Šta je novo?

Huawei P9

Meni je ona folija sto valjda fabricki dodje, mada razmisljam da je skinem.

Poslao Havaji P9

A imao sam duplo staklo na telefonu,nekako ne volim onako kad ostaju otisci kad je ekran muljav. Cujem da ova mat folija nije losa toliko

@Vladomne, sto stavljas na taj mod nocu ? Meni skine isto 1,2 ℅ a ne gasim nista samo ga ostavim.

Poslao Havaji P9

Ma da, i ja ne gasim ništa a skine mi 2% preko noći.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Slabija je mreza, tj stalno switchuje E, 3G, 4G i zna da potrosi, ovako ga zakuca na 2G i to je dovoljno :)

Znaci ne znate da li ima da se vrati stari mode koji samo ostavi 2G gsm ?

Ima samo 2g. Idi u odabir mreže i podesi po želji.

Znam to, ali mi je ovo bila skracenica koja gasi wifi, mobile data, sve aplikacije, prebaca na 2g...
Znam da mogu sve to rucno :)

A cek, sto me punis fon nocu ? :d Meni obicno ostane 30, 40 posto na kraju svakog dana i ide na punjac..
Edit: Jel neko na poslednjem apdejtu b378 ?
Poslao Havaji P9

Poslednja izmena:
A cek, sto me punis fon nocu ? :d Meni obicno ostane 30, 40 posto na kraju svakog dana i ide na punjac..
Edit: Jel neko na poslednjem apdejtu b378 ?
Poslao Havaji P9
Ja sam na 378. Baterija isto drzi kao ranije. Po meni bez ikakvih promena. Svakako je dobra

Kako si dobio update ?

Poslao Havaji P9
Skinu stock c432b182 pa preko dload instalirao ali dobio c900b182. U tom procesu debrendirao ga sa slovackog tmobila. Sa C900 jos nema ota update. Onda na xda naso proceduru da ipak instaliram c432. To i uradio i odmah dobio ota nugat.

Skinu stock c432b182 pa preko dload instalirao ali dobio c900b182. U tom procesu debrendirao ga sa slovackog tmobila. Sa C900 jos nema ota update. Onda na xda naso proceduru da ipak instaliram c432. To i uradio i odmah dobio ota nugat.

Nmg nikako skontati dal je preporucljivo raditi update preko dload zbog garancije ? Odradio bih prvo b361 preko njega, pa onda ce valjda doci i b378...

Nmg nikako skontati dal je preporucljivo raditi update preko dload zbog garancije ? Odradio bih prvo b361 preko njega, pa onda ce valjda doci i b378...
Nemam pojma. Ja je nemam pa mi je svejedno. Mislim negde da sam procitao da dload ne gubi garanciji. A i huawei drze te stock romove i tu proceduru na svojim ofic sajtovima.

Nemam pojma. Ja je nemam pa mi je svejedno. Mislim negde da sam procitao da dload ne gubi garanciji. A i huawei drze te stock romove i tu proceduru na svojim ofic sajtovima.

Hvala ti. Videcu vcrs da se zanimam sa tim. Al neverovatno mi da izlazi update skoro pa mesecno a da nam ne dolazi.. Sad ne znam ko je tu kriv dal Huawei, dal Telenor/MTS..

Do operatera je. Ja cim sam debrendirao odmah sam dobio update.

Uzas.. Mutavi operateri. Treba im po 3 meseca da puste update..

Poslao Havaji P9

Uzas.. Mutavi operateri. Treba im po 3 meseca da puste update..

Poslao Havaji P9

Ne puštaju operatori ažuriranje, barem ne u Srbiji. Tačnije, nemaju nikakve veze sa time. U celom svetu svi proizvođači najpre izbacuju Global ROMove za telefone u slobodnoj prodaji, a onda polako za ove sa mreža. Ima i logike - isti je softver na telefonima kupljenim u prodavnici i u Srbiji i u Norveškoj, ali nije potpuno isti u telefonima kupljenim u VIP Srbija i Telenor Norway npr. Dakle, imaju neka prilagođavanja koja moraju odraditi. Pa onda zamislite koliko zemalja ima u svetu i koliko mreža preko kojih je prodat fon...

Jel može link ka bilo kom zvaničnom Huawei sajtu gde je objašnjena procedura za instalaciju preko dload? Ja to dosad nisam video.

Poslednja izmena:
Poslao sam mejl kinezima kod nas da vidim sta ce reci. Iskreno nisam dao toliko para da bih radio dload i gluposti. Update izlazi ocigledno mesecno, ali po svemu sudeci na telefonima ce biti 2,3 meseca kasnije.
Opet nisam bas siguran da operateri nemaju ulogu u tome i da se samo proizvodjac ceka da sredi ROM za operatera.

Poslao Havaji P9

Konkretno za Srbiju znam da dva od tri operatora apsolutno nemaju službu koja bi se bavila ažuriranjima, ROMovima itd. Dakle, nema ko to da radi i da hoće. Proizvođač sređuje praktično samostalno. Što se tiče operatora, on ima nekakav dogovor da u tom ROMu bude npr. njihov wallpaper, neke aplikacije i sl. Ništa što proizvođaču može predstavljati problem. Opet naglašavam, ovo važi za manje zemlje, ne i za npr. Verizon USA ili Vodafone GB itd. Kod većih mreža oni i testiraju telefone i aktivno učestvuju na druge načine. Naravno, većina podrški proizvođača će skidati odgovornost sa sebe i upućivati na mrežu.

Ni kod mene nema nikakvog update-a na 7, a izasao pre mesec dana. Čini mi se da piše poslednje ažuriranje avgust. Telenor mreža.

Ja sam uspeo da dobijem v7 preko hicare, ali posle ove verzije su izasle jos dve koje su upeglale softver jos vise.. Nije mi jasno ko koga tu zeza.

Poslao Havaji P9

Ja sam pre par dana dobio neko ažuriranje od 14mb, nisam slikao da kasnije vidim šta se dobija, nego ga samo odradio. Vidim da mi od tada Facebook ne izbacuje iz rama, dok se do tada nekad dešavalo. Ostalo je isto.

@zoki800

Jel ti poslednji b360 ? Sa koje je mreze fon?

Poslao Havaji P9

I ja sam na tom.. Cekamo 361 i 378. Valjda ce se smilovati da puste. Koliko vidim u 378 su ga bas ispeglali.

Poslao Havaji P9

hm, i ja sam na b360. MTS mreza.

@Opusteno, Nije sa mreže ali je bio brendiran na vodafon. Pa sam debrendirao i ubacio B182 sinoc i danas mi stigao B378. Da sam ostao na C900 ne bi video nikad apdejta :d Pre ovoga B182

@lordpera, MTS mreža.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno