Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Bili kod mene sada jedan zamenili resiver jel nije hteo preko hdmi kabla, a drugi ostai powerbox, medjutim neće sad da poredja kanale po lanu svi su razbacani, zvao sam ih i rekli da će mi zameniti i taj resiver i rekli da mi je net 6 meseci gratis

Pozdrav svima, zanima me da li postoji neko ogranicenje Kopernikus interneta sto se tice torenta, konkretno imam problem sa duplo manjom brzinom downloada, recimo kada skidam bilo sta sa neta download je normalan i ide oko 3.6 MB/s medjutim kada skidam torent prosek je recimo 1.7 MB/s. pa i manje. Proverio sam na desetine torenata i ista je situacija, znaci nije do seeds... Ako neko moze da pomogne bio bih jako zahvalan. Unapred hvala.

@Kupidon, moguce da je nesto sa podesavanjima, probaj qbittorent ili transmission.

Pozdrav svima, zanima me da li postoji neko ogranicenje Kopernikus interneta sto se tice torenta, konkretno imam problem sa duplo manjom brzinom downloada, recimo kada skidam bilo sta sa neta download je normalan i ide oko 3.6 MB/s medjutim kada skidam torent prosek je recimo 1.7 MB/s. pa i manje. Proverio sam na desetine torenata i ista je situacija, znaci nije do seeds... Ako neko moze da pomogne bio bih jako zahvalan. Unapred hvala.

Probaj da ogranicis upload, i ja sam imao slican problem i ogranicio sam upload na 1Mb i sad radi dobro.

Definitivno treba da ograničiš upload... kod mene je 0.5Mb i download radi punom brzinom.
Btw, mene je utorrent zezao, pa sam prešao na qbittorrent i sada radi odlično...

Hvala puno na pomoci, nije do upload-a, ogranicavao sam ga svakako. Resio sam problem tako sto sam promenio torent klijent. µTorrent definitivno iz nekog razloga ne radi dobro, probao sam qBittorent i Transmission koji rade bolje ali ne i savrseno, probao sam jos par njih kao sto su Deluge itd... ali Vuze ubedljivo, ubedljivo najbolje radi, bas sam se prijatno iznenadio, brzo postize maksimalnu brzinu i skoro da nema oscilacija u brzini, on prosto leti, dok ostali niti mogu da izvuku maksimum ni u jednom trenutku, niti imaju stabilan download, oscilacije su prevelike, a sve sam ih testirao sa istim filmom koji sam skidao. Jos jednom hvala na pomoci. Ako neko ima sliican problem moze probati sa Vuze, nikad se ne zna, meni je resio problem. Pozdrav

Ima digitalna. Evo upravo se gleda eurosport

Sent from my iPhone using Tapatalk

Juce sam potpisao novi ugovor za Veliki kucni TV +Net paket 30/3 medjutim internet brzina mi jos uvek nije povecana na 30mb vec je i dalje 20mb. Takodje radnici koji su juce montirali box-ove su mi ostali duzni jednu karticu tj. CL modul koja nije bila u kutiji zajedno sa boxom. Receno mi je da je sigurno negde ispala ili u kombiju ili negde drugde i da ce je danas doneti u toku dana, medjutim danas niko nije dosao da je donese. Cak i ova dva cl modula jos uvek nisu aktivna. Sad ne znam sta da radim. Da li je neko imao slicno iskustvo?

Ljudi sta vam je vise sa prvom word?
Kao da je jedini kanal u mrezi?

Pesoholicar povecace ti brzinu za par dana, i ja sam isto tako bio nestrpljiv, ne brini, takva je procedura dok to proknjize u BG.

Juce sam potpisao novi ugovor za Veliki kucni TV +Net paket 30/3 medjutim internet brzina mi jos uvek nije povecana na 30mb vec je i dalje 20mb. Takodje radnici koji su juce montirali box-ove su mi ostali duzni jednu karticu tj. CL modul koja nije bila u kutiji zajedno sa boxom. Receno mi je da je sigurno negde ispala ili u kombiju ili negde drugde i da ce je danas doneti u toku dana, medjutim danas niko nije dosao da je donese. Cak i ova dva cl modula jos uvek nisu aktivna. Sad ne znam sta da radim. Da li je neko imao slicno iskustvo?

pa aktiviraj sam, nadji onaj SCR zakljucani kanal i sacekaj da se upari sa karticama...

Ljudi sta vam je vise sa prvom word?
Kao da je jedini kanal u mrezi?

Taj kanal ni ne postoji. Postoji Prva World a vec sam napisao da Prva televizija ima problem sa linkom preko koga dostavlja signal. Ne troluj temu vise nego pravac na prva.rs pa sibnes njima mejl ili jos bolje na FB stranici Prva televizija.

Pokusao i juce i danas jos uvek nece. Verovatno je kupidon u pravu, da treba da prodje nekoliko dana da proknjize pa da sve aktiviraju.
Meni odmah sve radilo. Otprilike 5 minuta je trebalo od kada je pozvao onaj monter u Bg. Posle 5 minuta sve proradilo. A za internet mi isto odmah promenili brzinu tu je trebalo 10-tak minuta dok se registrovao onaj novi modem

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 C432B381 pomoć Tapatoka

Meni odmah sve radilo. Otprilike 5 minuta je trebalo od kada je pozvao onaj monter u Bg. Posle 5 minuta sve proradilo. A za internet mi isto odmah promenili brzinu tu je trebalo 10-tak minuta dok se registrovao onaj novi modem

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 C432B381 pomoć Tapatoka

Sacekacu i sutra, ako ne bude opet nista prosetacu se do korisnickog centra.

Opet ovaj novi STB Skymaster ne prepoznaje karticu, na svakih 15-ak sekundi na sredini ekrana izlazi: "invalid card check your viewing card". a u meniju gde je Conditional acess stoji X umesto stiklirano. Nekad se i vrati pise "cryptoguard card reconized", ali poceo je cesto da je ne prepoznaje. I vadio sam karticu i vracao, opet nista dok sam ne prepozna. Da li je imao neko slican problem, videcemo sta ce oni reci?!

Poslednja izmena:
Taj kanal ni ne postoji. Postoji Prva World a vec sam napisao da Prva televizija ima problem sa linkom preko koga dostavlja signal. Ne troluj temu vise nego pravac na prva.rs pa sibnes njima mejl ili jos bolje na FB stranici Prva televizija.

Sto se meni obracas u vezi tog glupog kanala. Ja bas kazem da su ljudi smorili, kao da nemaju ni jedan drugi kanal da gledaju

Imam dva resivera skymaster i powerbox kartice se uparile sa oba, ali ci modul u tv, LG, neće da se upari od subote već

Udji u podesavanja za CI u meniju od TV-a vidi tamo jel sve ok, da li prepoznaje modul i karticu...

neko je ovde napisao ovo pre nekog vremena:

Procedura oko CI modula za Kopernikus kanale:
Ubaci se kartica i odradi sken, nadje sve i test kanal 999, kad puste signal iz Bg,
prebaci se na test i ostavi par minuta i to je to.

Naravno, to vazi ako tv ima u sebi dvbt-c a ako nema, kartica ide u stb i slicna je procedura.

Evo čekao 15 min i nista, uvek izlazi no access, tv ima dvb-c, u podešavanjima čita karticu, ima i seriski broj kartice i sve podatke

Nazad
Vrh Dno