Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Da li je telefon, uzet u Vip-u, zaključan, ili može da radi, na Telenoru?
Sestra je u Vip-u, produžava ugovor, pa bi mi dosao telefon.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Moj iz VIPa je sim free

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Aha, ok, to je dobra vest. Koje boje su u ponudi, u Vip-u, ja bih crnu.
Izašao bi me 150e, mislim da je to fina cena.

Mnogo je to za doplatu uz pretplatu, telefon je preko oglasa 180e nov od operatera.

@Zoranhaker Izgelda kao tebi da se sve refreshuje nakon zakljucivanje ekrana. Podju u Phone Manager i proveri tu stvar. U MM je bilo 'ON' da bi refreshovalo u N je 'OFF' da refreshuje, koliko sam ja upucen. I ovde se dosta zeznu. Nije lose da ti proveris kako je kod tebe.

@stankovic82 Preko Amazon imas 3gb verziju za 200 eura. I jos da napomenem da mozda je pametnije da se uzme Huawei P8 lite [2017]. Ima nesto malo bolje specifikacija, ima built in Nougat, a malo je jeftiniji.

Poslednja izmena:
P8 lite 2017, je prema review-ima gori tel od p9 lite...meni na b381 bolje radi od, b371, al cekamo jos zakrpa..

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Da, P8 Lite 2017 je losiji telefon od od P9 Lite. Dzabe mu to sto ima "noviji" cpu (isti je kao nas, samo veci klok, doduse sad i nas radi na 2.11 GHz-a nakon apdejta na Nougat), zatim ekran je losiji i pritom nema oleophobic coating preko tako da je masniji i otisci ostaju mnogo vise. Zvucnik je losiji, za kameru i bateriju ne znam ali po specifikacija je ista kao nasa. Generalno ja ga ne bi uzimao samo zato sto fabricki ima Nougat, ali kazu ljudi da je lose optimizovan i da dosta secka i laguje.

Neću na P8 Lite, a 2gb,ili 3gb mi nesto ne igra ulogu. Ne igram igrice. Bitno mi je da je kvalitet izrade, na zadovaljavajucem nivou, i da fino radi.

Neću na P8 Lite, a 2gb,ili 3gb mi nesto ne igra ulogu. Ne igram igrice. Bitno mi je da je kvalitet izrade, na zadovaljavajucem nivou, i da fino radi.

Ne igram ni ja neke igrice, ali bi mi 3gb tako dobro dosli sad kad se javlja problem sa Nougat na 2gb verziju. RAM nije samo za igrice, stankovic82. Vise RAM, telefon bolje dise. Isto kao kod PC-ja.

Mozda, imam Nexus 5X, on ima 2gb, i nemam problema, telefon "dise". Zato kažem, meni je i 2gb dovoljno.

Mozda, imam Nexus 5X, on ima 2gb, i nemam problema, telefon "dise". Zato kažem, meni je i 2gb dovoljno.

Nexus je stock, Huawei ima svoj EMUI software koji dodatno koristi RAM. Ali ok, ako ti mislis da je dovoljno, teraj sa 2gb ram. To je tvoja odluka.

Ok, najbolje bi bilo, da ljudi, koji imaju ovaj telefon, kažu, kako im radi, i da li je to dovoljno.

Ok, najbolje bi bilo, da ljudi, koji imaju ovaj telefon, kažu, kako im radi, i da li je to dovoljno.

Ja imam verziju sa 2GB rama i mogu reci da sam zadovoljan kako mi telefon radi. Svakodnevna upotreba je glatka, bez ikakvih problema. Iskreno nisam neki multitasker, ne koristim dosta aplikacija u isto vreme tako da i nemam puno njih upaljeno u isto vreme. Igrao sam par zahtevnih igrica, radile su prilicno dobro. Znaci generalno performanse su veoma dobre, barem u mom slucaju. Trajanje baterije je kod mene kao i na MM-u, sto je dobro, ja sam na B370 verziji. Sve ovo ostalo je isto kao i na MM-u sem samog interfejsa koji je po mom misljenju bolji i lepsi nego MM.

Ja ti kazem najiskrenije da 2gb i Nougat ne idu bas najglatko. A ako oces misljenja, onda motaj nazad ima ih dosta. Idi na GSM Arena i citaj takodje misljenja. Kao da te ja ubedjujem ili lazem. To je tvoj izbor na kraju krajeva.

Nema ubeđivanja, samo lična iskustva.
Filip512 kaže da mu fino radi.
Da je 3gb bolje od 2 to stoji, i tu nema govora.

Ne znam stvarno zasto se ljudi zale na performanse? Koja su to vasa ocekivanja koja telefon od 200-250 evra sa 2GB rama treba da ispuni? Za casual gaming i sve ostalo telefon je odlican. Ako zelite vise rama i bolji multitasking onda kupite skuplje telefone ili rizikujte sa Xiaomi, Meizu ili tako nekim uredjajima koji su svercovani kod nas i koji nemaju pravu garanciju. Ja nemam nista protiv njih, oni su best buy za ulozen novac, stavise imaju odlicne specifikacije, vecina njih, samo je bezveze sto ih jos nema na trzistu kod nas (na legalan nacin).
@stankovic82 Ja sam ti rekao svoje misljenje i ono se razlikuje od drugih. E sad, sve je na tebi, jer tu odluku moras doneti na osnovu tvog koriscenja telefona i sta ti od njega ocekujes. Najbolje bi bilo da napises sta tebi treba i u kojoj kolicini od ovog telefona a mi cemo se potruditi da ti kazemo da li on ispunjava tvoje traznje.

Pa otprilike,korisnik sam,kao i ti.
Ne previse zahtevan,ne otvaram sto aplikacija,koje rade istovremeno,ne igram igrice.
Telefon koristim za surf,gledanje nekih klipova na YT,tapatalk...
Najbitiniji mi je kvalitet izrade,i neka dugotajnost.
Da ne bude ono,sve je to lepo,na papiru,ali u stvarnosti problemi.

Edit:
Gledao sam i P10 Lite.
Vise mi se svidja,kako je uradjena zadnja strana,na P9 Lite,nije klizava,kako na P10.

Poslednja izmena:
Pa otprilike,korisnik sam,kao i ti.
Ne previse zahtevan,ne otvaram sto aplikacija,koje rade istovremeno,ne igram igrice.
Telefon koristim za surf,gledanje nekih klipova na YT,tapatalk...
Najbitiniji mi je kvalitet izrade,i neka dugotajnost.
Da ne bude ono,sve je to lepo,na papiru,ali u stvarnosti problemi.

Kvalitet izrade je na visokom nivou, cak i za ovu klasu uredjaja. Ram telefona je izradjen od aluminijuma, deo oko kamere je od stakla i ostalo je od plastike, ali ne one Š kvaliteta. Plastika jeste kvalitetna, telefon je lepo spojen, nema nigde rupa, vecih razmaka izmedju delova, kvrckanja ili pucketanja, ali je preporucljivo da se drzi u nekoj futroli jer je klizav. Plastika na ledjima nema nikakvu teksturu sto je mozda malo bezveze. Po meni najveca mana sto se tice dizajna su mozda ove ivice. Sa strane su odlicne, vrlo male ali gore i dole...pa ima ih :D naravno vremenom se naviknes i ne primecujes, ali mogli su to da smanje malo. Zvuk je po meni iznad proseka s obzirom da ima jedan zvucnik, mikrofoni rade svoj posao, nisam imao nikakvih problema u razgovoru. Dugmici sa strane su kvalitetno uradjeni, metalni su i imaju lep klik. To je to otprilike. Za te tvoje potrebe koje si naveo, ja mislim da ce ti ovaj telefon biti i vise nego dovoljan, ali opet to je moje misljenje i iskutvo.

Ok,hvala na odgovoru.
Mislim da je telefon,i vise nego dovoljan,za moje potrebe.
Kakva je zadnja strana,ja bih uzeo,u crnoj boji?
Na snimcima,koje sam gledao,deluju mi da su mat,kao kod nexusa 5x.

Edit :Sada gledam, na KP, tamo ima verzija, od 3gb. Znaci, preko vipa, telenora, ide samo verzija od 2gb, ili ima i od 3?

Poslednja izmena:
Nema ubeđivanja, samo lična iskustva.
Filip512 kaže da mu fino radi.
Da je 3gb bolje od 2 to stoji, i tu nema govora.

Meni na MM ovaj moj sa 2GB RAM radi odlično s obzirom koliko ga mrcvarim, dok za Nougat na ovom uređaju mogu da potvrdim da je trenutno 2GB malo. Možda ga još optimizuju narednim apdejtovima.

Glupost, ali dobro.
Da li ima, jos neke razlike, ili je razlika samo u količini memorije?

Glupost, ali dobro.
Da li ima, jos neke razlike, ili je razlika samo u količini memorije?

Ma to oni namerno da bi smo prešli na P10 lite. :d
Nema razlike druge, samo RAM. :)

@Miki195 evo kako stoji, ostao samo whatsapp da refresuje u pozadini sve ostalo iskljuceno.Na to sam i ja sumnjao ali i dalje isto, cak sam bio i sve iskljucio pa opet stand by trosi mnogo baterije.
fb88f5634a96e008bef66f1868b285ad.jpg

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Meni bolje barata ram memorijom na Nougatu, nego na MM.

Ali ga ne mrcvarim, ako neki [emoji14]

I meni bolje barata takodje, imam vise slobodnog rama nego na MM.

Ram nije toliko bitan, stvar je do optimizacije. Pa iPhone ima koliko, 2 giga isto a radi sve glatko, ne stuca ni kad ima 10 aplikacija u memoriji. Po meni, za ove pare koliko sam dao za P9 Lite je odlican telefon. :) Najbolji u tom cenovnom rangu.

Postoji li rollback sa 381 na 371?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Vrh Dno