Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Da, pod tim režimom preko 30 sati na bateriji i preko 5 sati SOT-a.
Ono što sam primetio je da pidešavanja vibracije ne rade korektno. Ja svugde gasim vib, gde god naiđem u podešavanjima. Ali zadnja dva builda, sa novim kernelom, pređu preko tih podešavanja. To primetih kad odgovaram na poziv i još kod Anymote aplikacije. U tim app vibr je i dalje aktivna. Moguće da je neki konflikt na relaciji stari-novi kernel.

Prijavili su ljudi taj problem sa vibracijom, ali se i dalje pegla novi kernel. Sjajno je sto sad vise ljudi radi na AICP romu, nema vise pojedinacnih romova od svakog deva.

P.S. Evo MI Remote app koja radi na custom romovima :) ona na app storu ne radi...
https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=71168570&postcount=327

Mi Remote nije hteo da radi sa mojim TV-om ni na MIUI. Koristim Anymote i LG TV Plus.

Drzite battery profil na efficiency i automatic optimization na ON

Jeste najbolji režim, ja ga koristim već mesec dana unazad.

Presek trenutni u ovom režimu, zadnji AICP build: 16 sati ON, 2 sata SOT, ostalo još 73% baterije - proračun još 1 dan 17 sati. Lepo :).

Meni ocigledno ova sinhronizacija i chat aplikacije (bez facebooka) deru bateriju...

Imam jedno pitanjce. Kad sam flesnuo eu rom nisam i superSU. Kakav je proces ako budem hteo naknadno da uradim root?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Da li treba da ga ubacim u memoriju ili ga ima tamo negde?

Na xiaomi.eu idi na rom download i sa te strane skini supersu koji posle flešuješ iz twrp-a.

mi4c miui8

Ok. Znam kad sam flesnuo rom da me pitao da li zelim i superSU, pa reko mozda ga vec imam u mumoriji. Hvala

dfea0f740ed85001ee12da2fd665686a.jpg

1153b596490346361db1e9d28a821a8b.jpg

Uglavnom na wifi.

Fenomenalan rezultat. Na koliko držiš brightness?

mi4c miui8

Jel probao neko ovaj novi miui 8.2,zakljucava li jos bootloader?

Kako da ubacim novu verziju TWRP imam neku valjda 2.7 nesto bas baguje,ako nije problem i link neko da baci ovde odakle da skinem :D

Koliko često punite bateriju, čitao sam negdje da je treba držati od 60-80% ?

Koliko često punite bateriju, čitao sam negdje da je treba držati od 60-80% ?

Litijum-jonske je najbolje sto vise drati na oko 80% i preko,al ko je dokon to da radi,ja pustim da se isprazni tokom dana onda ga punim skroz,mrzi me da ga stalno kacim na punjac :D Oslabice baterija posle godinu kako god je punio.

Aicp od 23.February kida. Odličan. Popravili su i traffic indicator :)

Poslednja izmena:
Zadnji build AICP-a klimav jako. Imao već par zamrzavanja i reboot-a.

Screenshot_20170228-175858.png
Zna li neko šta znači ova zadnja opcija u developer settings-u i čemu služi?
Ne sećam se da je bila "upaljena" na ranijim verzijama aicp-a.

Pozdrav svima!
Jednom sam imao neki custom rom koji je dozvoljavao youtube aplikaciji da radi i kada je ekran ugašen, tj. zaključan.
Zna li neko koji to rom dozvoljava ili da li može nešto negde da se podesi da bi youtube radio i kada je ekran isključen?

Imas opciju da instaliras xposed framework i onda ubacis "YouTube Background Playback" modul. Telefon mora biti root-ovan.

Druga opcija je da jednostavno pustas YT preko Firefox-a.

Treća su ti aplikacije koje tome služe, bilo ih je ranije na play store, ne znam sad. Funkcionišu po principu da odeš na neki klip u aplikaciji, "serujes" ga i onda odabereš tu aplikaciju sa liste, i onda se pusti preko nje i možeš da ugasis ekran.

Najlaksa opcija ti je svakako druga, a najbolja prva :)

Ili da skines OG Youtube i vozis [emoji2] Koji je najkompletniji rom za ovu masinu,xiaomi eu,aicp ili neki treci?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Oktrio sam da u Chromu (njega koristim) samo treba štiklirati opciju "request desktop site" i onda pušta sa YT i kad je zaključan ekran :) Hvala svima na podršci !

Inače od juče sam na CyanogenModu 13.1-20161231 i mogu reći da sam prijatno iznenadjen za ova dva dana. Pogotovo baterijom. Sot mi je 3h51m a ostalo je jos 44%. Non stop surf, instagram i slušanje muzike. Igrice ne igram. Bateriju držim na "efficiency".

Poslednja izmena:
Vrh Dno