Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Pa zavisi na koji način si potrošio tu prvu polovinu baterije. Da li samo surf ili je bilo i razgovora, igara, vibera, messengera i sl.

Sve po malo,yt mesenger viber...Sve isto kao i na 8.1.3 al drzi bolje ovde...

Za sad mi se cini da se manje greje, evo vec sat i jace sam na yt, temperatura baterije 39 stepeni.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Isto kao i do sad, ovo je moj maksimum.
41bc18c7b4c8a07c2c25fc2aa0bf7355.jpg

Samo da javim da sam rešio situaciju uz pomoć najvećeg stručnjaka za Xiaomi(Kidence [emoji2] ).I samo da vas upozorim,ne ostavljajte brikovan telefon preko noći,posle ćete morati da otvarate telefon i puniti 'ručno' bateriju

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Samo da javim da sam rešio situaciju uz pomoć najvećeg stručnjaka za Xiaomi(Kidence [emoji2] ).I samo da vas upozorim,ne ostavljajte brikovan telefon preko noći,posle ćete morati da otvarate telefon i puniti 'ručno' bateriju

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Šta je bilo u pitanju?

mi4c miui8

Meni poce da brljavi odjednom malo pre i ne moze da se radi na njemu, na svake dve sekunda izbacuje ovo:
78351d9f4c26f8276a10165d1a4e1944.jpg

U kojoj god aplikaciji bio...samo od sebe iskace. Restartovao ga i nista, opet isto.
Razmisljam sta drugo moze? Pada mi na pamet jedino HR? Ako ne moze da se resi nekim brzim postupkom i ako bih morao hr daj onda odmah da mu flesnem i neki noviji rom. U njemu je trenutno xiaomi.eu 8.0.5.0 iz septembra cini mi se, flesovan kad je uzet telefon i to je to. Dajte link najstabilnijeg xiaomi.eu roma (da nije kineski naravno i da ne zakljuca BL) pa da ga flesnem. Da je moj ja bih probao i nesto drugo nego keva navikla sad vec na miui pa da je ne remetim.

Poslednja izmena:
Prebaci na engleski i resices problem :)

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Jesam. Radi. :) Prestalo je da iskace svake sekunde ono sra*e. Tacno mi je trebalo 7-8 minuta da promenim jezik jer samo iskace ono, pa sam morao na brzinu kad se izgubi pa dok se na pojavi opet. Inace sad je fon na engleskom, ali nije mi sad ni to idealno...jer je to kevin fon, a od engleskog razume samo "OK". :D Ne znam sta mu bi da tako krene da brljavi, a radio extra do sad (pola godine).

Devovi na zvanicnoj temi su napisali, da je potrebno da se iskljuci lock screen zastita prilikom flesovanja novog AICPa.

Sa ovim 8.2.1 nemam nikakvo poboljsanje baterije. Skoro pa je ista kao i na 8.1.1. Standardnih 4 dana i 3h SOT-a

Sa ovim 8.2.1 nemam nikakvo poboljsanje baterije. Skoro pa je ista kao i na 8.1.1. Standardnih 4 dana i 3h SOT-a
Kod mene isto. Jedino dobro sto sam primetio je manje grejanje nego na svim prethodnim.

Meni par dana od instalacije bilo 6-7h sot evo vec 3 punjenja prethodna jedva dogura do 3h ne znam sta je to sa ovim romom...

Je l' neko koristio better battery stats? Curi mi baterija oko 3% po satu. Kupio sam i novu bateriju ali isto curi baterija. Ovaj wakelock mislim da je katastrofa.
4800bd7029b9ef5dc60215548d84e187.jpg
91c5f67aaee63dc9fc8631b9920a0979.jpg

mi4c miui8

Moguce da imas problem sa modem-om...Skini neki drugi rom, raspakuj ga, izvuci NON-HLOS.bin i preko fastboot-a flesuj...pa vidi onda sta se desava.

Moguce da imas problem sa modem-om...Skini neki drugi rom, raspakuj ga, izvuci NON-HLOS.bin i preko fastboot-a flesuj...pa vidi onda sta se desava.

Sad sam na miui 8.2.1. Isto je bilo i na 8.1.2 i .3. Na 8.0.5 na drugom mi4c nema tog problema. Da uzmem taj fajl iz tog roma? Pitam se da li mogu da pregazim ovaj 8.2.1 sa starijim 8.0.5 romom...

U svakom slučaju hvala Kidence [emoji4]

mi4c miui8

Samo izvuci fajl iz tog 8.0.5.0 i flesuj...Cak i da nesto zeznes, opet raspakujes taj fajl iz 8.2.1.0 i flesujes njega i vratis kako je sada...
A sto se tice "gazenja" zavisi sta je menjano u sistemu, neke stvari kada pregazis sa starom verzijom ROM "pucaju" i javljaja se greska...Ako radis downgrade, uglavnom radi full wipe i onda fles...

Poslednja izmena:
Je l' neko koristio better battery stats? Curi mi baterija oko 3% po satu. Kupio sam i novu bateriju ali isto curi baterija. Ovaj wakelock mislim da je katastrofa.
4800bd7029b9ef5dc60215548d84e187.jpg
91c5f67aaee63dc9fc8631b9920a0979.jpg

mi4c miui8
Imas temu za bbs. Ukratko, napuni telefon ostavi, ga par sati da stoji i okaci log da vidimo sta je problem.

Sve te aplikacije za čišćenje i ubrazavanje telefona, za čuvanje baterije i produžavanje njenog života ustvari koče uredjaj i još više troše energiju.

@šnele

Jel si resio problem?

Samo da prijavim da je moguće otključati bootloader i bez odobrenja.
Mob je došao sa smuljanim ROM-om i zaključanim bootloaderom.
Znači flash 6.1.7 verzije iz EDL moda sa starijim MiFlash (2015), fora je samo da se klikne na flash što prije nakon što telefon pređe u EDL.

@šnele

Jel si resio problem?

Baterija je curila i kad su wifi i data bili ugašeni. Tako da sam odradio full wipe (system, data, cache) i instalirao 8.0.5. Videću sutra ujutru da li je rešen problem [emoji6]
U svakom slučaju hvala Kidence tj
Ave Kidence [emoji6]

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

...tako da sam odradio full wipe (system, data, cache) i instalirao 8.0.5...

Zašto druže tu verziju? Instaliraj zadnju. Radi savršeno i baterija traje sasvim solidno. :)
U kombinaciji sa Nova launcher ali premium verzijom
(koja lako može da se skine sa neta) izgleda divno i radi još divnije :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno