Šta je novo?

Komercijalna banka

Sto je najcrnje, to nije najgori kurs koji se moze naci kod nas.
Kod PCB ide prodajni kurs PLUS 1%!

Jel u intesi ko ima hit paket racunaju mu za sve transakcije po HIT prodajnom ?

Nebitno je dali je Hit racun, treba biti Hit kurs za Visa Electron, to sam zvanicno dobio od njih pre koje godine.
Za Visa Inspire, ne znam. Jednom sam je koristio, mesec kada se pojavila, kurs je bio onaj najgori Intesin, zamalo me kostalo 60eur (laptop sam hteo kupiti), vise nikada je nisam poneo, cak ni za salter.

Ono sto je super, sto nema provizije za podizanje evra sa vise odnosno sa deviznog

Ne razumem o kakvoj proviziji za podizanje EUR sa deviznog računa pričaš!

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

mBank Komercijalne banke

Pa za uslugu. Ako imas bilo koju karticu kombank, pa probas u zemlji Srbiji, da podignes 20 000 npr, na intesinom bankomatu, da podignes, pa videces, koliko je provizija... o toj proviziji... nema je. Za uslugu u inostranstvu

Moze prevod na srpski?:)

Ima provizije na svim bankomatima koji nisu kombank, konkretno za dinarska dizanja minimum 150rsd.

Sada moze da se veze visa za devizni racun, i onda ide Visa kurs.

Као што Алфа рече,вежеш картицу или више њих за девизни и плаћаш картицом(или дигнеш на одређеним банкоматима Комерцијалне),у иностранству а ограничење је и што електрон не може на нет.

o toj proviziji... nema je. Za uslugu u inostranstvu
:D

Ja sam otvorio račun i u UniCredit, videću kako kod njih stoje stvari :)
Sviđa mi se što postoji devizni tekući račun koji se poveže sa visa i mc karticom, a i devizni štedni račun koji može da se ne povezuje. Slično kao u TB.
Minus je što i prilikom online plaćanja ima provizija od 15 din po nalogu.

mBank Komercijalne banke

Moze prevod na srpski?:)

Као што Алфа рече,вежеш картицу или више њих за девизни и плаћаш картицом(или дигнеш на одређеним банкоматима Комерцијалне),у иностранству а ограничење је и што електрон не може на нет.

:D

Nista ja Vas gospodo ne razumem. [emoji23]
Ali znam da bi mi intesa na 20 iljada uzela barem 1000 u svojoj zemlji. A mozete zamisliti u tudjoj [emoji23][emoji23][emoji23]
Na kakvim odredjenim bankomatima [emoji23] na svim

Poslednja izmena:
Da li se vama generalno dopada aplikacija otkako su je redizajnirali i unapredili? Koristim je vec neko vreme i skroz mi je neprakticna i ne mogu da se snadjem lepo, setam s jedne opcije na drugu, sa svih strana opcije tako da ne znas gde pre da gledas..

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Pogledaj kako izgleda Intesa Mobi... pitam se da li se obican gradjanin snadje i kako da se uloguje bez da trazi pomoc :)

Meni se svidja po slikama, pogotovu sto je laksi dizajn za citanje, barem meni.

Da li se vama generalno dopada aplikacija otkako su je redizajnirali i unapredili? Koristim je vec neko vreme i skroz mi je neprakticna i ne mogu da se snadjem lepo, setam s jedne opcije na drugu, sa svih strana opcije tako da ne znas gde pre da gledas..

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Meni je ok... navika...

Dizajn je lepši ali su neke stvari zakomplikovali. I generalno je usporili.

Јесте да су опције на све стране и да је било потребно мало истраживања у почетку,али ми је сад боље него раније.Брзина иста.Једино ми се не свиђа кад видим стање на мом рачуну.:D

Koji je trenutno Set kurs za EUR?

Danas, posle nekih 30tak minuta na salteru, mislim da sam uspeo da podnesem zahtev za master karticu, koja je normalna debitna kartica, bez odloženog plaćanja, limita i sličnih....... Ima čak i sve brojeve. Kažem mislim, jer ni oni nisu bili baš sigurni.
Doduše, nisu znali sa sigurnošću da mi kažu da li se plaća izrada ili kvartalno održavanje, ili oba ili ništa od toga. Mislim da niko u toj ekspozituri nije do sada radio na izdavanju ovih kartica, prvo su mi rekli da ne postoji :) (što sam i očekivao za početak).

Poslednja izmena:
121.2000 i 121.5051
Pretpostavljam da je trenutni oko 121/121.1?

@Desp, dobro je da nisi probao u Intesi traziti MTS Maestro/MC karticu, kada su je nudili ono, ili da probas da trazis placanje racuna preko SMSa Visa/MC/Dina karticom u Piraeus ;)

Trenutni [emoji23]

5916e51d769a38975cae43a19e5f3ba7.jpg

Danas, posle nekih 30tak minuta na salteru, mislim da sam uspeo da podnesem zahtev za master karticu, koja je normalna debitna kartica, bez odloženog plaćanja, limita i sličnih....... Ima čak i sve brojeve. Kažem mislim, jer ni oni nisu bili baš sigurni.
Doduše, nisu znali sa sigurnošću da mi kažu da li se plaća izrada ili kvartalno održavanje, ili oba ili ništa od toga. Mislim da niko u toj ekspozituri nije do sada radio na izdavanju ovih kartica, prvo su mi rekli da ne postoji :) (što sam i očekivao za početak).
То је она стара дебитна што је и ја имам,писао сам раније(с бројевима:D)само су сад увели повезивање с девизним и бесплатна је.

A ukinuli su je, zar ne ?

Зашто би је укинули,постоји на сајту.

Kod UniCredit banke u mbank aplikaciji ne postoji opcija kupovine deviza, samo prodaja. Kupovina može samo preko PC-a. Kurs mislim da je crnji i od onog "slavnog" žiralnog.
Android mbank aplikacija je, za moje pojmove, odlična. Ništa fensi sa pitama i drugim raznim kružićima. Da otvorim njihovu app treba mi 5-6 sekundi, a da dođem do plaćanja (da mogu da počnem sa ukucavanjem podataka) treba mi 2-3 sekunde. Kod Kombank, za otvaranje app treba oko 13-15 sekundi, da dođe do spremnog plaćanja oko 7-8 sekundi. Otvaranje svake opcije učitava, učitava i vrti onaj kružić nekoliko sekundi. U UniCredit nema opcije zaključavanja kanala plaćanja, na šta sam ja ipak navikao od otvaranja Telenor banke. U Komercijalnoj službenici uglavnom nemaju pojma čim nešto nije klasika, ima i drskih, a pozitivno je što ipak rade posao i kad je gužva, tako da ipak sve to ide nekako.
U UniCredit gužvu stvaraju sami službenici svojim "mrzi me da živim" stavom. Ne znam koliko su informisani o ponudi banke u kojoj rade, ali po pomalo i degutantnom stilu oblačenja i ponašanja, za pojedine ne bih rekao da znaju bilo šta (u vezi banke, naravno :) )

Poslednja izmena:
Ko RF je sve na mestu, i radnici i support, ebankinig radi odlicno, mbank aplikacija fenomenalna i brza.

Ali sa deviznim to kosta 600rsd(!) mesecno :) (taj devizni im je "zlatan", bez deviznog je 290 ukljucujuci osiguranje kartice od zloupotrebe)

Poslednja izmena:
Naplaćuju devizni račun?? Jesu uvek imali "bisere". Imao sam kod njih račun pre oko 10tak godina, možda i malo više. Tad su mi se bili baš smučili svojim ponašanjem. Jedino sam kreditnu zbog paypal-a koristio dosta duže.

Nazad
Vrh Dno