Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Ko je uzeo, neka javlja stanje baterije na S8, bez plusa :)

Tapatalk

Juce sam kupio Samsung Galaxy S8 i primetio sam da nemam opciju Video Call.
Da li neko ima Galaxy S8 i da li postoji ova opcija?

Nemas OPCIJU ili nemas ikonicu kao ranije? Koja mreza/tip broja?

Poslednja izmena od urednika:
Za sada jos uvek imam 7+ i s8 (dok jedan ne "ode").
Ono sto mene jos uvek drzi na iP pored dosta prednosti koje su na strani S8 je taj iOS, aplikacije koje koristim na iOS i uskladjenost celog sistema.

Ja isto imam iphone i s8+... Kod iphone vise volim nocne fotografije, jer nema prekomernu ekspoziciju i odvratan postprocessing na nocnom svetlu...
Medjutim, na iphone mi fali fast charging i wireless charging, koji imam na s8+. Takodje mi fali i upotrebljiv bluetooth za neke uredjaje. Mnogo mi nedostaje na iphone i miror casting na smart tv, copy paste muzike i video snimaka sa kompa u telefon, koji prosto radim na S8+ kao i lagano na blackberry passport. Jednostavno, Ios mi deluje na Iphone u poredjenju sa S8+ , kao poludovrsen sistem, na kome pravim mnogo vise koraka da bih uredio proste stvari, koje na S8+ radim jednim klikom. Eto, to je neko moje iskustvo.

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

Pa sta te tu cudi? IP7 plus je sjajna kombinacija mocnog hardvera i softvera dok je kod Samsunga malo drugacija situacija kada je optimizacija sw u pitanju :)

Ono sto je najjace je cinjenica da uredjaj sa proslogodisnjim hardverom (XZs sa S820 i sporijom eMMC memorijom) radi brze, fluidnije uz primetno brze web pretrazivanje i bolje kesiranje/MT: https://www.youtube.com/watch?v=0b6oxPeJas8 Jedino sto S8+ brze ucitava igre zbog UFS 2.1 memorije.

Probao sam sad oba, obican je previse uzak, plus je taman. Uzeo posle njega P10 i iP7+, kao da su iz proslog veka.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A kad ga okrenes sa zanje strane ko kineska igrackica od 2$ :D
Steta sto se nisu malo potrudili oko te zadnje strane. Ovako deluje kao nalepljena bez ikakve ideje...

Meni se S8 uzivo nije svideo nesto narocito. Spreda je jos i OK, ali pozadi deluje bas jeftino. Najveca zamerka sto se se tice dizajna ide na poziciju citaca otiska prsta. Po meni, bolje da ga nisu stavili uopste nego na onako nedostupno mesto.
Sto se tice performansi i rada, za to treba malo vise vremena od nekoliko minuta pipanja u radnji.
Pozdrav

https://arstechnica.com/gadgets/201...shiny-new-hardware-meets-old-software-habits/

25.jpg

Samo za @Zile995 :)

A kad ga okrenes sa zanje strane ko kineska igrackica od 2$
Steta sto se nisu malo potrudili oko te zadnje strane. Ovako deluje kao nalepljena bez ikakve ideje...

Pa sta su mogli da urade sa tim zadnjim panelom? :) Klasican Samsung izgled ''ledja'' i jedino sto je FP skener mogao da bude na drugom mestu, ovako je sve ostalo neka ''klasika'' za Galaxy seriju.
Pitanje je kako ce sve to izgledati sa dual kamera postavkom (Note 8, S9) jer na vecini telefona deluje cudno pa i smesno (grimasa sokiranog robota#LG), jedino Huawei uredjaji imaju dizajnerski lepo uklopljene dual kamere :)

Ovako, sto se dizajna tice, S8/+ su super za veci deo potrosacke planete i Samsungu je to najbitnije, prodavace se kao ludi a realno kada se onaj ogavni, lagoviti kineski flaster aka S5 prodao u ogromnim kolicinama onda ove osmice zasluzuju 5X bolju prodaju.

Meni su i dalje S7E i Note 7 najlepsi Samsung androidi ikada, i pored home tastera, jednostavno deluju manje ''zenskasto'' od svih ostalih iz Galaxy serije i nekako ozbiljnije, klasicnije a opet mocno i dovoljno futuristicki.

Poslednja izmena:
Ne razumem kako zadnja strana izgleda "kao kineska igrackica"?
Dodat je samo FP senzor i po mom misljenju izgleda lepse od zadnje strane na S6 i S7 a kod njih nije bilo komentara o tome.
Sve mogu da shvatim ali ovo stvarno ne, odjednom se vodi nekakva potpuno nebitna prica. Ionako vecina prvog dana telefon stavi u neki case, uostalom telefon se gleda u ekran a ne u ledja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa mogli su malo da porade na zadjem delu da bude lepsi i uklope sa. Prednjim delom koji je stvarno lep. Sta je tu nejasno. I na S7e je pozadi bezidejno. Ne razumem opravdanje klasicna Samsung ledja. Kad su mogli prednji deo da promene mogli su i zadnji. MI6 je pozadi bas lepo odradjen npr

Ne razumem opravdanje klasicna Samsung ledja. Kad su mogli prednji deo da promene mogli su i zadnji. MI6 je pozadi bas lepo odradjen npr

Pa i taj mi6 pozadi ima grimasu nekog zbunjenog miniona :) Ali dobro, deluje lepo ali i klasicno, slicno kao i kod Samsunga samo sa dual kamera postavkom u uglu.

Zato sam i napisao, sta tu posebno mogu da promene? Samsung je napred stanjio ivice, izbacio home taster i to uz vec poznate Edge ekrane doprinosi zanimljivom, futuristickom izgledu dok na ''ledjima'' mogu da promene raspored kamere, led blica i FP skenera ali sama promena nije garancija da ce dizajn biti uspesan i da ce se svideti mnogobrojnim fanovima tako da su resili da zadrze provereno, klasicno resenje i to je to :)

Poslednja izmena:
Samsung Galaxy S8

^ +1
Svaka cast za post, i onaj prethodni i ovaj kao da sam licno pisao. :)

Kada su izlazili S6 i S7 nije se vodila polemika oko toga, sad odmah krenula i ta prica.
Jednostavno oni furaju neki svoj fazon, sa druge strane Xiaomi, Huawei i ostali imaju neki drugi fazon i to je potpuno u redu, ne vidim tu nikakav problem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa meni je to i gotivno, kada se neki proizvodjac drzi sopstvenog dizajnerskog pravca uz blage promene.
Sam koncept smartfona sa velikim ekranima je takav da nema mnogo prostora za dizajnerske egzibicije i uredjaji se veoma malo razlikuju ali opet neke razlike moraju da postoje.

Zato su mi stare Lumie (Nokie), Sony, stara htc M serija kao i noviji Samsung Andoidi, uvek bili gotivni, imaju dizajnerski pecat koji ih izdvaja na trzistu a ne kao sto kinezi, LG i htc rade, kopiraju detalje po sistemu ''malo od ajfona, malo od samsunga, malo vise generickih sranya'' i na kraju eto uredjaja koji kao da su goophone kopije sa ajfon antenama i samsung home tasterima, evo ovi novi htc su katastrofa u odnosu na mocne i originalne M7/M8/M9 :)

Samsung je sa svim Edge uredjajima ocigledno isao na tu opciju da su prednje strane futuristicke i najzanimljivije na trzistu dok su ledja telefona klasika sto i jeste najsigurnija opcija - svejedno imaju najsveziji dizajn a opet prepoznatljiv starim sammobile korisnicima.

Poslednja izmena:
Da budem iskren u životu nisam 3x pogledao zadnju stranu telefona ... sem kad isprljam futrolu/cover
Ne znam zaista realno govoreći šta je toliko bitno u izgledu zadnje strane.Ok da ima izbočina zbog kamere ili neka čudna dugmad koja štrče, ali ovako meni lično je zaista poslednja stvar koju bi čak i uzimao u bilo kakvo razmatranje ...

Aj batalite više leđa aman, jel ih to gledate nonstop u ogledalu dok cepate selfije u klonji pa su sad leđa neki problem. Zar je moguće da na benchmark forumu ljudima glavno pitanje bude izgled leđa a ne skrolovanje u oborenoj rezoluciji koje sam okačio a niko nije komentarisao [emoji23]

A kad ga okrenes sa zanje strane ko kineska igrackica od 2$ :D
ne slazem se.Pozadi je hi tech izgleda,svidja mi se, a nema aluminijum backplate, jer bi blokirao wireless charging.. Telefon izgleda mrak iz svakog ugla..

Zar je moguće da na benchmark forumu ljudima glavno pitanje bude izgled leđa a ne skrolovanje u oborenoj rezoluciji koje sam okačio a niko nije komentarisao [emoji23]

To je u Samsung threadovima zabranjena tema :)

To je u Samsung threadovima zabranjena tema :)

I pritom ovo:

Actual in-app performance on the Galaxy S8 is not great. The Google Pixel raised the bar for what smooth Android performance looks like, and the Galaxy S8 just can't keep up.

Sramota za telefon koji je izašao pola godine kasnije i to sa dosta boljim hardverom.

I pritom ovo:

Sramota za telefon koji je izašao pola godine kasnije i to sa dosta boljim hardverom.
moze da bude sramota samo ako je Samsung developer za te aplikacije.Optimizovace to u narednom periodu developeri.

@ sysninja
Brate, to sto Pixeli rade bolje od Samsunga je ocekivano, meni je smesno to sto, trenutno hardverski najjaci android, u vecini situacija radi sporije/manje fluidno i kesira losije od XZs koji ima sporiji, 2016 hardver :)

Realno ovaj naslov ukratko objasnjava sve: Galaxy S8 review: Gorgeous new hardware, same Samsung gimmicks

Vidjao sam vec neke krace klipove koje su kacili korisnici gde je lag nenormalan kao i padovi fluidnosti ali nisam hteo da postavljam jer kapiram da je tek pocetak prodaje, stizace valjda neki sitni apdejtovi.

Testirali su SD835 verziju S8+ i u surf testu autonomije taj uredjaj je postigao za skoro 120 min bolji rezultat od S7 (SD820) i pored nepovoljnijeg odnosa velicina ekrana-kapacitet baterije: https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2017/04/Phone-benchmark-2017.011-1-1440x1080.jpeg dok su za cpu/gpu obecali do 25% nizu potrosnju.

To moze da znaci da Qualcomm nije (mnogo) slagao kada je obecao do 60% nizu potrosnju pri koriscenju wi-fi (u odnosu na SD820, navode jos do 25% nizu cpu/gpu potrosnju).
Ali verovatno i noviji amoled paneli trose malo manje od S7/E, N7 pa i to utice na odlican skor.

Poslednja izmena:
Pocketnow kamera review

Poslednja izmena:
Aman bre ljudi, prvi telefon sa tim procesorima, kako ocekujete da radi perfektno sa prvim SWom i neapdejtovanim aplikacijama. Pa pogledajte s ryzenima sta se desava :D naravno da nece nikad biti na nivou stock androida (DAJTE NAM S8 GOOGLE PLAY EDITION) ali ce se popraviti sigurno.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Prvo punjenje
Screenshot_20170422-153722.png
U principu sve uključeno ... bluetooth sa Gear S3, Wi-fi, data, ekran bez auto malko više od pola ...

Poslednja izmena:
Pa koliko je radio ekran?
I kako to izgleda u odnosu na stari s7 (ako se ne varam)?

Vrh Dno