Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Probam sad Antutu Benchmark test čisto da vidim koja cifra je u pitanju kad ono nepune 63.000

Uporedim ponudu domaćih operatera i jedino što ima smisla kupiti je Huawei P10 Lite koji jedva prelazi 61.000 a skuplji je poprilično od R4P.

P.S Da li je neko probao Antutu Bench na poslednjem Stable rom-u ?
58768ced86c83e099cd3938ca89a6782.jpg


Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
 
Oko 62-63k baca na MIUI i na LOS-u.Imas OC kernel-e, pa se igraj ako hoces boost :)

Sent from my Redmi Note 4X
 
Nije loše. Sad ću malo da se igram na No-frills CPU Control, trebalo bi da može i malo baterije da se uštedi
 
Registrovao sam se da napisem par utisaka o Redmi 4 prime modelu i da se pozalim na par problema od kojih su neki poznati i siroko rasprostranjeni.
Kupio sam ga pocetkom februara novog sa Global rom 8.1.x.x. Prezadovoljan sam telefonom i njegovim mogucnostima za tu cenu, ali imam par mana koje nisam nasao da ste pisali o njima ili sam ja izolovan slucaj onda ovde na forumu. Naime pri snimanju videa ukoliko je glasna muzika (na primer koncert ili glasan saobracaj) dolazi do pucanja i krckanja zvuka tj ne moze lepo da reprodukuje zvuk. Kao da ima problema sa mikrofonom. Drugi problem se javlja kad je ekran ugasen tj u sleep modu a stignu poruke sa vibera ili sms, tada dolazi do distorzije zvuka i krckanja kod notifikacija. I poslednji problem se javlja prilikom razgovora sagovornik se zali da me ne cuje dobro i da se gube reci. Prijatelj ima isti taj problem na svom redmi 4 prime, tj ja njega ne mogu nekad da cujem i posle par sekundi bude ponovo u redu sve. O ovom poslednjem sam citao da ima nekih problema sa 3g i 4g signalom i da se to cesto desava. Ovde nisam uspeo da procitam da neko ima ove probleme. Inace telefon je sjajan i ovo nije strasno jer se ne desava non stop (osim onog sa viberom), ali ako ima resenja napisite. Update mislim da je resio problem kod poziva jer mi se taj problem nije par nedelja javio. Hvala

EDIT: Nasao sam na nekim stranim forumima da xioami kuburi sa tim mikrofonijama kod snimanja zvuka i zvuka na video snimcima sa kamere. tj da zeza noice cancelation jos od redmi 1s modela.. ne znam koliko je ovo tacno.
 
Nisam ja pisao i ja imam krckanje kada dobijem notifikacije od vibera i sms ili mail. Ne bitno dal je ekran upaljen ili ugasen dal sam u viberu ili van. Navodno ce da rese sa nekim updejtom. Takodje se desava zbog lose mreze. Probao u airplane modu na wi fi nije bilo krckanja mada je to bio kratak test period. U procesu sam prebacivanja broja kod drugog operatera,pa kada se to desi javicu sta ima novo. Sto se tice razgovora... Jako jako slabo tel koristim za pozive pa ne znam pravili telefon problem ili je do mreze koja je ocajna ovde.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Kod mene nema tog krckanja, normalno se čuju notifikacije, takodje i razgovor ide bez problema (u tel. mi je i službena kartica) tako da imam baš solidno poziva svaki dan i ponaša se uobičajeno za mobilni tel.
 
Kod mene se, ponekad, cuje krcanje prilikom zvona telefona tj dolaznog poziva ali npr jednom u 7, 8 poziva..ne prilikom bilo kakavih notifikacija. Kad procitam prethodne primedbe, moguce je da je uzrok mreza.
 
Poslednja izmena:
Ja nisam primetio to za pozive.
Ovo sa mikrofonom dok se nesto snima, deslio mi se par puta da je zvuk bio cudan (bas na jednom koncertu), ali sam to imao i sa drugim telefonima tako da mislim da je tu buka velika u pitanju.
Jos jednom mi se desilo slicno kod snimanja. Kontam da je u pitanju ona funcija gde mikrofon izoluje pogresan zvuk pa nastane nesto cudno kao iz bunara da se cuje to sto meni treba. Nemam pojma, to mi nije toliko bitno.
 
Od danas sam vlasnik redmi 4 prime. Ono sto sam odmah zapazio je neverovatan kvalitet izrade, bukvalno sam odusevljen. Stigao sa global stable romom, tinma displejom (te dve stavke sam se pribojavao). Do sada sam koristio nexus 5x i u odnosu na njega prime je dosta brzi, fluidniji, odziv mnogo bolji. Kamera na nexusu je daleko bolja, ali ni ova nije neki krs. Sasvim je to ok. Za sada nisam primetio neku manu. Nisam vas detaljno pratio u poslednje vreme, ali sam video da ste komentarisali nesto oko update-a. Nudi mi 8.2.4.0 , da odradim update?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Ma odma flešni Lineage OS pa da vidiš šta je fluidnost.

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
 
Totalni sam amater sto se toga tice. Tako da to mozda probam kada me smori ovo okruzenje, naravno posto se dobro informisem o flesovanju.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Kako znati koji je display na telefonu?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Settings/About phone i kuckaj na Kernel version i otvorice ti se test mod u kome ćeš detaljno naći sve što te zanima...


Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Settings > About phone > Kernel (nekoliko puta "kliknuti") i ulaziš u engineering mode, tu sve piše...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
 
Kako mogu zakljucam neku aplikaciju u ramu?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Uđeš u multitasking i povučeš željenu ikonicu (aplikaciju) na dole i iznad se pojavi katanac za zaključavanje...

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Otkrio sam kasnije sam, prvo sam pokusavao duzim pritiskom ali me to odvede samo
u podesavanja odredjene aplikacije.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Pozdrav jel ima neko utiske za Redmi 4A ili 4x gde je najbolje poruciti domaca varijanta sa KP ili preko aliexpresa gearbesta jel narucivao neko koliko je izasllo ta varijanta za srbiju

Ja danas narucih Redmi 4x verziju od 16gb preko "kupitel-a" 14.950 dinara + besplatna dostava. Mislim da je najpovoljnije trenutno u Srbiji.
Sutra stize. Operater je rekao da je telefon donet iz Madjarske i ima global rom bez kineskih aplikacija. :)
 
Operater nego šta. :) Fini gospodin koji je odgovorio na sva moja pitanja, uzeo moje podatke i rekao da šalje odmah i da stiže sutra :) I da napomenem da sam dobio 12 meseci garanciju.
 
Poslednja izmena:
Baš te je ubedio [emoji39]

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
 
Ja danas narucih Redmi 4x verziju od 16gb preko "kupitel-a" 14.950 dinara + besplatna dostava. Mislim da je najpovoljnije trenutno u Srbiji.
Sutra stize. Operater je rekao da je telefon donet iz Madjarske i ima global rom bez kineskih aplikacija. :)

alal vera... kavasaki...

neka bude kako kaze operater... a sto se garancije tice, najbolje bi bilo da nemas potrebu da je ostvarujes,
ali, ako se desi, kidence je zakon...
 
Stigao je... u paketu su i račun i garancija. Za 15 soma telefon je brutalan. Nadam se da mi garancija nikada neće zatrebati :) a Kidence-a znam, vec mi je čovek pomogao pre 6-7 meseci za neki redmi 3 i ja sam mu neizmerno zahvalan. Pozdrav svima!
 
Jel global rom u pitanju ?

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno