Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Verovatno je pominjano više puta..koju karticu preporučujete, da nema provizije i da je besplatno održavanje?
Koristio bih je isključivo za on line kupovinu.
Kakva su iskustva sa mts bankom?

Poslednja izmena:
Samo za kupovinu Telenor Banka ti je najlaksa, AKO imas bankomat NJEN blizu tebe. Ako nemas, onda su ti MTSB i Telenor Banka cist minus, jer ce ti svaka uplata oduzimati vremena.

Ako ne te dve, onda Intesina Visa Electron (nemoj Internet, nema razloga, a placa se, za razliku od Electrona). Mozes i AIK Visa Electron, ali ona se valjda placa ako nije u okviru racuna.

Sta ce ti menjacnica? Imaces samo dinare da uplatis?

Da, uz obzir da ću kupovati na Ali-u ili GearBest-u, svakako će se obračunavati prema kursnoj listi banke.
Čitao sam , ovde na forumu, da je bilo reči o tome da li je bolje imati evre ili dolare, upravo iz tog razloga (verovatno sam nešto permutovao,ali je bilo reči o tome).
..a i nije mi najjasniji način on line plaćanja jer ga nisam koristio do sada.

Poslednja izmena:
Procitaj FAQ. mene je smorilo da ponavljam i trosim svoje vreme da vas banke ne bi drale.

Officially se odjavljujem od pomaganja za banking.

Ako korisnik podnese zahtev u intesi samo za visa elektron, sta dobije za uvid u stanje? Ebanking, intesa mobi? Placa li se?
Koristim hit pa ne znam kakva je situacija ako se samo otvori devizni vezan za visa elektron karticu.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

Имаш бесплатно ел.банкарство(на увид).

Officially se odjavljujem od pomaganja za banking.

Svaka ti čast koliko si izdržao! Količina đubreta na ovom forumu je postala neverovatna. Ista početnička pitanja se ponavljaju stotinama puta, a oni koji ih postavljaju ni trunku ne cene vreme drugih. Pritom, oni koji znaju, malo šta mogu da dobiju zauzvrat jer se neko iole naprednije pitanje izgubi u moru gluposti.

Kada se kupuje online, banke rezervisu neku dodatnu sumu, za slucaj kursnih oscilacija (to se desava i kada je valuta placanja jednaka valuti kartice, jer se ne zna koja je valuta kartice, na prodajnom mestu).
Uvek treba imati +10%+10EUR vise na kartici nego sto je cena kupovine. Mislite da moze +4% samo? OK, bacite svoje vreme kada vam ne uspe u >50% slucajeva, ali nemojte ovde pitati zasto sada ovako, tada onako... da neko zna konkretnnije, rekao bi. Zato, da bi se ustedelo vreme forumasa, koji pokusavaju pomoci, imajte uvek +10% od cene, i 10EUR preko toga, ili ne pitajte zasto vam ne uspeva transakcija
Maločas sam chat-ovao sa Telenor operaterkom, ona tvrdi da ni dinar, tj,. cent preko cene proizoda se neće obračunati. Štaviše, kupovala je preko Ali-a, kolika je cena bila, toliko je bilo obračunato, ukoliko je valuta jednaka, tj. €/€ sa obe strane.

U principu, sve je to isto..Intesa, mts ili Telenor banka.
Što se bankomata tiče, nikakav problem, Telenor bankomata u BGu ima na puno mesta. Naplata transakcije se vrši ukoliko se novac podigne sa bankomata druge banke, ali tek 6. put u roku od jednog meseca.

Poslednja izmena:
Ja sam skoro izvadio One&Only visa electron karticu kod komercijalne banke, ali kada ukucam onaj broj od 16 cifara sa prednje strane kartice nece da prihvati. U cemu moze biti fora? Dakle nisam je jos koristio, sad hocu prvi put da probam da je povezem, inace na njoj imam simbolicnih 50din.

Poslednja izmena:
Kako pisati sada? Th3Z0r4n-u je odgovor bukvalno u prvih sest reci citiranog :D

Telenor operaterka tvrdi suprotno. Kolika je cena proizvoda na on line prodavnici, toliko će biti obračunato, bez ikakvih provizija, ukoliko su obe valute jednake na obe strane, kao što napisah.
Pitao sam je za to što si ti pisao, ona tvrdi da to ne postoji. Kupovala je preko Ali-a, koliko je bila cena, toliko je platila, banka nije uzela proviziju.

O brate :D SESTA REC! :)

Telenor operaterka tvrdi suprotno. Kolika je cena proizvoda na on line prodavnici, toliko će biti obračunato, bez ikakvih provizija, ukoliko su obe valute jednake na obe strane, kao što napisah.
Pitao sam je za to što si ti pisao, ona tvrdi da to ne postoji. Kupovala je preko Ali-a, koliko je bila cena, toliko je platila, banka nije uzela proviziju.
Pažljivije čitaj.
Razlika između "rezervacije" i "provizije" je ogromna.

A i to što ti je rekla ako su iste valute je neistina, jer važi samo ako je evro na obe strane.

Probaj da imaš bilo koju drugu valutu na kartici i istu valutu u online radnji pa ćeš videti kako će biti duple konverzije.
- Inače, I ovo opet važi samo ako taj sajt zaista vuče baš u toj valuti koju si ti podesio. Mnoge samo daju okviru cenu u toj valuti a konverziju kasnije rade po svom kursu.

A pitaj i gospođicu šta bi se desilo da danas kupiš nešto u evrima a da sutra, hipotetički, skoči evro duplo. Da vidiš kako će onda znati da ti objasni da ima rezervacije, da to nije provizija, ali da bi u slučaju fluktuacije kursa skinuli i taj rezervisani višak pa ne bi cena bila kao na sajtu. E onda bi shvatio i da pri naručivanju ti ne plaćaš, nego se rezerviše suma, a za nekoliko dana se zaista vrši transakcija pa rezervacijama pokrivaju svoje dupe zbog eventualnih kursnih promena.

Pažljivije čitaj.
Razlika između "rezervacije" i "provizije" je ogromna.

A i to što ti je rekla ako su iste valute je neistina, jer važi samo ako je evro na obe strane.
Pa da, to sam napisao nekoliko puta, podrazumeva se..€/€ na oba kraja.

Probaj da imaš bilo koju drugu valutu na kartici i istu valutu u online radnji pa ćeš videti kako će biti duple konverzije.
Ma nema tu greške, sve je žena lepo objasnila i apsolutno se podudara sa pričom ovde sa foruma.

- Inače, I ovo opet važi samo ako taj sajt zaista vuče baš u toj valuti koju si ti podesio. Mnoge samo daju okviru cenu u toj valuti a konverziju kasnije rade po svom kursu.
Zar ne postoji način da se to proveri? Pita se prodavac on line prodavnice u kojoj valuti obračunavaju. Nisam nikada kupovao on line, pa čisto deduktivno izvlačim premise.
Naravno, nesumnjivo , sve što govorite je istina, uvek postoji nešto nepredvidjeno.
Najmanji problem mi je da okačim chat sa njom, ona definitivno tvrdi da je samo bitno da budu iste valute na oba kraja, tj. kod tebe i u on line prodavnici i da u tom slučaju neće biti nikakve provizije.
Za početak trgovine mi nije ni bitno ,jer ću poručiti In-ear sluške od 30tak €. Ali kasnije, kada u obzir bude dolazio i telefon + maska + zaštitno staklo..pa gadget-i..onda se nakupi.

A pitaj i gospođicu šta bi se desilo da danas kupiš nešto u evrima a da sutra, hipotetički, skoči evro duplo. Da vidiš kako će onda znati da ti objasni da ima rezervacije, da to nije provizija, ali da bi u slučaju fluktuacije kursa skinuli i taj rezervisani višak pa ne bi cena bila kao na sajtu. E onda bi shvatio i da pri naručivanju ti ne plaćaš, nego se rezerviše suma, a za nekoliko dana se zaista vrši transakcija pa rezervacijama pokrivaju svoje dupe zbog eventualnih kursnih promena.
Ne sumnjam uopšte da nije tako.
Samo želim da dodjem do zaključka koja banka, na koji način i na šta treba obratiti pažnju.

Da skratimo....
Ako kupuješ recimo na AliExpress - u, odaberi cenu I plaćanje u dolarima, a na svom računu drži eur.
Ako bi da proveravaš da li je jeftinije eur/eur, samo napred. Plati časove banci, kad te mrzi da pročitaš prvi post u ovoj temi.
Ljudi ovde imaju na stotine kupovina i online plaćanja iza sebe. I to iskustvo ti daju džabe, normalnim fontom. Za stručnjake kao što si ti, banke koriste font 6.

Intesina Visa Electron je devizna kartica i nema troškova održavanja, provizija je 2% ukoliko se novac podiže sa drugih bankomata, a otvaranje Visa Electron platne katrice se ne naplacuje 500din kao u mts ili Telenor banci.
Dakle, idealna kartica za Internet trgovinu, ali plaćanje u dinarima je moguce jedino ako Intesa uzme proviziju za manjenje evra u dinare (ili bilo koje druge valute u dinare).

Odakle ti tih 500RSD za izdavanje?

Ne naplaćujem ja, vec mts i Telenor banka naplacuje 500din.

Izdavanje osnovne/dodatne debitne MC kartice 500 RSD.

Intesa ne naplaćuje, ali je Visa Electron devizna kartica, dakle ne mozes dinare da drzis na njoj.

Poslednja izmena:
Aha, lose sam procitao, nisam primetio "NE naplacuje" za Visa Electron.

Intesa ne naplaćuje izradu Visa Electron kartice, dakle sve je besplatno , kao i odžavanje..loša strana je to što je to devizna kartica, ali kome treba isključivo za trgovinu preko Net-a, onda je idealna.

Pitanje:
Nakon otvaranja Visa Electron kartice mogu da se pozdravim sa root-om ,custom ROM-om i aplikacijama koje koristim na root-ovanom fonu?

Poslednja izmena:
Ima aplikacija koje selektivno kriju root.

To je samo ako hoces PayWave aplikaciju, koja ti za net bukvalno ne koristi nista. Intesa Mobi radi i sa root-om.

@Jericho
Hvala.
A šta iskustvo govori?
Nema kradje podataka i novca?

Svakako uvek odradim enkripciju na sistemskom nivou.
Dakle, vi svi i dalje vozite custom ROM, iako koristite bankine aplikacije koje to ne dozvoljavaju?

To je samo ako hoces PayWave aplikaciju, koja ti za net bukvalno ne koristi nista. Intesa Mobi radi i sa root-om.
Misliš, Wave2Pay?
Ne znam koliko je to i zastupljeno na POS ternimalima kod nas.
Intesa upozorava o sigurnoj on line trgovini.

Poslednja izmena:
Intesa ne naplaćuje izradu Visa Electron kartice, dakle sve je besplatno , kao i odžavanje..loša strana je to što je to devizna kartica, ali kome treba isključivo za trgovinu preko Net-a, onda je idealna.

Pitanje:
Nakon otvaranja Visa Electron kartice mogu da se pozdravim sa root-om ,custom ROM-om i aplikacijama koje koristim na root-ovanom fonu?
Само девизна се и тражи(није мана) јер служи за иностранство док за динаре имаш много већи избор картица.

Misliš, Wave2Pay?
Ne znam koliko je to i zastupljeno na POS ternimalima kod nas.
Da, Wave2Pay je Intesin Android App za Visa PayWave funkcionalnost.
Ja NIGDE bukvalno nigde nisam video da radi. Mozda u MAxi-u i to je to. U Univeru su tek skora poceli MC PayPass!

Njihova procena je da će sredinom 2018. bezkontaktno plaćanje biti svuda zastupljeno.

Samo ako forsiraju. Ili urade promo koji manjima nece znaciti.

Njihova procena je da će sredinom 2018. bezkontaktno plaćanje biti svuda zastupljeno.
Rekli su da će od druge polovine 2018god. biti zamenjeni svi čitači koje banca intesa izdaje za svoje korisnike tako da će svuda moći da se izvrši bezkontaktno plaćanje što sa karticom što sa telefonom.

Nazad
Vrh Dno