. Zadrzavate isti broj telefona koji ste imali kod mts-a i dobijate telefonski aparat.

Unapred se izvinjavam na korišćenju foruma u reklamne svrhe.

@ Bilbo49

To govoris za IKOM ili za sve one koji rade (powered by SBB) ili su u vlasnistvu SBB-a ?

I ono najvanzije, da li mogu ja (koji nisam vlasnik stana) da potpisem tj. da bude na moje ime?
Sta se desava prilikom selidbe tj. promene stana ?

U pitanju je privatan nalog akvizitera koji prodaje pakete SBB.
Vrlo moguce trece lice koje je ovlasceno od strane SBB-a da prodaje pakete.
A ako sam pogresio onda sledece pitanje:

@Bilbo49
Imate li informaciju da li ce uopste SBB prosirivati svoju opticku mrezu po centru Beograda, i cak i u drugim gradovima (osim ono sto je naznaceno na sajtu)?

Za IKOM korisnike koji prelaze na isti paket npr. Flat 2 na Duo paket, prvih 6 meseci plaćaju staru cenu ( koliko ste plaćali Ikomu) a do kraja UO cenu novog paketa. Isto važi i za prelazak sa paketa TEL na TRIO pakete.
Ovo je bezobrazluk od strane SBB-a. Znam da ti nemas veze sa njima direktno al cisto da znas... Kako oni mogu mene da vode kao starog korisnika SBB-a i da nemam akcije 6 mesci za 990 ili sta vec, kad ja nisam bio SBB-ov korisnik nikad??? Sramota i koriscenje monopolske pozicije 1001%... Iskreno se nadam da ce MTS optika zaziveti sto pre, i onda cao zdravo Ikom/SBB

To za stare, tj. postojece korisnike.. Za nove, koliko vidim, nema povoljnije pakete vec iste.. Osim ako ima neka caka, tj. mogucnost, da se uzmu stari ikom-ovi paketi, a ne ovi sbb-ovi

Jel moze link ka sbb-ovom obavestenju.. Ja gledam taj paket duo silver net i tv, i stoji 6 meseci po 990 dinara.. Tako je i na ikom-ovom sajtu.. Ne pise 5 meseci po 1 dinar..
Vidim da je appello.rs isto "powered by sbb" i da njima stoji prvih 5 meseci za 1 dinar.
E sad, u tom stanu je do 2-3 godine bio SBB, pa je otkazan.. Da li bih ja bio novi korisnik jer bi ovaj put bilo na moje ime?

Ako je ugovor sa Sbb otkazan ( raskinut) ti bi bio nov korisnik.

I ono najvanzije, da li mogu ja (koji nisam vlasnik stana) da potpisem tj. da bude na moje ime?

Ugovor može biti na tvoje ime uz pismenu saglasnost vlasnika stana.

Pa i nije ti neka reklama, bar za Tel korisnike, jer ti je ponuda ista (bezobrazno loša) kao na sajtu. Šta bi me nateralo da se obratim tebi, a ne direktno njma?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Ja kao korisnik Tel 3 paketa jedino bih presao kao nov korisnik na trio paket 6 meseci po dinar ili taj vox tv za matorce. Ako je to izvodljivo samo recite gde da potpisem ?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno