Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi,opustite se,otvorite pivo,intel je konacno dobio pravu konkurenciju,cene ce ici dole,koliko toliko,ali opet to je za nas plus,za sve neverne tome-sacekajte testove,sve ce vam biti jasno,ja sam video dovoljno :)

Ja sam pivo otvorio pre citanja ovog posta, jel to znaci da treba da otvorim jos jedno? :D

Ja verujem da ce ebay biti pun zenova kad se ljudi razocaraju jer ne pise intel na njima (ako je tacno da su rasprodali sve sto imali za pre-order) :D

10 nisu ali 20% je vec ozbiljna cifra...
Nadam se da nece, bice svima bolje.
I za ljubitelje intela.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja sam pivo otvorio pre citanja ovog posta, jel to znaci da treba da otvorim jos jedno? :D

Ja verujem da ce ebay biti pun zenova kad se ljudi razocaraju jer ne pise intel na njima (ako je tacno da su rasprodali sve sto imali za pre-order) :D
Ja sam vala vcrs otvorio 4kom domace proizvodnje,tako da...go for it ;) Slobodno!

Ja vala ne smem da pijem dok overclockujem. :d

Nekoj sa 480A snage pri 125C radne temperature :D
ASUS VI Crosshair Hero :)

Meni oce, procesoru tesko :D

Erik011, da li si uopšte uzeo u obzir moje preporuke, što se testova za Ryzen tiče? Ništa nisi nijednom rečju rekao...

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Ja vala ne smem da pijem dok overclockujem. :d
Trenutno najbolji overkloker na svetu mi je potvrdio da bez pica ne moze da se klokuje, drugi na svetu je pio zajedno sa nama kada smo klokovali, tako da to tvoje ne pije vodu. :D

@PCBeast, tebi da toliko treba 5ghz chip imao bi ga u svakog generaciji do sada jos od Sandy procesora.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

To da slucajno ne bi zaboravio kuler da montiras a CPU prolazi prime na 5 GHz? :D

Tako nesto. Ostane mi dole plastika itd :d Mozda ja vidim na ekranu 60C, kad ono 80C.

@Kosta
x265 je uvrsten u bateriju testova, kao i x264, toliko o encode-u. Gledali smo da sa 2-3 testa pokrijemo svaku bransu.

Šta je sa BF 1? Koristi li on sva jezgra kako treba?

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Nadam se po ovim novim cenama :)

Mogao sam i sačekati, ali svrbela me g*zica :) A i što radim za petro $ ako moram da gledam cene :D

Tako nesto. Ostane mi dole plastika itd :d Mozda ja vidim na ekranu 60C, kad ono 80C.

@Kosta
x265 je uvrsten u bateriju testova, kao i x264, toliko o encode-u. Gledali smo da sa 2-3 testa pokrijemo svaku bransu.

Da dosadim.. Ima li nešto za nas cadavičare i simulante :D

Zna li se koji je max bezbedan napon za oc Ryzena 24/7?

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Ja znam...

Ocigledno nisi razumeo posto si ostavio onako bezvezan komentar.

Kako nisam ja jedini koji je pogresno razumeo, nesto sumnjam da je u meni problem.

Gore sam vec objasnio, nemam nameru da se ponavljam a da li ce nesto biti opravdana kupovina to je valjda individualna stvar?

Apsolutno se slazem, svako svoj novac trosi na nacin koji misli da treba, ukoliko donese informisanu odluku.

Treba da se postuje svaciji stav i nacin razmisljanja a ne da se osudjuje. Nisam to od tebe ocekivao zaista.

Kao sto znas, nikada se nisam mesao u stavove drugih i ubedjivao u nesto. Nekada sam imao i insajderske informacije (zbog prirode posla), danas to nije slucaj ali i dalje pratim hardver cisto jer me interesuje. Nisam prilagodjavao svoja shvatanja i prioritete u zavisnosti od situacije na trzistu.

Imao sam problem sa tvojim postom zato sto je jednostavno bio "misleading" - mladje i neiskusnije posetioce foruma stav jednog iskusnog OCera moze baciti na potpuno pogresan put, pa da donese losu odluku cisto zbog toga sto je napisao neko ko se u hardver razume bolje od njega.

Back to topic...
Pojavile su se informacije da je memory controller u Zenu daleko najefikasniji od svih aktuelnih procesorskih arhitektura (99+ %), i da mu realno i nije potrebna brza i skupa memorija za veliki bandwidth. Ako se ne varam, Intel je na oko ~75% bio sa Skylakeom.

Uslov za kupovinu 8c/16T procesora je integrisana kartica

Uslov za kupovinu 8c/16T procesora je klok iznad 4.7ghz

Sta je sljedeci uslov da bude ispod 300e?

back to realnost, koji 8c/16r ima integrisanu grafiku, koji je sposoban ici iznad 4.7ghz, ja ga nesto nisam vidio...

Dok svi zivi jurcaju prema r7 ryzenu ja cu da idem na r5 1600x mislim da ce on da bude pun pogodak za cenu od 259 dollara. Ali to ne sada nego na leto sacekam da se sve unormali, da cene malo spadnu da se sve namesti kako treba a do tada ce biti milion testova pa cu tacno znati sta kupujem do tada samo vas gledam. :wave:

Uslov za kupovinu 8c/16T procesora je integrisana kartica

Uslov za kupovinu 8c/16T procesora je klok iznad 4.7ghz

Sta je sljedeci uslov da bude ispod 300e?

back to realnost, koji 8c/16r ima integrisanu grafiku, koji je sposoban ici iznad 4.7ghz, ja ga nesto nisam vidio...
Stice se utisak da ako ne overclockujes cpu on kao da ne vredi, nije upotrebljiv itd...
Dal je tako...

Sent from mTalk aka Craptalk

Stice se utisak da ako ne overclockujes cpu on kao da ne vredi, nije upotrebljiv itd...
Dal je tako...

Sent from mTalk aka Craptalk

Stice se utisak bez obzira sta AMD napravi, mrzoljubci ce reci da ne valja, mada je to jasno odavno ko god prati pisanje doticni clanova...

Pa jeste malo nezgodano, puknes kintu misleci da si sad glavni baja.
Kad ono pojavi se nesto duplo jeftinije a radi isti posao...ili naopako jos bolje.

@goldi

Ko je rekao da je loš?

Znam da će 1800X i 1700X procesora na forumu biti manje nego GTX 1070 i 1080 karti, a raspisali se i Phenom-i i FX-evi. Ali ok, neka likuju i zadovolje se, ubrzo će se sve vratiti u normalu, ako me razumeš. ;)

I kada se pojave slabiji modeli, interesantni većini ovde, siguran sam da će i5 i 4c/8t i7 imati svoje mesto pod suncem, verovatno i nove cene, što nikako ne može biti loše.

Nadam se da će biti izbor tipa da li RX480 ili GTX1060, što je odlično.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno