Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Voleo bih da mi neko sem "vizualne lepote" objasni objektivnu prednost nezaludnosti dualedge ekrana kod mobilnog telefona ... ali da bude potkrepljena činjenicama a ne marketingom.
Mislim da smo već apsolvirali sve feng-šuije koje Samsung izvodi kako sa svojim televizorima da bi ih prodao, tako i sa ostalim proizvodima...
I za kraj, stvarno bi bilo nerealno i nadrealno očekivati od najvećeg svetskog proizvođača i prodavca televizora i telefona da u svoj vodeći telefon ne stavi najkvalitetniji displej koji proizvodi

Meni se dopada ovakav blaži edge kao kod S8.Dopada mi se da ulazim u neke aplikacija prevlačenjem palca preko ivice.Dopada mi se i to što nije strogo kockast i oštar na ivicama, mada mi je po izgledu Note 7 savršen, a niko ne može da ti da objektivnu prednost dualedge ekrana jer je to subjektivan osećaj/potreba/prednost/mana ...
To što Samsung izvodi , izvode i svi drugi industrijski giganti a niko ne brani ni tebi da praktikuješ feng shui ako misliš da će to doprineti boljoj prodaji tvoje robe.
I za kraj stvarno sramota što je Samsung razvio/napravio i implementirao najbolji displej u svoj novi telefon posle debakla sa Note 7 ...

Poslednja izmena:
Edge nije uopšte dobar za note seriju. Javio se problem odmah. Obzirom da nota podrazumeva korišćenje olovke, crop, screen select, nije bio moguć, jer da npr isečeš neku sliku sa instagrama je bilo nemoguća misija, jer je olovka klizala po ivicama ekrana. To je ujedno i glavna zamerka edge na note seriji.
slika koja je savijena i deformisana na ivicama meni se ne dopada. A ako još koristiš note tj olovku onda je muka da selektuješ.

To si u pravu 100% probao i ne ide ... mada retko selektujem sliku od ivice do ivice.Obično povučem dijagonalno pa do krivine :)
Pomenuo sam N7 više zbog oblika i dizajna koji mi se veoma dopao ...

Poslednja izmena:
Prva iskustva u vezi ekrana
2dcf52e594b42a77352ea58be5bb294f.jpg

Huawei Mate 9

Prevideo sam to pisanje sorry...
Samo sa to ne bude učestali problem kod većine korisnika... Jer može da se desi da bude fail kao baterija na note 7...al ajde, rano je još bilo šta polemisati o tome...

Huawei Mate 9

Prevideo sam to pisanje sorry...
Samo sa to ne bude učestali problem kod većine korisnika... Jer može da se desi da bude fail kao baterija na note 7...al ajde, rano je još bilo šta polemisati o tome...

Huawei Mate 9
Pa nije kvar.Sam odredis kolicinu crvene ako ti se fabricko podesavanje ne svidja.Ekran je ok

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

Pa nije kvar.Sam odredis kolicinu crvene ako ti se fabricko podesavanje ne svidja.Ekran je ok

Ako je to što kažeš, onda su očigledno *****i kupili fon a ni ne znaju sve da podese. Isto je i kod huawei telefona, može sve da se podesi. Zbog takvih amatera, se širi onda pogrešan utisak...

Edit
Verovatno da je u pitanju ovakva slična opcija podešavanja za ekran
d544180e08630da82dacf2e6199fcf1f.jpg

Huawei Mate 9

Poslednja izmena:
Svratio sam danas na brzinu do Samsung store da pogledam S8. Ja sam oduševljen. Displej preko skoro celog prednjeg dela je pun pogodak. Ostatak telefona već viđen kod S7e ali kao celina razbija. Čak ni on screen tasteri ne smetaju kao kod modela kojima je donji bezel 15mm.

S8 plus je bukvalno za nijansu veći od S7e ali je ekran osetno veći. S druge strane ni S8 uopšte nije loš... dovoljno veliki ekran a sve to u manjem pakovanju. Mislim da se nećete zeznuti ni sa jednim.

Orchid Gray koji sam naručio uopšte nije siva nego više ljubičasta (posebno izraženo na okviru) i to mi se uopšte ne dopada, tako da ću ga zameniti za silver koji je odličan... mada odavno hoću tamno sivi telefon. Crni je isto ok ali mi se ne sviđa glossy crni okvir a i smorili su me malo crni telefoni.

6802fe7ab82f1ec1fdc74db0aaa224bd.jpg

63e33175cb1bf3660f0ebe1e9bb801e7.jpg

080fac0bafbf976137e3a018b0ca0c6d.jpg

Poslednja izmena:
Kod S8 i G6 je odlicno to sto imaju super ''s-t-b ratio'' ali gornji i donji bezeli nisu tako nebulozno tanki kao kod onog xiaomi-a i sharp aquos telefona, to resenje sa totalno ''sasecenim'' ivicama je ocajno po mom misljenju.

Ali realno uvek bih pre prihvatio ''deblje'' bezele zbog dobrih FF stereo zvucnika, funkcionalnost i audio kvalitet ispred ''wow'' efekta. A daleko od toga da bi npr. S8 sa malo debljim bezelima i stereo zvucnicima izgledao losije, mozda za nijansu ali bi zato zvuk bio bolji sto je dosta bitnije od cyber izgleda.

Poslednja izmena:
Verovatno da je u pitanju ovakva slična opcija podešavanja za ekran
d544180e08630da82dacf2e6199fcf1f.jpg

Huawei Mate 9

Ne baš tako, ovde su ubacili Red, Green i Blue slajdere, tako da možeš da iskoriguješ tint ako ga ekran ima. RGB slajderi su mogući samo u Adaptive režimu, u drugima je grayed out opcija, što je smor ukoliko zabodeš primerak koji vuče na crveno, a hoćeš da zadržiš odličnu tačnost boja Basic režima. Ovaj moj primerak S8 je bio normalan, nije imao red tint.

@Gizmo, menja li se S7E za S8?

Još uvek vagam, finansije su tu najveći faktor :)

Još uvek vagam, finansije su tu najveći faktor :)

Cekaj Note 8 ili njegovu blago unapredjenu verziju bez olovke (a sa vecom baterijom, poboljsanom dul kamerom itd) aka S9 :)
To je ujedno biti i primetan apgrejd posle S7/E, ove osmice se vise oslanjaju na famozni ''WOW'' bezel-less faktor sto ima svoju cenu, naravno.

Inace kapiram da ce S8/+, posle izlaska Note 8, delovati prakticno zastarelo u ocima Samsung fanova :D jer ce novi Note zaista doneti veci broj poboljsanja u odnosu na seriju 7 a stize verovatno za samo 6 meseci.

Poslednja izmena:
Ja bih čekao S9. To će biti prava stvar.

Ne kapiram zbog čega očekujete čuda od Note 8?

Njima je sad S flagship i "najbitnije oružje" u borbi sa glavnim konkurentom.

Mislim da su to pokazali prethodnih godina, prvo sa S6 plus i odlukom da Note 5 ne prodaju u Evropi a posle i sa N7 koji je nedovoljno istestiran pušten u prodaju. Posle onog spamovanja po aerodromima širom sveta, verujem da se masa ljudi plaši kad im pomeneš Samsung Note :D

Poslednja izmena od urednika:
Ne kapiram zbog čega očekujete čuda od Note 8?

Njima je sad S flagship i "najbitnije oružje" u borbi sa glavnim konkurentom.

Mislim da su to pokazali prethodnih godina, prvo sa S6 plus i odlukom da Note 5 ne prodaju u Evropi a posle i sa N7 koji je nedovoljno istestiran pušten u prodaju. Posle onog spamovanja po aerodromima širom sveta, verujem da se masa ljudi plaši kad im pomeneš Samsung Note :D
ocekuju fingerprint sensor napred na ekranu, dual kameru i naravno funkcije olovke kao i manji edge.

I ja sam mislio da cu cekati devetku ali kada sam video fon i malo se poigrao odmah sam odlucio da ga uzmem preko provajdera posto mi istekao ugovor, naruceno i cekam ga

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja se šalim za S9 jer se priča o Note 8 :)

S8 i S8+ su vrhunski uređaji. Nadam se da sutra stiže moj primerak.

Tom logikom najbolje cekati S45
Izbacuju flagship na svakih 6 meseci, i svaki ce biti mizerno bolji od prethodnog.
Ja iskreno nosam fan Note serije, olovka mi ne treba a telefoni su mi nekako kockastiji i glomazniji.
Koristim S seriju od S4.
Pored toga sam imao Ip6+ i HTC 10. Pokusao sam da vidim kako ide ali nije islo, ipak mi se Samsung uvukao pod kozu i navika.
Pored S8+ koji stize za vikend cu zadrzati S7e, cekam da vidim da l ce jabuka da izbavi dugme iz upptrebe i stavi amoled pa mozda zamenim S7e za to.
Sent from my SM-G935V using Tapatalk

Poslednja izmena:
Takodje, ne kazem da je note los ali s koristim od prvog modela pa cu i nadtaviti, hteo sam da cekam nokiu 9 ali ko zna kad ce ona

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ne živim u Srbiji a nisam ga ni uzeo preko mreže. Kod nas mreža preporučenu cenu deli na 24 rate bez kamate (tako je otkad su ukinuli ugovornu obavezu) a kod drugih prodavaca možeš da kupiš i jeftinije.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]6IHsENxgYzM[/YOUTUBE]

4 сата 14 минута батерија (уз смањену резолуцију) - није лоше за 3000mah i 5.8".

Poslednja izmena:
Ne živim u Srbiji a nisam ga ni uzeo preko mreže. Kod nas mreža preporučenu cenu deli na 24 rate bez kamate (tako je otkad su ukinuli ugovornu obavezu) a kod drugih prodavaca možeš da kupiš i jeftinije.

Gde si ti, ako dozvoljavaš da pitam, UK ili USA?

Vrh Dno