D
Deleted member 46590
Guest
Sasvim OK cooler, dopada mi se što ide preko VRM i verovatno pomaže i njegovom hlađenju.
Isto kada bi rekao da osetis da je procesor topliji za 5%...Koliko tačno više? 5% u proseku? Vidi li se to golim okom, bez FPS brojača?
To je test za memoriju ili za CPU?Moje iskustvo sa memorijom na ovom systemu:
Ptest Memory mark 1 x 8GB 3000 @2133 - 1658.
2 x 8GB 3000 @2933 dual channel - 2214
Moje iskustvo sa memorijom na ovom systemu:
Ptest Memory mark 1 x 8GB 3000 @2133 - 1658.
2 x 8GB 3000 @2933 dual channel - 2214
Pa ne igram igrice (uglavnom), ovo su samo sa Performance Test-a. Za kompletan system to je vrlo mali procenat a od pragrama/igara zavisi koliko utiče na njih.Govorimo o igrama.
Pa ne igram igrice (uglavnom), ovo su samo sa Performance Test-a. Za kompletan system to je vrlo mali procenat a od pragrama/igara zavisi koliko utiče na njih.
Nemam ti ja grafičku za takve igre nit znam da igram takve igre. Jedino što upotrebljavam su flight simulatori i to stariji pa mi je i moj FX i R5 260 bilo i preko minimuma. Za CAD, Maxon i takve stvari je processor i količina memorije naj važnije.U ime nauke skini Gta V i opici Benchmark na 2133 pa na 3k![]()
Niko ne govori da ne utiče, ali ne gledaju svi isto na 5%-10% razlike u performansama.
Ja i dalje ne verujem da ljudi odbijaju da prihvate koliko ram utice na gaming pogotovo kod ryzen procesora...
Jedino ako idete na 1060 i slabije mozete da prodjete OK sa ramom na 2400mhz nikako ispod, cak i na toj jacini gpua 2133mhz jednostavno gusi sistem.
Bilo ko ko ide na sve jace od 1060 za ram jednostavno ne ide ispod 3000mhz i to je to, sve preko toga jesu vec sitni dobici.
Za kraj jos jedan plus za brzi ram a to je cena. Razlika u ceni izmedju 2133mhz i 3200mhz rama je oko 10% sto se itekako isplati dodati. Druga prica je nase trziste gde su cene ludacke i gde je jedini ram kingston :/
Sve kupujte kod nas ako zelite, ali ram preko "madjara".
Ma na same igre da ali ne i na sam processor kao što je slučaj sa Ryzen-om.@CountMike
Gresis za FX, itekako je uticala brzina memorije na Gta V i slicne igre, kao i dual channel.
@toxicm
To je to o cemu pricam, za 100e moze uzeti na KP 16GB.
Da je 10, pa i 20% razlike, naravno 3k ram.
@djokosrb
Bas taj video pokazuje da 2133mhz nije dobro ni za jednu graficku kartu.
A vec za 1070 u igrama koje vise uposljavaju cpu ima oko 5% benefita kada se procesor upari sa 3200mhz.
Dok za 1080 i jace to skace do za mene velikih 10%.
Pa ljudi placaju po 100e vise za bolje izvedbe grafickih karti da bi dobili takav skok u performansama, a ovde kod rama je lose dodati 25e za to ?
Ponavljam da je 2400mhz ram jeftiniji od 3200mhz za neku veliku sumu pa ajde, nego je citavih 25 e jeftiniji.
Tako da ako se ide na klasu 1060 moze se ici na 2400mhz, ali za sve preko 25e za dodatnih 5-10% je a no brainer barem za mene.
Al naravno na kraju opet ostaje na ljudima da odluce sta i kako.
Sve je to ok, ali opet govorimo top end karti prosle generacije, dalje test na intelu i trece ddr3 ram u testu.
Slozices se van svake polemike.
Ja govorim o aktuelnim best buy stvarima u svojoj klasi, dakle ryzen 5, ryzen 7, gtx 1060, gtx 1070, rx 570 i rx 580.
Kako god.
Dosta je veća razlika između 1600 i 2400MHz nego između 2133 i 3000MHz, ne možeš da kažeš samo 800MHz razlika pa mora da bude isto/slično. Diskutabilno je i koliko posle 2666MHz i ima uticaja brzina memorije osim u sintetici.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari