Sniper elite 4
i7 6900K vs Ryzen 7 1800X
izgleda isto stanje kao i cinbench ...ovo je i ocekivano jer je cinbench realan pokazatelj stanja.
Ako aludiraš na moj post, ne, to nije poenta.![]()
Na youtubu iskaču u poslednjih sat vremena razni turci sa Ryzen procesorima i pločama. Unboxing i malo bios pokazuju i HW monitor itd u Windowsu malo detaljnija očitavanja.
Pa covece daj neki link da i mi vidimo.
3-4 godine? Kako stvari stoje DX12 je tek startovao a DX 13 nije ni u najavi. Prema testovima PC World-a sva korist od multithreadinga prestaje sa 6 jezgara u DX12. Tako da si za igre prilicno siguran sa 4/8 ili 6/12. Pitanje da li ce za 4god biti DX13 igara.
Za profesionalnu upotrebu ne znam.
Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока
Sniper elite 4
i7 6900K vs Ryzen 7 1800X
izgleda isto stanje kao i cinbench ...ovo je i ocekivano jer je cinbench realan pokazatelj stanja.
Jel, a ja pomislio 8 vs 8 ... Bedak.@dejan87dex
handbreak je radjen 7700k vs 1700 znaci 4 core vs 8 stim sto intel vise boostuje
Pretpostavljam da si procitao tekst ciji sam link postavio i video da ce sweet spot biti 6c. To je igra koja je navedena kao izuzetak koji koristi 8c a jos je u beti kao sto ces lako naci igru koja koristi 2c a od ostalih 'leba nema.Ja bi pre rekao da ide do 8/8... I ovo je test iz bete, mozda sad moze i vise da iskoristi mada malo verovatno
![]()
1700X=399$ +PDV recimo 480$ prevedeno u € to je to oko 450€.
Što se tiče gaming-a, pre nekih ~9 godina smo imali sličnu situaciju i slične rasprave na forumu. Elem, tada su izašli E8400/E8500 i uporedo sa time intel je skresao cene za q6600, te nije cenovno puno bežao ovim C2D procesorima. Mnogi su tada ubeđivali da je q6600 zbog četiri jezgra "future proof" za gaming, iako su E8XXX procesori imali daleko bolji ipc i daleko bolji oc potencijal. Ja se nisam slagao
Na kraju je ispalo tako da je za prvu igru koja je mogla da iskoristi sva četiri jezgra u punom potencijalu trebalo čekati sve do izlaska BC2, a i posle BC2 je bilo potrebno da prođe dosta vode da ostali razvojni timovi iskoriste četiri jezgra (čak ni cryengine to nije bio u stanju...), a tada je već spreman bio i5 2500k, a q6600 prestao da bude konkurentan.
HW se kupuje za trenutne potrebe, tj. ono što radi bolji posao danas, kada dođe "sutra", taj hw koji je sedeo u mašini neiskorišćen će već izgubiti korak. Kao što su mnogi kupovinu prethodne amd-ove generacije opravdavali sa više jezgara, pričom o konzolnom hw-u, dx12 i nadom u sutra.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari