Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Narucio sam 5x 1070 dosla mi samo 1, doduse imao sam 2 narudzbine, 1+5, sad ne znam dal da prodajem ovu jednu ili da je stavim sa crvendacima, ne ide da se jedina zeleni

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Ako hoces zabadanje riga i glavobolju slobodno izmesaj zelene i crvene :)

Neznam zašto mislite da mora da bude problema. Ja sam izmešao 2x MSI RX 570 Gaming X i 2x MSI GTX1060 isto gaming X u istoj mašini. Sve radi bez greške već 20 dana.

sta mislite koliko ce novije graficke biti bolje i skuplje od postojecih.. mislim sad na izlazak vega i nvidia kad izbaci volta.. Koliko sam shvatio krajem avgusta se ocekuje izlazak novih AMD grafickih. I da li ce sa njihovim izlaskom ove sadasnje (recimo gtx 1070) postati beskorisne?

kako evga da ne upali... pa to je do ploče ne do psu. btc pro obično imaju da pritisneš N da te ne smaraju za te konektore
To sam pritisnuo i nesmaraju me vise. Ali kad pobodem molexe iz napajanja direkt u extendere bez onog malog kablica nece da upali. A kada koristim sate iz napajanja sa malim kablicima radi.

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

Aha izvini pogrešno sam pročitao prvi post... da nemaš neki kratak spoj na nekom molex kablu?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Spajaj jedan po jedan. Vidi gde imas spoj. Zato nece da upali napajanje.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

sta mislite koliko ce novije graficke biti bolje i skuplje od postojecih.. mislim sad na izlazak vega i nvidia kad izbaci volta.. Koliko sam shvatio krajem avgusta se ocekuje izlazak novih AMD grafickih. I da li ce sa njihovim izlaskom ove sadasnje (recimo gtx 1070) postati beskorisne?

Tesko da ce biti fantasticne, ali bice solidan roi.

Vega ce imati 2 stacka samsungovog hbm2 na 980mhz, i memorijski bandwith od oko 480gb/s. Medjutim, problem kod hbm-a su latencije i mada oni imaju odredjen plan za to, sumnjam da ce biti kao kod gddr5 (i gddr5x ima losiju latenciju npr, zato 1080ti ne moze da oslobodi svoju punu snagu u ethash).

Kod ethash-a je ekstremno vazna brzina pristupa memoriji, a ne toliko bandwith tako da sumnjam da cr vega biti cudo tu.

Kod equihash algoritma doduse, trebalo bi da je vega jako dobra jer on zavisi pre svega od memorijskog bandwitha.

Sasecena verzija vege (56cu) moze da bude best-buy u tom slucaju ako bude imala dovoljno nisku cenu.

Mada ne vidim iskreno da ce nesto mnogo bolja od recimo fury u equihashu, moze da se desi.

ljudi nemojte ovde piskarati baš sve što vam padne na pamet i pitati najosnovnija pitanja, ako ste početnici imate temu "rudarenje za početnike" pa ih postavite tamo. ovu temu čitajte i pokupićete gomilu informacija.

kako evga da ne upali... pa to je do ploče ne do psu. btc pro obično imaju da pritisneš N da te ne smaraju za te konektore

Kako to misliš "da te ne smaraju"? Jel ti ne stavljaš te molexe kad imaš dve ili više grafika? Ja sam to svuda stavljao, kad već ploča traži. Kod nekih napajanja su mi ti molex baš nezgodni da ih razvučem na dva konektora na krajevima PCI slotova. Šta druge kolege kažu? Ko to ne stavlja a ko stavlja?

Nece da radi sa molexima u ploci a i sta ce kad grafe dobijaju napajanja preko extendera. Pricam o napajanju extendera i tim molexima

Imam 3 komada MSI 1080 sa 8 gb memorije da li moze neko da napise podesavanja za ETH da probam.Malo sam se igrao ali nisam mogao da predem 24 mh po karti,sto mislim da je malo

Sent from my HUAWEI MT7-TL10 using Tapatalk

A sto bi probao kada nisu za ETH? Cemu to? ZCASH ima da razvale!

Sent from my P9000 using Tapatalk

zasto nisu za eth? mislis zbog ddr5x ?
Posto vidim da 1070 rastura eth.. moze i do 30mh/s

1070 i 1080 nemaju istu memoriju..1070 baca bolje eth od 1080 koji nije titanium

Kako to misliš "da te ne smaraju"? Jel ti ne stavljaš te molexe kad imaš dve ili više grafika? Ja sam to svuda stavljao, kad već ploča traži. Kod nekih napajanja su mi ti molex baš nezgodni da ih razvučem na dva konektora na krajevima PCI slotova. Šta druge kolege kažu? Ko to ne stavlja a ko stavlja?

Pa btc pro nekad izbacuju to upozorenje da ih nisi ubo...
Ne bodem jer šta će ti sa usb ekstenderima, usb nema 12v vod

Mislio sam da uzmem 6x xfx r7 370x 4gb, sta bi s njima najbolje mogao kopat? Kako su se one pokazale ?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da li neko zna gde mogu da uzmem 8+6pin kabl za napajanje, imam 2x8+6 i 2x8, fali mi jos jedan 8+6 ili da to napravim nekako preko molexa? Ako neko ima ideju bio bih zahvalan, u pitanju je EVGA G3 750w

Da li neko zna gde mogu da uzmem 8+6pin kabl za napajanje, imam 2x8+6 i 2x8, fali mi jos jedan 8+6 ili da to napravim nekako preko molexa? Ako neko ima ideju bio bih zahvalan, u pitanju je EVGA G3 750w

Probaj u Tehnotroniku na uglu Brace ribnikar i bulevara. Oni su najveci u NS za te stvari i imali su te opreme.

Pa btc pro nekad izbacuju to upozorenje da ih nisi ubo...
Ne bodem jer šta će ti sa usb ekstenderima, usb nema 12v vod

Iako mi ne izgleda logicno, na novoj Biostarovoj ploci 6 gpu moze da mi radi jedino sa oba ubodena molexa na maticnoj. Trazio sam u podesavanjima biosa da li ima bilo sta na tu temu ali nisam pronasao nista. U uputstvu za plocu su iskljucivi, cim se odabere gpu mining mod, molexi idu u plocu. Svih 6 kom radi jedino tako ...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ja na tb250 ništa nisam ubadao... Poslednji bios i 6 gpu mod odabrano

Ja na tb250 ništa nisam ubadao... Poslednji bios i 6 gpu mod odabrano

Ista ploca i kod mene, isto 6gpu mod. Bez molexa u mbr vidim samo 4 gpu. Sa molexima svih 6. Ekstenderi usb v006, napajanje Kolink 2x850. Da nije do mojih ekstendera mozda? [emoji15]

Sa poslednjim BIOSom i dobro podesenim opcijama unutar istog mora sve da fercera. Provereno. Malo ceprkajte podesavanja BIOSa. Nije bas dummy ploca ;)

Sent from my P9000 using Tapatalk

Cooler Master V1000

Evo i protehnic zaribao, odmeniće ga delta.

Ista ploca i kod mene, isto 6gpu mod. Bez molexa u mbr vidim samo 4 gpu. Sa molexima svih 6. Ekstenderi usb v006, napajanje Kolink 2x850. Da nije do mojih ekstendera mozda? [emoji15]

zalili su se neki da ih na NV zezaju 6pin extenderi, krenes postupno pa nadjes razlog, moguce da posle ubadanja molex-a u plocu prorade i 6pin extenderi, treba testirat

Po meni nema razloga da se napajaju preko ploce kad dobijaju struju posebo. To je za one starije ekstendere bez napajanja

zalili su se neki da ih na NV zezaju 6pin extenderi, krenes postupno pa nadjes razlog, moguce da posle ubadanja molex-a u plocu prorade i 6pin extenderi, treba testirat

Ja se već nekoliko dana zezam sa MSI 1060 i nikako da mi proradi više od 4 na Asrock H81 pro. Probao sam i sa i bez molexa na ploči, ali još nisam menjao ekstendere (6 pina konektor). Probaću sutra da prebacim ekstendere sa drugog računara. Da li ti sa 6 pina rade normalno sa AMD-ovima?

Vrh Dno