Šta je novo?

LG G6

Pa dobar je ovo telefon, ne vidim šta je loše što ima 821, za 3,4 mjeseca će biti oko 450e, ako ne bude imao nekih velikih grešaka kao što su znali da naprave sa starijim modelima svakako da vrijedi da se kupi

Huawei P9

Pa dobar je ovo telefon, ne vidim šta je loše što ima 821, za 3,4 mjeseca će biti oko 450e i ako ne bude imao nekih velikih grešaka kao što su znali da naprave sa starijim modelima svakako da vrijedi da se kupi

Huawei P9

Haaha, ako mi das argumentovano sve zasto i kako dobices ga :D
Jedva cekam kraj ove godine ili bar poslednju cetvrtinu :)

@jevta ako si mislio na mene, niti ga branim, niti koristim LG, niti imam nesto od toga. Hocu da udjem na neku temu i procitam nesto normalno a ne samo kako ce s8 da dobije nekoga i kako je svaki fon promasaj.
Ljudi hoce da se ugase ostale kompanije. Voleo bih stvarno to da se desi, da ostane ajfon i samsung i da stave cene 1500e.
Ne znam samo kako ljudi ocekuju da neko napravi nesto novo i neko drugi da se pojavi na trzistu kada ne zele ni da ga podrze i u startu ga opljunu.

Poslednja izmena:
Evo pratim temu i ne mogu da sa ne prokomentarišem. Nije mi jasno zašto neki ljudi imaju potrebe da brane neki brend kao da imaju nešto od toga. Konkretno evo brani se Lg kao neće da ga razvalili samsung sa s8, a samo pogledajte brojke prodatih primeraka u prethodnim godinama i sve je jasno. To ne znači da je opet s serija toliko bolja ,ali jednostavno ljudima se više sviđa i to je to. Takodje g serija koja koja košta skoro isto na startu u prethodnim godina svaka je imala neki defekt, a Lg je na to samo ćutao i lagano gubio korisnike. Pa zamena soc-a na G5. Sve su to stvari koje jedna ozbiljna firma sebi ne sme da dozvoli i treba sagledati realno da oni to nisu bar što se tiče mobilnih telefona.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Dobro neka se jave :) ja samo kažem tw nije kao što je nekada bio i verujem da ovaj UI na lg nije ništa bolji ,u najboljem slučaju su približno isti

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Ajde da kažemo da su isto đubre ...
Samo podrška na samsung flagship telefonima od 500+ € kao na p9 Lite od 180€, multitasking uvek loš, sistem uvek najviše zauzima, a sad pride ima i bixby asistent ...

Ovde će bar sistem biti manji potrošač, bolje će raditi multitasking, update sistema stiže brže, ima google asistent i manje bloat-a.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
updejt stize brze. ? sada je razlika bila 20ak dana. ja te korejance gledam isto ,identicno su losi samo samsung izlazi ispred jer ima najbolje kamere displeje i marketing.

vezano za g6 ,nije mi jasno kako nisu mogli da stave ovu traku za bezicno punjenje i u EU model. ako kosta 1 dolar po komadu.. :trust:

http://www.gsmarena.com/lg_g6_disas...eat_pipe_sealedin_lipo_battery-news-23635.php

A few connectors need to be unclipped for the mainboard to come off and here's the Advanced heat pipe with the copper plate in the middle above the battery. It's meant to cool down the Snapdragon 821 and LG's internal testing has shown it to bring a 10% reduction in temperature under sustained gaming load.

Jbs ovo, ceka se Jerry celavi da ga isece i testira :D

@fkloznica
Pa rekli su, imali istraživanje prema kome je bežično punjenje (osim u Americi) najniže na listi želja ...

Realno ne čudi, u USA je to mnogo više bitno jer je po svim većim lancima dostupno.
Sedneš npr u Starbucks i na sto samo staviš telefon da se puni ...

Meni stvarno to bežično punjenje nije nešto bitno. Plus dodatno treba izdvojiti za punjač para, onda nije 3A nego 2A ...
Type-c i 3 ampera kao kod neksusa [emoji106]
90 minuta od 0 do 100% baterija šta će mi bolje ili lepše [emoji6]

Edge ekran isto, meni više mana nego prednosti .

Poslednja izmena:
@ fkl

Mene vise cudi odakle im ideja da ugrade manji-losiji senzor u primarnu kameru :)

G5/V20 - IMX234 (1/2.6''), flagship senzor odlicnih karakteristika koji LG koristi jos od G4 i sjajno se pokazao u LG smartfonima.

G6 - IMX258 (1/3.06'') - mid-range senzor izbacen 2015. godine koji koristi Huawei P9 lite i slicni uredjaji nize i srednje klase. Da ne pominjem da ima telefona sa takvim ili vecim senzorima ''prednje'' kamere :d
Treba pomenuti i da je G2 od pre hrista imao toliki senzor.

Dakle, LG jeste malo povecao senzor wide angle sekundarne kamere (jako povecanje, sa 1/3.2'' na 1/3.06'') ali je zakinuo ovu bitniju pa G5/V20 imaju bolji dual camera setup. Logike bez.
Bio sam ubedjen da je na G6 u pitanju blago poboljsana G5/V20 kamera sto bi bio odlican i logican potez.

Poslednja izmena:
To bezicno punjenje je samo otimanje para, apsolutno nepotrebno. Ukljuci ga na 3A napuni ko covek i vozi. Ako oni dobro optimizuju taj telefon koga ustvari briga za punjenje...

@hsv Jel mislis da ce losije slikati ili sta ? Senzor jeste losiji ali imam osecaj da ce biti bolje nego g5/v20. Nekako mi neverovatno da batale kameru, ona se uvek drzala u top 3 bar po meni..

Zasto ne bi peglali ?
Neka mi neko nadje argumente zasto ce biti bolji s8 u odnosu na G6, a da nisu ovi gore koje sam spomenuo.

Loznice sa tobom se slazem u 99% slucajeva ali sada ne. Evo neka se jave korisnici s7 i kazu dal laguje i na N.
Da je Batak tu rekao bi istinu. Svaki Samsung ima lag, moze da prica ko sta hoce. Necu biti dokon pocecu da kopam po temama gde je i ko sve spominjao u zadnjih 2,3 meseca da TW i dalje laguje sa takvim hw kao na s7.
imao sam S7E i nije nikada lagovao...To sto pises nema veze se vezom... A sto se tice LG UI za sada je clean. Ako tako ostane, jer su fonovi na testovima preproduction verzije..

Sent from who gives a shit?

Steka se lova :)
No možda su napravili čuda sa tim senzorom. Čini mi se da je taj senzor popularan kod meizu-a i da su ga gurali gde su stigli :)

@hsv Jel mislis da ce losije slikati ili sta ? Senzor jeste losiji ali imam osecaj da ce biti bolje nego g5/v20. Nekako mi neverovatno da batale kameru, ona se uvek drzala u top 3 bar po meni..

Imas vec kraca poredjenja (po nekoliko semplova), vidi se da G5/V20 kamera ''hvata'' vise svetla, dinamika i detalji su bolji, na G6 ima mnogo softverskog izostravanja.
U pitanju su uglavnom semplovi na dnevnom svetlu pa razlike nisu drasticne ali svaki bolji i veci senzor pocinje da pravi razliku sa pogorsanjem svetlosnih uslova (jako dnevno svetlo koje ''przi'' detalje ili low light) i smem da se kladim da ce sa takvim pogorsanjem uslova V20/G5 pa cak i G4/V10 snimati bolje fotografije od G6, jednostavno u pitanju je fizika i stvarno mi nije jasno odakle im ideja da ubace mid-range senzore na najnoviji flagship a vec godinama imaju vrhunske kamere, cesto cak i malo bolje od Samsunga (foto, ne kamkorder) :)

Ne kazem da je G6 kamera losa, ocigledno nije ali ne razumem takav potez posle sjajnih G4/5 i V10/V20 kamera. Znaci napadaju trziste sa 2 senzora koji pripadaju nizoj i srednjoj klasi a uskoro izlaze najnoviji 1/2.3'' sa DRAM memorijom i mogucnostima snimanja 960fps/1080p slo-mo. Ko zna kakvu ce kameru imati S8 verzije..
Steka se lova
No možda su napravili čuda sa tim senzorom. Čini mi se da je taj senzor popularan kod meizu-a i da su ga gurali gde su stigli

Lista uredjaja koji koriste IMX258:
2015
List
Sony Xperia XA[112] (RGB only)
Meizu M3E[113]
Xiaomi Mi 4c[114] (RGB only)
Xiaomi Redmi Note 4X[115]
Xiaomi Redmi Pro[116] (main rear camera, RGB only)
Xiaomi Mi 5s Plus (dual camera, RGB and Monochrome)

Poslednja izmena:
@fkloznica
Pa rekli su, imali istraživanje prema kome je bežično punjenje (osim u Americi) najniže na listi želja ...

Realno ne čudi, u USA je to mnogo više bitno jer je po svim većim lancima dostupno.
Sedneš npr u Starbucks i na sto samo staviš telefon da se puni ...

Meni stvarno to bežično punjenje nije nešto bitno. Plus dodatno treba izdvojiti za punjač para, onda nije 3A nego 2A ...
Type-c i 3 ampera kao kod neksusa [emoji106]
90 minuta od 0 do 100% baterija šta će mi bolje ili lepše [emoji6]

Edge ekran isto, meni više mana nego prednosti .

mi u kući imamo na 4 mesta bezicne punjace i svako u prolazu samo spusti na neki fon da se puni..Niti jurim punjac, niti se mantam sa kablom, niti drndam konektor na fonu.. wireless charging kod nas u porodici je uvek bio deal breaker ako se bira između dva flashipa...

Poslednja izmena:
Moguće, samo kažem da meni bolje od type-c i 3A ne treba ...

Ti punjači koštaju dodatno i pune sporije što je meni bzvz

mi u kući imamo na 4 mesta bezicne punjace i svako u prolazu samo spusti na neki fon da se puni..Niti jurim punjac, niti se mantam sa kablom, niti drndam konektor na fonu.. wireless charging kod nas u porodici je uvek bio deal breaker ako se bira dva flashipa...

Au ne verujem sta sam sad procitao..

Sent from my Havaji P9

Au ne verujem sta sam sad procitao..

Sent from my Havaji P9
to je izbor moje porodice..Ne mozes da nam zabranis... :)
Inace, mnogo pises iz tudjih iskustava..Da si imao S7 znao bi da ne laguje...On ima neke druge mane ali lag to nije..

Poslednja izmena:
Matori i ne zelim, samo ono.. malo sam zatecen. Nek ste vi zivi i zdravi.

@hsv sad sam bacio pogled na jedan review cini se bas da g5 hvata vise svetla, opet ogradili su se svi jer jos nije final release.

Sent from my Havaji P9

http://www.samsung.com/us/mobile/mo...charging-stand-black-sapphire-ep-ng930tbugus/

70€, kod nas sigurno i skuplje, koji će mi moj ovo i još više komada kući ? [emoji2]

10 do 15 eu komad...meni su sto smesne pare ako dajem po 800 eu za fon svakom clanu porodice godisnje..Nekada doduse dobijem na poklon neki flagship od brata...Ove god je ce to biti S8... Ali za wireless punjac mi je smesno sta je vama skupo a gledate telwfone od 800eu...qq lele..onda bolje ne razmisljaj o njima ako ti je skup wireless charger

Meni ne treba bežični punjač, kako ne kontaš ? [emoji2]

10€ ?

Zanimljivo da u pakovanje nisu stavili ni sluske iako je mob 700e. I onda se ja pitam zašto eu model nema bežično punjenje :)

A šta je ovo na sajtu ?
Da nije ko olovke za note 4 što sam imao ? [emoji2]
Original preko 3000, a na aliju kopija 1 $

imam jedan originalni samsung fast charger i nekoliko obicnih od 10 eu..Svi rade posao... vec sam pisao o tome u s7 temi..kopija radi super kao i original za samsung..Imam obe verzije..

Poslednja izmena:
Ovaj fast charger puni na 2A, ti obični još sporije verovatno ...
Sve u svemu bežični punjač me uopšte ne zanima. Više mi koristi IR nego to [emoji6]

Ovaj fast charger puni na 2A, ti obični još sporije verovatno ...
Sve u svemu bežični punjač me uopšte ne zanima. Više mi koristi IR nego to [emoji6]

kapiram ja tebe... A oko IR...Evo ja ga imam na note12 professional sa koje sada kucam..Ne koristim IR nikada jer imam LG aplikaciju preko je upravljam smart tv.om... Ko nema smart, onda mu je ir dobra opcija...

Ih nije IR samo za TV i nije koristan samo kući [emoji6]

Hehe ma da, klima, tv, mini linija ...
Na G2 i Note 4 bilo baš korisno [emoji106]

Poslednja izmena:
Vrh Dno