Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

@Babadook
Nisu bazeli na iphoneu iz 2012. nego iz 2007. :) a iphone iz 2010 je bio sav od stakla i imao metalne ivice pa su neki posle, 4 godine to iskopirali pa i danas dan to furaju :)

Svašta može se pročita ovde ali ovo da je dizajn "ženski" mi je najveća glupost ikada hahahahha. Opet kažem, i ako ne volim šljamsung, ovo mi je prvi telefon koji stvarno liči na jedan ozbiljan i kompletan uređaj, totalno moderan i lep, uživo je bar 2x lepši nego na slikama i YouTube-u. Problem je cena, naravno da previše košta za ono što nudi, ali ne kupuje se ovde samo brzina skrolovanja, megapixeli, ram, keširanje i ostale gluposti koje su samo ovde vama/nama frikovima bitne, 90% ljudi će ga uzeti jer izgleda ultra moderno, jer je statusni simbol, jer je nešto najnovije od Samsunga...

Kako se vama koji ste videli čine boje?

Ja sam naručio Orchid Gray ali mi na nekim klipovima bolje izgleda Midnight Black.

Trebalo bi da vidim dok ga ne podignem jer ako ga otvorim, nema zamene.

Poslednja izmena:
Ma samo crni,ja licno ostale ne bih uzimao u obzir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na prvi pogled mi se nije dopao crni okvir. Bolji mi je sivi kao kod S7e, da se razbije monotonija. Jedino nisam siguran za onu pozadinu...

Osim ako nisu na nekoj dobroj akciji S7/E i velika je razlika... moram da kažem da vredi kao bivši vlasnik S7E. Zašto? Kupiš ovo preko paketa i zatvorio si priču 2 godine, više te ne zanima ništa, možeš da ne posećuješ deo sa telefonima bar 2 god. Pored ovog ostali izgledaju kao iz prošlosti, neće ovaj dizajin tek tako da se nadmaši, znači totalno moderan i brutalan fon 2 god. Ne možeš a da mu se ne diviš dok ga gledaš na stolu ili vrtiš nešto po displeju. Gledajući finansiski, nisi mnogo zakinut S7/E, ako ne gledaš dizajin i ekran (dobri su i dalje S7/E i biće još dugo), mada to gledaš kad god ga pogledaš. Ja pokušavam da se oduprem, bar da sačekam prve utiske...

Mene nije ubedio da vredi 700-800e. Jednostavno previše je to para za telefon koji posle 1 godine izgubi 40% vrednosti.
A što se tiče dizajna i kvaliteta, pa note 8 će opet biti bolji od s8/+, ne moraš da čekaš dve godine za bolji uređaj već 6 meseci. [emoji4] Verovatno će biti bolji u svim aspektima. Meni ovo nije ništa epohalno, malo unapređeni s7e. Ovaj dizajn su oni imali u planu još kada je s7e izbacivan, možda i pre toga, samo su hteli da razvuku to što više.

Zato čekati Note 8 kad će S9 biti bolji od njega pa Note 9 bolji od S9 itd.

Ako gledamo racionalno, najbolje je kupovati gedžet pri kraju proizvodnje. Tad je cena najbolja.

Pa naravno, zbog toga i kažem da je bolja kupovina s7e. [emoji4]

Jednostavno ne izgleda lepo. Pa neću valjda dati 800 eura za telefon i smanjivati animation scale i onda dobiti frankenštajn animacije.

Sent from my Nexus 5X

Šta ne izgleda lepo kad uđe u aplikaciju bez animacije koja traje pola sekunde :d
Ova druga rečenica mi deluje kao tipa: pa neću valjda da dam 800€ za telefon i da smanjujem osvetljenje :d:d:d ... zamisli molim te :d
a ne dobijaju se frankeštajn animacije skraćivanjem vremenskog prikaza iste.
U svakom slučaju poštujem tvoje mišljenje, samo što ja ne razmišljam tako i drugačije gledamo na stvari.Pozz ;)

Mene nije ubedio da vredi 700-800e. Jednostavno previše je to para za telefon koji posle 1 godine izgubi 40% vrednosti.
A što se tiče dizajna i kvaliteta, pa note 8 će opet biti bolji od s8/+, ne moraš da čekaš dve godine za bolji uređaj već 6 meseci. [emoji4] Verovatno će biti bolji u svim aspektima. Meni ovo nije ništa epohalno, malo unapređeni s7e. Ovaj dizajn su oni imali u planu još kada je s7e izbacivan, možda i pre toga, samo su hteli da razvuku to što više.
Jeste Joco, sve stoji, ali tako možeš u nedogled. Za 6m će da izadje bolji itd itd. Uporedjuješ s onim što trenutno poseduješ. Npr. meni, kao nekom kome Samsung nikako nije legao, ovo je za sad najbolje u ponudi u 2017toj. Pocistili su konkurenciju... Još možda oneplus može da "izvadi" godinu, ali to bi bilo to.

@fkloznica šta mu dodje ženski dizajn?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ne znam tako mi izgleda. Kao da je pravljen da se stavlja u Prada torbice i uske gej pantalone. U suštini kao da je neki nakit , što se meni lično ne sviđa. Ne vidim zašto nastupa kolektivno padanje na dupe zbog "dizajna "

Deluje da će na kraju g6 dizajn ipak biti bolji za svakodnevno korišćenje.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima još puno telefona ove godine, tako da ne treba prerano donositi zaključke. Da ne spamujem temu, lično bi mi prijatnije bilo sa s7e i 300 i kusur evra potrošeno na druge stvari... [emoji4] Tako ću i odraditi na kraju...

Je l' ti je stvarno dizajn najbitniji na telefonu? Po svim ovim recenzijama jutjubera se vidi da fon često ume da secne što je neprihvatljivo za ovakav uređaj.

Ovo je najlepši fon sa najboljim ekranom koji je ikada izašao, ali u dizajn se uklapa i katastrofalna odluka smeštanja fingerprinta pored kamere, kao i softver koji će da secne jer evidentno radi lošije nego Pixel sa slabijim hardverom.

Za ljude kojima je fensi izgled najbitniji razumem zašto hoće S8, ali ostale baš i ne razumem.
"secne"..hehehehe.... Secka i Iphone 7 po nekad...A kako secka onda S7 ako ovaj S8, sa bržim CPU secka? Nema tu seckanja. Po nekad se uvek lag javi na svakom flagshipu. Nego daj da se uhvatimo za nešto jer je mnogo skup pa smo ljuti što ne možemo da kupimo... Dobar je to fon. Po meni , ko ima s7e ne isplati se.... A da je sporiji od s7- to nikad neće biti.

Bio sam u DC danas pa sam svratio do Samsung prodavnice u kojoj su oba modela izložena. Oba uređaja su lagana kao pero, ali su zaista fantastično izrađeni. Ekran je čudo, zaista. Meni se S8 više dopada zbog dimenzija (trenutno koristim OP3) ali S8+ mi bolje leži u ruci zbog svojih dimenzija tj. naspram dimenzija mojih šaka.

Pozicija čitača otiska prsta je kapitalni promašaj i ujedno velika prepreka koja bi me sprečila da ga kupim. U 3 od 5 pokušaja na oba modela sam uspešno omašio čitač otiska što je zaista tragično jer mi je isti izuzetno važan zbog velikog broja aplikacija koje su zaključane i moguće ih je startovati samo unosom PIn koda ili verifikacijom otiska prsta. Ne znam zašto su to uradili, stvarno je glupo. Čak je i meni, koji imam jako velike šake i dugačke prste, teško da ga dohvatim, a korišćenje bilo kakvih swype mogućnosti je samo san.

Moram priznati da softver više nije tako Samsungovski napadan i odvratan kao što je bio nekad. Čak i pristojno izgleda, kao HTC-ov Sense, za razliku od EMUI i ostalih nakaradnih skinova. U tih 10 minuta koliko sam proveo vrteći menije i aplikacije levo-desno nisam primetio bio kakav lag, sve to radi jako fluidno. Naravno, za bilo kakve dalje ocene na konto ovog gorućeg Samsung problema potrebno je potrošiti dosta vremena u realnom radu sa realnim aplikacijama, što ovde nije bilo moguće, ali ovako, na prvi pogled, odaje utisak da to radi kako treba. Vreme će naravno pokazati i koliko, postoji mnogo razloga za skepsu kad je Samsung u pitanju.

Prilozi

• IMG_20170419_125815.jpg
    IMG_20170419_125815.jpg
    931.2 KB · Pregleda: 248
  • IMG_20170419_130023.jpg
    IMG_20170419_130023.jpg
    980.5 KB · Pregleda: 239
  • IMG_20170419_130046.jpg
    IMG_20170419_130046.jpg
    257 KB · Pregleda: 229
Drustvo, u Uscu sam i cackam ovu skalameriju. Resetovao sam podesavanja za kameru i idalje mi ne nudi opciju za 4k/60fps. O cemu se radi, jel ovaj telefon uopste moze to kako su najavljivali?? Oprostite ako se pricalo o tome ovde, a ja nisam pazio na casu...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pričalo se i na kraju ništa . Kamera kao na s7. Čeka se note8 za nešto preko

Cccc, jao kako volim ovaj moj s7e ne mogu da vam opisem... Primetio sam samo da 1080p 60fps brze fokusira od s7. To mu je kod mene veliki plus. Nema stereo zvucnike, slaba baterija i jos mnogo razloga da ne menjam telefon godinu dana...

Cak i sto brze fokusira u 60fps rezimu, za mene je to i dalje jakoooo sporo. Logika mi kaze da ce i sledeci biti spor sa 4k/60fps. Odustao sam od te price, cekam sada neku akcionu kameru za takve *******cije, nece moci telefon jos dugo godina meni to da priusti sto ja hocu da zabelezim...

Poslednja izmena od urednika:
Drustvo, u Uscu sam i cackam ovu skalameriju. Resetovao sam podesavanja za kameru i idalje mi ne nudi opciju za 4k/60fps. O cemu se radi, jel ovaj telefon uopste moze to kako su najavljivali?? Oprostite ako se pricalo o tome ovde, a ja nisam pazio na casu...

Trebalo bi da može ... link

Poslednja izmena:
Kreće farbanje kako je gg5 super :)

[youtube]w_dTXKhFWtE[/youtube]

Malo detaljnije o akg sluskama

[youtube]o3RP6-i6zlk[/youtube]

Poslednja izmena:
Da li je neko rezervisao s8 preko mts-a, da li su vas zvali i kada pocinje isporuka telefona?

danas negde videh da se neki kupci žale na crvenkaste ekrane...

Voleo bih da mi neko sem "vizualne lepote" objasni objektivnu prednost nezaludnosti dualedge ekrana kod mobilnog telefona ... ali da bude potkrepljena činjenicama a ne marketingom.
Mislim da smo već apsolvirali sve feng-šuije koje Samsung izvodi kako sa svojim televizorima da bi ih prodao, tako i sa ostalim proizvodima...
I za kraj, stvarno bi bilo nerealno i nadrealno očekivati od najvećeg svetskog proizvođača i prodavca televizora i telefona da u svoj vodeći telefon ne stavi najkvalitetniji displej koji proizvodi

Voleo bih da mi neko sem "vizualne lepote" objasni objektivnu prednost nezaludnosti dualedge ekrana kod mobilnog telefona ... ali da bude potkrepljena činjenicama a ne marketingom.
Mislim da smo već apsolvirali sve feng-šuije koje Samsung izvodi kako sa svojim televizorima da bi ih prodao, tako i sa ostalim proizvodima...
I za kraj, stvarno bi bilo nerealno i nadrealno očekivati od najvećeg svetskog proizvođača i prodavca televizora i telefona da u svoj vodeći telefon ne stavi najkvalitetniji displej koji proizvodi
Po meni edge je promašaj i voleo bih da su ove godine dali opciju kao na S7, da ne moram da gledam odsjaje ivica i osakaćene,savijene fotografije na edge ekranu.

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

Meni edge iskreno bolji dosta. Prirodnije mi telefon lezi u ruci, swip isto.

Sent from my SM-G935V using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno