Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Da, ali Intesa ne drzi sve POS terminale, to mora biti na nivou 3-4 najvece banke da bi doslo do izrazaja.

Da, ali Intesa ne drzi sve POS terminale, to mora biti na nivou 3-4 najvece banke da bi doslo do izrazaja.
Prenosim reči sa klipa gde je rađen intervju sa ženom iz banke intesa, a svakako da mora da se uključi više banka da bi pokrili kritičan procenat tržišta

Poslednja izmena:
Pa 4 banke samo imaju POS terminale uopste, kod nas. Intesa, KomBank, Alpha (AIK sada) i UniCredit. RF valjda ima, ali nikada nisam video njihov POS terminal, mislim da cak ni na OMW nije njihov?

Ne verujem da banke toliko velike promene diktiraju nego MC/Visa (Amex nema dovoljno udela na trzistu van Amerike, tako da je nebitan).

Da, Wave2Pay je Intesin Android App za Visa PayWave funkcionalnost.
Ja NIGDE bukvalno nigde nisam video da radi. Mozda u MAxi-u i to je to. U Univeru su tek skora poceli MC PayPass!

Intesina aplikacija radi u Maxi, McDonalds, DM, KFC, više apoteka, ...radi na dosta mesta...

Pretpostavljam da i u Lilly-u radi, oni i Maxi su im primarni korisnici za sve nove karticarske probe. Ali u apotekama van Lilly i dm-a si nasao da radi PayWave?

Da, ova na 50 metara od mene se zove "5 Plus", valjda ih ima još po gradu.

Što se POS terminala tiče, imaju ih i druge banke, ali su im uslovi uglavnom takvi, da ispadne kao da ih i nemaju. Poznajem više ljudi koji koriste neku banku kao primarnu za svoju maloprodaju, a samo zbog POS terminala uzimaju neku drugu banku.

Hvala svima na savetima. Otvorena ,za sada plastificirana(čeka se 10dana),regularna Intesa Visa Electron kartica. Kada uđem u 'štos' ,otvaram mts karticu,jer za razliku od Tnor-a ,podizanje novca sa svih bankomata se vrši bez provizije.

Jedno informativno pitanje. Na booking-u sam rezervisao smeštaj i piše da u slučaju otkazivanja naplaćuju 50% od iznosa. Kako oni to mogu da urade ako nisu tražili cvv kod, nego broj kartice i datum do kad važi?

Verovatno nikako ;)

E ovako imam Visa internet karticu, i do sada sam uplacivao eure, da li mogu da uplacujem i dolare, zato sto placam preko paypal naloga. Hocu da izbegnem konverzaciju evra u dolare. Zato hocu direktno da uplatim dolare da li je to moguce?

Moze, pici. Najbolje je ako imas franke, svajcarske.

:D

Hvala na odgovoru, bunilo me sto ja na primer uplatim 100 eura na karticu i platim nesto preko playpal-a tipa 100 dolara i odu mi sve pare sa kartice, a koliko ja znam razlika izmedju dolara i evra je nekih 15 dinara... zato hocu sad da uplatim dolare i ne gubim nista

Alfa, zašto ložiš čoveka bezveze.
Možeš da uplatiš bilo koju konvertibilnu valutu, ali na izvodu iz banke će ti stajati transakcija u EUR.
Dakle, najbolja opcija je uplaćivanje EUR, kupovina u EUR - nema konverzije.
Najgora opcija je uplata u nekoj drugoj valuti, a plaćanje koje nije u EUR, pošto imaš dvostruko konvertovanje, prvo iz te valute u EUR, pa iz EUR u valutu plaćanja.

Nemoj da je neko zucnuo :)

@RR, pa zasto mu pomoci? U prvoj poruci mu pise zasto "trosi" vise, i da se u EURima vode sve kartice.

Pustite ih da pogrese, neka ih kosta, mozda ce nauciti dve stvari umesto jedne.
U stvari tri. Da koriste EUR, da postoje vec odgovori, i da cene tudje vreme.

Poslednja izmena:
Večeras sam nešto dobre volje, glupo mi da ne napišem...

Uvek je neko dobre volje, i onda od 10000 poruka u temi je 7000 "da li da koristim dolare" i "zasto mi naplacuju vise", umesto da se nesto pametno vidi.

Probajmo neko vreme - ko nece da cita, ostavimo ih da nauce sami.

@svi
Ima li neka banka dinarski račun za studente, da samim tim bude džabe, ali da ima platnu karticu i uslugu elektronskog bankarstva? Znam za Telenor, može neka offline banka?
Hvala!

Intesa, RF :) Mada bi RF preskocio zbog provizije, ali sve radi kako treba, pa ne moras da brines.
UniCredit valjda i dalje ima, sestra je do skora imala, i morala je svake godine da nosi potvrdu da je student da ne bi poceli da naplacuju.

@Кибицер
Мислим да је овај Комерцијалне ненад***ив:)
http://www.kombank.com/start-set
Није конкретно за студенте(вјечне),али је за тај период
Имаш и МТС банку као други бесплатни избор јер је она за мене офлајн банка.:D

Hvala obojici,
Tek sada vidim da Intesa ima Student Hit, ali piše da je račun bez troškova održavanja samo u prvoj godini? Najviše bi mi odgovarala Intesa, jer sam i ja tamo, mogu instant da prebacujem pare.
Prva 3 online plaćanja su gratis

Unicredit - sajt uopšte ne pominje bilo koju varijantu za studente

Kombank - ovo izgleda dobro, imaju samo starosni uslov, ne moraš biti student. Ali ne piše da su transakcije džabe, znači primenjuje se tarifnim.

Jel bitno da budu odvojeni dinari za dve osobe?
Kid Imtese bu trebalo i obican racun da postoji bez provizije vise od 1 godine. Pise u tarifniku 3.4.

Poslednja izmena:
Hvala obojici,
Tek sada vidim da Intesa ima Student Hit, ali piše da je račun bez troškova održavanja samo u prvoj godini? Najviše bi mi odgovarala Intesa, jer sam i ja tamo, mogu instant da prebacujem pare.

Kombank - ovo izgleda dobro, imaju samo starosni uslov, ne moraš biti student. Ali ne piše da su transakcije džabe, znači primenjuje se tarifnim.
Raspitaj se za Raiffeisen klub:

https://www.raiffeisenbank.rs/stano...i-racuni/raiffeisen-club-paket.1409.html#tab1

@alfaunits
Ako me pitaš da li bih je ovlastio po svom tr - ne, ne bih, nije to suština. Mora da ima tr na svoje ime, da sama vodi računa o svojim finansijama (naravno da će dobijati od nas), i da plaća račune koji su na njeno ime - za početak mts postpaid.
Ovlašćena je već par godina na moj TB, sad je punoletna, može da ima svoj račun, i da pravi sopstvenu istoriju u bankama.

@Septimus hvala, poslao upit, ali već vidim da transakcije nisu besplatne

Poslednja izmena:
Pogledao sam na brzinu i nisam uocio da pise nesto u vezi transakcija.
Koje su cene?

Ako je bitno da placa samo MTS, VIP, Telenor, te stvari moze besplatno preko MC kartice da placa na portalu. Mislim da kod RF cak moze za MTS i VIP da registruje karticu da placa SMSom (prilicno lako i zgodno ako moze!), Telenor ne moze SMSom (samo dopune mogu).
Infostan racun bi isto trebalo da je oslobodjen, ali to vec mora da proveri da li vazi ako se placa eBankingom, u svakom slucaju moze da otvori trajni nalog za Infostan, EDB/EPS i besplatni su. Za SBB vec ne znam da li je besplatan, on nije kao ovih 5.

Minus je sto RF naplacuje proviziju za ino placanja. Za MC debit mislim da bese samo 1% za non-EUR, 0% za EUR, proveri.

Infostan plaća banci proviziju u svakom slučaju! tj nema provizije za tebe. Trajni nalog moze za sva JP a za SBB samo ako banka ima ugovor sa njima a ja ne znam ni za jednu (što ne znači da nema)

Unikredit ima za studente sigurno jer sve studenske državne stipendije i krediti idu samo preko UK banke pa se raspitaj. Znam sigurno da je bilo do ove studenske godine :)

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Dobar tip, hvala ZAP.
Neće ona imati te troškove stanovanja, živi sa nama. Cilj mi je da nauči i navikne da koristi tr i elektronsko bankarstvo, da sama vodi računa o svojim obavezama. Za sada će imati sigurno svoj mts račun, ali treba da zna i kako da, recimo, plati troškove za lična dokumenta, pa da to mora da overi,...
Da nauči bankarske usluge, kako da prepozna skrivene troškove, i da stvara sopstvenu istoriju, kao klijent.

Hvala obojici,

sva plaćanja su za dž kod kom banke...

Vrh Dno