Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Verovatno sasvim solidan, video sam na jos jednom sajtu (koji je do sada bio prilicno objektivan) da je S8 ostvario dobre skorove u wi-fi surf testu (@200 ili 250 cd/m2).
To i ne treba da cudi jer cak i kilavi Qualcomm za SD835 obecava do 60% nizu wi-fi potrosnju u odnosu na SD820 pa je logicno da ce Exynosi biti jos bolji (stedljiviji) na tom polju.

Poslednja izmena:
Danas sam pogledao oba modela u TC BIG u NS, mora im se odati priznanje na dizajnu i kako su uspeli telefon da spakuju u onako malo kućište ,)

[youtube]8kS3WSeHFcs[/youtube]

Zanimljiv test mada mora da se videti koji je mod za bateriju , koja rez i da li je exynos.
Kažu u videu da su testirali u 1080p. Ovaj spin im je uspeo u potpunosti, reklamiraju telefon kao QHD+ (što on i jeste), a bateriju testiraju u FHD+.

Verge review:

^
Ipak je izlaz za slusalice na 0.75v a ne 2v kako se pretpostavljalo.
dosta bolji do s7 ali daleko ispod v20.
6bb7897dd62dfde6332cfdde7107d1cf.jpg

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

nije tačno. A reasonable 3000 mAh battery is powering the Samsung Galaxy S8. The phone holds up quite well, although not quite as well as the S8+.

Nisam citao samo sam pogledao grafikon, a ti ako si vec citao vidio si da pise i "Interestingly, the Galaxy S8 scored slightly better than the S8+ on our custom battery benchmark, lasting for 8 hours 22 mins."

http://www.theverge.com/tldr/2017/3/30/15120824/screen-aspect-ratio-mathematics-galaxy-s8-lg-g6
(Additional complication: Samsung discounts the curved screen sides from its calculations of diagonal screen size, but does include the curved corners, so absolute precision is basically out the window with this class of display.)
So yes, at 85.12cm², the Galaxy S8 has a significantly smaller display area than a 16:9 phone with the same diagonal screen measurement (which would be 92.16cm²)

To je zato što površinski gledano s8 je približno 5.5" telefonu u aspect ratio 16:9 a onih 6.2 (s8+) je u suštini površinski kao normalan telefon(16:9) sa 5.8".

Zato i baterije na ovim modelima nisu toliko fejl koliko se ocekivalo.
Po meni s8 definitivno mnogo zanimljiviji mob nego s8+..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja nešto i dalje mislim da je bolje kupiti sada s7e nego s8 ili +... Jeste da ovaj ekran deluje bolesno ali ne vredi tu razliku u ceni, barem meni. [emoji4]

Nisam citao samo sam pogledao grafikon, a ti ako si vec citao vidio si da pise i "Interestingly, the Galaxy S8 scored slightly better than the S8+ on our custom battery benchmark, lasting for 8 hours 22 mins."
Na svim testovima, s8 ima slabiji SOT od S8+. Meni je to najmerodavnije. Sto se tiče full rezolucije, kada se ukljuci full, SOT se manjuje za oko 30 minuta (android central).

https://youtu.be/nNlTNE1y9DM

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Marques Brownlee, to se čekalo i ovaj naš na benču još čekam. Nahvalio ga crnja, koliko puta je samo izgovorio "sjajan" to je i on prokomentarisao. Najbolji ekran na bilo kom fonu do sada, neverovatan...
Nije ovo Huawei da se ne vidi na suncu, javi se Bogi :p

Ja nešto i dalje mislim da je bolje kupiti sada s7e nego s8 ili +... Jeste da ovaj ekran deluje bolesno ali ne vredi tu razliku u ceni, barem meni. [emoji4]

Osim ako nisu na nekoj dobroj akciji S7/E i velika je razlika... moram da kažem da vredi kao bivši vlasnik S7E. Zašto? Kupiš ovo preko paketa i zatvorio si priču 2 godine, više te ne zanima ništa, možeš da ne posećuješ deo sa telefonima bar 2 god. Pored ovog ostali izgledaju kao iz prošlosti, neće ovaj dizajin tek tako da se nadmaši, znači totalno moderan i brutalan fon 2 god. Ne možeš a da mu se ne diviš dok ga gledaš na stolu ili vrtiš nešto po displeju. Gledajući finansiski, nisi mnogo zakinut S7/E, ako ne gledaš dizajin i ekran (dobri su i dalje S7/E i biće još dugo), mada to gledaš kad god ga pogledaš. Ja pokušavam da se oduprem, bar da sačekam prve utiske...

Poslednja izmena:
Samsung Galaxy S8

Razmisljam izmedju s8 i s8+, mislim da nikad nije bila manja razlika izmedju dve verzije. Sve je potpuno isto osim dijagonale, dok su razlike u autonomiji mizerne sudeci po testovima koji su se pojavili do sada.
Sa druge strane displej na s8 je dovoljno veliki a ergonomija je vrhunska.

Marques Brownlee, to se čekalo i ovaj naš na benču još čekam. Nahvalio ga crnja, koliko puta je samo izgovorio "sjajan" to je i on prokomentarisao. Najbolji ekran na bilo kom fonu do sada, neverovatan...
Nije ovo Huawei da se ne vidi na suncu, javi se Bogi [emoji14]

Osim ako nisu na nekoj dobroj akciji S7/E i velika je razlika... moram da kažem da vredi kao bivši vlasnik S7E. Zašto? Kupiš ovo preko paketa i zatvorio si priču 2 godine, više te ne zanima ništa, možeš da ne posećuješ deo sa telefonima bar 2 god. Pored ovog ostali izgledaju kao iz prošlosti, neće ovaj dizajin tek tako da se nadmaši, znači totalno moderan i brutalan fon 2 god. Ne možeš a da mu se ne diviš dok ga gledaš na stolu ili vrtiš nešto po displeju. Gledajući finansiski, nisi mnogo zakinut S7/E, ako ne gledaš dizajin i ekran (dobri su i dalje S7/E i biće još dugo), mada to gledaš kad god ga pogledaš. Ja pokušavam da se oduprem, bar da sačekam prve utiske...
Barabo, ne zezaj... Ako si se zapalio za S8, sretno ti... Dobices prednji izgled, vrh, a od nazad Jeftin kinez :)

Huawei Mate 9

Nisam se zapalio, mnogo, da pozadi izgleda kao jeftin Kinez ne stoji, barem meni. Dobro, tebi izgleda, ok.
Jel to ekran na mate ne možeš da gledaš očima jer se ne vidi ništa na suncu? Jeftin Kinez. Pa više gledaš telefon nazad, možda si se zato uhvatio toliko zadnje strane? :p:d

@goran.com, pogledaj koliki je plus u šakama od crnje na YT klipu, mislim da je ono plus verzija gde pokazuje kako je nezgodno dohvatiti, njemu je velik i nezgodan za otključavanje. Ako imaš ogromne šake/lopate možda ti je ok, ako nemaš računaj da moraš uvek koristiti obe ruke.

Poslednja izmena:

Je l' ti je stvarno dizajn najbitniji na telefonu? Po svim ovim recenzijama jutjubera se vidi da fon često ume da secne što je neprihvatljivo za ovakav uređaj.

Ovo je najlepši fon sa najboljim ekranom koji je ikada izašao, ali u dizajn se uklapa i katastrofalna odluka smeštanja fingerprinta pored kamere, kao i softver koji će da secne jer evidentno radi lošije nego Pixel sa slabijim hardverom.

Za ljude kojima je fensi izgled najbitniji razumem zašto hoće S8, ali ostale baš i ne razumem.

Za ljude kojima je najbitnije da li secka nek smanje u developer modu umesto1x na 0,5x ili 0 .... :d:d:d

@Ivan I. Tebi je ocigledno istekao ugovor pa ga mozes kupiti povoljno preko operatera na rate, a sta ce ovi sto su vec digli neki telefon, a ugovor im traje jos godinu il dvije, a takvih je najvise, moraju dati 800e u kesu za fensi izgled, to je 50% vise nego s7e, a nije ni blizu toliko bolji.

Pa to onda nije to.

Sent from my Nexus 5X

:d kao to misliš to nije to :d Pa ne treba da gledam crtać pre nego što uđe u neku aplikaciju.Kliknem i gotovo.
Svaki telefon ume nekad za secne, meni lično apsolutno to nije bitno.
Mnogo mi je bitniji izgled, ergonomija, ekran, baterija, bluetooth itd.
I nije mi bitno da li je to Samsung ali moram da priznam da sam se navikao na njega :)

Je l' ti je stvarno dizajn najbitniji na telefonu? Po svim ovim recenzijama jutjubera se vidi da fon često ume da secne što je neprihvatljivo za ovakav uređaj.

Ovo je najlepši fon sa najboljim ekranom koji je ikada izašao, ali u dizajn se uklapa i katastrofalna odluka smeštanja fingerprinta pored kamere, kao i softver koji će da secne jer evidentno radi lošije nego Pixel sa slabijim hardverom.

Za ljude kojima je fensi izgled najbitniji razumem zašto hoće S8, ali ostale baš i ne razumem.

Bitan je dizajin! Polazim od sebe, volim uredno da izgledam i lepo obučeno. Ne volim da izađem sa prljavim patikama/cipelama, niti izgužvan kao da me krava žvakala, to treba da bude ispeglano i uredno. Auto treba da je uvek čist. Ima neko ko može da nosi razlupan telefon, puko ekran ko šoferka i ne smeta mu. Auto prljav ko da je sa njive upravo izašao. Nije samo dizajin bitan, ali je bitan, dosta, došlo je vreme kada samo to počinje da bude razlika, hardver je previše jak i može sve da vrti! I naravno ekran, koji se vidi na suncu i jeste perverzija na S8, najbitnija stavka na telefonu.
Koristio sam 6P nekoliko meseci, pre njega probao 5x i ono je bilo dno za mene. Sa 6P sam apsolutno bio zadovoljan telefonom i jedini razlog moje prodaje je jšto mi je ispao i ulubio se, ali nije baš da ne zna da secne, pisali smo u temi i nekoliko nas je potvrdilo, i to ono što je najosnovnije zna da zakoči kada nekog hoćeš da pozoveš. I opet taj 6P nije kompletniji od S7/S7E, jer ima matori displej, slabiji zvuk na slušalicama, lošiji video snimak, ne radi snimanje glasovnih poziva tj. ne čuje se niša - isprobao sve app za snimanje, do 6P je... Šta je kompletniji telefon? Zavisi od potreba korisnika i koliko šta žrtvuje. Pixel? Džabe kada se ne prodaje kod nas i izgleda kao iz prošlosti za S8, a opet ne radi kao iOS koji trenutno silujem, da je to taj nivo pa ajde, mada i iOS zna da secne. Opet i tom Pixel fale zvučnici od 6P, nije dostojna zamena 6P iskreno.
Što se tiče seckanja, meni nije mi seckao S7E (nije ni S6, ni S6E, ni Note 5), pogasim gluposti koje ne koristim i to radi odlično, meni bitno ugasiti njihov S Voice koji non stop radi u pozadini i sluša/čeka komandu, koji apsolutno ne koristim, svaki samsung se preporodi njegovim gašenjem. Opet taj samsung ima dosta korisnih stvari u svom UI koji ti olakšavaju korišćenje, pogledajte klip Marques Brownlee.

Ima jedna lepa tema, mogao bi da uradiš test brzine memorije Pixel-a?
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?373071-Brzina-memorije-u-mobilnim-telefonima

@Ivan I. Tebi je ocigledno istekao ugovor pa ga mozes kupiti povoljno preko operatera na rate, a sta ce ovi sto su vec digli neki telefon, a ugovor im traje jos godinu il dvije, a takvih je najvise, moraju dati 800e u kesu za fensi izgled, to je 50% vise nego s7e, a nije ni blizu toliko bolji.

Nije mi istekao ugovor, u decembru sam častio ženu sa S7 preko mog paketa, pisao sam u VIP temi, uhvatio sam neke silne promocije i popuste. Ali imam "neku" opciju da uzmem preko paketa, nije ni ona sigurna... Slažem se, onaj ko je uzeo i nije čekao S8...

Poslednja izmena:
Znači telefon je kinez i loš zato što je skup?

I meni je onda Ferrari GTC4 Lusso krš od auta :D

:d kao to misliš to nije to :d Pa ne treba da gledam crtać pre nego što uđe u neku aplikaciju.Kliknem i gotovo.
Svaki telefon ume nekad za secne, meni lično apsolutno to nije bitno.
Mnogo mi je bitniji izgled, ergonomija, ekran, baterija, bluetooth itd.
I nije mi bitno da li je to Samsung ali moram da priznam da sam se navikao na njega :)
Jednostavno ne izgleda lepo. Pa neću valjda dati 800 eura za telefon i smanjivati animation scale i onda dobiti frankenštajn animacije.

Sent from my Nexus 5X

Ma ljudi telefon je perverzija u svakom pogledu,ja licno ne volim zakrivljen ekran i TW,ali da li su napravili odličan telefon,i te kako jesu.
Aj sad,bez neke geek filozofije,jer telefone ne kupujemo samo mi zaludjenici sa foruma.
Prvi ne gledam izgled telefona,nije mi problem da furam ruzni 6S+ imalo je mnogo lepsih telefona kada sam ga uzimao,to mi je na zadnjem mestu,ali pored toga padam na bulju cak kad i na klipu vidim S8 [emoji4]
Vidim sad najveci problem back i skener otiska,daj ne zjebavajte.
Čak i S7e pored njega izgleda kao da je razlika 4-5 godina između njih.
Kao sto neko rece,uzmes ovo i miran si par godina,ni dizajn ni hardver nece toliko napredovati moci ce i za dve godine da se kolje sa top modelima kao sto danas S7e moze. To seckanje koje pominjete,ne bih se mnogo obazirao na to,to ce se javljati i za 3 godine na Androidu i na ios-u ga ima. I za S7 se kukalo na pocetku kad zastuca na klipu cim je cena posle godinu dana pala to nikome ne smeta.
To je to,uvek sam pljuvao Samsung,od S3,ovim su me kupili.
Ocistili su celu godinu ovim modelom,bukvalno me vise ne zanima sta ce dalje izlaziti. Osim mozda ip8,cisto da im vidim odgovor na ovo. Jer ako ne izbace ove odvratne 2012 bezele i front taster ispasce smesni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Procitao sam test i pogledao klip na Bencu i koliko vidim, nasi urednici su se bas nalozili da treba preci sa S7E na S8. Smatram da za tim nema potrebe, nego da su jos pod velikim utiskom njegovog dizajna i znam kako je po meni kada se ja nalozim na nesto pa dok se ne smirim da normalno razmislim. S7E je izasao prosle godine, dao si ogromne novce i da za godinu dana ides na novi model i isto pucas ogromne pare, mislim da ne treba uopste zato sto neces dobiti neki ogroman napredak a da tvoj sadasnji telefon to ne moze da izgura.

Šta znam dizajn mu je ništa posebno , previše je nekako " ženski" . Ali valjda je danas to fora zadovoljiti žene, hipstere i metroseksualce.

Ja lično da razmišljam ozbiljno da ga uzmem samo zbog onog otiska i nedostatka stereo zvučnika bih ga obišao .. ako je ip7 mogao da ima stereo zvučnike mogao je i ovaj za 800e

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno