Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Prva je jedan dobar SOT na eui a druga je trenutna gde mi malo više pojeo(trenutno sam na periferiji i stalno menja 3g/2g)ali uglavnom 2.5-3h do 50% a do kraja retko idem ali realno od 4-5.5h SOT otprilike sa stalno uključenim internetom.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Jel druga slika sa Eui roma isto ili neki drugi ?
Ocigledno da na najboljim romovima za autonomiju baterije moze da se izvuce 5-6h SOT sto je vec OK.

Poslednja izmena od urednika:
Sve je ovo EUI. To je ono što ja sve vreme pričam. U kombinovanom režimu upotrebe 5-6h SOT sasvim sigurno.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

07495c6189675d63e28a5a44f746c9d9.jpg

5904d08503b34814d52108122ce02e3e.jpg

E sad, recite vi meni da li se i kod vas ovih nekoliko prvih stavki nakon ekrana pojavljuje, a da je rijec o sistemskim.
Preumio sam BBS da provjerim prije nego ga stavih na punjac...

Na verziji sam RR-N od 8.05. sa dodatim BS kernelom...

Poslednja izmena:
Ne svidja mi se ovaj SOT nikako.:smash:
Jos manje praznjenje na 2% :trust:

Hajde evo da napravimo mali check-up... Dajte neku pro/con listu za ROM koji koristite...

Ja ne smem to ovde da pišem 😀

Stavio sam danas 1905 RR, čak nisam ni menjao Mokee kernel, sve default, pa ćemo da vidimo kako se ponaša do uveče.

Da ne čekam uveče. Mokee jednostavno više troši... Ono što je dobro je da je izgleda sredio ovaj Doze, tj kada telefon spava manje troši nego na starijim verzijama. Sad ću videti kako ide u kombinaciji sa BS. Nedelja je pa ima vremena za igru 🙂

Screenshot_20170521-124031.pngScreenshot_20170521-124044.pngScreenshot_20170521-124051.png

Cekamo 🙂
A najvise bih volio od znalca da cujem zakljucak, na kom romu je najbolja autonomija, je li to ipak android 6 baza, Eui stock, lite, cuoco92 ili nesto drugo. Nekako mi nije logicno da je to android 7 bazirani kad fabricki nije izasao koji bi trebao biti najustimovaniji.

Poslednja izmena:
Tek mrvicu bolje sa BS kernelom. Mislim i dalje su to ova vremena koja pišu po SS koje okačim ali tamo na XDA se frljaju ciframa od preko 11-12h SOT za Le Pro 3, tako da sam i ovde očekivao jači rezultat. Nema Le Pro 3 toliko jaču bateriju. Videćemo.

Što se ovog drugog tiče iskreno nisam dobar sagovornik na tu temu. Moj telefon je došao sa cuoco92 romom i za to kratko vreme koliko sam koristio isti sećam se da je bio OK, otprilike ovako nešto što je rista kačio. No ja tako neke rezultate sam imao i na MM i na Nougat custom romovima. Tako da moje iskustvo, koje uopšte ne mora da bude merodavno, kaže da je sve to tu negde.

Le3pro ima sat do sat i po bolju autonomiju.Već sam pisao da ide od 4-5,5h SOT većinu vremena.Naravno ja ne koristim facebook apk već simple pro i ono što ne koristim stalno ide u greenify plus GPS uključujem po potrebi.Ovi očišćeni eui su OK ali već sam napisao da mi se sviđa da mi ostanu neke kineske aplikacije kao wallpaper,fontovi,snimanje razgovora....a ostale zamrznem.
Izgleda da kako mi proradio FP senzor da mi više troši bateriju e sada da li je do toga ili ne još nisam sve proverio ali noću mi ide u spavanje i potroši 2-3% baterije a kada uključim net onda tu ima neka zezancija ili sada mu treba više vremena da ode u spavanje te kada stalno čačkam mobilni onda se to dešava.U svakom slučaju od jutra do večeri imaš bateriju a ako zahvali za 30 minuta napuni do 50% otprilike.
Edit:može i više ali u specijalnim uslovima korišćenja a to nije normalno korišćenje.

Poslednja izmena:
Ako ne bude mogla 1 dan normalnog koriscenja, srednje zahtjevnog, propalo se, bacicu ga.
Rista, pa zar na ociscenim eui romovima nemas wallpapers, theme, fonts ? Zasto bi to neko micao ?! Meni je to svakako potrebno jer volim vizuelno skockati kako mi je ugodno.

Ako ne igraš igrice non-stop onda ne brini za jedan dan.
Zato se i zovu očišćeni 🙂

Pa zovu se ocisceni od kineskog smeca, njihovih apps, slova, live klipova i sl...a wallpapers, themes i fonts su valjda koristan i normalan dio roma koji nije povezan sa kineskim junks.

Skidanje fontova,tema,besplatne muzike....
232975caba3481aed5b64c33ea202ceb.jpg
14864401a6967831e8576ef2f51710ef.jpg
b7121cf534b50b9aaa9a9a7a36ff4c5d.jpg
1e49c16fabccd379669757bff7249efe.jpg

Ja sam na indian 19s i dalje, aktivnog korišćenja SOT ne prelazi 4h kako god okrenem. Možda nešto znači, u stanu mi je 4G signal poprilično loš pa je i drain u standby povećan, ako bi se pozabavio time, izvukao bih još nekih pola sata SOT više

Sent from my Le X821 using Tapatalk

Prebaci na 3g kada si u stanu to ti je 5s posla.

I ne znači mi mnogo uz QC, svakako dopunjavam telefon 2-3 puta dnevno. Na prošlom telefonu je imalo smilsla jer se punio više od 2 sata i taman toliko mi je falilo da izvučem sa jednim punjenjem do uveče

Sent from my Le X821 using Tapatalk

Pa zovu se ocisceni od kineskog smeca, njihovih apps, slova, live klipova i sl...a wallpapers, themes i fonts su valjda koristan i normalan dio roma koji nije povezan sa kineskim junks.

E vidiš tu dolazimo do onog dela gde se ja sporim sa ostalima 🙂 Jeste, ima teme i ima fontove recimo. Ikonice idu zajedno sa temom. "Problem" je samo što imaš samo te kineske teme, nije nešto tipa substratum pa radiš šta hoćeš. Nego predefinisane teme sa nekim kineskim ikonicama. Na stranu što je izgled istih za moj ukus očajan, veći je problem što ništa sa play store a što ima veze sa customizacijom ne možeš da instaliraš. Ok, možeš da staviš Nova launcher pa da menjaš ikonice ali ako treba od EUI da pravim AOSP onda idem na pravi AOSP. Bar ja tako funkcionišem. Fontovi isto. Recimo nek ih ima 50 koji su free. Na stranu opet izgled istih, mnogo je veći problem to što ako se dobro sećam samo na default fontu rade naša slova. Na svim ostalim ne. I onda promeniš font a to jedno slovo u reči onda štrči. I tako milijardu nekih sitnica koje bodu oči. Poštujem druge ali ja jednostavno ne mogu to. Pogotovo kad znam kakve mogućnosti customizacije recimo ima LOS i koliko se u dva klika radi sve što ti padne na pamet.

EUI kao koncept uopšte nije loše zamišljen, šta više, da sam u Kini vrlo verovatno bih ga koristio. Gomila integrisanih servisa koji su itekako korisni. Kod nas sa druge strane je sve to totalno neupotrebljivo i onda delete app, freeze app itd dok se to koliko toliko ne dovede u red. Ali kao što rekoh, integracija svega toga itekako plus. Minus, pa baš ono što krasi Android. Customizacija. Malo ili nimalo opcija koje su standard na nekim drugim romovima. Tako da se za neku najobičniju stvar dovijaš ili drugim aplikacijama ili čačkaj po system. A zašto to da radim kada to negde drugde imam out of the box? Samo zato ne volim EUI.

A što ne koristite onaj SmallEUI od mađara onog? Vidim da je njegova tema na xda najživlja i njegov rom bi trebao da je najbolji.

Takođe izašao je Flyme OS(Meizu) za Le Max 2, zvaničan. Pa ko hoće može da proba. Stavio, skinuo, čisto da vidim. EUI fazon, ali nisam primetio da loše radi itd. 6.0.1 android je.

Stalno čitam teme o RR i Mokee romu i da je out of box odavno bi ih ubacio ali stalno nešto ne radi kako treba i to ono što je bitno : nema dobar signal,zvuk je užasan,kameri ne radi pola stvari... Pa svaki dan instaliraš,wipe itd. OK to sam i ja radeo stalno pre pa mi u banci zbog njihove apk samo što nisu zabranili ulazak u banku hahaha.
Ovde su problemi bukvalno estetske prirode te jednom staviš nova launcher,pogasim par apk i sve RADI .
Kada srede taj CM da sve radi a samo da ga estetski uredim eto mene tamo .

Zavisi i od toga koliko cesto mijenjas verzije i koliko su one kompletne... Ja sam konkretno nakon Mokee, sa kojim sam prilicno zadovoljan, presao na RR-N jer sam htio najnoviji android... Zvuk je jako dobar, brzo punjenje radi, kamera takodje jako jako dobra... E da, ne radi IR remote ali zato sto sam odlucio da stavim custom kernel i pisalo je da nece raditi IR remote... Ko voli nek izvoli...
Jos pokusavam da vidim koja podesavanja mogu primijeniti da pojacam SOT... Meni licno pashe sto ne znaci da necu isprobati i druge varijante... Uz tel mi je dosao neki 19s EUI, a jedno prije podne sam testirao MIUI...

E da, npr flash-ujem small EUI... Je li ista procedura za povratak, samo restore backup-a u twrp?

Drugo je što ja volim da se igram pa stavim nightly, experimental itd. Ko ne voli da se igra, stavi release i ok je. Ovo za signal i zvuk nije tačno. Sa signalom nikakvih problema kao ni sa zvukom ako misliš na kvalitet istog. Problem na N romovima(na MM nema toga) je što je isti preglasan, pa onda moraš u ViperFX da ga utišaš no tad je sve ok. Ali da je bug - bug je. Na kameri radi sve sem panorama photo, tu su slike loše. Slike u svim rezolucijama, video 4K itd, sve radi. Okačite par slika sa EUI, okačiću ja par sa RR pa se lako vidi gde bolje slike ispadaju.

Nisu problemi estetske prirode već što gomila standardnih opcija na LOS, AOSP itd romovima je na EUI nedostupna. Ko ne voli ništa da menja njemu je super. Ko voli da ima mogućnost da promeni nešto, njemu je to živa muka u odnosu na EUI. To je bar meni ogromna prepreka za korišćenje EUI. Za najobičniji reboot to recovery moraš da instaliraš dodatnu aplikaciju.... Ejjjjj.

Što se banke tiče, to je priznajem problem za svakog ko voli da čačka. No na sreću, koristim Telenor banku tako da me to ni malo ne dotiče, mogu 50 puta dnevno da instaliram.

E da, npr flash-ujem small EUI... Je li ista procedura za povratak, samo restore backup-a u twrp?

Naravno. Prvo backup, onda wipe dalvik, cache, system, data. Instaliraš smalleui, bootuješ, koristiš 14sec, iznerviraš se, boot to recovery, wipe everything opet, restore backup, onda obrišeš onih 5 fajlova za lockscreen i reboot. Eto 🙂

Potpuno sam se pogubio, svako drugu pricu prica 🙂
Sad pojma nemam sto da ubacim od sw u tel kad stigne, sto je najbolje kao out of box sa dobrom autonomijom ?!
Takodje mi i dalje nije jelasno oko tema, wallpapers...pa zar cuoco92 ili small eui nemaju teme i wallpapers i mogucnost da se iste promijene ?!

Nećeš moći da skidaš sa njihovim aplikacijama a moći ćeš da menjaš kao i na svakom romu.Ukusi i potrebe su različiti te moja ti je preporuka da probaš i eui, CM a i neke verzije pa vidi šta ti odgovara.Svaki ima neke prednosti.

Potpuno sam se pogubio, svako drugu pricu prica 🙂
Sad pojma nemam sto da ubacim od sw u tel kad stigne, sto je najbolje kao out of box sa dobrom autonomijom ?!
Takodje mi i dalje nije jelasno oko tema, wallpapers...pa zar cuoco92 ili small eui nemaju teme i wallpapers i mogucnost da se iste promijene ?!

Svakako ti telefon stiže sa EUI. Hteo, ne hteo, prvo ćeš njega da probaš. Ukoliko nisi navikao na CM okruženje i ukoliko ti ne treba mogućnost da maltene sve možeš u par klikova da promeniš vrlo verovatno ćeš biti ok sa EUI. Po meni, svaki od tih romova traži tu i tamo neko čačkanje za dobar SOT tako da nemoj birati rom po tome. Izaberi šta ti vizuelno i po funkcijama više leži a lako će onda da se juri SOT.

Što se drugog tiče, imaju ali kao što rekoh... Ako imaš default launcher, možeš samo te kineske teme + ikonice da stavljaš. Dakle ne možeš sa play store da skineš icon pack i da instaliraš. Ako sa druge strane imaš nova launcher recimo, možeš ikonice ali onda praktično obesmišljavaš postavljanje druge teme jer se svodi sve na drugi wall, ikonice i tu i tamo neku boju. Dakle nema izbor od milion tema sa play store-a(i koje maltene komplet izgled menjaju) već na tih 20tak ili koliko već su free. Nema mogućnosti za bilo koji font već samo neki od tih 20tak koji su free a kojima ne rade naša slova itd. Na LOS romovima instaliraš substratum ako već ne dolazi sa romom i skidaš sa play store temu koja ti padne na pamet, skidaš ikone koje hoćeš, menjaš font itd. 3 klase iznad su mogućnosti personalizacije kao takve.

No videćeš to i sam kad ti dođe telefon. Ukoliko te takve neke opcije ne zanimaju, EUI će ti sasvim sigurno leći i nemaš problema sa njim. Jedino što eto kao on je MM a ovamo je Nougat. Ali kažem, ako znaš šta sve u dodatnim podešavanjima ima jedan RR recimo i ako to koristiš, računaj da na EUI imaš 5% toga bukvalno i da ćeš onda na istom da se zadržiš 2min.

Dakle daleko od toga da EUI išta fali, samo se sve svodi na to šta očekuješ od roma i koje opcije su tebi lično potrebne.

Koje su razlike izmedju RR -MM i RR-N ?
Pretpostavljam da postoji RR-MM stabilna verzija na kojoj sve radi, ipak MM postoji za ovaj tel a N ne postoji zvanican, kontam da na MM bolje radi u konacnom.
Da li na RR ima tema i mogucnost da se skinu, promijene ikonice i sl ?(jel to bas za max2 ili nesto opsteg karaktera ?)

Po meni iskreno i nema neke razlike koja me direktno dotiče (ok, ne radi IR, ili možda radi ali ja ga svakako ne koristim), inače koliko ja znam, RR nikada nije bio zvaničan (ni sa MM) tako da ta strana zvanično/nezvanično apsolutno ne utiče na rad telefona, onaj Rus radi perfektno 🙂

Što se tema tiče možeš apsolutno sve da stavljaš kao i na npr Samsung Galaxy S6, Huawei Honor itd itd. Znači staviš launcher i icon pack i vozi - makar ja tako radim.

Inače Darko, koji ti AKT profil koristiš?

Poslednja izmena:
Izašao je AICP Noguat, kažu da radi volte. Skidam upravo da probam. Inače ranije sam koristio AICP, radio je odlično.

Nisam mislio na RR zvanican i nezvanican, vec je Darko pomenuo da ko hoce sve da mu radi na RR da stavi STABLE a ne nightly verziju.
A zvanicano i nezvanicno mislim na MM stock za le max 2 koji postoji a nougat nazalost jos zvanicno stock NE postoji.

Nazad
Vrh Dno