Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljivo je da Samsung i dalje ne želi da udje u oled posao pa guraju qled sto ne deluje loše na oko.
Video sam i Sonyjev oled model kao i lg-ev w7 wallpaper uživo . Sta ja znam.

Samsung je izgubio na sudu, LG je i dalje vlasnik patenta sa RGBW pixel strukturu OLED panelima, sto znaci, jedino oni mogu za sada da prave panele koji mogu biti jako svetli [Sonijev OLED koji je u Viti npr je samo RGB, sto ga sprecava da bude bas jako svetao). Samsung moze da izda OLED, ali sam panel ce morati da kupe od LG Display-a [kao sto to radi sada Sony sa A1E]... ali posto su Samsung i LG vecni rivali, to se nece desiti.

Sve je to super ali da li ce ta tehnologija ostati ili je kao i 3D,prolazna i za koju godinu izaći ce nešto levo sto ce biti wow.
Self-emissive Quantum Dots. Trenutno quantum dot tehnologija [u samsung televizorima npr] podrazumeva PLAVI backlight, i jedan providni [za plavu] crvene i zelene quantum fot filtere. Trenutno dosta firmi radi da se sami quantum dotovi isijavaju svoje svetlo, sto ce omoguciti da televizori em pocnu da dostignu pun potencijal REC2020 standarda, vec i da se pocnu da isijavaju ~10k nits. Bice to za par godina.

Al svakako, ko uzme neki od highend modela sada, nece zazaliti [npr X900E/X930E, LG/Sony OLEDs]. Jedina prava stvar koja fali je podrska za HDMI 2.1 i variable refresh rate.

Poslednja izmena:
Ajd od FF fanova da cujem kojim redosledom i sta igrati na PS4 ?

Imam XV sa Season Pass-om, ali sada dobio FF XII: The Zodiac Age, izlazi sutra. Kapiram prvo XII logicno, ima li jos neceg izmedju ?

Nemam blage veze sa FF igrama i likovima.

Naravno da se igranje na Sony-ju vise isplati (osim ako nisi bas zagrizeni kolekcionar ili te mrzi da imas diskove poput mene pa ides na DL samo).

Sama konzola je 200-250e i igre koje su (osim ako nisu bas nove) na popustima vrlo cesto oko 20-30$ sto je pomeni veoma pristupacno. Moja neka matematika je ako mi igra pruzi bar 20h igranja kvalitetnog - ISPLATI SE. Ne racunam one igre koje platim do 10$.

Na stranu sto koristim racunar na poslu 8h i poslednje sto zelim jeste da sednem ispred racunara kad dodjem kuci 😀

U kojoj je to radnji izlozen OLED i qLED? Ja planiram da uzmem OLED tv pa bas da vidim tu razliku.

Ako nekom znači, na amazonu nemačkom 150e ps4, još danas..

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Naravno da se isplati. Mid-year sale se završava danas u 17č.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Uncharted nije na popustu.

^ i nista posebno ne donosi...

Inace mazi jesi obrnuo U4 na Pro?

Stigao do Madagaskara, malo pikao danas... Delovalo mi je da konzola bila spremna da poleti koliko se culi kuleri...

Uh, kad ce sledeci sale 😀

pitanje za Uncharted serijal:

nisam odigrao nijedan U do sad ali bih igrao cetvorku, koliko je "must" da odigram i prethodna 3 dela?

Poslednja izmena:
Po meni je must odigrati sva četiri dela.

Nije must, uzivaces svakako. Ali nije da ne udaraju na nostalgiju.

Uff U je obavezan od prvog dela da bi uzivanje bilo potpuno, upoznao se sa likovima i njihovim pustolovinama. Ja mesec dana pre nego sam kupio ps3 prvo sam kupio U1 i MSG4.

Sent from my D6603 using Tapatalk

^ i nista posebno ne donosi...

Inace mazi jesi obrnuo U4 na Pro?

Stigao do Madagaskara, malo pikao danas... Delovalo mi je da konzola bila spremna da poleti koliko se culi kuleri...

Jel u 4k igras ?

Nego reci mi sad kad si sa Slima presao na Pro , kakva je razlika i jel se oseti ?

Dajte neku igru poput Biohazarda. Osim sto sam uzivao igrajuci,usrao sam se par puta :d

Dakle nesto na foru Outlasta ili ovog Biohazarda...tako nesto.

Ljudi aj pomažite, molim vas ...

Probao samo one fore sa DNS serverima, Google-om i onim drugim koje smo pominjali ne tako davno...
Sad su mi brzine grozota. Ranije se problem sa njima manifestovao uglavnom preko onog sporog učitavanja sadržaja PS Store-a, a sad DL igara trajeee...

Ljudi aj pomažite, molim vas ...

Probao samo one fore sa DNS serverima, Google-om i onim drugim koje smo pominjali ne tako davno...
Sad su mi brzine grozota. Ranije se problem sa njima manifestovao uglavnom preko onog sporog učitavanja sadržaja PS Store-a, a sad DL igara trajeee...

U vecini slucajeva nece da ti pomogne nista, jednostavno ima momenata kada su im CDN serveri veoma spori. Takodje, to menjanje DNS-a u jednoj od teorija sta se desava moze da bude resolvujes IP adresu nekog drugog servera, recimo nekog koji je manje opterecen i da se konektujes na njega i tako dobijes vecu brzinu. To je naravno pod uslovom da ima gomila njih u blizini i da je recimo neki od njih poprilicno rasterecen jer sto je dalji server brzine ce logicno biti sporije. Naravno i ovo je sve opet diskutabilno jer je vrlo moguce da koriste i Anycast koji ce ti sam odredjivati putanju do blizeg servera.

Layers of Fear je ok isto.

Nisam Uncharted 4 na Pro ni probao, nemam ga a I nije u planu jer sam sve 4 prosle god na debeljka.

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

Zavrsih Horizon. 110h gameplaya. Igra godine.
Da su cutscene radili kao sto ih radi recimo Rockstar i uz malo bolju muziku, ovo bi bila akciona igra decenije 🙂 Kakav uspon Guerilla Games-a...ovo kao da nije radila ekipa koja je radila one Killzone raspade. Koja igretina ***, a nema temu ovde na forumu...😵

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno