Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

U pravu je Vojkan,nisam racunao ali je moguce da je 5,5 u odnosu 16:9 povrsinskiveci

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Evo aprilska zakrpa i poboljšanja
d1e5c455474282526ac053120d93c7f4.jpg
d1173b02f01448bb64714b6229630aec.jpg
8290db7f7af5a06f4071b2f03c945684.jpg

GALAXY S8+

Poslednja izmena od urednika:
Aj da probam i treći put ... treća sreća

Dakle ... da li je neko od kolega/članova foruma koji su dobili telefone iz MTS-a primetili da im je nalepnica ispod crne nalepnice na boku isečena, tj. da li je kutija prethodno otvorena ili ste sami sekli tu drugu nalepnicu da bi ste otvorili kutiju aparata (dobili ste fabrički neotvorenu kutiju)?

Molim bilo koga da mi odgovori. Hvala
20170421_132944.jpg

Ova nalepnica ... da li vam je bila čitava?

Poslednja izmena:
Aj da probam i treći put ... treća sreća

Dakle ... da li je neko od kolega/članova foruma koji su dobili telefone iz MTS-a primetili da im je nalepnica ispod crne nalepnice na boku isečena, tj. da li je kutija prethodno otvorena ili ste sami sekli tu drugu nalepnicu da bi ste otvorili kutiju aparata (dobili ste fabrički neotvorenu kutiju)?

Molim bilo koga da mi odgovori. Hvala
Pogledajte prilog 227298

Ova nalepnica ... da li vam je bila čitava?
Sto ne odgovorite čoveku, lepo vas je zamolio nekoliko puta
Ko je dobio neka vas lepo služi. Ja razmišljam...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Hvala DARK, mislio sam ko je dobio iz MTS-a :)

Samsung Galaxy S8

Ja sam morao da isecem nalepnicu kako bih otvorio kutiju.

Btw, uzeo sam s8 jer me smorio veliki telefon (7+), odlicno lezi u ruci, jedino me autonomija plasi videcemo :)

Hvala Gorane ... izgleda da sam samo ja dobio otvorenu kutiju.Nema nikakvih tragova da su skidane nalepnice niti kakvih ogrebotina ili fizičkih oštećenja ali lepo sam pitao ko čovek i u poslovnici i call centar da li telefoni dolaze neotpakovani i rekli su da dolaze neotpakovani.Još se čudila ova u poslovnici kako mogu da pitam uopšte, pa kaže normalno je da paket ne dobijate otvoren nego zatvoren, pogotovo što je aparat u pitanju :(

P.S.
Naravno da nisam ni dobio pre-paid karticu kao poklon uz uređaj :)

Poslednja izmena:
Često su me pitali: " kako je tebi tako dobar SOT?"- odgovor je prost. Nikada ne ažuriram sistemski softver na Šljamsungu.
Kralju! Baš htedoh da kažem ljudima da par dana koriste tel sa pristiglim firmwerom tj da ne žure sa apdejtom istoga da mogu posle da uporede koliko su ih zakinuli sa nadogradnjama posle par meseci ;)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Može li neko da mi kaže zašto bi Samsung namerno na tek izbačeni model izbacio nadogradnju softwera sa kojom bi sjebao ukupne performanse uređaja? Nema nikakve logike u tome što pišete.
Još jednom ne govorim ovo za korisnike S7 modela gde ima smisla da se sjebu performanse kako bi naterao korisnika da pređe na noviji model.

Poslato sa telefona.

Kad smo već kod autonomije ...

Sinoć sam skinuo posle prvog punjenja (fast) telefon u 23:06h kad se napunio 100%
Naravno nameštao sam svašta posle toga na njemu i isprobavao i prebacio neku muziku sa kompa itd.
Jutros u 04:12h kad sam pošao na spavanje, budući da se punio dok sam prebacivao sve ovo sa PC-a bio je na 94%
Ustao sam u 09:55h i bilo je 91% . Posle sam imao 8 poziva, malo traženja tema i ikonica i više primljenih SMS poruka i viber 5-6.
Dok sam bio kod lekara sa klincem u 12:28h mi je stigao software update i tada sam imao 78%
Posle instalacije koja je trajala 3-4 min. imao sam 75%
Nakon završenog pregleda u 13:15h zvao sam ženu, majku, taštu da im kažem šta je bilo kod lekara jer su brinule, pogledao malo tapatalk šta ima na benchu i to je to ...
A evo koliko imam sad :
20170421_153031.jpg

Može li neko da mi kaže zašto bi Samsung namerno na tek izbačeni model izbacio nadogradnju softwera sa kojom bi sjebao ukupne performanse uređaja? Nema nikakve logike u tome što pišete.
Još jednom ne govorim ovo za korisnike S7 modela gde ima smisla da se sjebu performanse kako bi naterao korisnika da pređe na noviji model.

Možda ti je pretpostavka na mestu... baterija bolje drži za sada ...

@ ALL
Izvinjavam se na off-u

Nadam se iskreno da nikome ne smeta što pokušavam da budem što precizniji u opisu i doživljaju/korišćenju telefona.Samo pišem onako kako bih ja voleo da pročitam od drugih da me zanima S8/S8+ ili da planiram da ga kupim, nemojte zameriti ...

P.S.
Znam da sam bolestan za tehnikom i tehnologijama današnjice, time se inače i bavim pa se nadam da razumete mene bolesnika :)

Poslednja izmena od urednika:
Sto bi neko zamerio? Pa svi cekaju sto detaljnije informacije iz prve ruke. :)

Послато са LG-H955 уз помоћ Тапатока

Mogao si da okacis pored opisa, sliku koliko je ekran bio upaljen i dijagram kako ide baterija

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Poslato sa telefona.

Notorna je činjenica da je u većini slučajeva update na samsungu rezultirao battery drain. Čak se to desilo i odmah na s7, koji pominješ, kada je izašao.... Ne zanima me razlog, samo činjenica da je rizik lošije baterije usled update na Šljamsungu, veoma veliki a to mi govori ogromno oskustvo sa flagship Samsung modelima..Takođe, nije to samo moje iskustvo-..--Tako da update jok kod mene...
Kralju! Baš htedoh da kažem ljudima da par dana koriste tel sa pristiglim firmwerom tj da ne žure sa apdejtom istoga da mogu posle da uporede koliko su ih zakinuli sa nadogradnjama posle par meseci ;)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pravo zboriš....iskusni hi tech geek...;) Pravi savet si dao za zajednicu... Ajd što zeznu bateriju, nego što uspore telefon kao ona mala Erica Griffin ) koja se sad pita zaštoooooo :D )

Poslednja izmena:
Nikada nisam primetio da mi update smanji autonomiju baterije ili uspori telefon. S7e i posle upgrade na Nougat radi odlično.

To je bilo nekad, kod Note 2 i S4...

Nikada nisam primetio da mi update smanji autonomiju baterije ili uspori telefon. S7e i posle upgrade na Nougat radi odlično.

To je bilo nekad, kod Note 2 i S4...
imao sam s7e, s6, s5...svaki drugi update je ispravljao battery drain

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

Mogao si da okacis pored opisa, sliku koliko je ekran bio upaljen i dijagram kako ide baterija

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Pa priključivao sam na komp sto puta i menjao kablove na punjaču sa onim adapterom pa reko da ne mlatim sad sa dijagramima... ali biće, okačiću bar posle trećeg punjenja

dosao sa posla, koristio s8 aktivno od 08-16 bas kao i moj stari s6 edge (tel pozivi, surfanje, sms, e-mail, malo chess-a igrao itd) stalno je bio online tel, na full rez sam ga stavio tj. WQHD+, i nisam koristio onaj energy saver, ostalo jos oko 42% sto je meni i vise nego dobro za moje potrebe. Sa s6 edge nisam mogao da izdrzim bez punjenja onaj zadnji sat-dva, jako puno je baterija degradirala za 2 god.

Ja sa s6 edge već godinu ipo imam oko 5h sota normalnog korišćenja i zadovoljan sam, koliko je na s8 bolja baterija procentualno, po tvojoj proceni?

Evo uzet cemo radne sate kao primjer jer tad skoro identicne funkcije telefoni obavljaju, mogu reci da mi se skoro duplo sporije trosi baterija gledajuci po procentima. Naravno sad mi je na S8 nova baterija skroz a na S6 edge 2 godine stara, bas je puno oslabila, nadam se da nece biti isti slucaj na S8.

Evo uzet cemo radne sate kao primjer jer tad skoro identicne funkcije telefoni obavljaju, mogu reci da mi se skoro duplo sporije trosi baterija gledajuci po procentima. Naravno sad mi je na S8 nova baterija skroz a na S6 edge 2 godine stara, bas je puno oslabila, nadam se da nece biti isti slucaj na S8.
baterije sa 2 god starosti normalno gube solidan procenat kapaciteta. ..na svakom telefonu..

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

Naravno svijetsan sam toga, ali na S6 mi je izgubila enormno na kapacitetu, ok je 20% recimo kao sto mi je bio slucaj sa S3 al na S6 je 50%. Primjetim sve dobro u radu kakva je razlika. Ovo je subjektivno i moje licno iskustvo.

Moj utisak je drugačiji, posle godinu ipo čini mi se da je baterija ista kao i prvog dana, isto vreme korišćenja, isti sot iste aplikacije.....pre bih rekao da vam se vremenom nakupi nekih pozadinskih procesa koji guše bateriju, baterija vremenom oslabi ali tek posle nekih 2-3 godine ili 800-1000 ciklusa punjenja

Bas sam to i pomislio pa sam instalirao os na novo, al nikakva razlika, do baterije je sigurno. Citam evo izjavu da bi trebala baterija izgubiti samo 5% kapaciteta nakon 12 mjeseci koristenja, dok je navodno kod s7 20%.

Moj utisak je drugačiji, posle godinu ipo čini mi se da je baterija ista kao i prvog dana, isto vreme korišćenja, isti sot iste aplikacije.....pre bih rekao da vam se vremenom nakupi nekih pozadinskih procesa koji guše bateriju, baterija vremenom oslabi ali tek posle nekih 2-3 godine ili 800-1000 ciklusa punjenja
Zivotni vek baterije je 700-800 punjenja(optimalni kapacitet), a ona polako i konstantno slabi, svakim punjenjem i praznjenjem.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

ako ima godinu ipo, spremi se da za pola god otprilike ( zavisi od broja ciklusa) osetis slabiji kapacitet...

Vi koji ste rezervisali u MTS-u jel telefon stize na kucnu adresu ili se ode po njega? Posto me jos niko nije zvao pa sam mail poslao kazu odobren je zahtev za kupovinu uredjaja molimo za strpljenje za dostavu na kucnu adresu nisu rekli kog dana nista..

Vrh Dno