Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Nemoj tako dobre su asus strix, ja ih imam rade ko sat na eth 24mhs -100mV, nije zakucao rig vec vise od 10 dana :D

Nemoj tako dobre su asus strix, ja ih imam rade ko sat na eth 24mhs -100mV, nije zakucao rig vec vise od 10 dana :D

meni rade na 27 i nije zakucao rig vec 5 meseci...950mV. Ali su najgore od svih karti koje imam u svakom pogledu. Izrada, grejanje, potrosnja itd. Mislim da ce se zadimiti sve cim dodje preko 25 stepeni napolju

Poslednja izmena:
Nitro mila majka

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

meni rade na 27 i nije zakucao rig vec 5 meseci...950mV. Ali su najgore od svih karti koje imam u svakom pogledu. Izrada, grejanje, potrosnja itd. Mislim da ce se zadimiti sve cim dodje preko 25 stepeni napolju

haj sto je asus 470 takva, ali ja sam se razocaro u 480 8GB strix, izgleda sila od karte ali za mining ne uzimajte....

evo i ja se malo igram sa biosom, sta sam uspeo do sad na nitro+ 470 8gb oc :

1241.jpg

Ako gpu klok vratim na default (1266) ide 835 hs.
Mislim da ovo nije lose, s obzirom na potrosnju :)

Sto? Imam i njih, 29mhs, 930mV, ladne i mocne. U mom rudniku najbolje, planiram jos jedan takav rig.

kod jednog prijatelja imaju 4 komada i nece preko defaulta memorija da makne, ako joj stavis modovan bios ne moze da radi ni na defaultu, a sinoc kod jednog clana naseg foruma, 8 kartica isti malo rade pa pocnu obarat hash, pokusavali sve i svasta do dugo u noc, mislim da nije nista uspjelo.

darko to je odlican rezultat, kad se moduje mora se dizat takt gpu-a da bi ispratio memoriju.
Ti 835Hs na tim taktovima je odlican rezultat, naravno ako je stabilno bar 24h. To je 470 8Gb sa samsung memorijom?

kod jednog prijatelja imaju 4 komada i nece preko defaulta memorija da makne, ako joj stavis modovan bios ne moze da radi ni na defaultu, a sinoc kod jednog clana naseg foruma, 8 kartica isti malo rade pa pocnu obarat hash, pokusavali sve i svasta do dugo u noc, mislim da nije nista uspjelo.

darko to je odlican rezultat, kad se moduje mora se dizat takt gpu-a da bi ispratio memoriju.
Ti 835Hs na tim taktovima je odlican rezultat, naravno ako je stabilno bar 24h. To je 470 8Gb sa samsung memorijom?

Sad si me pokolebao. Moji 480 8GB asusi su prve nereferentne karte koje su se pojavile kod nas, krajem avgusta. Rade spektakularno. Moguce je da su ih vremenom ustrojili. Moje su verzija O8G-GAMING.

Sad si me pokolebao. Moji 480 8GB asusi su prve nereferentne karte koje su se pojavile kod nas, krajem avgusta. Rade spektakularno. Moguce je da su ih vremenom ustrojili. Moje su verzija O8G-GAMING.

Pa da bas ta verzija, i probali smo i taj bios iz augusta, ali ne pomaze. ako ih kupis javi svakako, ako ti nije mrsko posalji bios sasvoje karte da i njega isprobamo, mada je vjerovatno na njoj ovaj bios iz augusta. Ali et posalji kad imadnes vremena.

Koji setup drzite za MSI 470 4gb?

Za sad 12h stabilno na 1126/2130 -120mV = 790-793 Hs
Ako dignem na 1266 to daje ~835Hs ali sam to drzao sam par minuta radi testa, ne znam jel bi bilo stabilno , verovatno bi samo ne sa -120mV :D
A moze i jos vise ako dignem > 1266, nisam se igrao bilo je 2h nocu a ustao u 6h na posao... :D

Edit: da, samsung memorije

da pricao sam ja sa wolf0-om moras dizat gpu takt da isprati memoriju, ako je stabilno sad bice vjerovatno i kad dignes gpu takt, eventualno da se malo koriguje takt memorije, ali to je sitno sa tim uz vec gpu takt moze se doci onda do 850Hs.
Imas ljude koji su zainteresovani da kupe te biose istestiraj pa prodaj zasto ne iskoristiti ;)

da pricao sam ja sa wolf0-om moras dizat gpu takt da isprati memoriju, ako je stabilno sad bice vjerovatno i kad dignes gpu takt, eventualno da se malo koriguje takt memorije, ali to je sitno sa tim uz vec gpu takt moze se doci onda do 850Hs.
Imas ljude koji su zainteresovani da kupe te biose istestiraj pa prodaj zasto ne iskoristiti ;)

Ako uspem da dobacim do 850hs stabilno sto da ne... :)

Jeste to lepo ali ako podignesh gpu ode potrosnja gore :) pogigni ga malkice i mem malo da prebacis 800 stavi 1150/2150 :)

Poslednja izmena:
Pa logicno pedja ako neces da imash Hs i da ne trosis struju ugasi ***-a sta da ti kazem, ako hoces vec hahs moraju i taktovi gore.

Sad je isplativost takva da pola ide za struju, mozda ne bas pola ali ide dosta, tako da znam da nije dobro stanje, ali mislim da povecanje hasha tj taktova pokrivai tu razliku u struji.

Poslednja izmena:
Pa nisam kupio grafike da bi ih gasio nego da kopaju :) ja kazem da treba da se gleda malko i potrosnja, lako je nasvirati karte..

pa naravno, ali ako gpu klok donosi veci hash a taj hash pokriva tu razliku u struji, onda nema potrebe zavrtati.
XMR jako malo trosi nije to scrypt pa kad malo odvrnes gpu skoci drasticno potrosnja, XMR je najstedljivi coin idealan za kopanje u ovim teskim vremena, a ima potencijala i za pump.

sa ovim strapovima sa kojima eksperimentisem ako predjem 1126 pomera mi se offset za voltazu, tako da se za sada igram da izvucem sto vise HS a sto manje W :D
Mada sam sa ovim hash/w jako zadovoljan posto radi stabilno vec dosta dugo.

pa naravno, ali ako gpu klok donosi veci hash a taj hash pokriva tu razliku u struji, onda nema potrebe zavrtati.
XMR jako malo trosi nije to scrypt pa kad malo odvrnes gpu skoci drasticno potrosnja, XMR je najstedljivi coin idealan za kopanje u ovim teskim vremena, a ima potencijala i za pump.

Jeste naravno, ja sam ga nesto malo kopao a i secam se da je dosta manje trosio od ostalih coina. Nego ja sam primetio da kad povecavam gpu i sam napon skace sto dodatno zagreva kartice iako je smanjen do kraja u ab, to je verovatno tako podeseno u biosu..?

dobro si primetio, postoje opsezi od-do i za napon, kao sto je to kod cpu clocka ili gpu clocka

State, zato kad se malo vise zanimas daju se fino podesit. mene sad interesuju rezultati za 280x za XMR

Sa 380x moze se do 750Hs
sa 280x tesko preko 650Hs

Nema mi logike 280x ima siru magistralu istu brzinu memorije stavim isti takt i gubi 100Hs kontam da ni claymore ni Sgminer nisu dobri za XMR

Cekaj a koji strapovi idu za xmr, elpida i hynix me interesuju rx470?

Koliko (okvirno) XMR-a dnevno izbaze 380 4GB i 470 8GB?
Zanimaju me rezultati koje realno izvlačite, a ne one sa kalkulatora.

mozes komotno koristiti kalkulator whattomine ide po kalkulatoru oko 5% manje sa sgminerom ja testiro dwarfpool

nekad zna kao i svaki pool da podbaci, ali u prosjeku bolji je nego dwarfpool za eth.

Koji je najbolji miner za Monero, a da bude za Windows platformu

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Uglavno vecina njih koriste Claymore's CryptoNote GPU Miner v9.7

Poslednja izmena:
Vrh Dno