Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba uzeti u obzir i da aplikacija radi jezivo sporo. Od kada sam prebacio platu u mts banku TB koristim samo zbog kreditne i svaki put se zgranem koliko sporo učitava (koliko je potrebno vremena prebaciti novac interno sa tekućeg na kreditni račun).

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Prvi put cekam (bar) dva dana da se uplate na bankomatu proknjiže. Obično ovaj prikaz stoji par sekundi do pola sata.

Transakcije na čekanju (uplate):
64222a5c7adae1a582fff0d3256a3a86.jpg

Mislim da je to normalno, za vikend i ne treba da bude knizenja. To sto je ranije radilo je mozda bio propust.

Aplikacija radi dosta brze kad god resetuju nesto sistem. Ali evo sada, od zadnjeg restarta je dosta brza i dalje.

Kako ovo onda objasnjavas - druge uplate na bankomatu istog (16.6.) i narednog dana su - *proknjizene*?! (Nije da je bitno, samo kažem.)
fa815bb0063d1575a619e76cb1cf0143.jpg
93620c33c34cae3c86a084b0ebd987b5.jpg

Planiram da predjem na TB sa inteze, tj da prebacim platu na njih. Medjutim citam stranice u nazad i nesto mi ne uliva poverenje prica o prodaji iste.Kakvi su vasi utisci? Kako trenutno sve funkcionise, da li je siguran prelaz na duze staze?

Ne bih te savetovao još uvek to da radiš, do prodaje će sigurno doći ali to uopšte nije bitno. Mene intesa i dalje drži kao korisnika zbog kartica(imam visa, master i american) koje svuda prolaze, i kredita koje nude, a TB mi je support banka

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ni ja se ne bih odrekao Intese. Niti bih je koristio kao jedinu.

Ko ne planira da uzima kredite, mislim da mu klasične banke nisu nešto potrebne.
Ja ću uz TB, otvoriti još jedan račun u mts, čisto radi sigurnosti.

Podizanje novca na bilo kom bankomatu je velika prednost koju nude TB i mts banka.

Prekjuče mi se desilo da mi je hitno trebao novac, a nijedan Intesin bankomat u Kragujevcu nije radio sat vremena. To me je definitivno prelomilo u odluci da prebacim platu u TB.

Pre ces imati probleme sa Telenor bankom da podignes novac, kada ti zatreba, tako sto mBanking/eBanking nece raditi, a ti stavio novac na stedni racun :) (sto, nadam se, svi radite, zasto im ne bi barem delimicno naplatili sto nam koriste novac?).

Ja uopste ne koristim banke klasicno, ali TB mi ne vredi kao jedina banka. U stvari, osim uplate/isplate na bankomatima nista drugo i ne koristim kod njih. Ali 2% casbhack u Piraeusu, SuperKartica u Sber (sa 0.5% cashbacka koji nisu vezani za VIP, kao Piraeus sto je bila), Amex sa Green pokricem osiguranja u Intesi (i Amex uopste, nijedna druga banka ga ne nudi, a meni znaci), AIK sa srednjim kursom za EUR->RSD konverziju karticom (uz FLEXI racun).... ima itekako ne-klasicnih razloga da se koriste obicne banke, za sta TB tesko da moze ponuditi i blizu toga.

@owim, ne znam, onda su poludeli opet ;) Meni se u AIKu, i ranije u Intesi valjda, uvek sledeceg dana knjize isplate, sto ima logike. Ali ovo je TB :)

Jesu uplate bese odmah raspolozive za koriscenje, i dok nisu proknjizene?

@Овим,јесу ово исплате а не уплате?Мада код исплата брзина књижење није ни битна а ни код уплата ако су одмах расоложива средства.

Telenor Banka

Jedno pitanje vezano za kurs. Je l isplativije eure da prebacim u dolare ručno ili da ostavim da banka sama konvertuje eur u usd prilikom placanja na POS treminalima i podizanja gotovine na bankomatia. I savet za sve koji budu išli za US: ako nosite keš, nikako eure, samo dolare. Ovde je kurs očajan, za 100€ dobijete cca 90$

@Овим,јесу ово исплате а не уплате?Мада код исплата брзина књижење није ни битна а ни код уплата ако су одмах расоложива средства.
Sve su uplate. Dok se ne proknjiže, uplate su sa negativnim predznakom i sličicom podizanja sa bankomata.
Slažem se, nebitno, jer mi je odmah na raspolaganju, samo nikad nije trajalo knjiženje uplata toliko i selektivno (starije - neproknjizene, novije - proknjizene).

@djoolle
Uvek ostaviti € na računu i pustiti da Mastercard konvertuje u drugu valutu ($). Odlican kurs. Sve drugo je dvostruka konverzija.

Nakon 7 dana od otvaranja računa na mail mi je stiglo uputstvo kako aktivirati karticu (gde piše da će mi uskoro na kućnu adresu biti isporučena kartica), da li je to mail gde potvrđuju da je izrada kartice gotova, ili će stići još neki mail?
Zanima me čisto da znam da li je realno da očekujem karticu u toku sledeće nedelje, ili ću je dobiti tek za 2 nedelje.

Sve su uplate. Dok se ne proknjiže, uplate su sa negativnim predznakom i sličicom podizanja sa bankomata.
Е ,хвала ти за разјашњење,нисам то знао.Мислим да је сасвим нелогично:),али шта се може.

@owim ok, tako sam i mislio. Al kopkalo me malo da li će skinuti dolare sl put pri plaćanju na pos terminalu pa sam kupio nešto malo usd čisto da testiram, medjutim ne funkcioniše, ne znam iz kog razloga. Multivalutni račun sutra malo :-/

Koja je onda poenta multivalutnog računa ako uvek prvo skida eur?

Poenta je da mozes primiti druge valute, i onda biti klepan po usima da ih prodas po uzasnom kursu, jer ih drugacije ne mozes podici :)

@Desp, kakva je situacija u Australiji za prihvatanje kartica? Da li je vise prihvacen MC ili Visa, sta je sa Amexom? I da li ima nekih problema sa stranim karticama, ili da samo debitne primaju?

Koristio sam samo debitnu. Mislim da Master i Visa podjednako prolaze, tamo se baš retko koristi keš. Visu konkretno nisam koristio, našao sam negde da visa obračunava 2% u ne-eur zemljama. Ne znam jeli baš tako.

Zavisi cija Visa, kod nas je kod RSD Visa kartica 1-2%, da. Kod Intese za Inspire mislim da je bilo jos gore.

Radi PIN i forsiraju PIN?

АИК је ту без провизије за дебитне и Уникредит за дебитну Мастеркард.

Za DINARSKE visa kartice?

Naknada za konverziju za transakcije u inostranstvu
17.1. VISA Electron, Maestro, MasterCard Debit, Debit MasterCard Bez naknade
С обзиром да важи и за Мастеркард(која је само динарска а Виза ел. и динарска и девизна)мислим да , да,Виза динарска.АИК.

Poslednja izmena:
Noice ako je tako u praksi.

Inace od sutra AIK karticama se moze i na Alpha tj.Jubanka ATMovima podizati bez gotovine. Barem sam dobio SMS od njih danas u kome pise to:)
Nekome moze znaciti. Meni znaci, sada mi je Intesa najudaljenija banka :)

Па Костић је и купио Алфу банку:D а можда ће и неку грчку банку(Војвођанску),ко зна.Иначе код мене од Алфа банке остао само банкомат8пословница угашена),и стално сам се питао ко су ови људи што дижу паре с њиховог банкомата?

Znam ali nisam ocekivao tako brzo.

Koristio sam samo debitnu. Mislim da Master i Visa podjednako prolaze, tamo se baš retko koristi keš. Visu konkretno nisam koristio, našao sam negde da visa obračunava 2% u ne-eur zemljama. Ne znam jeli baš tako.
Koristio sam ranije i kreditnu Visu RF ili Komercijalne, ne sećam se tačno. Sve prolazi, nisam onda gledao to oko provizija. Za paypass koliko se sećam limit je 100 dolara (bez pin-a).

Meni je nekako najčudnije kada npr. na aerodromu u Nemačkoj (na Lufthanza šalteru) učita karticu preko magnetne trake (ne koriste čip) i naplati bez pin koda. Mada ranije i na našim autoputevima na naplatnim rampama su mogli da naplate bez pin koda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno