Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Uputstvo je jednostavno, pošto ja koristim cisco modem, morao sam prvo da se ulogujem u njega kako bi na njemu otvorio port, adresu na koju sam otborio port je ona koju on daje ruteru, kod mene je to na primer 192.168.0.10.
Zatim se ulogujem na ruter, u njemu otvaram port sa adresom koju on daje računaru, a ona glasi 192.168.1.100, i tako je sve proradilo kako treba.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Ok ali kod CBN modema je problem, ja sam nov korisnik interneta i dobio sam CBN i prepostavljam da svi vi stari korisnici jos uvek mozete da otvarate portove.

Par postova unazad ti je neko već napisao kako se otvaraju portovi na cbn, jesi prodao to uputstvo?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Zasto se pominje IP adresa koju ruter daje, setujte fiksnu IP adresu na racunaru i tu IP adresu otvarate svuda, modem i svaki ruter iza njega.

Zasto se pominje IP adresa koju ruter daje, setujte fiksnu IP adresu na racunaru i tu IP adresu otvarate svuda, modem i svaki ruter iza njega.

Ne igra mi ulogu fixna ip iz drugih razloga, ali da to je takodje dobro resenje.

Pa ja tako koristim i radi ok, ako je 212 IP adresa svi portovi otvoreni. Ali ja jos imam Motorola modem i Netis ruter, kad to zamene za taj CBN, videcu kako je.

178.79.1x.x

Glupo pitanje, da li možda firewall blokira nekako? :D

Ako proverim port 80 onda mi ovako prikaze da je port filtered, obicno bude open ili closed

80/tcp filtered http

u modemu INTRUSION DETECTION SYSTEM Firewall Protection nije cekiran.

Poslednja izmena:
Mislio sam na Windows Firewall (ili neki komercijalni ako koristiš). A u podešavanju modema, Gateway - Advanced - Port filtering, da nije tamo možda dodat port 80?

I šta imaš u Intrusion detection? Meni je samo Firewall protection štriklirano, ostalo ne.

Poslednja izmena:
Mislio sam na Windows Firewall (ili neki komercijalni ako koristiš). A u podešavanju modema, Gateway - Advanced - Port filtering, da nije tamo možda dodat port 80?

I šta imaš u Intrusion detection? Meni je samo Firewall protection štriklirano, ostalo ne.

Bilo sta da uradim ili je port closed ili filtered.

Sigurno postoji nešto. Jesi proverio da ne postoji neki rule u firewallu koji ga blokira? Ili probaj da dodaš novi rule: new rule - port - 80 - allow the connection, i za TCP i UDP. Ne znam šta bi ga drugo filtriralo... ili firewall ili filtering u samom modemu.

Sigurno postoji nešto. Jesi proverio da ne postoji neki rule u firewallu koji ga blokira? Ili probaj da dodaš novi rule: new rule - port - 80 - allow the connection, i za TCP i UDP. Ne znam šta bi ga drugo filtriralo... ili firewall ili filtering u samom modemu.

Moguce da su u Aleksandrovcu ne mogu otvoriti portovi jer na adresi koja je slicna mojoj 178.79.52.6 otvara mi sajt za Aleksandrovac
Pretostavljam da su ove adrese za Aleksandrovac a meni se adresa nije menjala vec mesec i po dana.

Moguce da su u Aleksandrovcu ne mogu otvoriti portovi jer na adresi koja je slicna mojoj 178.79.52.6 otvara mi sajt za Aleksandrovac
Pretostavljam da su ove adrese za Aleksandrovac a meni se adresa nije menjala vec mesec i po dana.

Iz kog razloga bi otvarao portove na modemu, jel zbog igrica ili nečeg drugog?

...

Sent from my Mitshubishi Trium using Tapatalk

Poslednja izmena:
Powerbox radi bez greske, 2 godine ni najmanji problem... Sto bi davali drugi stb ako vec imamo ovaj, ubace samo karticu...

Ljudi da li primecujete da se mnogo istih pitanja vrti u krug, a i odgovora.
Smorili ste vise. Vratite se 50 stranica unazad i polako citajte objave i sve ce vam biti jasno.

Ne razumem ovaj deo:

PROMOTIVNA PONUDA ZA POSTOJEĆE PRETPLATNIKE KOPERNIKUS
KABLOVSKE TELEVIZIJE
Promotivna ponuda važi za postojeće pretplatnike Kopernikus kablovske
televizije koji potpišu novi Ugovor o zasnivanju pretplatničkog odnosa sa
ugovornom obavezom na 24 meseca i izaberu paket koji je u skladu sa
Cenovnikom za digitalnu televiziju i internet.
Promotivna cena internet usluge je 1 dinar mesečno

Koliko meseci je internet 1 dinar?

Ispašće da spamujem sa pojedinačnim postovima, ali bar ne spamujem sa Prvom World... ;)
Da li bude 10/3 i nakon restarta modema/rutera? Ako je i posle toga stalno 10 nazovi i prijavi.

Proveri u podešavanjima rutera da nije uključen bandwidth control.

Samo da odgovorim na jedno starije pitanje, isti problem se i meni dešava, samo odjednom padne bandwith na 10mbit/s, isto imam cisco modem, pomaže reset cisco modema ili reset wan konekcije na ruteru. Ali je iritirajući problem, dešava se bar 2-3x mesečno

Nazad
Vrh Dno