PanonskiNS
Slavan
- Učlanjen(a)
- 27.11.2009
- Poena
- 415
Mislim da se Intelu ne isplati da prave Sandy 2, jer neće videti ni dinara od vlasnika istih narednih 6 godina 
Da li mi se čini ili je benč šop snizio cenu Asus Crosshair VI hero ploče baš nakon što je G@W prozvao da je u jednom cenovniku video izvesnu mnogo papreniju cenu od one sa kp.
Edit: evo citata:
Ploca je 33000 dinara (Asus X370 Hero) na KP (bese se pojavila u necijem cenovniku za 43k?)
očekivano je da se klokuje malo
A ni malo me ne čudi što ljudi oklevaju i gunđaju, jer imaju pravo.
Ne, to je poklon.
Nemaju pravo, jer su dobili ono što su i platili.
Sve ostalo su želje upućene Deda Mrazu, Dobroj Vili Zubić...
A ta očekivanja koja su ljudi imali u nadi da će im ovo biti all around procesor su ostala samo to.
da se spase šta se može
I kako sad mi da budemo "jednim klikom glavne baje u kraju|"?
Ovo nije all around CPU?
Ne zaboravi i mirišljavu so, za svaki slučaj. Kad otpakuju ryzen, možda dobiju nesvesticu kad vide šta su platili. Nešto poput cigle sa KP.
Klikom na ebay, gde kupiš Celeron 300A. Ili Duron 600.
Ne nije all around cpu
Samo zaluđuješ i bacaš hate, dobar si ti vojnik, ajde sad...
Smeće. Kako su se uopšte usudili da naprave CPU!
Ne, već ogledalo tvojih postova i sličnih.
AMD je okrenuo novi list. Pisati dečije škrabotine na tom listu, e to je zaluđivanje.
Treba da kupim ovim momcima i memare pre nego što dodjem, da se spase šta se može (edit:novcano, tj da ne daju 200e za ram u Srbiji).
Kakav je ovaj Geil 3200 white led? Kit od 16GB 100e. MOže li on da radi na ryzenu normalno sa 1T, tj spada li u grupu "special AMD" memorija?
https://uber.ae/geil-8gbx2-ddr4-25600-dc-memory-module.html
Kako se ocuje?
I kako sad mi da budemo "jednim klikom glavne baje u kraju|"?
Jednostavno je - treba videti testove i u Windowsu i u Linuxu (pa i BSD-u). Ako se isto ponaša, onda je do hardvera. Ako ima razlike, onda je do softvera, tj. OS-aAko postoji problem sa latencijama kada se thread sheta sa jednog na drugo jezgro u razlicitim CCX, sto povecava kasnjenje za red velicina, jedino ce 4c/8t ili 4c/4t biti imuni jer su sva jezgra u okviru istog CCX-a. Ili to ili scheduleru da se naredi da posmatra kao dva NUMA noda i da vrlo izbegava grupisanje istih/slicnih tredova na dva razlicita CCX-a.
E sad, kad se pokrene neki app koji zna da zauzda sva jezgra (10+), tu je interCCX latency manji problem, jer svejedno app koristi sve raspolozivo.
Nisam bas 100% siguran u AMD izjavu da je Win 10 scheduler u redu, pre ce biti da ne zele da stanu MS na zulj, a drugo i popravka schedulera nece doneti red velicina performansi, nego ce popraviti postojece stanje nesto malo (vise zapravo zavisi od aplikacije koja se izvrsava).
Pudget je najmerodavniji sajt za profesionalce, što se tiče reviewova.
A za one što pričaju da je "64 GB RAM više nego dovoljno" , pogledajte samo kakve konfe ljudi nude za SIMULIU/SW itd. 64GB/128GB/256GB RAM. Ili i oni "pričaju gluposti" i "nemaju pojma"?
https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-for-Keyshot-179/Buy_206
BTW, odoh iz teme na opšte zadovoljstvo AMD fb. Saznali smo već da je zadnja nada R5 6/12 tuga.
A i svakako, kad se postavi pitanje za savet oko Ryzen delova, AMD fb odmah skoče i počinju da prozivaju oko drugih, nepovezanih stvari...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari