Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Sta se dogadja sa ovim telefonom?Nema ga na KP vec 2 meseca i vise.Povucen iz prodaje ili mrzi ove nase da ga dovlace?

Sent from mTalk

Nema ga ni na aliekspresu. Verovatno nije vise aktuelan. Imas u logicshopu.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Imam jedan problemcic. Hteo bih da uradim downgrade sa 8. 2. 1. 0 na 8. 1. 3. 0 jer mi brljavi telefon na ovom romu po prvi put od kad sam ga uzeo. Udje u twrp ali nmogu nista da radiu njemu. Dakle, nece ni onaj svipe ni bilo sta, kao da je ekran neispravan. Mogu samo da ga zakljucam na dugme, a svipe to unlock ne radi. Znali neko sta moze da bude. Jedino sto mi padna pamet da verzija twrp-a nije ista za 8. 0 i 8. 1

Pardon, za 8.1 i 8.2

Imam jedan problemcic. Hteo bih da uradim downgrade sa 8. 2. 1. 0 na 8. 1. 3. 0 jer mi brljavi telefon na ovom romu po prvi put od kad sam ga uzeo. Udje u twrp ali nmogu nista da radiu njemu. Dakle, nece ni onaj svipe ni bilo sta, kao da je ekran neispravan. Mogu samo da ga zakljucam na dugme, a svipe to unlock ne radi. Znali neko sta moze da bude. Jedino sto mi padna pamet da verzija twrp-a nije ista za 8. 0 i 8. 1

Koju verziju twrp imaš? Da li si znao da kada udješ u recovery ekran ne reaguje 3-4 minute. To je normalno. Nakon 3 minute, čini mi se, sam će se upaliti ekran i moći ćeš da uradiš "swipe to unlock" i dalje šta treba. Pozz

Poslednja izmena:
Taj problem sa TWRPom je na starijim verzijama (2.) ako snimis neku noviju 3.0 (ja koristim TeamSuperluminal TWRP) nema problema sa odzivom ekrana i cekanjem od par minuta da proradi.

Taj problem sa TWRPom je na starijim verzijama (2.) ako snimis neku noviju 3.0 (ja koristim TeamSuperluminal TWRP) nema problema sa odzivom ekrana i cekanjem od par minuta da proradi.
U pitanju je teamsuperluminal, cini mi se 3.0.2.0 ili tako nesto. Ajd probacu to sa cekanjem pa da vidimo. Prvi put radim downgrade, update sam radio kroz updater. Hvala

Ubaci telefon u fastboot i iz adb foldera gde ti se nalazi twrp.img koji se flesnuo pokreni cmd i kucaj

fastboot boot "ime tog twrp".img

Pa neka ti boot-uje taj twrp iz tog adb foldera i vidi jel hoce tako da proradi

Sent from my Redmi Note 4X

Uspelo je ovo sa cekanjem. Sad samo da vratim sve kako je bilo.

Uspeo sam dnapravinovi problem. :) Imao sam sacuvan lokal back up za aplikacije i podesavanja. Sad sam uradio restore i nakon toga kad udjem u podesavanja i pokusam da udjem u sounds&vibration, puca.

20ef17501011be2deca1832d01c18f80.jpg

Da li je mozda back up sa neke druge verzije roma pa zbog toga puca i kako da resim ovo, a da ne fleshnem rom iz pocetka?

Inace, nemam ton kada zvoni i nemam vibraciju na kapacitivnim tipkama.

...Da li je mozda back up sa neke druge verzije roma pa zbog toga puca i kako da resim ovo, a da ne fleshnem rom iz pocetka?

Ti bi trebao da znaš da li si odradio backup sa drugog roma. Da sam na tvom mestu uradio bih wipe cash & dalvik a ako ni to ne pomogne, novi flash je najsigurnija opcija. :)

Moje muke sa curenjem baterije su konačno gotove. Moja stara sim kartica je nekom magijom držala telefon budnim. Uzeo sam novu vip karticu i standby/idle drain je nestao.

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Nisam siguran da ga ima vise negde preko. Ima ga kod nas, mislim da je oko 18000.

Meni je telefon u pocetlu radio odlino. Zamijenio moj nezus 5 dostojno. Kasnije sam iskljucio miui optimization i turn off system animation's. Tepefom je nakon nekog vremena poceo da baguje samo tako da sam htio da ga prodam, ne samo ja nego jos 5 ljudi kojima sam ovo isto podesio po preporuci nekog sa foruma. Sad sam vratio sve na fabricko i telefon gazi opet.
Ovo je problem samo sa zadnja dva ROM-a sa xiaomi eu sajta.

Staviš u autostart potrebne aplikacije i ugasiš optimizaciju baterije da bi stizale notifikacije, ostalo ne diraš. Radi sve kao podmazano [emoji4]

Btw ako nekom treba nova baterija topla preporuka za ovu
http://s.aliexpress.com/F7RVNvYv
(from AliExpress Android)

Jeste malo skuplja ali je možda i bolja od originalne. Teža je od originalne to sam lično proverio [emoji56]

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

Nadjoh na netu CM14.1-20170112 , andorid 7.1.1
Već nekoliko dana radi odlično i baterija je dosta bolja u odnosu na prethodne verzije.
I negde pročitah da se cyanogenmod od sada zove LineageOS.
Videćemo koliko će trajati ovaj smooth :)

Poslednji AICP 0407 je sjajan i sa odlicnim trajanjem baterije :) Imace jos mao peglanja pa izlazi danas ili sutra nova verzija.
Momci koji odrzavaju AICP su stvarno ispeglali ROM. Samo je steta sto kamera i pored odlicnog SONY senzora, ima pomao kilave performanse
kad se uporedi sa npr LG G3... stvarno steta.

Kakva je procedura kod prelaska sa eu roma na aicp? Ja sam na 8. 1. 3. 0 stable. Da li treba novi twrp?

Procitao sam negde da i G6 ima isti senzor kamere.

Procitao sam negde da i G6 ima isti senzor kamere.

Lose si procitao ;) :p

Evo spiska telefona sa istim senzorom:
Sony Xperia XA(RGB only)
Meizu M3E
Xiaomi Mi 4c (RGB only)
Xiaomi Redmi Note 4X
Xiaomi Redmi Pro (main rear camera, RGB only)
Xiaomi Mi 5s Plus (dual camera, RGB and Monochrome)

Glavni problem je sto je optika onako, i softver nije najbolji, pogotovo kod video snimanja.

Lose si procitao ;) [emoji14]

Evo spiska telefona sa istim senzorom:
Sony Xperia XA(RGB only)
Meizu M3E
Xiaomi Mi 4c (RGB only)
Xiaomi Redmi Note 4X
Xiaomi Redmi Pro (main rear camera, RGB only)
Xiaomi Mi 5s Plus (dual camera, RGB and Monochrome)

Glavni problem je sto je optika onako, i softver nije najbolji, pogotovo kod video snimanja.
https://www.kimovil.com/en/list-smartphones-by-lens-model/sony-imx258

Ovde je malo poduzi spisak.

Vrh Dno