Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Pismonosna posiljka ti je do 2kg, mozes ti i kao paket ako volis da bacas novac... A ako bas volis onda slobodno udri DHL-om recimo.
Doduse sada vidim pitao si koje opcije a ne koja je najjeftinija tako da ovo ti je najbolja po dzep sad ti mozes i kurirskim sluzbama.

najbolja je i najjeftinija haha :D.. Znaci posta hvala ti puno :)... Kada sam koristio onaj kalkulator na sajtu poste i birao paket izlazilo 2100 dinara.

E da jos nesto, saljem mis u servis, znaci ide na firmu. Da li to menja nesto?

Valjalo bi da zbudzis u 250 grama onda ti je 552 dinara, 251 gram ako predje onda ti je 792 dinara.

Posiljka poslata 09.02 iz bloka 44 stigla 11.02 na ledine... (3km udaljenost)
Kurir "greskom" trazio 100din vise :)

Inace usluga danas za (malo) sutra, naravno AKS

najbolja je i najjeftinija haha :D.. Znaci posta hvala ti puno :)... Kada sam koristio onaj kalkulator na sajtu poste i birao paket izlazilo 2100 dinara.

Ne moze kao paket da saljes ako ispod 2kg,tehnicki ti napravis paket ali se to zove pismo,i za 200g je 350dinara cena,tako da slobodno dodaj i povratinicu da se osiguras,na carinskoj deklaraciji napisi da je mis polovan neispravan i salji ga kao poklon

Nigde nisam video ograničenje da paket ne može da bude ako je težina ispod 2kg. Ako može link ka tom ograničenju?

Sad sam se obradovao :D
Jos samo par pitanja, da li saljem kao obicno, preporuceno ili vrednosno? I da li je slanje u originalnoj kutiji dovoljno sigurno? :)

Nigde nisam video ograničenje da paket ne može da bude ako je težina ispod 2kg. Ako može link ka tom ograničenju?

Naravno da moze da bude, ogranicenja nema.
Pola stvari sa ovog linka koje su napisane veze nemaju u realnom zivotu kao sto su dimenzije recimo... I dosta stvari zavisi od samog sluzbenika recimo, kod nekih moze da prodje ako je lepljeno selotejpom u avion neki ne dozvoljavaju, kod nekih obavezno moras da se potpises preko trake ako si lepio nesto kod nekih ne...

Sad sam se obradovao :D
Jos samo par pitanja, da li saljem kao obicno, preporuceno ili vrednosno? I da li je slanje u originalnoj kutiji dovoljno sigurno? :)

Ako mene pitas obavezno saljes preporuceno, rekao sam ti vec do 250 grama ti je 552 dinara pazi da ti ne predje tu tezinu jer ti je onda dosta skuplje.
Nijedno slanje nije dovoljno sigurno ne znam kako da ga zapakujes ako roknu nesto tesko preko toga cao, mada ne bi trebalo, posalji kako si i primio i to je to.

Epilog za ves masinu je sledeci, Beks sam zvao i Dejli ne prevoze, AKS-ovci su me pitali da li je novo ili polovno, i onda su mi rekli da ne prevoze polovnu belu tehniku. To je doduse na call centrima, kada sahvatate kurira ovako na prepad moze se lako desiti da posaljete.

Do koliko sati dostavljaju poslepodne? Pitanje je za postex aks daily bex. Jel do 18?

Epilog za ves masinu je sledeci, Beks sam zvao i Dejli ne prevoze, AKS-ovci su me pitali da li je novo ili polovno, i onda su mi rekli da ne prevoze polovnu belu tehniku. To je doduse na call centrima, kada sahvatate kurira ovako na prepad moze se lako desiti da posaljete.
Pa ja ti lepo rekoh par strana ranije, a ti si se cudio :)

Do koliko sati dostavljaju poslepodne? Pitanje je za postex aks daily bex. Jel do 18?

Ako ti nisu dostavili prepodne, nece ti dostaviti ni posle podne...tako da ne brines :)

pa sto ne bi popodne, svasta, pola puta mi dostave iza 14 cas

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Evo kompletan izvestaj, naziv situacije ebe lud zbunjenog...

U ponedeljak sam zvao Aks, Dejli, Beks i Siti od kojih su mi samo u Aksu rekli da prevoze ali novu belu tehniku, zvao sam njihove call centre da se razumemo odmah. U 13:08 sam okrenuo takodje kol centar PE-a i pitao da li primaju ves masine za slanje gde mi je zena rekla uhhh pa da i ne, zavisi, ja reko od cega zavisi, recite mi koje su dimenzije ja reko 50x60x80, sacekajte malo, sacekao sam 5 sekundi i rekla mi je to su krajnje dimenzije koje mogu da se posalju nista preko toga ne moze, reko super ok zovem vas za par sati.
U 16h zove druga osoba i prijavljuje da ima posiljku za slanje, pitaju sta se salje kaze ves masina, odgovor e pa to ne moze... Nista prekida se veza i meni javljaju da ne moze... Ja oko 17h zovem ponovo kol centar javlja se neki ljubazni gospodin sada i ja mu objasnjavam situaciju, znaci zvao sam u 13:08, razgovori vam se snimaju, sa ovog broja, rekao sam to i to dobio sam odgovor taj i taj posle kad smo zvali kaze ne moze... Cim je dobijeno zeleno svetlo za transport novac je u medjuvremenu uplacen da ste mi rekli da ne moze ne bih ulazio u tu avanturu, i sta ja sada da radim ? Nista covek se izvinjava u njegovo ime i ako nista nije kriv i pokusava da objasni situaciju, kaze takve stvari kabaste i glomazne mi generalno ne prevozimo, za tako nesto potrebno je da se dobije odobrenje a to odobrava neka sluzba koja valjda rece da radi od 8 do 15 tako nesto zaboravio sam vec... I ako vam oni odobre onda nama puste mail i kazu odobreno je tom i tom sa tog i tog broja transport toga i toga bla bla i onda navodno dolaze dva kombija i vise kurira da se to utovari i spakuje ( u ovo cisto sumnjam al ajde ), i to je to. I sada vi morate da zovnete ujutru na ovaj broj da trazite odobrenje i ako dobijete sve je u redu...

I nista tu ja naravno ispizdim i privremeno odustajem od svega jer idu ovi praznici i ne radi se 2 dana... U utorak dolazi mi PE kurir na posao i donosi neku posiljku, pitam ga reko izvini druze da te pitam da li prevozite ves masine i tako to, kaze da, ja reko kako da kada mi ovi tvoji slepci na kol centru rekli da ne moze da treba neko odobrenje trte mrte, kaze druze ja sam se toga navozio i navozio ne znam zasto su te odbili, ja stavljam sve sto moze da stane evo vidis kolika je duzina metar i po i sve sto stane tera se, skoro sam vozio neki frizider onaj manji sto moze da stane u kombi po visini... I ja reko da sada imam ovde masinu sta, kaze nista tovarimo i ja teram...

Juce stojim na ulici pricam sa covekom, nailazi kurir dejlija i staje da isporuci neku posiljku, reko druze da li prevozite ves masine kaze ne, gotovo kraj price.

Malopre sa posla krenuo da kupim da jedem na sred ulice zaustavljam aksovog kurira, reko izvini da li prevozite ves masine, kaze prevozimo, pa kako reko kad ovi tvoji doktori meni kazu samo novo iskljucivo, ko, ja reko tvoji sa kol centra, ma jok kaze prevozimo sve svakodnevno, samo zovnes i ne kazes sta saljes i to je to...

Znaci lud zbunjenog pa vi vidite sad.

Zvanično ne prevoze, a nezvanično kako se dogovoris... A zvučalo ti je nelogično kada sam ti rekao :)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Da li je nekome kurir prilikom preuzimanja robe tražio da mu ostavite broj vaše lične karte?

Poslednja izmena:
ala komplikujes sa ves masinom,vala i ja bi te odbio, smaras na forumu, smaras kurire, call centar, do sad bi moja baba poslala 3 masine... fino ti rece forumas iznad da moze i da ne mudrujes nego da radis posao... ja poslao 2 kauca odjednom, a ti se zezas sa ves masinom

Zvezdaš[emoji769 je napisao(la):
;4990890]Da li je nekome kurir prilikom preuzimanja robe tražio da mu ostavite broj vaše lične karte?

Generalno kurirskoj službi ne treba broj lične karte, jedino ako to traži firma preko koje je kupljena roba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni se cini da se kod City Expressa pisao broj licne na nekom tamo papiru.

Robu sam dobio, isplatio kuriru novac, potpisao se ali sam odbio da ostavim broj lične karte.
Malo je offtopic, ali i kontrolor u GSP-u može da ti zatraži dokumenta kako bi ti napisao kaznu ako si zatečen bez karte, ali ti to po zakonu nisi dužan.

Generalno kurirskoj službi ne treba broj lične karte, jedino ako to traži firma preko koje je kupljena roba.

Ne. Kurir koji mi je dostavio robu mi je objasnio da to traži njegova firma a ne firma preko koje sam naručio robu.
Firma preko koje sam naručio robu mi ni u jednom razgovoru nije tražila broj lične karte iako smo razgovarali nekoliko puta.
Ja sam mislio da će radnici firme lično da mi donesu robu ali sam tek u našem poslednjem razgovoru dobio informaciju da je dostava putem brze pošte tj. kurira.

Onda je ok. Generalno tvoje je pravo da odbiješ u oba slučaja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zvanično ne prevoze, a nezvanično kako se dogovoris... A zvučalo ti je nelogično kada sam ti rekao :)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Nelogicno je i dalje, ali u ovakvoj drzavi sve je moguce, treba da postoje tacne dimenzije i mere i da se zna, ili moze ili ne jednostavno, a ne da slanje zavisi od trenutnog raspolozenja sluzbenika, kurira i slicno.

ala komplikujes sa ves masinom,vala i ja bi te odbio, smaras na forumu, smaras kurire, call centar, do sad bi moja baba poslala 3 masine... fino ti rece forumas iznad da moze i da ne mudrujes nego da radis posao... ja poslao 2 kauca odjednom, a ti se zezas sa ves masinom

Poslao si ti da ti ne kazem sta. Bolje bi ti bilo da pises nesto pametno nego da nabijas poruke na nebuloze, ja pisem sta se meni pise i zovem koga ja hocu a ti preskocis i kazes hop ako ti se ne svidja.

Nazad
Vrh Dno