Šta je novo?

AMD Ryzen 7

Mislim da se Intelu ne isplati da prave Sandy 2, jer neće videti ni dinara od vlasnika istih narednih 6 godina :D

Da li mi se čini ili je benč šop snizio cenu Asus Crosshair VI hero ploče baš nakon što je G@W prozvao da je u jednom cenovniku video izvesnu mnogo papreniju cenu od one sa kp.

Edit: evo citata:

Ploca je 33000 dinara (Asus X370 Hero) na KP (bese se pojavila u necijem cenovniku za 43k?)

Poslednja izmena:
Bila je oko 44k u L***u cini mi se.

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Da li mi se čini ili je benč šop snizio cenu Asus Crosshair VI hero ploče baš nakon što je G@W prozvao da je u jednom cenovniku video izvesnu mnogo papreniju cenu od one sa kp.

Edit: evo citata:

Ploca je 33000 dinara (Asus X370 Hero) na KP (bese se pojavila u necijem cenovniku za 43k?)

Ne verujem. Koliko vidim, brzo se rasproda roba cak i po tim jakim cenama. TridentZ je otisao ekspresno, toliko brzo da sam mislio da nisu ni nabavljali te modele :D Jeste skupa memorija ali svi gledaju klipove i vide Crosshair VI Hero + Ryzen + G.SKILL TridentZ i traze bas taj kombo, ma koliko da kosta. Jer su ostale kombinacije lutrija, dok ne prodje neko vreme pa se vidi koje su ploce i memorije dobre za Rajzen a koje nisu.

Bar je neko popravio performanse u igrama, jes' da vecini ovde nije do igara al' eto ima i nas neozbiljnih.
https://i.redd.it/r2uld289jcly.png

Da strasan porast performansi sjajan posao, samo oboris sistem i nanovo instaliras 30% u toj igri dobijes :D
Nova platforma dok to sve legne bice to sila od procesora

Ljudi, ova tema je otišla PREDALEKO, što se mog ukusa tiče. Zaista je za neverovati kako neki ljudi NEREALNO ovde pišu, i kako otvoreno pljuju Ryzen, iako je u pitanju jedan itekako odličan procesor, sa samo MANJIM,PONAVLJAM,MANJIM manama...

Dajte, gde je ovde moderator, šta on radi, izgleda ništa...ima prepuno spam postova koji uopšte nemaju veze sa Ryzen-om, već više sa Intelom.

Ova tema se, koliko ja znam, još uvek zove AMD Ryzen 7 procesori . Ponašajte se u skladu sa time.

Molim Villy_Da_Mann i ostale spamere ( !!!!!! ) da ne s.eru vodu, već da se uozbilje i da ili više ovde ne prosipaju neistine i polu-istine, ili da se maknu ove teme. Jer je, očigledno, vrlo jasno da VI, spameri, NEMATE uopšte nameru da kupite AMD Ryzen 7 procesor, već samo da s.eruckate, da izvinete.

Koliko sam ja primetio, ljudi su imali iskrenu nameru da pređu na Ryzen, bar oni kojima treba takav procesor. Međutim se desilo to da postoje loše okolnosti u vidu stanja završenosti biosa (rešivo), raspoloživosti više modela ploča sa dobrim pasivnim hlađenim i naponskim za teranje na ~4.0 GHz (rešivo), podrške za memoriju na visokom kloku(rešivo) kao i dostupnosti takve memorije u radnjama(rešivo). Nakon toga, što se samog procesora tiče, očekivano je da se klokuje malo više pošto nema šanse da će sav softver biti napisan iznova da podrži više jezgara u nekom razumnom roku. Znači ovo će biti deal breaker za neke i već je. Mnoge igre i profi softver će i dalje da zavise od malog broja jezgara. Samo da se ove rešive stvari što pre reše, pa će onda i broj onih koji će preći na ovo porasti značajnije. A ni malo me ne čudi što ljudi oklevaju i gunđaju, jer imaju pravo. Kupac ne treba da se žrtvuje za stvar i proizvod ako on nije završen i ako postoje objektivni problemi.

Bilo je očekivano, da se izrazim u pravim vremenu. A ta očekivanja koja su ljudi imali u nadi da će im ovo biti all around procesor su ostala samo to. Sada kada se sve zna i kada je testirano, nema šta da se više očekuje i to je što je. Kupi ili ostavi.

Za gunđanje, odnosi se na ove što "nemaju nameru da kupe" a ne na one koji su već kupili. Posle .. nema kajanja.

Treba da kupim ovim momcima i memare pre nego što dodjem, da se spase šta se može (edit:novcano, tj da ne daju 200e za ram u Srbiji).

Kakav je ovaj Geil 3200 white led? Kit od 16GB 100e. MOže li on da radi na ryzenu normalno sa 1T, tj spada li u grupu "special AMD" memorija?

https://uber.ae/geil-8gbx2-ddr4-25600-dc-memory-module.html

Kako se ocuje?

Ne, to je poklon.

Nemaju pravo, jer su dobili ono što su i platili.

Sve ostalo su želje upućene Deda Mrazu, Dobroj Vili Zubić...

I kako sad mi da budemo "jednim klikom glavne baje u kraju|"?

Poslednja izmena:
A ta očekivanja koja su ljudi imali u nadi da će im ovo biti all around procesor su ostala samo to.

Ovo nije all around CPU?

da se spase šta se može

Ne zaboravi i mirišljavu so, za svaki slučaj. Kad otpakuju ryzen, možda dobiju nesvesticu kad vide šta su platili. Nešto poput cigle sa KP.

Klikom na ebay, gde kupiš Celeron 300A. Ili Duron 600.

Poslednja izmena:
Ovo nije all around CPU?

Ne zaboravi i mirišljavu so, za svaki slučaj. Kad otpakuju ryzen, možda dobiju nesvesticu kad vide šta su platili. Nešto poput cigle sa KP.

Klikom na ebay, gde kupiš Celeron 300A. Ili Duron 600.

Ne nije all around cpu

A editovao sam post, pre nego što si ti postovao, pa si opet izvukao deo koji tebi odgovara da se svadjaš

A ovo "glavni baja u kraju" je sa erikovog asus kanala i easy oc opcije sa asus z270 plojke.

Samo zaluđuješ i bacaš hate, dobar si ti vojnik, ajde sad...

Zna li neko oko ove geil memorije?

Ne nije all around cpu

Smeće. Kako su se uopšte usudili da naprave CPU!

Samo zaluđuješ i bacaš hate, dobar si ti vojnik, ajde sad...

Ne, već ogledalo tvojih postova i sličnih.

Svaka druga normalna osoba, znala je da AMD mora makar da isporuči nivo IB, HSW, BDW. U ST ponajviše, MT je tu. To je i uradio.

Da se to nije desilo, sasvim slododno je mogao u bankrot. Ili slikovito:

3211487.gif

AMD je okrenuo novi list. Pisati dečije škrabotine na tom listu, e to je zaluđivanje.

Poslednja izmena:
Smeće. Kako su se uopšte usudili da naprave CPU!

CPU je nedorvršen proizvod. To je problem. Preopručiti ga nekome kao all around rešenje je laganje. Dobar je za render i vt i kao ne najbrža alternativa za ostale taskove, pa i za taj gaming, koji je vama najbitniji. Zatim, nikada nije postojao cpu koji se lošije ocovao. Šta je laž u ovome? I dalje 6800 predstavlja bolju kupovinu napsram 1800x u profi nameni, osim rendera i vt, dok 1700 non x predstavlja super kupovinu za ljude sa određenim budžetom, jer može da radi kao 1800x. Meni, kao ni većini ljudi koji koriste neke druge programe ryzen je sporiji i ne daje rezove kakve samo očekivali.

Ne, već ogledalo tvojih postova i sličnih.

Lol :D ! Pogledaj 5 zadnjih tvojih postova :D Evo okačiću ih da se ljudi ne muče.

Likovi kao ti, koji dodju ubace mali flame, zapravo započinju off topic. Kao South Park epizoda o trolovanju u Švedskoj, pa se onda ostali pokolju. A ima vas ovde..

Ja sam pitao kakva je memorija a ti si izazvao 10 offtopic postova, jer ti je dosadno i moraš nešto da napišeš. Zato pls, prestani da mi se obraćaš

AMD je okrenuo novi list. Pisati dečije škrabotine na tom listu, e to je zaluđivanje.

Samo pomračeni um kritiku na račun neke firme, može da doživljava lično. Tržište je htelo bolji cpu, što tebe toliko tangira što neko iznosi činjenice da se cpu nije snašao najbolje u svim taskovima? 2x CCX dizajn, loš Win 10 scheduler ili loš BIOS ili šta god da je razlog, ryzen nije ono što je trebao biti. Nekome je to ok, nekome nije, ali nije all around rešenje nikako. Niko ne sme ništa da kaže protiv AMD-a.

Inače, uzeo sam memoriju... nadam se da će ovima radit sa ryzenom optimalno, jer na jednoj domaćoj recenziji kažu da ide na 1T bez problema

EDIT: Sad videh, memara ima i temp senzor, tako da može da se prati temp u hard loadu. Vrh :)

Prilozi

• 1.PNG
    1.PNG
    30.5 KB · Pregleda: 130
  • 2.PNG
    2.PNG
    28.4 KB · Pregleda: 118
  • 3.PNG
    3.PNG
    7.1 KB · Pregleda: 106
Poslednja izmena:
6900k je nedovrsen proizvod. To je problem. Preopručiti ga nekome kao all around rešenje je laganje. Dobar je za render i vt i kao ne najbrža alternativa za ostale taskove, pa i za taj gaming, koji je vama najbitniji. Zatim, nikada nije postojao cpu koji se lošije ocovao. FIXED
6800K je fail, koji crkava. I nikom ga ne preporucujem.

Posto smo se dotakli i ploca uopste i neki malo diskutovali o pouzdanosti, Hardware.fr je objavio RMA listu za 2016, inace cine to redovno pa da vidite kako je bilo kod kog proizvodjaca, koji su modeli crkavali i zasto ipak plocu treba kupiti u Srbiji.
http://www.hardware.fr/articles/954-2/cartes-meres.html
Inace ukupan RMA za Intel procesore bio je 1% za I3-I7 i upola manji za Xeon cpu.
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Most-Reliable-PC-Hardware-of-2016-872/#Motherboard
Ovde imate i liste za najpouzdanije ploce.

Poslednja izmena:
Pudget je najmerodavniji sajt za profesionalce, što se tiče reviewova.

A za one što pričaju da je "64 GB RAM više nego dovoljno" , pogledajte samo kakve konfe ljudi nude za SIMULIU/SW itd. 64GB/128GB/256GB RAM. Ili i oni "pričaju gluposti" i "nemaju pojma"?

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-Keyshot-179/Buy_206

BTW, odoh iz teme na opšte zadovoljstvo AMD fb. Saznali smo već da je zadnja nada R5 6/12 tuga.

A i svakako, kad se postavi pitanje za savet oko Ryzen delova, AMD fb odmah skoče i počinju da prozivaju oko drugih, nepovezanih stvari...

Poslednja izmena:
Ke da vidame za R5 još, ako mi 1600 duplira performanse ovog FX-a i za oko 200E ima da pevam. Intelu nisam dao ni dinara (dolara) još od 200 Pro.

Dobre cene, "opkolili" su i5, kao što je bilo očekvano. To znači i da Ryzen 3 udara na i3 kada je taj aspekt u pitanju. Mada kad vidim cene kod nas, nisam mnogo srećan :|

Evo ovde i ostalih slajdova
https://videocardz.com/67342/amd-ryzen-5-to-launch-on-april-11th

Edit: Desktop APU tek dogodine, ove samo u laptopove. 11 Vega CU u njemu? Jeste da je maksimalni protok platforme ~40 GB/s, ali ovime definitivno low-end karte (ispod 100$) gube smisao
https://videocardz.com/67362/amd-pinnacle-ridge-to-feature-up-to-8-zen2-cores

Poslednja izmena:
Pudget systems radi dobre testove ali objasnicu prvom prilikom kad budem imao vise vremena, zasto su ti testovi, mislim na PS i LR samo ok i nista vise, nikakva apsolutna istina i nikako jedina istina.

Pa otvori temu i objasni da se ne koljemo vise :D Pricas to vec par stranica unazad.

Ukratko - to sve zavisi od tipa posla, obima i sl. Koji deo od 8 radnih sati ode na procesiranje filtera? Koji deo na čitanje mailova, office i slično. Koji deo na razmišljanje... :D

U nekim situacijama, ako imaš 20% brži PC, uradićeš 20% više posla. U drugom slučaju možeš imati i 40% brži računar i uraditi samo 5% više posla :D

Ako postoji problem sa latencijama kada se thread sheta sa jednog na drugo jezgro u razlicitim CCX, sto povecava kasnjenje za red velicina, jedino ce 4c/8t ili 4c/4t biti imuni jer su sva jezgra u okviru istog CCX-a. Ili to ili scheduleru da se naredi da posmatra kao dva NUMA noda i da vrlo izbegava grupisanje istih/slicnih tredova na dva razlicita CCX-a.
E sad, kad se pokrene neki app koji zna da zauzda sva jezgra (10+), tu je interCCX latency manji problem, jer svejedno app koristi sve raspolozivo.

Nisam bas 100% siguran u AMD izjavu da je Win 10 scheduler u redu, pre ce biti da ne zele da stanu MS na zulj, a drugo i popravka schedulera nece doneti red velicina performansi, nego ce popraviti postojece stanje nesto malo (vise zapravo zavisi od aplikacije koja se izvrsava).

Treba da kupim ovim momcima i memare pre nego što dodjem, da se spase šta se može (edit:novcano, tj da ne daju 200e za ram u Srbiji).

Kakav je ovaj Geil 3200 white led? Kit od 16GB 100e. MOže li on da radi na ryzenu normalno sa 1T, tj spada li u grupu "special AMD" memorija?

https://uber.ae/geil-8gbx2-ddr4-25600-dc-memory-module.html

Kako se ocuje?

Rade ti geilovi na 2933 i 1T. To je Samsung E-die. Nije B-die, ali je svakako bolji od ostalih non-samsung cipova.

Imas one click OC i na Ryzen Hero plocama ;)

Ako postoji problem sa latencijama kada se thread sheta sa jednog na drugo jezgro u razlicitim CCX, sto povecava kasnjenje za red velicina, jedino ce 4c/8t ili 4c/4t biti imuni jer su sva jezgra u okviru istog CCX-a. Ili to ili scheduleru da se naredi da posmatra kao dva NUMA noda i da vrlo izbegava grupisanje istih/slicnih tredova na dva razlicita CCX-a.
E sad, kad se pokrene neki app koji zna da zauzda sva jezgra (10+), tu je interCCX latency manji problem, jer svejedno app koristi sve raspolozivo.

Nisam bas 100% siguran u AMD izjavu da je Win 10 scheduler u redu, pre ce biti da ne zele da stanu MS na zulj, a drugo i popravka schedulera nece doneti red velicina performansi, nego ce popraviti postojece stanje nesto malo (vise zapravo zavisi od aplikacije koja se izvrsava).
Jednostavno je - treba videti testove i u Windowsu i u Linuxu (pa i BSD-u). Ako se isto ponaša, onda je do hardvera. Ako ima razlike, onda je do softvera, tj. OS-a :)

Pudget je najmerodavniji sajt za profesionalce, što se tiče reviewova.

A za one što pričaju da je "64 GB RAM više nego dovoljno" , pogledajte samo kakve konfe ljudi nude za SIMULIU/SW itd. 64GB/128GB/256GB RAM. Ili i oni "pričaju gluposti" i "nemaju pojma"?

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-Keyshot-179/Buy_206

BTW, odoh iz teme na opšte zadovoljstvo AMD fb. Saznali smo već da je zadnja nada R5 6/12 tuga.

A i svakako, kad se postavi pitanje za savet oko Ryzen delova, AMD fb odmah skoče i počinju da prozivaju oko drugih, nepovezanih stvari...

Pa nude i sa 32gb, sto je osnova. To si preskocio :D A za 256gb traze 3 some dolara doplate xD To sto nesto postoji, ne znaci da ima toliko svrhe.

Gle gle most reliable motherboards :D
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Most-Reliable-PC-Hardware-of-2016-872/#Motherboard

Vrh Dno