Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Generalno nista, al bih da stavim oficijalnu verziju i sačekam neku bolju nakon toga...

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Pa i na ovoj će biti ažuriranja

Na B 370 sam, je li bolji b380 i koju verziju da skinem ako jeste imam 2 gb dual sim

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Da li moze da se namesti kada se snima video da on sam automatski fokusira? Bas sam nesto isprobao,isao kroz kucu i snimao i bukvalno kao da gubi fokus, ne bude izostrena slika kada predjem u drugu prostoriju. Upalio sam i profesionalni video zapis i tu stoji af-c ali nije mi to bas kako treba

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

@Miki195 evo kako stoji, ostao samo whatsapp da refresuje u pozadini sve ostalo iskljuceno.Na to sam i ja sumnjao ali i dalje isto, cak sam bio i sve iskljucio pa opet stand by trosi mnogo baterije.
fb88f5634a96e008bef66f1868b285ad.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Evo i moja malenkost da proba da pomogne...
Ako sam dobro shvatio, to je app koja pokazuje % u standby... Na prethodnom postu ti je batera 96%, standby na 40% a ko ne varam? Koliko dugo ti je ukljucen? Pretpostavljam da ga nisi koristio neko vreme, i da verovatno zato pokazuje veliki %... Meni je na 86% pokazivao 10,96% a aktivan je bio nekih 9h... Sto znaci da je u standby-u i ostale app potrosile 14% baterije... A od tih 14%, na sam standby je otislo 11%, sto bi znacilo da je za 9h na standby otislo samo 1,6%. Evo sad je bat na 68%, a cell standby je pao na 8,84%... Zakljucak, sto ga vise koristis, manji % ti stoji na cell stendby... Barem ja tako shvatio, ako ne gresim i ako ti je samo ta app problem za potrosnju bat.

I hvala, zaboravio sam nick ko mi je odgovarao za vremensku prognozu... I dalje mi pravi isti bag, ali mi ne pada na pamet master reset zbog toga.

I hvala, zaboravio sam nick ko mi je odgovarao za vremensku prognozu... I dalje mi pravi isti bag, ali mi ne pada na pamet master reset zbog toga.
Nije master reset nego factory reset. Drugo što da ne? 2,5 munuta da se sve podesi posle factory resets.

Ko koristi CM browser na telefonu i desi mu se da pobrljavi search na sajtovima kao sto je KP, phone manager resava problem. Prvo ona optimizacija, pa cleanup i povrati se search.

Nakon poslednjeg update-a(za CM browser aplikaciju, ne za mobilni) prso mi je search na nekim sajtovima. Phone manager ga je spasio :D

Evo i moja malenkost da proba da pomogne...
Ako sam dobro shvatio, to je app koja pokazuje % u standby... Na prethodnom postu ti je batera 96%, standby na 40% a ko ne varam? Koliko dugo ti je ukljucen? Pretpostavljam da ga nisi koristio neko vreme, i da verovatno zato pokazuje veliki %... Meni je na 86% pokazivao 10,96% a aktivan je bio nekih 9h... Sto znaci da je u standby-u i ostale app potrosile 14% baterije... A od tih 14%, na sam standby je otislo 11%, sto bi znacilo da je za 9h na standby otislo samo 1,6%. Evo sad je bat na 68%, a cell standby je pao na 8,84%... Zakljucak, sto ga vise koristis, manji % ti stoji na cell stendby... Barem ja tako shvatio, ako ne gresim i ako ti je samo ta app problem za potrosnju bat.
Evo sada potrosnja posle gledanja 2-3h youtuba i kucaknja poruka.Moguce je to sto ti kazes.A jutros nije koristen od 8h do 14h popodne povremeno koristen eto da odgovorim ovde i malo sms poruka.Moguce je to sto ti kazes da je tako.Ali zar je moguce onda kada ga ostavim i ne koristim potrosi vise baterije nego kada ga koristim?
f20057065d185148e43ca77fa4c392d4.jpg

P

Nije master reset nego factory reset. Drugo što da ne? 2,5 munuta da se sve podesi posle factory resets.

Dobro, "greska u koracima" :) Bitno je da smo se razumeli... Znam da je to brzo, ko koristi backup... Ja nesto navikao "peske". Sve jedno po jedno, postepeno. Da nesto be zezne pri vracanju, podesavanje, aplikaciju... Mada i tako izgleda iskrsne neki bag... Jbm li ga :) Hvala jos jednom za savete
@Zoranhaker@ iskreno ne znam... Meni je masa app koje ne koristim, ili izbrisana, ili onemogucena, ili ugasena... A moze da bude od app, mreze da ti varira ( presek repetitora pa trazi stalno jaci signal)... Tu se vec ne kapiram kao ostali ovde...

@okmomak
Moguce i da mi signal zeza, jer ovde okolina BG-a gde sam sada gubi se signal cas je na 2G mrezi pa na 4G i tako varira uvek signal.Nikada nije pun signal uvek se gubi.

@okmomak
Moguce i da mi signal zeza, jer ovde okolina BG-a gde sam sada gubi se signal cas je na 2G mrezi pa na 4G i tako varira uvek signal.Nikada nije pun signal uvek se gubi.

Probaj jedno vece da samo na 2g stavis pa vidis...ako je isto, onda dalje u potragu za problemom... Ili neko sa foruma mozda nadje resenje...

Pokusacu jedno vece da stavim na 2g pa cu videti sta se desava.Hvala na pomoci kolega :D Trazicu resenje da vidim sta je problem.

Poslednja izmena:
Ja moram da priznam za sad mi b371 radi bez većih problema (da kucnem u drvo). Ne javlja mi se memory leak ka što neki od vas prijavljuju, nemam ni problema sa baterijom, možda mi čak i više izdržava no na mm

Послато са ME173X уз помоћ Тапатока

kako da podesim da chrome ne ucitava ponovo neki tab kad opet odem na njega..? nekako mi to nema smisla, barem duze da ga zadrzi u memoriji.

Inace imam problem sa gboardom koji ponekad ne reaguje uopste pa moram da spustim I podignem ponovo tastaturu I onda radi normalno. Inace imam osecaj da sporije radi telefon sa gboardom nego sa huawei swype mada je mozda I subjektivno (gboard mi vise odgovara pa bih zato da namestim da radi normalno)

Zahvaljujem se Alexxxu na strpljenju i pomoci,muka je uraditi rolback tek tako sa b381 na MM. Znaci nije isto vracanje sa beta verzije i ovog sada Nugata. Zavrzlama je sa Toolkitom(koji je budi receno u ovom slucaju bezvredan).
Za povratak na MM treba otkljucati bootloader,flesovati TWRP,ubaciti OEM c432 i flesovati firmver b16x. Ako sam nesto propustio Alexxx nek ispravi. Toolkit ne pomaze osim otkljucavanja bootloadera,sve drugo ide iz CMD i ADBa

Poslednja izmena:
Kako da znam, koji je telefon u Vip-u zaključan, a koji nije?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Meni je agent iz Vipa sa kojim saradjujemo rekao da su svi telefoni koji im dolaze od 2016. Sim free.

Ako nisi siguran, pozoves ih i pitas za model koji te interesuje.

Aha, ok.
Jednostavno, imam osećaj, ako budem otišao do neke poslovnice, i pitao prvog prodavca, da neće znati da mi da odgovor, ili će reći, da su naravno zakljucani.

Zovi call centar ili podrsku(ako imaju podrsku, nikad nisam obratio paznju), ovi sto rade u poslovnicama uglavnom slabo znaju.

Ne vazi to samo za Vip, vazi za sve. Mts, SBB, Exe-net, Vip itd..

Aha, ok.
Jednostavno, imam osećaj, ako budem otišao do neke poslovnice, i pitao prvog prodavca, da neće znati da mi da odgovor, ili će reći, da su naravno zakljucani.

Ja do sad nisam sreo nekog sa P9 Lite da mu je telefon SIM zakljucan. Ako kupujes od VIP, budi siguran da je otkljucan. VIP ne zakljucava telefone. Samo proveri zasigurno da bude Build C432, a ne C66.

Nego, moze li neko da mi kaze da li rollback utice na garantni rok uredjaja? Moze i u PP.

Zahvaljujem se Alexxxu na strpljenju i pomoci,muka je uraditi rolback tek tako sa b381 na MM. Znaci nije isto vracanje sa beta verzije i ovog sada Nugata. Zavrzlama je sa Toolkitom(koji je budi receno u ovom slucaju bezvredan).
Za povratak na MM treba otkljucati bootloader,flesovati TWRP,ubaciti OEM c432 i flesovati firmver b16x. Ako sam nesto propustio Alexxx nek ispravi. Toolkit ne pomaze osim otkljucavanja bootloadera,sve drugo ide iz CMD i ADBa
Šta si ti zakomplikovao toliko? :d
***, ja sam se sa B381 prebacio na B161 za 5 minuta, uključujući i vreme za kopiranje fajlova sa kompa u dload folder. :D
Flešnuo rollback fajl iz prvog posta što me je prebacilo na test key build i onda flešnuo B161. Kraj. :)

Bambi za tebe. Ja sam imao problem da ne pisemr opet. Rešeno je ne tako na magičan način kao ti ali eto sad sam i dual sim i možda ujutru bude i p10 ko zna

treba mi pomoc oko ubacivanja c432 za dual sim. ima softver l21c900b161 na p9 lite. pratio sam prvi post i otkljucao svoj bootloader i presao na fazu instalacije TWRP, bas kako opisano isao na p9 i pokazalo je da je uspesno i to instalirano, medjutim kada hocu da predjem na sledecu fazu telefon nece uz pomoc power i vol+ da udje u twrp recover, stoji samo your device is booting now.... zatim ga resetujem drzanjem svih tippki. gde gresim?????

Koliko traje punjenje baterije, u odnosu na Nexus 5X?
Da li ima fast charge?

Oko 3 sata. 1A je punjač.
Nema fast charge.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nazad
Vrh Dno