Šta je novo?

Moto Z

Nervira me samo sto ne resavaju problem sa tamnim scenama pri gledanju preko projektora (problem poznat iz ranijih postova). Dosta ljudi po forumima se zali na to cak je pisano i na lenovo-moto forumu ali oni i dalje cute na tu temu

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Da, i ja sam primetio taj neki color-shift, istina ne smeta mi mnogo, ali - nije da ne bih voleo da srede to. :D

@mironiko
Možda te je samo smorilo da gledaš nove telefone, zasitio se.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ne bih rekao. Jedino sto me ne obraduje je kad moram da otkucam u kratkom periodu mnogo testova, a da ih cackam i testiram mi je i dalje zanimljivo.

Inace, pre Moto Z sam imao Nexus 5X, i za moje potrebe je bio odlican - posebno kamera, fantazija. Pa ipak, gledao sam razne telefone (i Moto Z, izmedju ostalog, kad je predstavljen) kao potencijalne zamene za N5X, i to gotovo na nedeljnom nivou, i pored testiranja svega i svacega. Sada to ne radim.

Mislim, u jednom trenutku cu poceti opet, nema sumnje, ali dugo traju ovaj "mir" i zadovoljstvo koje imam sa Moto Z-om - kao da sam se smirio sa menjanjem uredjaja, jedno vreme nisam duze od 3 meseca zadrzavao nijedan... Znam, glupo je to, ali tako sam radio.

Dugo nisi imao flagship (koliko mogu da se setim, a mozda se i ne secam dobro :D ), svi novi telefoni nisu toliko bolji i vredni para da bi ih menjao, a posto si uber fan Motorole :p koja nece izbaciti jos dve godine nesto na sta bi mogao da predjes (cak iako izbace naslednika Moto Z, nece se isplatiti da prelazis, tek onaj tamo sledeci), ovi ostali nisu ni vredni razmatranja, pre svega zbog modova, a onda i baterija i naravno kamera koja kod tebe ne igra veliku ulogu :)

Meni je isto tako, android nijedan ne bih mogao da uzmem trenutno, generalno nista necu dobiti, a nisam nahajpovan na iP8, ali zato vec sledece godine... :)

Kako si se samo navikao na iOS. "morao" sam pre neki dan da podesim drugu nesto na 5s (ima iOS10) pa jbn sam se patio pola sata da se zakaci na hotspot sa 5X jer sam stavio sifru, jbs sistem ne moze da se zakaci na hotspot ako ima sifru, ali zato posle petnaestog kucanja tacne sifre pomislim iOS je to daj da probam bez sifre, bingo. Ja to ne bi mogao da koristim, sve je toliko komplikovano ako neces da samo skidas aplikacije sa app storea

Ne znam, postao sam nezahtevan korisnik. Stalno curenje neko baterije, pa gledanje gde mogu da ustedim, pa onda vijanje nekog custom roma ili kernela, pa podesavanja. Sve sto sam radio na androidu, mogu i ovde bez problema. Valjda su i godine ucinile svoje :)

Sto se tice toga sto si spomenuo, kacio sam se na MiFi ne znam koja je mreza bila, da li Vip ili Telenor, sifra je bila na njemu, normalno sam se zakacio. To je kao i hotspot. Bas cu probati sutra sa devojkom da odradi hotspot, pa da probam da se zakacim.

Otkud znam, mozda je bio i neki bug sa iOS-om, jer taj drug ima i neki sljamsung (A nesto) pa sam probao prvo sa njime pa sa 6p, da vidim ko je "lud". Na kraju sam iskljucio sifru. Jednostavnije nego da se patim. E onda sam krenuo nesto da podesim i izludeo. Previse nelogicnosti za mene u jednom sistemu.

Jednom mi se desilo da ios nije hteo da se nakači na wifi zato što je šifra bila sačinjena samo od brojeva. Kad sam ubacio i slova onda se zakačio..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Šteta za slabiju bateriju... Imam 6p ali bih ga možda zamenio za nešto novije sa garancijom (ovaj uzeo na kp, sve super radi), mislim da ga imam godinu dana i manje...

Ima sve što mi treba Amoled, Quad, Clot Android, i veličina minimum 5.5, ali manjka mu baš ono što sam zacrtao sebi da mi je top prioritet, a to je baterija... Mogli su se raskrečiti barem do 3.000, mnogo bi im značilo u probijanju na tržište da izbace jedan model koji sabija na skoro svim poljima. Ne kažem da je baterija loša, ali telefon koji mi ne izgura dan mi je jednostavno nepojmljiv, beskoristan. A mislim da sam ako ne heavy, ono barem mid heavy user...

Edit: vidim da se u mts-u dobija i jbl speaker. Šteta što nije batery add on. :)

Poslednja izmena:
Razmisljam da uzmem Moto Z play, ali mi deluje bas krhko, da li neko od vlasnika moze da kaze nesto o idrzljivosti i padovima?

Razmisljam da uzmem Moto Z play, ali mi deluje bas krhko, da li neko od vlasnika moze da kaze nesto o idrzljivosti i padovima?

Ne bih rekao da deluje krhko. Napravljen je od metala i stakla tako da odaje utisak cvrstine (a dodao bih i tezine). Trebalo bi da je nesto deblji od Moto Z posto ima vecu bateriju. Jedino sto moze da deluje krhko je ona pozadina koja se pricvrscuje magnetom za sam telefon ali ona moze da se zameni ako je kojim slucajem polomis. Eventualna zamerka ide na tu pozadinu jer moze malo da se pomera ali nista strasno. Sto se tice padova, ne mogu ti pomoci posto ga nisam ispustio jos nijednom.

Kako si se samo navikao na iOS. "morao" sam pre neki dan da podesim drugu nesto na 5s (ima iOS10) pa jbn sam se patio pola sata da se zakaci na hotspot sa 5X jer sam stavio sifru, jbs sistem ne moze da se zakaci na hotspot ako ima sifru

Off

Iz prvog puta nakacen, sa šifrom.
09ea5724fde7e5831882ebb7ae3ed63f.png
63f3b3e918a6599250cee9f2e37596b7.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Šteta za slabiju bateriju... Imam 6p ali bih ga možda zamenio za nešto novije sa garancijom (ovaj uzeo na kp, sve super radi), mislim da ga imam godinu dana i manje...

Ima sve što mi treba Amoled, Quad, Clot Android, i veličina minimum 5.5, ali manjka mu baš ono što sam zacrtao sebi da mi je top prioritet, a to je baterija... Mogli su se raskrečiti barem do 3.000, mnogo bi im značilo u probijanju na tržište da izbace jedan model koji sabija na skoro svim poljima. Ne kažem da je baterija loša, ali telefon koji mi ne izgura dan mi je jednostavno nepojmljiv, beskoristan. A mislim da sam ako ne heavy, ono barem mid heavy user...

Edit: vidim da se u mts-u dobija i jbl speaker. Šteta što nije batery add on. :)

Nije baterija uopšte toliko loša, tih 2600sasvim odrađuje posao

Postoji Moto Z force sa 3500 baterijom, 21mpix kamerom i svim ostalim k-kama kao puni Z. Steta sto je dostupan samo u Americi ali mozda se i vremenom pojavi neki ovde po oglasima...

Novi update
70MB
eec0e44e5850b53848b8efd805962bb1.jpg

Poslednja izmena:
Postoji Moto Z force sa 3500 baterijom, 21mpix kamerom i svim ostalim k-kama kao puni Z. Steta sto je dostupan samo u Americi ali mozda se i vremenom pojavi neki ovde po oglasima...

I, sad kad malo bolje pogledam i razmislim - ne bih ga uzeo i da ga ima kod nas.

Kamera mi nije mnogo bitna, pritom sumnjam da je na Z Force bas neuporedivo bolja, a baterija mi je na Z dobra u smislu da mi je uvek izdrzala dan, a na Z Force sumnjam da bi uspevala dva, tako da neke velike razlike zapravo (za mene) i nema.

Ok, Z Force ima Shattershield staklo spreda, koje daje jedan novi nivo sigurnosti, ali je ujedno i dosta reflektivnije, pa nije da donosi samo prednosti...

Obzirom da je pravljen za cdma standard, kako to uopšte radi kod nas?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Svi Moto telefoni rade na evropskim mrezama. Imaju prosto modem za sve tipove tehnologija.

Da li neko moristi dual sim verziju ovog telefona? Kakvi su utisci ako neko koristi?

Da li je velika razlika u kvalitetu displeja Moto Z vs Moto Z Play (ako je neko uzivo poredio jedan i drugi)?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imam dual-sim verziju, redovno je inace koristim sa jednom karticom, ali bas sad dok sam bio u Americi sam je koristio sa 2, T-mobile sa 4G paketom i mt:s u roumingu. Primetilo se da baterija ide brze nego sa jednom karticom, mada je i los prijem signala kumovao tome.

Za poredjenje ekrana ne znam. Video sam oba, ali nisam stavljao jedan pored drugog. :)

Hvala :)

Jedna radi 3g/4g dok je druga na 2g?

Dual sim verzije nema sa zvanicnom garancijom u Srb?

Mislim da su sve dual sim, staju dve sim kartice ili jedna sim jedna micro sd

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li bi neko ko ima kupljen kod operatera (mts, najbolje) probao :)

@drdekzar

Presao si na Moto G5+..? :)

Ne sekirajte se da li je dual sim ili ne... Moto ionako izbacuje (uskoro) mod za 4 sim kartice ;)
1488216368_231_lenovo-showed-a-lot-of-different-modules-for-smartphones-moto-z-one-of-them-allow.jpg

Poslednja izmena:
O boze :)

A do tada kako da znam da li su kod nas telefoni dual sim?

Vrh Dno