Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Drago mi je sto pratis, nadam se da si subovan :d
To je *******cija - "glavni baja" i poenta je da bude funny, ali ne umanjuje cinjenica da to tako funkcionise. Cekaj da vidis video za Crosshair Hero, tu OC-ujes na 4.0 iz jednog klika i glavni si baja u regionu!1!!1!shiftjedan
btw. Jos sam i istetoviran, doduse nemam zmaja i sv djordja, ali mozda jednog dana! Livin la vida loca!
Ne bih ja te tetovaze uzimao olako da sam na tvom mestu [emoji14]
Edit: jesam [emoji1]

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Lepo sam rekao, R7 1700 i Crosshair Hero je vrh kompletić. :) Tetovaža nije obavezna za 4GHz. :D

@KOLOS
Nije, ali sigurno pomaze kod kloka memorije :D

@Dr.Sid
"Treat your body like a temple. I treat mine as an amusement park :D "

Sto se tice visokih temp na 1700x i 1800x:
temp_01.png
-20 stepeni je u stvarnosti.

To pokazuje zasto je aisuite pokazivao 20C manje nego Ryzen master OC, jer Aisuite cita preko Nuvoton cipa na ploci. :)

bios.jpg

Novi BIOS za Hero

Čovek objasnio...Isto preorderovao... Asus hero i ryzen. Video od pre dana i updateovan BIOS. Lik je AMD lover btw :p

[YOUTUBE]bTV7YBeFTsc[/YOUTUBE]

I am the enthusiasts, if you watched the whole video you would know this, I'm currently ranked 5th in the UK apprentice overclockers league.
The only reason the better overclockers than me are silent is because they get free gear from motherboard and chip vendors so it's not in their interest to upset them. I'm not looking to progress so don't need to kiss any ass.
Most benchers don't go on YouTube anyway they let their scores do the talking.
Check out the benches on HWbot, 4k x265 which is a 4K video rendering bench, 1800X on air or water is matched by the 7700K with half the cores. The i7 5960X is about 50% faster so the work station argument ends there.

As I say in the video, benchmark performance for overclocking in the league was one of the reasons I bought it, but I can't even improve my graphics card scores set with my ageing i5, the other problems I could have worked around if the potential performance was there. I been overclocking 10 years and can spot a lemon when I see one especially after about 8 hours of dicking around.

Suma sumarum da ne gledate 30 min

https://youtu.be/bTV7YBeFTsc?t=28m1s

Poslednja izmena:
I ja kresem vise od 10 godina pa me to ne cini dobrim u krevetu. :d

6 subova, legit.

Plus, piše o brick-ovanim crosshair pločama i neće da rizikuje garanciju. De8il. :D

Poslednja izmena:
I ti si preorderovao?

I preorderovao i prodao....

@Erik
A sto se subova tiče, ne radi svako za veliku firmu ili poznat site. U pitanju je user review. Stvarni nz sto imas potrebu da kontriras svakom AMD/Asus oposite misljenju. Batali posao covece :D
Uglavnom svi user reviewovi nisu bas 100% nakolnjeni AMD. Odnos je 50-50. Treba i tudje misljenje postovati, pogotovu ako je jednako zastupljeno ;) Generalno, dosta je razocaranih ljudi.

A to i nije bitno. Bitno je da novi x6 ne omane, jer ce onda i dalje nece postojati dosledan nasledik 1055ici, tj "x6 za mase"

Poslednja izmena:
Njegovim rečima, dosadan mu CPU. :D

I što onda truješ temu? Sve što kačiš i pišeš je treća ili četvrta ruka. Mora da si kao mali mnogo gledao pokemone.

Sent fra min SM-G928F via Tapatalk

A? Kakva treca cetvrta ruka? Prvi sam okacio onaj leak.... Imam 4 cpu sa plocama u koferu. Kad se odmorim malo nakon vracanja, spakovacu 3 masine i licno ih testirati.
A uostalom, posto ti imas jedini ovde ryzen "iz prve ruke", nije fer da prozivas ljude koje kace makar ista, za razliku od tebe, kome sam poslao 3 pp da okaci neki skor i opet nista nije okacio.

Nije valjda tolika sramota od cpu-a? :D lol

I preorderovao i prodao....

@Erik
A sto se subova tiče, ne radi svako za veliku firmu ili poznat site. U pitanju je user review. Stvarni nz sto imas potrebu da kontriras svakom AMD/Asus oposite misljenju. Batali posao covece :D
Uglavnom svi user reviewovi nisu bas 100% nakolnjeni AMD. Odnos je 50-50. Treba i tudje misljenje postovati, pogotovu ako je jednako zastupljeno ;) Generalno, dosta je razocaranih ljudi.

A to i nije bitno. Bitno je da novi x6 ne omane, jer ce onda i dalje nece postojati dosledan nasledik 1055ici, tj "x6 za mase"

"Ja sam jaki OCer, ali sam morao da napravim prvi hardware klip ikad gde pljujem procesor, jer sam nesposoban."
Postujem ja tudje misljenje, ali ako je puno rupa naravno da cu da ga oborim.

Razocaranje neosnovanim ocekivanjima mi je jednako smesno :D Ti ih i dalje imas recimo za R5, ocekivajuci 4.5ghz. Ne znam na osnovu cega.

Nemam nista protiv anti Ryzen misljenja, dok god pije vodu. "Lose" se OC-uje, jasno, to sam i ocekivao i govorio x puta pre izlaska. I nece biti bolje dok ne sazri proces.
Nista drugo ne vidim kao losu stranu procesora, te cu braniti svoje misljenje jer ga zasnivam na koriscenju procesora.

Ko god sanja R5 koji dobija 7700K u igricama za 50% manje para, moze odmah da se probudi. Mislim da je R7 najkonkurentnije sto AMD ima u ovom momentu jer gadja specificnu nisu. Mana je prateca oprema, skupe ploce, preskupa memorija a to je neophodno za Rajzena jer skaliraju perf. ko blesave sa klokom memorije. CPU je "amdeovski" u smislu da je povoljan za ono sto jeste (punokrvni osmojezgarac) ali ne mogu u zid da ga ustekam. Da bi ga prikljucio treba ti oprema koja vristi Intel Extreme.

I ja kresem vise od 10 godina pa me to ne cini dobrim u krevetu. :d

fox-mulder.gif

Onda sam ja ****** sto mislim da ce x6 da valja :)

Ceka se intel x299 i eventualno neki pristojan hexa / octa sa jos boljim ICP-om i vecim klokom. Od AMD-a opet "settle down" varijanta, nikad perf king. Bas sam intel fb kad sam toliko ocekivao od cpu-a

Kad je Kuzmanovic ono pisao, nisam verovao da ce se ispostaviti kao tacno. Izgleda da jeste

Poslednja izmena:
Sto da se ceka... imas i5-7600K za 230e... sta ces vise...

AMD ne igra na to da bude perf king, nikad nije bilo price o tome. Ne moze da se bori sa Intelom koji ima svoje fab-ove i najbolji proizvodni proces uz mnogo vise love, vec juri perf/price segment.
Od prvog trenutka kada je najavljen 40% IPC gain preko excavatora se znalo da nece biti u rangu najjacih intela nego ivy/haswell/skylake IPC.

@Duke
Bice i 6/12 Ryzen za te pare. Tj malo vise kad se uracuna PDV :D

Poslednja izmena:
Ma ja to Vilija smirujem.... :)
Eno i i7-7700K za 350e... znaci AMD odradio posao,mislim za nas korisnike...

Valjace, u smislu da ce tamo gde 7700K na 5 Ghz baca 130 fps, FX sto trosi 500W baca 75 fps, R5 ce na 4-4.2 GHz da ispljune oko 100 fps i to za cenu od 200 evra za CPU. Da li ce traziti jaku plocu i 1T G.Skill na 3000+ MHz za to, nadam se da nece, jer bi bilo suludo.

Nadam se da ce Intel da "get mad" i preskoci one smetresne roadmape i izbaci ove godine Sandy Bridge 2.0 tj. spusti 8c na mesto 7700K a 4c malo jaci od 7700K na mesto R5 i vrati AMD u kameno doba na jos pola decenije u inat svim fanbojima sto su lagali internet poslednjih mesec dana :) Jos kad bi izbacili CPU bez GPU za ultimativni fatality.

Nije mi jasno...

Nisam AMD fan,niciji sam tj jesam,fan sam svog novcanika... ali:

AMD je stvarno izbacio ono sto je i najavio,zato i podrzavam (kako ovo glupo zvuci) Erika,odradio test na brzaka i to je to,ni manje ni vise...
E sad sto su hajperi ukenjali,to je druga stvar... totalno nerealna ocekivanja podstreknuta laznim review-ima,e sad placeni ili ne...
Da sam Intel,placao bih AMD hipi da razocarenje bude sto vece... ko zna,mozda i jesu to radili... razmisljam marketinski,zabole me za AMD,da se razumemo...
AMD je ovde Don Kihot i znamo ko je vetrenjaca... treba biti realan i no problemo...

Ne znam sta donosi R5 ali trenutno nikako ne bih uzeo Ryzen zbog decijih bolesti...

Nedavno klincu uz pomoc Erika sklepali masinu sa 2500K,ono leti a praistorijska platforma...
Kod drugog punokrvni Phenom II i muci se jadan,posto cepaju iste igre...
Kao sto rece Starac,max 100e i imas malog zverka,kakav R5... razmisljam sa srpskim budzetom...

Nije AMD nikakav Don Kihot vec americka multinacionalna kompanija, kapitalisticka tvorevina kojoj su samo dolari na umu. Kao i sve ostale kompanije sto rade u ovoj industriji.

Zapravo AMD je Boldrik a Intel je Crni Guja, tako ih je IBM doneo na svet.

AMD je stvarno izbacio ono sto je i najavio,zato i podrzavam (kako ovo glupo zvuci) Erika,odradio test na brzaka i to je to,ni manje ni vise...

Cek cek, zar nisu oni imali CPU kod sebe oko nedelju dana? Sta je tu na brzaka? Na brzaka je test uradio Benchmark. Video Nedjo broj pretplatnika na oba tjub kanala i odlucio da sekiri da CPU ko ljudima a ovi drugi neka se snalaze.

Djuk, jel ti kapiras da je ovo Benchmark forum a da su ekipica sa sekire ovde gosti a ne "nasi"? :)

Poslednja izmena:
Jesu Don Kihot u trenutku kada su jedina alternativa, i kada daju isto za manje para/teraju Intel da ponudi vise za iste pare. Naravno da to rade da bi zaradili, jer je to biznis, ali mi kao kupci profitiramo, sto je jedino bitno.

Čovek objasnio...Isto preorderovao... Asus hero i ryzen. Video od pre dana i updateovan BIOS. Lik je AMD lover btw :p

[YOUTUBE]bTV7YBeFTsc[/YOUTUBE]

Suma sumarum da ne gledate 30 min

https://youtu.be/bTV7YBeFTsc?t=28m1s

Okacio si lika koji ***** 30 minuta (ne nisam gledao i slusao uopste) i koji je izjavio
Check out the benches on HWbot, 4k x265 which is a 4K video rendering bench
I on sada kao treba da bude validan izvor za dokazivanje necega.

^ Carige,prethodna strana

Najbolji komentar :D

20C offset thermal reading ̶b̶u̶g̶ feature

Iz cele ove prepirke samo barem uspeli da od Erika izvučemo info ok OC-u novih R5ica. Dakle 6/12 neće moći na 4.5 24/7. :/

Opet znači neko ko ima već neki i5 ili i7 2,3,4te (6tu i 7u da ne pominjem) generacije nema adekvatan cpu ugrade u normalnom cenovnom opsegu. Znači ipak će se samo "užlje.biti" između intela i od pada cena nema ni p. I taj 2500K što je duke stavio sinu ima da traje dok se ne pravi taj fiktivni "Sandy 2.0", jer opet moramo da čekamo Intela da napravi neki perf boost za mase.

Vrh Dno