Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Umesto fraze "Isuse Bože" što bi rekli Hrvati, ja idem okolo i rokam Asuse boze :d

Odoh sad da sljakam, ROG vam pomogao!

Da li se isplati prelaziti sa fx 8350 na ovaj rizen?ili cekati za godinu dve revizije procesora pa onda menjati platformu?

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Zavisi za sta ti treba.

Za gaming i bilo kakvu kucnu upotrebu cekaj 6/12 i 4/8 modele, nema potrebe za 8/16.

P9 Lite TT

U vezi kupaca koji nisu zadovoljni kupljenim proizvodom, u konkretnom slucaju Ryzen procesorima kao i odgovarajucih maticnih ploca (nestabilsnost u radu, nemogucnost overkloka, neadekvatne brzine pri izvrsavanju odredjenih instrukcija, laznog reklamiranja performansi/mogucnosti,...), zar nije moguce reklamirati proizvod i dobiti 100% povracaj novca ukoliko reklamaciju obavite u odredjenom vremenskom perioudu (cini mi se da je u pitanju rok od 2 nedelje)? Mislim da cak nije neophodno ni da navedete konkretan razlog reklamacije, samo izjavite da niste zadovoljni proizvodom.

U vezi kupaca koji nisu zadovoljni kupljenim proizvodom, u konkretnom slucaju Ryzen procesorima kao i odgovarajucih maticnih ploca (nestabilsnost u radu, nemogucnost overkloka, neadekvatne brzine pri izvrsavanju odredjenih instrukcija, laznog reklamiranja performansi/mogucnosti,...), zar nije moguce reklamirati proizvod i dobiti 100% povracaj novca ukoliko reklamaciju obavite u odredjenom vremenskom perioudu (cini mi se da je u pitanju rok od 2 nedelje)? Mislim da cak nije neophodno ni da navedete konkretan razlog reklamacije, samo izjavite da niste zadovoljni proizvodom.

O toj temi je pisano dosta na podforumu zaštita potrošača tako da tamo možes sve to da vidiš...u pricnipu taj rok od 14 dana važi za online kupovinu.

O toj temi je pisano dosta na podforumu zaštita potrošača tako da tamo možes sve to da vidiš...u pricnipu taj rok od 14 dana važi za online kupovinu.

Htedoh reci da bi pojedinci imali vise koristi da se obrate drustvu za zastitu potrosaca, ako se osecaju prevarenim. nego sto gube vreme i zivce na ovom forumu.

Da li se isplati prelaziti sa fx 8350 na ovaj rizen?ili cekati za godinu dve revizije procesora pa onda menjati platformu?
Ja bih vrlo rado prešao na 1600X, ali uvek mi je teško da kupujem nešto što mi ne treba. I da mi neko pokloni, ne bih ga iskoristio bolje od ovog A10 što imam sad. Rekao sam sebi da ću menjati PC tek kad sa ovim zaradim bar 100€ :)

Ja iskreno nisam siguran da je vredno menjati FX 8350 za bilo koji Ryzen...dobitak je negde oko 60% u brzini u odnosu na R7 ali je investicija pozamašna....za te pare možda je bolje kupiti bolju grafičku kartu i otići na letovanje :)...

Ja iskreno nisam siguran da je vredno menjati FX 8350 za bilo koji Ryzen...dobitak je negde oko 60% u brzini u odnosu na R7 ali je investicija pozamašna....za te pare možda je bolje kupiti bolju grafičku kartu i otići na letovanje :)...
Zvuci logicno,svakako mi je u planu zamena prastarog hd5830 za nesto bolje a mozda padne i letovanje[emoji1]

Poslednja izmena:
Vegeta,gde si nasao ovog indijca,uzasan mu akcenat... :)

Asus jeste dobar,ali ne toliko (moje misljenje),u smislu da toliko odskace od drugih...
Meni do sada samo jedna ploca riknula i to Asus,zaboravih koja,davno bese... :) od tada nemam Asus vec MSI,AsRock,GA i nema problema... govorim o nekoj normalnoj upotrebi,non OC varijante...

Cek sad...pa zar nismo do sada uporedjivali R7 sa 7700?

@DukeLander
Jesmo, cenovno.

Mislio sam na performance-wise poredjenje.
Valjda ce se ispeglati bugovi u biosu i sa memorijom do 11. Aprila, kada izlaze ovi.
Ako bude tako, po performansama ovi 4/8 ne bi trebalo da budu nista losiji od 7700, bez K naravno.

P9 Lite TT

Poslednja izmena:
Ja bi sacekao reviziju procesora pa onda kupovao,takl sam se zezno sa phenom 2 940 koji kad je izasao bio dostupan samo za am2+ pa par meseci kasnije dosli procesori za am3.Mada matori 940 i dalje skljaka sasvim solidno.Cak prilikom kupovine upario sam sa dfi lan party 790gx plocom i klokovan je bio malo sporiji u gamingu od i7 920..

Malo? :D

I7 7700 zakljucan kosta 319$ na newegg. Nek bude i 300$, to je opet 100% veca cena..

P9 Lite TT

Da se ne lazemo, sto se performansi tice, nece oni biti blizu 7700k. Videcemo kako ce se kotirati prema i5 liniji.
IPC performanse znamo, 4/8 taktovi su na nivou 2500k ali je ipc bolji. Bice interesantan ovaj 1600x ali ne ocekujem cudo. Nije AMD lud sto se cene tice.

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Da se ne lazemo, sto se performansi tice, nece oni biti blizu 7700k. Videcemo kako ce se kotirati prema i5 liniji.
IPC performanse znamo, 4/8 taktovi su na nivou 2500k ali je ipc bolji. Bice interesantan ovaj 1600x ali ne ocekujem cudo. Nije AMD lud sto se cene tice.

Jap,cena ce biti tacno ono sto nudi... kao i sto Intel polako spusta na neki normalan nivo... sve u svemu,lepa buducnost za nas potrosace...

Jap,cena ce biti tacno ono sto nudi... kao i sto Intel polako spusta na neki normalan nivo... sve u svemu,lepa buducnost za nas potrosace...
To me i hrabri, nemamo sta da izgubimo, napred AMD[emoji1]

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Procitao sam, poslednji u tabeli je 4/8 takodje i ovo pise:

203107ce8f28eadff40a00cdaa4692a9.jpg

G4560 se prodaje po intel MSRP, 65e, cak i kod nas u radnjama.
1800x je valjda bio 500$ po najavljenoj, eno ga u Dojclandu za 550, kod nas malo skuplje.

Videcemo kakve ce cene biti za ove.

P9 Lite TT

Citaj, Misko, citaj. *** coravog. 149$ ryzen r5 1300 4/8.
Ma da ja sam mislio da ce 1400 i 1300 biti r3 4/4.
Sa ovim sta su pokazali, ako je istina, onda bolje uzeti 1400x nego 1500x. 8mb l3 govori da je najverovatnije 4+0 - tj poseban cip, dok 16mb l3 i nizi takt turboboost'a - otpad od r7. Ili bice unlocka jezgara kao nekada sa phenom 2, onda 1500x uz malo srece moze postati najveca pobeda u lutriji, kad se unlock odradi do r7. Amd voli da koristi za marketing takvu lutriju i sa cpu, i sa gpu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno