Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

pozajmi prikolicu, nakaci na auto i preteraj

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Evo malo jučerašnjih iskustava... 3 službe:

PE - nije stigao dok sam bio na poslu, pozvah čoveka na telefon (zato što su dovoljno pametni da pošalju broj kurira), dogovorih se da ga sretnem usput, sve uredno završili.

Bex - isporuka veš mašine - lik zove ajde i kaže ajde izađi da pokupiš, iako je napomena data da obavezno pozovu barem 15 minuta pre isporuke. Ja otrčao sa posla. Lik neljubazan, nervozan i šta sve ne.

City Exp - e ovo je pravo iznenađenje. Isporuka frižidera. Nakon više negativnih iskustava sa njima za prijem malih paketa, ovo je pravo iznenađenje. 2 ljubazna momka unela frižider, raspakovala, pažljivo sve uradila. Ok, imaju pilićarsku foru za kusur, jao prva nam je napalta, a ionako bi dobili taj kusur. Sve u svemu, ne pamtim ovako ljubaznu isporuku bilo čega.

Evo malo jučerašnjih iskustava... 3 službe:

PE - nije stigao dok sam bio na poslu, pozvah čoveka na telefon (zato što su dovoljno pametni da pošalju broj kurira), dogovorih se da ga sretnem usput, sve uredno završili.

Bex - isporuka veš mašine - lik zove ajde i kaže ajde izađi da pokupiš, iako je napomena data da obavezno pozovu barem 15 minuta pre isporuke. Ja otrčao sa posla. Lik neljubazan, nervozan i šta sve ne.

City Exp - e ovo je pravo iznenađenje. Isporuka frižidera. Nakon više negativnih iskustava sa njima za prijem malih paketa, ovo je pravo iznenađenje. 2 ljubazna momka unela frižider, raspakovala, pažljivo sve uradila. Ok, imaju pilićarsku foru za kusur, jao prva nam je napalta, a ionako bi dobili taj kusur. Sve u svemu, ne pamtim ovako ljubaznu isporuku bilo čega.

A meni ovi PE-ovci zeznuli u transportu vrata, napukla plastika i staklo malo... doduse naravno nema fabricku zastitu i vidu brda pucketave folije i stiropora ali opet ne znam kako su uspeli jedino da su je vozili na vratima.

Eto zašto veš mašine imaju 10cm debeo stiropor sa svake strane na ćoškovima i ivicama...

Pa jeste imaju ali treba naci bas odgovarajucu dimenziju, ima toga po kontejnerima cesto, ja bas stanem onako gospodski se posluzim i sa kutijama i sa stiroporom, ali kazem opet problem je naci odgovarajucu dimenziju jedva su i ovako prihvatili a ne da budzim tu jos i pravim veci paket nego sto jeste...

Doduse do 50kg je isao paket, nisu merili znaci a teza je, tako da je se malo ustedelo na postarini.

Ja sam dva puta slao sa PE, manji paketi su bili u pitanju i sve je bilo kako treba. Izabrao isporuku do 12h, doneli pre 12h i sve je bilo ok

Danas iznenađenje sa Post Express-om. Poštar mi je uredno oko 10h doneo paket, a par sati kasnije mi neko zvoni na interfon. Predstavlja se kao kontrolor Pošte i pita me da li sam dobio paket?!?!?! Da li se to još nekome desilo?

Daj boze da to nastave..koliko mi nije stiglo paketa bez pracenje jedno 5 6...to sve oni pokupe

Pa postar uzme sebi paket...ne mozes nikako da dokazes da nije ili jeste al cinjenica je da paket ne dodje..

??? kako je to izvodljivo, ako potpises da si uzeo paket...

Koliko sam razumeo, coveku nisu ni stigle posiljke, tako da nije imao sta ni da potpise.
Ako je paket bez pracenja, on moze da zaluta bilo gde. Ne mora to nuzno da bude u Srbiji, odnosno kod tvog postara...

Danas iznenađenje sa Post Express-om. Poštar mi je uredno oko 10h doneo paket, a par sati kasnije mi neko zvoni na interfon. Predstavlja se kao kontrolor Pošte i pita me da li sam dobio paket?!?!?! Da li se to još nekome desilo?

To je sasvim normalno, kontrolor ili upravnik poste idu u kontrolu i proveravaju nasumicno, proverava se jel primalac licno potpisao, jel paket bez otkupnine i postarine isporucen, jel kurir bio ljubazan ili neljubazan itd...

Ne proveravaju nasumicno vec po prijavi.

ja sam vise puta prijavljivao postara, imaju dobru unutrasnju kontrolu.

Post expres je zakasnio sa garantovanom dostavom jedan dan,ko ima ppravo da podnese zalbu posiljalac ili ja kao primaoc,na sajtu poste su kontradiktorni negde pise posiljaoc a negde onaj ko placa postarinu u ovom slucaju primaoc,penali su im 5x cene postarine sto nije zanemarljivo

Post expres je zakasnio sa garantovanom dostavom jedan dan,ko ima ppravo da podnese zalbu posiljalac ili ja kao primaoc,na sajtu poste su kontradiktorni negde pise posiljaoc a negde onaj ko placa postarinu u ovom slucaju primaoc,penali su im 5x cene postarine sto nije zanemarljivo

2000 din?

Sta 2000 din?

Pise na sajtu poste da placaju 5x postarinu za navedeni paket,e sad ne znam ko podnosi zahtev za nadokadu

Pa koliko moze bude postarina 300-500 din. Mozda mislis na iznos/vrednost paketa?

Danas me je prijatno iznenadio Bex paket sam primio pre 9 ujutru iznenadjen sam njihovom brzinom i kurir je bio ok ovog puta :)....

To su de iznenadili sto je subota i robu ne kupe, samo raznose, pa daj brze bolje da otaljaju i zavrse radni dan

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

kako god dosli su vrlo rano i pohvala za njih

Ako je paket primljen posle otpreme nemas pravo na naknadu, jer u tom slucaju paket tek sutradan napusta postu u koju je predat prilikom slanja.

Jedanput vec jesu pisao o tome u temi izgleda da sve zavisi od toga na kakvog kurira naletis....

Evo da prenesem moje iskustvo sa Bex-om, lično ne bih sarađivao sa njima posle nekih priča koje sam pročitao ali pošiljalac je insistirao na njima.

Konkretno danas sam čekao paket koji ima otkupninu, 3 puta zovem call centar gde mi garantuju da će biti danas 100% svaki put ali ne mogu da mi kažu ni okvirno vreme.
Zbog toga ja moram ceo dan da sedim kući i čekam da bi ih zvao opet u 19:50h (pošto znam da do 20h radi call centar) i dobijem informaciju da paket nije isporučen jer se nisam javio na telefon koji baš iz tog razloga držim na 20 cm pored sebe...
Proveren je i broj telefona i ostavljen je tačan broj.

I onda naravno ide priča kako će paket da mi isporuče sutra što ja odbijam jer sam već potrošio 12h zarobljen u kući čekajući ih i tražim da mi paket isporuče kad su trebali.
Njihov odgovor na to je da će otkazati paket, doviđenja prijatno.

Naravno zabole ih jer paket ima otkupninu i nebitno im je da li ću ja da platim 300 din. ili pošiljalac kome će vratiti paket, znači sve je u njihovim rukama i jednostavno ne postoji ništa što ti kao stranka možeš da uradiš u toj situaciji.

Poslednja izmena:
Danas sam preuzeo paket preko post expressa u vrednosti od 79 hiljada din. Fora je u tome sto je vrednost paketa bila 76hiljada (tako je bilo ispisano na onom papiru) i postarina oko ~1100 dinara, i stoji ukupan iznos od 79k. Hoce li mi neko objasniti kako se uvuklo tu jos 2 hiljade?

Вредност или откупнина 76 хиљада? Ако је откупнина онда ти је та разлика трошак преноса новца.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Vrednost je bila 75k prema papirima koje mi je prodavac dao, tako da je tih 76k valjda otkupnina.

Nazad
Vrh Dno