Šta je novo?

LeEco Le Max 2

Nikad nisam sišao ispod 40% pri normalnoj upotrebi a jesam zahtevan korisnik.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Cela procedura traje 8min i ti bi da neko uradi umesto tebe? Pa ja bih te odrao od para jer si tolika lenstina :p

Skini cuoco TWRP https://www.androidfilehost.com/?fid=457095661767101877 i pokreni install.bat (pre toga omoguci na telefonu usb debugging i bocni usb kabal u telefon) i kad ti izadje nesto na ekranu, ti prihvati i onda samo sledi dalja uputstva(od prilike 3x kliknes i to je to :D)
Nakon toga ces imati twrp na telefonu pa mozes da je upgradeujes ovom novijom verzijom https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298952846 i onda si spreman za instaliranje custom firmware-a :)
Raspitaj se koji je najbolji rom, u twrp-u uradi backup tog cigana(roma :D) koji je natelefonu, pa onda wipe data, system i cache i onda install novog roma :)

Postavi taj rezultat da piše više od 6h ne mora da prazniš do kraja,npr na 20%

Sent from my Le X820 using Tapatalk
Evo statistika od juče otkad sam instalirao ovu Battery Accu aplikaciju. Zaboravih tu da ima sve iako sam bio na punjaču u međuvremenu, pamti ona sve izgleda. Ne obaziri se na ove gore cifre per app potrošnje, to je sad kad sam se skinuo sa usb kabla. Ovo dole je bitno.Screenshot_20170518-131852.png

To je samo procena,stavi ti realno kada dođe na 20%

Evo statistika od juče otkad sam instalirao ovu Battery Accu aplikaciju. Zaboravih tu da ima sve iako sam bio na punjaču u međuvremenu, pamti ona sve izgleda. Ne obaziri se na ove gore cifre per app potrošnje, to je sad kad sam se skinuo sa usb kabla. Ovo dole je bitno.Pogledajte prilog 229245

Ja se *****ah :d i kupih u online trgovini ovaj telefon, model X820 6gb RAM i 64 ROM. Nadam se da na ovoj full verziji (x820) necu imati problema sa FP. Za 25-30dana kad stigne, gnjavicu te malo ;)oko toga sto i kako da ubacim da imam najbolju autonomiju baterije sto mi je jako vazno.

p.s. Kakav je prevod sistema na nas jezik ?

Poslednja izmena:
To je samo procena,stavi ti realno kada dođe na 20%

Čekaj bre jel ti stvarno misliš da ja lažem?

Malo počinje da me nervira da svakom ponaosob na svakih mesec dana dokazujem koliko mi traje baterija. Na stranu što u ovoj temi ima mojih bar 10 SS gde dokazujem ono što pričam, napraviću i sutra opet ali očekujem javno izvinjenje od tebe jer otvoreno sumnjaš u ono što pričam. A već sam tebi lično pravio SS i kačio.

Ja se *****ah :d i kupih u online trgovini ovaj telefon, model X820 6gb RAM i 64 ROM. Nadam se da na ovoj full verziji (x820) necu imati problema sa FP. Za 25-30dana kad stigne, gnjavicu te malo ;)oko toga sto i kako da ubacim da imam najbolju autonomiju baterije sto mi je jako vazno.

p.s. Kakav je prevod sistema na nas jezik ?
Nema problema, ako znam, pomognem. Ima i latinicu i ćirilicu LOS, ne znam EUI ima li srpski, zaboravio sam. Ima hrvatski to se sećam.

P.S. vidi se na onom mom SS, average use, tj izmerena potrošnja u % po satu, dakle ne pretpostavka. Ako se to sračuna u odnosu na 100% jasno se vidi iz toga koliko dođe SOT.

Bez ljutnje druže ali ti potrošiš do 90% bateriju tj dođe ti na 90% i na osnovu toga postaviš to i proceniš koliko bi bilo do 0 da koristiš,a to nije realno jer i druge stvari utiču pri korišćenju.Zato sam te i zamolio da postaviš kada dođe do 20% jer to je realno.

Evo kao što sam ti i obećao za bateriju, nešto pre 10h skinut sa punjača. Na sve ovo na SS ima još oko 10min GPS, 3 slike slikane, i jedno 50 poruka na WA i Viber ukupno plus 4 sms. Ja mislim da je ok. Sve je na auto od podešavanja.

Pogledajte prilog 210976Pogledajte prilog 210977Pogledajte prilog 210978Pogledajte prilog 210979Pogledajte prilog 210980

Evo sam sebe da citiram, 6ta slika dodata u atttapatalk_1495108914223.png

Bez ljutnje druže ali ti potrošiš do 90% bateriju tj dođe ti na 90% i na osnovu toga postaviš to i proceniš koliko bi bilo do 0 da koristiš,a to nije realno jer i druge stvari utiču pri korišćenju.Zato sam te i zamolio da postaviš kada dođe do 20% jer to je realno.

Ne, to ako procenjujem tako onda bih rekao imaću preko 10h SOT. Okačio sam relativno skoro, kada je objavljen blackscreen kernel SS gde sam sa 10% baterije izvukao 1h10min SOT. To svakako zbirno nije 11h SOT, ali je bez problema 9h SOT na wifi only za dan i sasvim sigurno između 6 i 7h SOT pri mešovitoj upotrebi.

O tome ti i pričam : biće,to je sigurno itd

Ja takodje mislim da ti izvices po ovome 6-7h SOT-a, makar je matematicki to logicno uz racunanje na promjenjivost potrosnje od full do nekih 15% .
Sto tacno podrazumijevas pod " wifi only za dan", kakvo je to koriscenje, sta potpada sve, normalno koriscenje uz wifi stalno a bez mobilnog interneta ili sta tacno ?

Poslednja izmena:
Wifi only, recimo nedelja, kući sam ne idem nigde i ceo dan na wifi. Ako je napolju kada auto brightness radi svoje, kada sam na LTE a ne wifi itd naravno da to ne može da bude to i tada su rezultati oni kao na ovo postu koji sam citirao malopre, dakle 6h+ SOT...

Cela procedura traje 8min i ti bi da neko uradi umesto tebe? Pa ja bih te odrao od para jer si tolika lenstina [emoji14]

Skini cuoco TWRP https://www.androidfilehost.com/?fid=457095661767101877 i pokreni install.bat (pre toga omoguci na telefonu usb debugging i bocni usb kabal u telefon) i kad ti izadje nesto na ekranu, ti prihvati i onda samo sledi dalja uputstva(od prilike 3x kliknes i to je to :D)
Nakon toga ces imati twrp na telefonu pa mozes da je upgradeujes ovom novijom verzijom https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298952846 i onda si spreman za instaliranje custom firmware-a :)
Raspitaj se koji je najbolji rom, u twrp-u uradi backup tog cigana(roma :D) koji je natelefonu, pa onda wipe data, system i cache i onda install novog roma :)
Možda postupak traje 8min ali kada si bez kompa onda to zna da potraje malo duže [emoji6]
Da jurim tuđi komp zbog tuđeg telefona baš i nisam raspoložen lakše mi je ja da platim skinem obavezu sa vrata i svima lepo
Ako imaš predlog kome slobodno reci[emoji4]

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Wifi only, recimo nedelja, kući sam ne idem nigde i ceo dan na wifi. Ako je napolju kada auto brightness radi svoje, kada sam na LTE a ne wifi itd naravno da to ne može da bude to i tada su rezultati oni kao na ovo postu koji sam citirao malopre, dakle 6h+ SOT...

Nadam se da taj wi fi dan kuci podrazumijeva da taj wifi nesto radi :) tipa malo drustvenih mreza, poziva, viber, sms, browsanje, neka fotka ili manji snimak i sl...

Naravno da se sve to podrazumeva, čak i više nego kad sam napolju, razlika je kažem samo u tome što nema mobilnog interneta koji više troši i osvetljenje ekrana je generalno manje. Napolju autobrightness često pojačava osvetljenje na max, u stanu toga nema.

Darko, šta ti koristiš trenutno? :) Čitam na xda šta si pisao, ako sam lepo skapirao, trenutno si na 1605 koji u sebi ima BS 1.7, odnosno nije potrebna posebna instalacija BS kao što smo radili pre nedelju dana?

Da, da 1605. Tako je ne treba ništa sem gapps.

Ja sam i dalje na 0805, instaliraću taj 1605 noćas ili sutra, samo mi je cilj baterija. Kad sam instalirao prvi RR sa BS (čini mi se 0705) baterija je baš lepo gurala, međutim sad je katastrofa. Telefon uglavnom skidam ujutru sa punjača, preko dana neko normalno korišćenje uz otprilike 1h razgovora, kada pogledam uveče oko 20h , baterija je na 30% a SOT jedva 2h. Ne znam u čemu može da bude problem, za mene je misaona imenica da mi SOT bude 5-6h kao tebi.

Nema 1605, skinuo ga je. Dižem ga upravo na Onedrive pa ću okačiti link. Međutim sačekajte sa instalacijom samo da testiram zvuk u slušalici nakon instalacije. Da vidim da li sam ja zeznuo nešto ili je on čačkao nešto.

Ja sam i dalje na 0805, instaliraću taj 1605 noćas ili sutra, samo mi je cilj baterija. Kad sam instalirao prvi RR sa BS (čini mi se 0705) baterija je baš lepo gurala, međutim sad je katastrofa. Telefon uglavnom skidam ujutru sa punjača, preko dana neko normalno korišćenje uz otprilike 1h razgovora, kada pogledam uveče oko 20h , baterija je na 30% a SOT jedva 2h. Ne znam u čemu može da bude problem, za mene je misaona imenica da mi SOT bude 5-6h kao tebi.

Jel si na lineage os?

Zaista ti je uzasna autonomija baterije !
Koliko, po meni, nerealno izgleda ma kakvim koriscenjem izgurati 8-9h SOT toliko je nerealno i tvojih 2h, porazavajuce. Ako na mom budem imao situaciju kao i ti i ne mognem izvuci na nekom romu vise, slomicu ga svega mi, jer hebes tel sa max 2h sota. Mislim da je realna prica 4-6h sot, zavisno od roma i koriscenja. I to je negdje OK, sve ispod toga lose.
Jesi probao neki MM baziran rom, kazu da je bolja baterija na njima u odnosu na 7.0.

Ma jesam, koristim RR romove sigurno 2-3 meseca, otprilike se to uvek kreće 2-4h SOT-a, eventualno u retkim situacijama dogura do 4.5h. Mada ja iskreno mislim da mi nešto jede bateriju ili da nešto nije dobro podešeno pa je tu problem.

Pa jesi instalirao Cpu Spy da vidis da ti nesto ne cucla bateriju ?
Za kako postici max autonomiju baterije Darko je majstor ! Vjerujem da moze pomoci.

Prva je jedan dobar SOT na eui a druga je trenutna gde mi malo više pojeo(trenutno sam na periferiji i stalno menja 3g/2g)ali uglavnom 2.5-3h do 50% a do kraja retko idem ali realno od 4-5.5h SOT otprilike sa stalno uključenim internetom.
8cfbb3d4a6065212566bd1c4136723aa.jpg
e4df1aae80aac0029f9e0368262bcc73.jpg

Poslednja izmena:
Hvala, skidam upravo.

Ne moraš. Mislim probaj, možda ja umišljam ali zvuk u slušalici mi je vidno lošiji na 1605. Na stranu što je mnogo glasan, lako utišam nego je strašno nekvalitetan. Neka kompresija, kodek, šta već, ne razumem se ali vidim tj čujem razliku. Vratio sam se na 0805 i za sada sam tu, videćemo u kom pravcu će da ide sa RR-N dalje.

Ako to bude da ono što je napravio sa onim 1705 experimental, gde za svaku app moraš ručno da podesiš da stižu notifikacije itd. to ja na telefon ne stavljam.

Nazad
Vrh Dno