Šta je novo?

Kvalitetniji Internet do 2020.- praćenje realizacije projekta "All-IP" transformacije

Pa da. Dodatno i FTP serveru nekako imaju manji protok! Na istom serveru HTTP download je bolji bio prilicno.

ftp je mator protokol, giganti odavno presli na p2p protokol da ne bi ubili mrezu.

Ovo je bukvalno samo za sto pre da se pusti nesto za slanje, 500+ klijenata... nema tu vremena da se pravi torrent :d

nije to standardni paket p2p klijent - server sto mi koristimo, to su custom servisi koji samo koriste p2p ispod za transfer podataka izmedju cvorista. Ali dobro, zasigurno neces da gubis vreme pravis custom servise, nego ces da uradis deploy ftp servera i udri :D

Mada, da se vratim na temu, bilo bi najs da kukulelekom da 1gbps upload i download, uradis deploy kucnog servera i to je to :D nema potrebe da rasipas okolo pare za neke druge stvari.

Mada, da se vratim na temu, bilo bi najs da kukulelekom da 1gbps upload i download, uradis deploy kucnog servera i to je to :D nema potrebe da rasipas okolo pare za neke druge stvari.
Daj malo toga na cemu si, ocigledno te dobra radi ;)

Takvih paketa retko gde i u EU ima (sem Skandi, RU i valjda SI)

Daj malo toga na cemu si, ocigledno te dobra radi ;)

Takvih paketa retko gde i u EU ima (sem Skandi, RU i valjda SI)

Iluzija ala targo telekom :D se secas da je prvo vreme izdavao brzine 2 gbps / 1gbps .

Poljaci mislim da imaju simetriju, negde oko 500/500, mada ne drzi me za rec.
Samo sam rekao "bilo bi najs" :D znam da smo standardni cma**vi, da ce nam dati 200/1 , ne gine nam ta brzina :D

Na NBG je najbolja situacija i prava konkurencija, imaju Targo telekom, PTT(kojeg ima dobar deo stanovnistva ali koji ce crći uskoro), imaju adsl/vdsl sad se vec radi ftth all ip, sbb koji ce verovatno isto fiber pakete tu nuditi koje bese ima na B.Kosi.
Tako da niko na nbg ne moze da kaze da nema kod koga da ide i na sve to ako neko hoce(ali nema potrebe) moze i 4G kucni net od Vipa jer je ceo NBG pod signalom 4G Vipa.
Inace poceli su ALL IP i u Zemunu ne znam jel neko to spominjao.
fc93b9d8a6508361386c6cf97272156e.jpg

Sad na nbg uskace sbb bar u deo oko Fontane.
Gornji papir je all ip, a dole sbb se reklamira.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
SBB je prestao da nudi Fiber pakete, bilo kog tipa.
Targo uopste nije konkurencija, kada ne prima nove korisnike - ne kapiram ni kako postoji i dalje u tom stanju iskreno.

Konkurencija je znaci VDSL i SBB/PTT/RV, kako gde.

Kako ne prima, vidis li ti sta sam postavio, ulaze bar u ovu zgradu(trenutno ih nema).
Jeste i TT konkurencija jer ih stanovnici ove zgrade imaju u 80% stanova te zgrade, najjeftiniji su a najvecu ul brzinu nude, osim sto su u rasulu to ne znaci da ne rade i da nisu konkurentni.
Ne nisi u pravu gde ima prikljuci u zgradi tu je moguce da se prikaci, kao u ovoj zgradi.
Vdsl ce biti ftth, vec jedan imaju ftth u zgradi, a predpostavljam da ce i Sbb tu morati da udje sa optikom i svojim vlaknom jer u suprotnom nema sta da trazi u toj zgradi a nisam siguran da im je to zelja a i nije im problem da dovuku jedno vlakno od glavnog voda(144-ke) koji je tu blizu kod sahte, zasto bi ulazili u zgradu gde ima(ili gde ce biti) 2 firme sa ftth, sta im je prednost u tom slucaju coax?

Poslednja izmena:
Prilicno ti je konfuzan post, ne znam da li pricas o TT-u ili SBB-u? TT ulazi u tu zgradu, ili SBB?
TT, koliko sam pratio temu, ne prima nove korisnike. Verovatno si u pravu, ne prima nove ZGRADE, ali gde ih vec ima moze da se prikaci. Ali zasto bi iko onda bio kod drugog providera na NBG, ako su toliko rasprostranjeni?

Izgleda po letku da ce sbb da uvodi kablovsku, a ne ftth, ali izgled moze da vara. U svakom slucaju treba nazvati Trifuna i raspitati se :D
+ za zemun, konacno malo van nbg-a da su poceli da se sire, samo i dalje cekam za centar grada, tj preko mosta nesto da pocne da se desava.

Izvini ako ti je bio konfuzan moj post, mada je meni logican, nema veze.
Ulazi Sbb, TT je vec nekoliko godina tu od pocetka, ne primaju nove zgrade, ali tamo gde su usli mogu da prikljuce stanare iz tih zgrada ko zeli a da nije sad kod njih.
Rasprostranjen je TT po nbg i Zemunu, pa ljudi generalno nece da idu tamo gde je firma u stecaju-logicno, a i imali su neke probleme sa plocama sa nestankom neta pa kad nestane ne znas kad ce doci, mislim blagi haos, ali ima 90% da im radi savrseno net.
Zasto nebi sutra presli na ftth od TS recimo, zato kazem tu sbb ima smisla da ulazi iskljucivo ako nudi ftth sve ostalo bi bilo downgrade, zar ne?

Izgleda po letku da ce sbb da uvodi kablovsku, a ne ftth, ali izgled moze da vara. U svakom slucaju treba nazvati Trifuna i raspitati se :D
+ za zemun, konacno malo van nbg-a da su poceli da se sire, samo i dalje cekam za centar grada, tj preko mosta nesto da pocne da se desava.
Na osnovu cega ti izgleda? Pa kablovsku mogu da puste i kroz optiku(ftth) na osnovu cega si zakljucio to?
Oni kroz kablovsku(koja je must have) pustaju net, pa tako da ako bude ftth kroz optiku ide tv, net, voice...

Izvini ako ti je bio konfuzan moj post, mada je meni logican, nema veze.
Ulazi Sbb, TT je vec nekoliko godina tu od pocetka, ne primaju nove zgrade, ali tamo gde su usli mogu da prikljuce stanare iz tih zgrada ko zeli a da nije sad kod njih.
Rasprostranjen je TT po nbg i Zemunu, pa ljudi generalno nece da idu tamo gde je firma u stecaju-logicno, a i imali su neke probleme sa plocama sa nestankom neta pa kad nestane ne znas kad ce doci, mislim blagi haos, ali ima 90% da im radi savrseno net.
Zasto nebi sutra presli na ftth od TS recimo, zato kazem tu sbb ima smisla da ulazi iskljucivo ako nudi ftth sve ostalo bi bilo downgrade, zar ne?

Demantujem - sta penzioner zna sta je downgrade sa ftth-a na kablovski. To mozda mi znamo, 90% trzista ne zna ;)
Njima je bitno da ulete kao konkurencija, i da ponude usluge, zasigurno ne razmisljaju o tome sto je ftth bolji od coaxa.

SBB je naveo u najnovijem cenovniku da SBB Fiber Power paketi vise nisu u ponudi za nove korisnike. Sta god da sire - neces imati nista bolje pakete od obicnih SBB paketa.

Za TT, pa kakva je to onda konkurencija, ako net ume da cesto ne radi prilicno dugo? Koliki deo NBGa je TT tacno pokrio?

Pa ja na pocetku i rekoh da je poenta i da jedino ima konkurencije i to vece bas na nbg i nabrojah u toj zgradi sta je dostuno sto nije na 99% teritorije ne Beograda, nego i Srbije.
To je bila sustina posta da sad ima 4-5 konkurenata u jednoj zgradi, samo da se omasovi.

OK, ali sta to njima znaci?
Dobijaju "konkurenciju" tamo gde inace sve radi kako treba. Ne dobijaju bolje cene. Niko se ne trudi da im, zbog konkurencije, ponudi posebno bolje uslove.

Bukvalno im nude isto sto i ostali mogu dobiti bilo gde u Srbiji (gde ima tih providera). Da se TT ili Exe-net sire, to bi vec bio ozbiljan pomeraj.

Novi paketi [emoji23]

IMG_2481.JPG

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Novi paketi [emoji23]

Pogledajte prilog 222227

Sent from my iPhone using Tapatalk

128 ili 256 :D :D :D
Do pre 2, 3, ali ajde da kazem i max 4 godine, grupno smo imali od 2-4 mbps, pa do 10 mbps .
I sad sirimo d**e sa 250, 70, 50, i kao nije nam dobro :D
Ali dobro, ko zna zasto je to dobro , te nam nije dobar download, te nam nije dobar upload, te nam nije dobar ping za WoW, LoL, a u osnovi ne znate ni kako je po evropi, koja jada i beda.
Izuzevsi Rumuniju, Poljsku i svega saku zemalja, verujte Vi meni da se oni nisu pomerili sa 4 mpbs adsl. VDSL im nije jos u vokabularu. Tako da, koliko god se zalili nije toliko lose,
poslovi se obavljaju, net stabilan, pare se uzimaju.

Kad dodje ftth ima da kukamo na druge stvari, na koje stvari, videcemo, sve je to kinder suprise :D

u osnovi ne znate ni kako je po evropi, koja jada i beda. Izuzevsi Rumuniju, Poljsku i svega saku zemalja, verujte Vi meni da se oni nisu pomerili sa 4 mpbs adsl.

Što bi ti iko verovao kad postoje podaci ozbiljnih firmi koje se time bave?

Prosečne brzine po državama i rang na svetskom nivou:
4hGS4FS.png

Procenat konekcija bržih od 4 Mbps i 10 Mbps i rang na svetskom nivou - samo Francuska, Italija i Kipar imaju više od 20% konekcija od 4 Mbps ili sporijih:
ONyiGPM.png

https://www.akamai.com/us/en/multim...state-of-the-internet-connectivity-report.pdf (strane 36 i 37)

Poslednja izmena:
Kako koje stvari, pa FUP naravno :D To "logično" sledi posle omasovljenja FFTH... da idemo u korak sa svetom.

Da li je ovo neki novi igrač na polju optike?

Poslednja izmena:
Druze, tacna su ova istrazivanja, ali nemoj da se iznenadis ako ti istrazivanje isto kaze da su prosecne plate u Srbiji 500 eur, a dogodine i 600 :) . I to je tacno istrazivanje.
Samo je pitanje gde je sta rasporedjeno, kome su date ove brzine, i pod kojim uslovima su date brzine, i kakva je infrastruktura.

Osećam da imaju pokrivenost sličnu kao orion telekom ili sky net, a i upload im je loš s obzirom na to da je u pitanju optika. Jedino će telekom biti najveći ftth provajder kada se sve ovo završi do 2020-te , a ovi ostali se možda i probude a možda i ne. Oni moraju da grade svoju mrežu, a tekekom je pokrio više od pola BG-a isturenim stepenom tj optikom do zgrade. Tako da će njima biti najmanji problem ftth.

A ovaj digital1 ima i brata zove se gronet, zapravo to su verovatno isti vlasnici/vlasnik nego ovaj se zove gronet od Grocka net.
www.gronet.rs
Sve im je isto i cene i sajtovi osim drugacijeg imena.

Druze, tacna su ova istrazivanja, ali nemoj da se iznenadis ako ti istrazivanje isto kaze da su prosecne plate u Srbiji 500 eur, a dogodine i 600 :) . I to je tacno istrazivanje.
Samo je pitanje gde je sta rasporedjeno, kome su date ove brzine, i pod kojim uslovima su date brzine, i kakva je infrastruktura.

Slobodno pokaži te silne provajdere po celoj Evropi koji nemaju ništa jače od 4 Mbps u ponudi, niko ti ne brani.

Slobodno pokaži te silne provajdere po celoj Evropi koji nemaju ništa jače od 4 Mbps u ponudi, niko ti ne brani.

Nema sta da ti pokazem, jedno je ponuda, drugo je realnost. I targo je nudio 2 gbps jedno vreme, a sada je u stecaju i puca na svakih 3-4 dana :)

Vrh Dno