Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao, opet nema toga u FAQ-u :)
300 din naplacuje psota otvaranje paketa i uplatu carini.

Nije problem 300din nego njihovo da je paket 50$ a nije

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jesam i 20% od 20$ je 4$ ali izgleda naša carina ima odličan kurs pa je 4$ jednako 1175 din, a njihov je bezobrazluk ovih navodnih 50$

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo ja nisam bio lenj, pa sam izgugaloa tu prodavnicu http://www.ebay.com/sch/Athletic/15709/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=&_ssn=*solehype* Shipping do Srbije je 40$ a patike su im $100+ . Pa ti si hit :D Žališ se ovde kao trebali su da ti naplate 4$, a platio si carinu jedno 5 puta manje nego sto si trebao

Poslednja izmena:
Jos ako si uzeo neke Jordanke odlicno si prosao...50 dolara je smesno za njih da ti nasi procene..ja ne bi smeo ni da naruci.

dobro jesam, priznajem, kriv sam, uzeo retro 7 kopacke za americki fudbal, al kako je prosli put bilo ok da prihvate cenu sad ne, jos su prosli put bile oreo 6 kopacke, a i makar da se sazale na broj 50

Jeste u carini su ludi pa ce prihvataju cenu koja je napisana. Ako nema invoice mogu opusteno da carine i na 500$, tvoje je hoces li prihvatiti ili ne, kasnije dokazujes pravu cenu.

dobro jesam, priznajem, kriv sam, uzeo retro 7 kopacke za americki fudbal, al kako je prosli put bilo ok da prihvate cenu sad ne, jos su prosli put bile oreo 6 kopacke, a i makar da se sazale na broj 50
Cekaj, da li se ti zalis sto ti nisu carinili prosli put na normalnu, vec nizu, kao i ovog puta?

***, tako je, barem znas na cemu si. Nisu ti spajalicu procenili na 50$.

Jel ovo ja dobijam proizvode nekim priority mailom ili? S obzirom da sam redovno cekao po 15-20 dana na NlPost da stigne do nase zemlje.

cb4c2eb40941551c846d084747b877dd.jpg

52384071d036e74de820739cde81464d.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ne, pa 2 dana je cekala u sorting centru, nije to nista expresno.

Nemci su bas ekspresni, poslato u petak, u ponedeljak ujutru bilo u sorting centru u Frankfurtu, u ponedeljak uveče već u Srbiji :) I evo danas pustila carina, ovo će mi definitivno biti rekord za medjunarodnu postu :) Inače imam jednu drugu pošiljku na carini koja čeka 2 dana do sad, javiću kad puste da znate koliko je zadržavanje...

Pomenuh negde, isto skoro od Lenova iz Kelna poslato, za manje od 2 radna dana mi je uruceno od slanja. Dok nisam otvorio, nisam ni shvatio sta je u pitanju, mislio sam da je greska, jer nijedan paket nisam ocekivao :)

Ja od kosookih najbolje iskustvo imam kad kupim iz Singapura.... definitivno kraće nego iz Kine kad ide.......

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Ima li neko iskustva sa CG carinom gde je limit 150€? Jesi blagonakloni? Ako narucim smartfon od 149€, i zaista ga toliko platim, i posaljem drugu u CG, kakvi su izgledi da ce proci na carini (isti fon moze da se nadjeni za 199€)? Ne bih zeleo da cimam drugara.
Hvala veliko! :)

BG carina, stigao paket 9. na carinu, jutros ga dobio, juce sam video status 61200 GPC otprema. Znaci nekih 7-8 dana cekanje sada.

Stigla mi danas ram memorija, 4x4GB bez tracking-a Nista nisu naplatili, prijatno su me iznenadili. Poslato je kao pismo iz Hong Konga. Napisana je manja cena na pismu, verovatno ih je mrzelo da otvaraju i samo pustili.

Pozdrav svima,

Stigla su mi istovremeno dva paketa iz Japana od kojih je jedan danas pusten, nakon nedelju dana na carini, a drugi je jos zadrzan. Taj drugi sadrzi 10 CD-a ok kojih je 7 veoma slicno. U pitanju su razlicita izdanja istog singla, koja se malo razlikuju u dizajnu, ali imaju isti naziv, pa me brine da ce na carini da zakljuce da je to sve isti proizvod i da ja masovno uvozim da preprodajem. Da bi situacija bila gora, diskovi su polovni i kupljeni jako jeftino, tako da je ukupna vrednost $10, sto ce nasima na carini sigurno biti sumnjivo.

Zanima me sta je najgore sto moze da se desi? Da oni procene vrednost diskova i da me oderu za carinu? Kako bi uopste procenili diskove kada su u pitanju japanski singlovi? Da li postoji mogucnost da mi ne daju posiljku? Inace, u pitanju je NS carina.

Nadam se da neko sa vise iskustva moze da mi da savet i kaze sta da ocekujem. Hvala unapred.

Sve to jeste mogucnost, ali carina ima iskustva sa diskovima iz Japana, prilicno se porucuju, tako da nisu duduci po tom pitanju uopste.

Mislim da ti nista nece traziti (osim novca za budzet :D). Ako traze, nece praviti problem i samo da napomenes da je isti single u vise izdanja, pogledace.

Jedan kolega sa foruma je uvozio diskove, pa ako prati temu reci ce ti vise detalja :) Ovo je ono sto sam ja zapamtio iz njegove price.

Hvala puno na odgovoru! Ne sumnjam da ce da traze pare, samo nek ih traze, dokle god mi ne vrate diskove za Japan! :d
Nikad mi se nije desilo da me zovu, uvek su ili prihvatili cenu koja pise ili sami procenili, pa nisam znala sta da ocekujem. Drago mi je da imaju iskustva, da mogu da budu razumni i da hoce da saslusaju.
Valjda ce sve proci ok. Hvala jos jednom! :)

Stigla maska, 2$ bez dodatnih troskova. Stigla i metalna maska za P9lite, 10$, bez carine i pdv. Za istu masku za moj mi max, naplatili xD
f6b1c8f10485ff7edd2b748aea3df121.jpg

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel neko ima iskustva sa Royal Mail Airmail? Naručujem nešto iz Britanije...

Sent from my IRON using Tapatalk

U bzvz. Kolko se čeka otprilike?

Ja sam ranije čekao oko tri nedelje, ali bez zadržavanja na carini.

Meni je stizalo za 10 dana preko royal mail. Direkt u sanduce

Sent from my MI MAX using Tapatalk

I meni je uglavnom iz UK stizalo za 7-10 dana.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Hajde još jednom da pitam, ima li neko iskustva sa CG carinom? :)

Hvala drugari. Naručio sam neki vosak za auto. Pola litra boca, valjda neće da ga carine :)

Jel ovo ja dobijam proizvode nekim priority mailom ili? S obzirom da sam redovno cekao po 15-20 dana na NlPost da stigne do nase zemlje.

cb4c2eb40941551c846d084747b877dd.jpg

52384071d036e74de820739cde81464d.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Iskreno me obradovala ova tvoja poruka kada sam je video, istim redosledom i meni trenutno ide preko PostNL jos da stigne ovako brzo...extra bi bilo :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno