Ne kazem da nije, vec koliko vidim veci je gubitak nego li kod mene na bakru(ja gubitak ni nemam, a trebalo bi obrnuto da bude, da ti na optici nemas, a ja na bakru da imam 20%), u tom smislu sam kazao.
Ne kazem da nije, vec koliko vidim veci je gubitak nego li kod mene na bakru(ja gubitak ni nemam, a trebalo bi obrnuto da bude, da ti na optici nemas, a ja na bakru da imam 20%), u tom smislu sam kazao.
Ne mora da znaci, moze se desiti da je neko normalan u centrali i odvrtio mu je na veci profil. Meni se to desilo jednom na Net20, full speed sam imao uvek, ponekad i predje Speedtest 20/2, DL 2.5MB/s.Ako izvlačiš 50 onda ti garant imaš i IPTV, pa tako i port podešen na preko 50 Mbps.
A i "overhead" na VDSL-u nije 20% nego 6-9%.
pa znam da ne bi trebao da imam gubitke, al ono, na 50 gubitak od 2.x je bas zanemarljivo, ja sam to odma otpisao zbog IPTV, da li je zbog toga ne znam
ONT znaci, to me zanimalo, znam da tehnicki nije modem al nisam znao kako se zovu za optiku xD
sve u svemu, dosli su, namestili sve
Pogledajte prilog 221436
AMA xD
OD toga (FTTH) nema bolje i u zdravlju da se sluzis i koristis ga!
Nemoj da brines sto su trenutno takve brzine i takva ponuda, ali zato sta god da mts izbaci bices medju prvima koji ce moci da probaju i uzmu!:wave:
Pozz!
Ovde je ping jako interesantan, da kažem standardan za telekom. Kod mojih gde su udaljeni 450 metara od centrale adsl 10/1 ping 4ms, ja imam vdsl istureni stepen u zgradi, ping takođe 4ms . Na optici bi trebao da bude manji. U jednom hotelu u BG-u koji ima optički net i wifi na 2.4 GHz gde ima još 5-6 mreža u okolini, ping mi je na mobilnom preko wifi 2.4 GHz bio 2ms. Ali se nadam bar da će vratiti veći upload i za nas vdsl korisnike. I ovaj od 5 Mbps mi je za sada ok, ali bi 10 Mbps bilo taman kako treba uz 100 Mbps downloada. Nadamo se do kraja godine ili početka sledeće većem uploadu za početak.
Evo od mene podrška za Keopsa. Lepo je kad neko ima entuzijazma u vezi bilo čega, a njemu toga ne nedostaje. Prošle godine sam pročitala članak na netu iz 2014.godine „This Rural Community Is Building Its Own Gigabit Internet Network”. Pošto je tekst bio inspirativan, pomenuh ja najbližima kako bi eto i mi na lokalnom nivou mogli da se organizujemo i napravimo svoju mrežu bez čekanja na ove dve poznate, ali inertne i nezainteresovane firme. Svi su mi se smejali, uz komentar da to u Srbiji ne bi nikako išlo iz mnogih, svima poznatih razloga. Zato razumem Keopsa, pročitaću i nastavke, iako ne delim njegov optimizam po ovom pitanju.
Nisam siguran. Millii je fotkao kutiju, ne i etar.Pa ova 2 sela što su se javili ljudi na ovoj temi u oba slučaja su samonoseći kablovi po banderama?
Pozz ljudi, evo procitah svih 10ak stranica, pa da vam podnesem mali izvestaj
Mesto Mislodjin, kod Obrenovca
Telekom pre nekih godinu i po poceo sa uvodjenjem optike u moje raspalo selu.
Naravno preko bandera, kablove je postavljala firma Telefonkabl (mozda ce ih angazovati i za neki deo NBG, nzm).
Kabal u moju kucu stigao u avgustu prosle godine, nekih mesec dana posle je telefonkabl zavrsio svoj deo posla, ali je telekom navodno kasnio sa placanjem i sa radovima na centrali...
Nisam siguran. Millii je fotkao kutiju, ne i etar.
Daj boze da jesu.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Evo covek kaze da su i kod njega u selu optiku razvlacili po banderama, ne bih imao nista protiv da je po banderama samo da je optika i FTTH!:dDa, razvlacili su optiku po banderama, postavili su i nove bandere pre 2 meseca. Imam optiku u kuci, samo da zakacim ruter na njoj. Kazu da je brzina nebitna koliko brzo moze da bude, cak i 100mb/s, ali kako je to u praksi jos ne znam, posto jos nisam uzeo ruter.
***, ljudi, kad je u ovoj zemlji nesto bilo logicno.Kaze komsija da smo mi samo u ekspermintalnoj fazi, kao zamorcici, pa onda idu dalje.
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari