Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Možda nadju način da uvedu neke restrikcije za veće kupovine "običnih" karti.

Imam jedan problem u rigu ,radio i po 15dana bez reseta...
Sad prilikom restarta desi se da po neki put kad startuje minera zablokira odmah posle ocitavanja kartica?
Do cega moze da bude ?
I ako pristupim preko tw ,ugasim claymore pa pokrenem opet proradi , ili restart nece da digne sistem....
Kako moze to da se sredi ?
Smanji klokove malo, poslednji dag je napravio problem, nece karte da rade na istim vrednostima kao pre novog DAGa.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Hvala.Smanjio malo zbog vrucine,
Pretpostavio sam da je to ....

Ja prekosutra dobijam sample Msi p106-100, pa cu javiti stanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod sapphire 470 i 480 nitro+ zna se po SN-u koja je memorija unutra

Ljudi ne morate se mnogo brinuti oko ugrađenih memorija Samsung, Epida, Hynix, Micron,... sve na kraju završi u 1MHs razlike.
Mnogo je važnije da li je na kartici i sama memorija hlađena.

Ja stvarno ne znam ko je kod nas toliko lud da kupuje kartice po ovim cijenama koje preprodavci trenutno vrte.

RX480 zaj3bala i Golfa 2.
Kupiš je po 270€, voziš 8 mjeseci sve punim gasom... Onda je prodaš za duple pare.

RX470 4GB Nitro+ placao 180€. A baca 30 MH/s. + dual.

Znaci prodaja malo vise od duple cene. :p

Otisle mi 4 za 400€ okruglo/komad.

a karte nece biti uskoro jeftine moj drug clan,skontali su da mogu sa istim brojem primeraka da zarade i mnogo vise,sami proizvodjaci,a i trgovci,daju na kasikicu dizu cenu sebi,usput kopaju,nece biti vise cene ispod 200e :)
al 400e je previse

Poslednja izmena:
Evo ih iza coska i RX mining karte, najavljene i vec na sajtovima pojedinih proizvodjaca, tako da kapiram da ce trziste malo da se smiri narednih meseci.

Realno karte se sada prodaju za 350e opusteno, idu ko alva. Jedino mi nije jasno ko kupuje, ako kupuje one gotove rigove po nenormalnim cenama.

Evo ih iza coska i RX mining karte, najavljene i vec na sajtovima pojedinih proizvodjaca, tako da kapiram da ce trziste malo da se smiri narednih meseci.

Realno karte se sada prodaju za 350e opusteno, idu ko alva. Jedino mi nije jasno ko kupuje, ako kupuje one gotove rigove po nenormalnim cenama.

Pa kupuju oni koji se ne razumeju a culi su za kopanje i da moze da se zaradi od toga.

kad vec editujete bios smanjite voltazu u njemu i zar jos niko linux nije pustio sa usb-a ne treba hdd, radi 6 karti bez problema.

Kopa li iko sa linuxom uopste ?

EthOS 4X RX 480 4GB Saphhire nitro~29.8,može još da ide gore,ali i ovo je dosta.Nisam ja radio već mi lik podesio.Iz zida 650-680W.Dok radi ne diram,a to je skoro dva mjeseca.

Puno je 650-680W za 4 kartice.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni 5 karata trosi 640w jeste da su debelo undervoltovane ali 680 za 4 je mnogoooo

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

EthOS 4X RX 480 4GB Saphhire nitro~29.8,može još da ide gore,ali i ovo je dosta.Nisam ja radio već mi lik podesio.Iz zida 550W.Dok radi ne diram,a to je skoro dva mjeseca.
Zbog tolike potrosnje ti i bacaju 29.8. Bolje ih stavi na 28.5 uz neku potrosnju od 650w, a i bice ti manje temp.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zbog tolike potrosnje ti i bacaju 29.8. Bolje ih stavi na 28.5 uz neku potrosnju od 550-600w, a i bice ti manje temp.
Meni 5 komada u dualu trose 680w.

Sad ga pretera, koliko ti bacaju karte u dualu ako si tako spustio potrosnju. Meni je nestvarno 680w u dualu.

Greska 4 komada [emoji3] Pomesao rigove...
Editovao sam postove koje sam mogao da ne zbunim nekoga.
Potrosnja za 4 karte eth solo ti treba biti oko 550w.
Ja u dualu na 4 karte imam 680w potrosnju. Moze jos dole 20w ali zbog stabilnosti drzim ovako.

Poslednja izmena:
Jel moze nesto antminer s7 da zaradi? Jel neko imao iskustva sa njim...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa kupuju oni koji se ne razumeju a culi su za kopanje i da moze da se zaradi od toga.

Naravno da kupuju i ljudi koji se razumeju.
Koji imaju para, imaju volje i vere. I ja sam poceo da verujem da ce ovo da radi jos par meseci minimum a mislio sam da ce polovinom augusta sve da propadne.

Ako neko ima vremena da mi premeri dimenzije kutije od RX570 sapphire nitro bio bih zahvalan :)

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Da li neko moze u par recenica da mi objasni sta je to node (konkretno me interesuje ZenCash Secure Node - Youtube video)? Sta on to radi? Da li moze to bilo ko da napravi?
Ako bih ga ja napravio, sta imam od toga? :)

To je wallet koji je "uvek" online, verujem da terba da je staticka adresa pozeljna, itd, zato uglavnom ko to drzi zakupi server na amzonu i tamo fura...... e sad sta ti imas od toga nemam pojma jer verujem da ce samo blicki devovima da se opare a ostalima "sica"

Ovaj se neradio, zanimljivo je da se prvo čuo jedno vreme, pa sam obrnuo napajanje za 180° i kao odgodio zamenu. Međutim vrlo brzo je totalno zaribao i imao sam prilike da se uverim kako radi termička zaštita (full opterećeno 900W). Inače fanless može da gura 400-500W. Za 600W sam stavljao 12ticu da duva kroz grill dok nije stigla Delta.

BTW. Nova Gigabyte Aorus 1080Ti kad pustim vent preko 50% počne da zuji. Šta reći koji su to QC resursi angažovani za proizvod koji je 800€

da da znam za to da ne ukljucuje vent mi kada se bencovali na Ln2 vent se nije palio dobar deo vremena pa sam mu kasnije ja stavljao dzamper tamo nazad da odma ukljucuje ventilator. Ovo za 1080Ti mi je impresivno koliko nema kontrole kvaliteta vise nigde strasno

Proizvodjaci su najavili oko 300.000 komada P106-100 kartica za jul i avgust....tako da ostalih kartica iz nvidia palete - 1070 i 1080 treba ocekivati u trecem kvartalu srazmerno manje...

Da li neko zna da mi napise podesavanja za ETH, u pitanju je MSI GTX 1060 OC 3Gb. Hvala unapred

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno