Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Goldi citirao si pogresan post :D

Da u pravu si ti za to ali pazi razlika za 200 Mhz je cena od 100$/evra. Mogli su da ih utegnu tu malo.
Ali ok, zavisi iz koje se perspektive sve posmatra.

Da promasio sam, aj nije bitno sad :d, to se slazem 100$ je puno za 200mhz, ali to je tako znas i sam da postoje ljudi koji hoce najbrze, a ne gledaju cijenu tj ulozeno/dobiveno...budu li imali isti oc potencijal logicno niko od nas nece uzimat 1800x, icemo na 1700x zasto bacat 100$ beze ;)

Da li je realno da je zatvorena tema u Trendovima iako procesori jos uvek nisu u prodaji zato sto je Kosta tako rekao? Kapirate da su teme u ovom delu foruma namenjene ljudima koji su zapravo kupili procesore i testiraju ih, bar je tako nekad bilo.
Tema je potpuno "legalno" otvorena, procesori su zvanicno predstavljeni i to je sasvim dovoljno da se otvori tema. kako je nekad bilo, cini mi se da bolje znam.
Uzdravlje! :d

Pa naravno da i7 dropuje frajmove kad se radi istovremena kompresija i streaming, generalno perfekno okruzenje za sto vise jezgara jer su iskoriceni 100%

Ma OK, zato su ga i "turili" u kompresiju i streaming ali bih voleo da znamo grafiku na kojoj je DOTA2 isla i uporedimo koliko FPS 7700k baca bez pozadinskih radnji pa da zakljucimo kako se najjeftiniji Ryzen bori.

Tema je potpuno "legalno" otvorena, procesori su zvanicno predstavljeni i to je sasvim dovoljno da se otvori tema. kako je nekad bilo, cini mi se da bolje znam.

Nemam ja nista protiv ove teme, nego mi smeta sto je ona u Trendovima zatvorena pre vremena. Na ovaj nacin, onu neozbiljnost i trolovanje samo iz Ryzen teme u Trendovima prenosimo ovde gde bi ipak konkretni rezultati testiranja trebali da stoje.

Kao sto vidite i sami, testovi koje je sproveo AMD nisu 100% validni, ipak je to marketing gde se svako trudi da pokaze sebe u sto boljem i konkurenta u sto losijem svetlu.

Poslednja izmena:
Nemam ja nista protiv ove teme, nego mi smeta sto je ona u Trendovima zatvorena pre vremena. Na ovaj nacin, onu neozbiljnost i trolovanje samo iz Ryzen teme u Trendovima prenosimo ovde gde bi ipak konkretni rezultati testiranja trebali da stoje.

Kao sto vidite i sami, testovi koje je sproveo AMD nisu 100% validni, ipak je to marketing gde se svako trudi da pokaze sebe u sto boljem i konkurenta u sto losijem svetlu.

Kad smo kod konkurenta i prikazivanja
900x900px-LL-340ad82c_HDV.jpeg

Samo me zanima, da li ce Intel resiti da spusti barem cenu 6800k. Ili cu moci koliko mi se cini da za pare koje bi dao Intelu na CPU da kupim kod AMD-a i CPU i MoBo...

U ovim podforumima teme su se uglavnom otvarale na dan padanja NDA na testove, tj. sa prvim "zvaničnim" testovima, sve dotle se spekulisalo u podforumu za spekulisanje i trolovanje, tj. u tzv. "Trendovima, dogadjajima i novim tehnologijama".

Poslednja izmena:
U ovim podforumima teme su se uglavnom otvarale na dan padanja NDA na testove, tj. sa prvim "zvaničnim" testovima, sve dotle se spekulisalo u podforumu za spekulisanje i trolovanje, tj. u tzv. "Trendovima, dogadjajima i novim tehnologijama".
Kad izadje Ryzen k'o da ce neko i gledati prvih 20 strana.

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Naručen paket Ryzen 7 1800X, ASUS ROG VI Hero, Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz. Očekivani datum isporuke između 10.03 i 15.03.
Mučiću ga uz pomoć Wraith coolera koji je došao uz FX8350, Cryorig R1 Universal i H100i V2.
Javljam utiske kad stigne i isprobam novi CPU.
A, da cena je prava sitnica 9980 nok ili oko 1100€.

Poslednja izmena:
Nek je sa srecom druze :) Ocekujemo rezultate ;)

Koliko i I7 6900

A kako je kod vas u Svedskoj? Ladno, al standard ***... :). Obzirom da neko napisa da je 4GHz I 1.4V = 90C, odmah skaci na vodu.

Ovo je cena za ceo komplet

Sent fra min SM-G928F via Tapatalk
Pa to sam i napisao, komplet koliko i I7 6900k (sam, bez kompleta, da ne bude zabune)
Sa drugog foruma, cekam da nasi provere [emoji1]
"Originally Posted by funo
regarding the "X" versions
The lead test guy (currently in SF) of the German site Computerbase (highly respected site) just posted on their forums that the rumors surrounding the X versions are completely untrue and it is NOT JUST the automatic overclock but something else they are not allowed to talk about yet.

X Hype?
A few pages later he also mentions that Ryzen doesn't have any headroom for overclocking when under water or air cooled, so most likely nothing beyond stock clocks for the average user.""

Naručen paket Ryzen 7 1800X, ASUS ROG VI Hero, Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz. Očekivani datum isporuke između 10.03 i 15.03.
Mučiću ga uz pomoć Wraith coolera koji je došao uz FX8350, Cryorig R1 Universal i H100i V2.
Javljam utiske kad stigne i isprobam novi CPU.
A, da cena je prava sitnica 9980 nok ili oko 1100€.
Koji si ti Bog :D

Neso, koje cene su pojedinčnih komponenti?

A few pages later he also mentions that Ryzen doesn't have any headroom for overclocking when under water or air cooled, so most likely nothing beyond stock clocks for the average user.""

Posto imamo par psihica na forumu koji kopaju poruke od pre nekoliko godina kada je klima bila sasvim drugacija, evo da najavim da cu sam sebe da citiram u ovoj temi ako bude sve onako kako sam prognozirao. Za sad mi dobro ide ako je ovo gore tacno. Jos ostaje ono sto AMD krije kao zmija noge a to su ST rezultati u realnim testovima tj. igrama koje ne vide vise od dva jezgra.

Toliko hajpa, smesnih slicica, prozivanja, klinacnog ponasanja generalno a na kraju ce biti koliko para toliko muzike u realnoj primeni (kad dodje dan da preko 50% AAA igara i programa bude videlo vise od 6 jezgara/niti), iako po najavljenim cenama deluje da AMD nesto deli dzabe.

Spustice Intel cene, sta je to njima, ionako ove plocice u izradi ne kostaju ni 5$ a oni jasu vise manje istu arhitekturu vec pet godina. Davno se R&D njima isplatio. Ali i da Intel ostane sa ovim cenama, nema veze, ionako nece AMD prebaciti 20% trzista u narednih dve godine (nece imati ni sest meseci konkurentnosti).

Edit: Da moze da se klokuje vise pod vodom, pao bi Fury X scenario. Nakalemili bi zatvoreni loop i prodavali kao box resenje za vise para, ukoliko bi im ekstra performanse to dozvolile. Cede svaki atom snage koji imaju, demonstracija moci malo sutra.

Poslednja izmena:
AMD Ryzen 7 1800X Prosessor 5399 nok
AMD Ryzen 7 1700X Prosessor 4219 nok
AMD Ryzen 7 1700 Prosessor 3499 nok
Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 16GB 1399 nok
ASUS Crosshair VI Hero, Socket-AM4 2790 nok
I CM TX3 cooler (nisam ga tražio a i ne treba mi pored Cryorig R1 Universal i H100i V2 ali je deo paketa) 295nok

Ne bih voleo da mi stigne naredne nedelje mada nije nemoguće (GTX 1070 sam naručio 28.06 a stigla mi je 05.07 iako je pisalo da se očekuje oko 12.07) jer sam u prvoj smeni na poslu a po podne je žena ometajući faktor, a i dok mi stigne mounting kit za R1 i H100i V2 :-devil-::-devil-:

Cene u Nemačkoj (sa 19% poreza) Geizhals stranica:

Ryzen procesori

AM4 matične ploče

Caseking, Mindfactory i Alternate su počeli da prihvataju porudžbine od srede, 22. februara u 19h, isporuka verovatno od 2. marta.

Poslednja izmena:
U odnosu na jednu vrhunsku ploču, skup je.

Hero je uvek bio vrhunska ploca. Formula je imala vise sminke, oklop, zezalice, itd, ali naponsku istu kao Hero (nema bolje).

Možemo reći, jedna jako dobra ploča = 4x8GB DDR4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno