Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ima MIUI 8 srpski, ko kaze da nema.Developer rom ima srpski.
A tema sve vise pocinje da lici na neki CHAT room.

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Ne znam šta je tvoj problem, ali već neko vreme imaš potcenjivački stav prema dobrom delu nas ovde. Forumi su za diskusije, makar i jedno isto pitanje 10x na 200 strana. Konfuzija i jeste velika kako su izlazile novije verzije, ljudi su zbunjeni, ako hoćeš odgovori ako nećeš onda ćuti. Kod hebenog Samsunga diskusija o poziciji otiska prsta na 30 strana a ovo ovde je chat room.

Dečko je pitao za 8.2.5.0 jer se razmišlja da li da pređe sa 8.1.15.0 i zanima ga ima li srpski. Nema. Da li je 8.2.5.0 isto što i Dev rom? Ne. Je li dečko pitao za Dev rom? Ne.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Developer ROM nije namenjen za komercijalnu upotrebu, zato se i zove Developer, za programere! Stable ROM je ono što treba većini korisnika.

Developer rom je isto sto i Stable rom, samo pre dobija nove stvari i pre se ispravljaju bug-ovi.Cista glupost da Dev rom nije za komercijalnu upotrebu.Pa taj isti rom koji je sada Dev, dobice svi kada budu radili upgrade na 7.0...

A ja nemam potcenjivacki stav ni prema kome, samo kacenje 10x iste SS-a da vam je stigao UPDATE, onda like slicice i slicno nije za forum i ovakve teme gde treba da se na ozbiljnijem nivou pise....

Poslednja izmena:
Hvala drugari, bez napetosti. Tu smo da dobijemo informacije i nesto naucimo ;)

Konacno!
Xiaomi objavio kernel source. Bravo za Xiaomi. [emoji106]
Video juce na Xda,sad ulazim na forum,vidim 6 novih stranica,ponadah se da se pise o tome a ono opet jedno te isto,o kameri,update,slike,sve jedno te isto... A o novim romovima ni traga ni glasa...

Послато са Redmi Note 4x

Developer rom je isto sto i Stable rom, samo pre dobija nove stvari i pre se ispravljaju bug-ovi.

Pre dobija nove bug-ove koji posle bivaju delimično ispravljeni, plus još novih i tako u krug. Da je to isto, nije. Tek kada se Dev rom pokaže dobro onda postaje Stable. Tako da ni u kom kontekstu ne može biti isto.

Ja mislim da ima pesmu Rambo Amadeus - jedno te isto

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Jeste u pravu si... Sve znas. Bravooo...Necu vise u off, samo pozivam admine da pociste temu...

Kada ti budes probao dev rom, kada pronadjes te bug-ove, argumentovano ih prikazes ovde, a da te iste bugove nema GS ti i ja cemo moci da diskutujemo na temu GS vs GD.

Dobio sam obavestenje o 8.2.7.0 nadogradnji.

What's new?
-Bug fixes

Videcemo kad skinem...

Malopre sam ga odradio. Piše "nighlty" ali videćemo... Javljam ako primetim neke promene. 40MB fajl čini mi se.

Znači na ovoj temi koja se zove Xiaomi Redmi Note 4 sme da se piše samo o rutovanju, modovanju, portovanju, kastom romovima i sl? Čudno... Kako li će prosečan smrtnik koji nađe ovu temu, kupiti sebi telefon kada će pod obavezno morati da ga modifikuje na neki način? Znači telefon ne radi kad se kupi do se ne modifikuje? Znači stok romovi neispravni? Gde li je sloboda govora?
Svaka čast znalcima i poznavaocima navedenog ali proizilazi da mora samo o tome da se piše? Ljudi dele utiske međusobno i šta je tu loše, bilo o modovanju bilo o apdejtu i skrinšotovima...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Ako furaš stock, ne smeš da se oglašavaš. Mislim da to koliko se priča o rootovanju, custom romovima i sl, dovoljno govori o ovom modelu i samo po sebi je preporuka za kupovinu svima, pogotovo ljudima koji nemaju znanja, vremena, volje da se cimaju i modifikuju telefone kao da je 2012.god.

Ma ok. Čovek ima pravo prigovora i to je ok. Svako piše ono šta ga zanima da sazna i to je to.
Hajmo sad dalje :)

Primetio sam da kamera u zatvorenim prostorijama pri slabom osvetljenju snima samo 17fps :(

Moze savet kako da podesim ili ukljucim nesto da mi radi mobilni internet dok razgovaram telefonom..Trenutno mi ne radi ta mogucnost,na primer dok razgovaram sa nekim desavalo mi se da mi zatreba internet da proverim nesto ili pogledam,medjutim isti ne radi bez obzira sto su mi mobilni podaci ukljuceni,to vazi i kad je ukljucen wi fi..Pomoc.

Da citiram sam sebe,moze li neko od iskusnijih da mi pomogne oko ovoga..kolega milos laki me je pitao da li je podeseno na 3g,jeste,stalno je na 3g jer ne koristim 4g lte..mozda mi proba pomoci kidence i drugi koji poznaju materiju..?model mi je sa mtk procesorom..

Na WIFI treba da ti radi bez problema surf dok razgovaras, a sto se tice MTK verzije procesora, ja koliko znam kada se koristi telefon za razgovor(u tom trenutku se koristi modem za razgovor, mobilni net se gasi automatski) , tada ne radi mobilni net na MTK verziji.(barem je tako bilo na Redmi Note 3, mada odavno je to bilo, moguce da su nesto tu promenili, ali cisto sumnjam).
Znaci, na WIFI garantovano mozes surfovati, dok na mobilnom netu ne mozes...(za mobilni net sam 99% siguran).

Da citiram sam sebe,moze li neko od iskusnijih da mi pomogne oko ovoga..kolega milos laki me je pitao da li je podeseno na 3g,jeste,stalno je na 3g jer ne koristim 4g lte..mozda mi proba pomoci kidence i drugi koji poznaju materiju..?model mi je sa mtk procesorom..
Problem može da bude upravo do 3g. Postoji verovatnoća da na 3g ne možeš da radiš oba jer pozivi i surf korisre isti radio. Pokušaj da upališ 4gLTE. Tu bi trebalo da je situacija drugačija.

Pa dzabe 4G, kada mu tokom razgovora prelazi na 3G.Ne radi Volte kod nas jos uvek.

Da li je to problem samo na novijim mtk SoC-ovima? Imam jedan stariji telefon sa MTK 6582 mobilni net na 3G radi tokom razgovora dok se na Edge trenutno gasi...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Pa i Redmi Note 3 pro ( SD 650) kada se pojavio na MIUI 7 i kasnije do verzije MIUI 8.1 je koristio 4/3g na sim 1, a sim 2 je bio 2g only i gasio je net tokom razgovora.Tek sa verzijom 8.1 su odradili modem 4/3g sim 1, a sim 2 3/2g i da moze net da se koristi tokom razgovora.
Ja verujem da je to neka politika Xiaomi-ja, ne verujem da je neko ogranicenje cip-a. Mada ko ima vremena, moze da proba da izgugla nesto na tu temu.

@Kidence,ocigledno nisu nista menjali po pitanju iskljucivanja modema u toku razgovora,evo primer na mom telefonu..i to je skroz nerelno sto su tako napravili da se ponasa telefon..Da li je isti problem na istom ovom modelu ali sa SD procesorom?

@Milos Laki,nece drugar,kako god da probam mobilni net nemam tokom razgovora..A nemam svuda wi fi,najvise se oslanjam na mobilne podatke,imam 2gb interneta,meni sasvim dovoljno za mesec dana..Dogodilo mi se jednom u putu i par puta kad sam u gradu da mi je trebao internet dok sam razgovarao i prc,pusiona..Ne kapiram zasto su ustrojili telefon sa ovom mogucnoscu..Imao sam pre ovog samsung s3 neo i s4 koji nije imao ovaj problem..Mada ovaj telefon radi kao svajcarski sat,krivo mi sto ima neke glupave falinke..

Ja rekoh odavno...samo Snapdragon, MTK zaobici... Dzabe sirova snaga, kada je sve ostalo iza SD-a...

mozda ce popraviti nekim apdejtom,nista se ne zna..ne znam dal si imao prilike da koristis malo ovaj RN4 sa MTK,uopste nije los...e sad ***,na svakom telefonu ima nesto da fali..meni ovo oko interneta dok razgovaram nedostaje i nista vise..mozda da drzi jos malo bateriju ali ni to nije toliko haoticno..nadam se buducim apdejtovima oko popravke...

Hvala @Miloš Laki, instalirao i stvarno kao što si rekao: leti a sve radi...

Nazad
Vrh Dno