Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Primetih da svaki put kad restartujem telefon uključi mi se nfc. Sad probah ponovo isključen nfc restartujem fon i on uključen. Jel se to dešava još nekom?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Primetio sam I ja, I kod mene automatski.ukljuci nakon restarta.

Primetio sam i da počele notifikacije da se gube. Stigne nešto oglasi se telefon i prikaže notifikaciju koja se izgubi posle par sekundi

Inače Alexxx ne mogu da ti pošaljem pp neznam zašto

Nije beta već inkrementalni apdejt, njihova je dužnost da izbacuju mesečne zakrpe i security pečeve. Beta i proba je bio decembarski apdejt.

A što se notifikacija tiče morate ih naštimati ako hoćete da ostanu u status baru, ima opcija da se štiklira i "Reklamni natpis" pored standardnih "Zaključan ekran" i "Statusna traka" za svaku app ponaosob.

Meni se ne uključuje NFC automatski.

Poslednja izmena:
Da je inkrementalno ažuriranje, dobio bi ga makar neko na svetu. Koliko sam ja video, niko nigde nije dobio OTA B38x. Jedini pravi OTA je bio B37x, koji sam i ja dobio. B38x imaju samo ljudi koji su hakovali Huawei servere na kojima se ko zna iz kog razloga našla ta verzija. Da li je hakovanje vršeno preko Firmware Findera ili ručno, nije ni bitno, bitno da to nije zvanično OTA ažuriranje. Čak je i Huawei blokirao "hakere" kad su skapirali za proksi foru.

Dečko, otvoriš browser, otvoriš ovaj link i maneš se ćorava posla oko hakovanja.

http://update.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G753/g104/v83132/f1/full/update.zip

Update nije povučen, regularan je i prisutan na Huawei serveru. Znači ja sam ga hakovao i zbog toga posedujem isti. Najnormalnije prošao verifikaciju i odradio proces do kraja.

BTW i OTA update si dobio ranije od tih istih hakera, pa se ispostavilo da je finalna verzija. Nemoj širiti dezinformacije ljudima.

Poslednja izmena:
Dečko, lupaš gluposti. OTA je nešto što je zvanično ponuđeno od strane proizvođača i što se skida preko telefona i bez proksija. Taj link mi ne omogućava OTA ažuriranje, već nudi da skinem neki fajl. Raspitaj se malo o pojmovima jer nemaš pojma. ;)
I da dodam, jednog dana možda se pojavi OTA sa tom oznakom, ali danas to nije OTA, jer nije dostupno korisnicima u vidu oficijelnog ažuriranja.

Poslednja izmena:
Pa ti zvanično čekaj da ti stigne o kukova leta. Kaže se "putem telefona". Ali to sad nije primarno, tvoj accomplishment je spoznanje termina OTA (Over-the-air), pa si došao meni da pojasniš.

Da li je neko radio rollback na MM preko twrp ili samo sa rollback fajlom sa prve strane ?

Da li je neko radio rollback na MM preko twrp ili samo sa rollback fajlom sa prve strane ?
Ja sam radio preko twrp...ubacis na sd karticu oeminfo za svoj model I dload folder sa b160...otkljucas bootloader instaliras twrp flesnes oeminfo I 3 dugmeta I to je to

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ja sam radio preko twrp...ubacis na sd karticu oeminfo za svoj model I dload folder sa b160...otkljucas bootloader instaliras twrp flesnes oeminfo I 3 dugmeta I to je to

koji twrp si koristio

Slucajno obrisah poruku pa pisem opet.....
Probaj prvo Rollback, a ako zaglavis na NDR90 test key onda uvek mozes TWRP. Koristis sa linka koji je @Crow011 postavio od OldDroida. Jedini taj funkcionise besprekorno sa nasim modelima na Nougatu. Inace Toolkit delimicno funkcionise na N. Mozes da otkljucas bootloader I to bi bilo to. Inace, radi se revizija programa da omoguci Debrand ili promenu single dual.sim u Nougatu. Link sa Oem fajlom za dual sim na prvoj strani nase teme funkcionise normalno I fleshuje se tako zipovan kroz TWRP. Mislim.da ti niko jos nije odgovorio na postavljeno pitanje. Inace rootovanje na Nougatu , koje je neophodno za fleshovsnje Oema, malo komplikovanije sa dosta bugova. To ti nije.bitno sto.ima bugova jer sledeci.korak ti je dload b160 ili b161 koji ti vraca MM I zakljucava botloader, unroot-uje, uklanja TWRP a umesto njega ide automatski stock recovery. To bi bilo to.

Poslednja izmena:
Jel ima neka optimizacija da se isključi na Huawei emui? Jeste da je 2 gb ram-a, ali ovo je dosta loše kako se telefon ponaša, sve živo izbacuje iz ram-a...

Dečko, otvoriš browser, otvoriš ovaj link i maneš se ćorava posla oko hakovanja.

http://update.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G753/g104/v83132/f1/full/update.zip

Update nije povučen, regularan je i prisutan na Huawei serveru. Znači ja sam ga hakovao i zbog toga posedujem isti. Najnormalnije prošao verifikaciju i odradio proces do kraja.

BTW i OTA update si dobio ranije od tih istih hakera, pa se ispostavilo da je finalna verzija. Nemoj širiti dezinformacije ljudima.

Zamolio bih te da obrises link, dok nisi nekome zeznuo telefon. Zar ne vidis da je file 1.2gb? Ko god koristio ovaj link za update, ostace bez pola sistemskih aplikacija.

Slucajno obrisah poruku pa pisem opet.....
Probaj prvo Rollback, a ako zaglavis na NDR90 test key onda uvek mozes TWRP. Koristis sa linka koji je @Crow011 postavio od OldDroida. Jedini taj funkcionise besprekorno sa nasim modelima na Nougatu. Inace Toolkit delimicno funkcionise na N. Mozes da otkljucas bootloader I to bi bilo to. Inace, radi se revizija programa da omoguci Debrand ili promenu single dual.sim u Nougatu. Link sa Oem fajlom za dual sim na prvoj strani nase teme funkcionise normalno I fleshuje se tako zipovan kroz TWRP. Mislim.da ti niko jos nije odgovorio na postavljeno pitanje. Inace rootovanje na Nougatu , koje je neophodno za fleshovsnje Oema, malo komplikovanije sa dosta bugova. To ti nije.bitno sto.ima bugova jer sledeci.korak ti je dload b160 ili b161 koji ti vraca MM I zakljucava botloader, unroot-uje, uklanja TWRP a umesto njega ide automatski stock recovery. To bi bilo to.
jel mogu ja direkt na dual SIM da ga prebacim kada se vracam na MM?

Poslednja izmena:
jel mogu ja direkt na dual SIM da ga prebacim kada se vracam na MM?

Vec pise u mom odgovoru, slobodno koristi link sa prve strane. Fleshjujes tako zipovan ili drugacije receno to je fleshabilna zipovana datoteka, kako.god. Ali pre toga ide naravno.rootovanje u Nougatu da ga ne bi brikovao ili tome slicno prilikom fleshovanja.

Vec pise u mom odgovoru, slobodno koristi link sa prve strane. Fleshjujes tako zipovan ili drugacije receno to je fleshabilna zipovana datoteka, kako.god. Ali pre toga ide naravno.rootovanje u Nougatu da ga ne bi brikovao ili tome slicno prilikom fleshovanja.
to da treba rutovanje nisam znao,ipak hvala.Meni su na htc sajt rekli da skinem recovery za N koji se flesuje preko fastboota,skinem oeminfo,flesujem preko twrp i na kraju dload 3 dugmeta

to da treba rutovanje nisam znao,ipak hvala.Meni su na htc sajt rekli da skinem recovery za N koji se flesuje preko fastboota,skinem oeminfo,flesujem preko twrp i na kraju dload 3 dugmeta

Da ne treba ne bi bilo ni.u toolkitu, zar ne? Ljudi daju delimicne odgovore I obzirom.da posecujes razvojne forume podrazumevaju da verovatno imas rootivan uredjaj ili da vec znas da,se to radi pre svega. Cak ne kazu ni koji TWRP jer imas nekolko vrsta za N, sve delimicni odgovori koji te polako vode ka btikovanju telefona, ako ne baratas dobro materijom.

Poslednja izmena:
Jel ima neka optimizacija da se isključi na Huawei emui? Jeste da je 2 gb ram-a, ali ovo je dosta loše kako se telefon ponaša, sve živo izbacuje iz ram-a...
Sad sam i ja to primetio.Izbaci ladno i tapatalk koji mi je drugi po redu u recent apps,bas bedak...

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Sa ovim kodom *#*#6130#*#* možete doći do nekih koristnih informacija.
Screenshot_20170429-111547.pngScreenshot_20170429-111439.pngScreenshot_20170429-111520.png

Ma kakvi. Jednostavno je task manager preagresivan. Nećeš verovati, ali već par dana sam primoran da koristim Alcatel Idol 3 (4.7) koji ima 1.5GB RAM, natrpao sam sve svoje aplikacije i multitasking je osetno bolji nego na P9 lite. :D

Nazad
Vrh Dno