Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

drajver je 16.11.5 a kad podignem memorije na 1600 daje manje... problem je sto su karte sa 2 gb ramam pa ne moze rI da se podigne na 512, kod mene stoji na 490 i tad zauzima ~1975mb memorije kartice, preko toga postaje nestabilno i puca rig.

aha da da ok onda, to za memoriju moze se modovat staviti strap 1500 na 1625 i onda ce da ubrzava, na 1600 trebala bi da ide preko 700hs bar u teoriji nisam probao nemam te sa 2GB, ali i tako jako dobri rezultati.
taj je samsung ubjedljivo najbolja memorija za R9 380 karte.

U mom slucaju na svim 380 od 2 Gb jeste samsung memorija, na onoj jednoj PCS sa 4gb sto imam je Hynix i ona daje ~ 580...
Sto se tice izmene strapova to se radi u hex-u i ja to ne znam da uradim...

U mom slucaju na svim 380 od 2 Gb jeste samsung memorija, na onoj jednoj PCS sa 4gb sto imam je Hynix i ona daje ~ 580...
Sto se tice izmene strapova to se radi u hex-u i ja to ne znam da uradim...

Sibni oba na PM i od 2 i 4GB uradicu ti ja, ako zelis ta od 4GB moze sigurno 690Hs, a ta od 2GB vjerovatno preko 700hs

@nesic
RI je rawintensity i mozes da ga stavis u bat fajlu , ja koristim CONF ali verujem da je to isto, miner je sgminer sa slike 5.5.5-4

Poslednja izmena:
hvala koja jos podesavanja stavljas -w 8 -g 1
da probam 7950 kako bacaju

G2 je kod mebe, za stare karte koristim kachur 1.4, 7950 mi izlaze prosecno na 500.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

nesto sam testirao 7950 i vise od 620 nisam izvukao, klokovi bili 1040/1625, pa reko da vidim da li moze vise

Ma ja moje drzim na 950/1350

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

kokio ti daju tako, ja sam na zecu, ali i na moneru na 925/1250 bacaju oko 500, doduse nisa probao na drugom mineru, samo na kleju

@ nesic
jel ti napisah dva posta iznad da mi daju 7950-ice prosecno 500 na 950/1350

Bravo za zlatnog, zasluzio je nagradu:

680.jpg
R9 380 na 1000/1625 -100mV BIOS edit by GOLDI...

Bice ja mislim nesto i za Rx, da nije puno nategnuto a da ide preko 800hs, ovo na R9 380 uopste nisu visoki taktovi za njih je default oko 1000mhz na gpu, cak moja 380Nitro ima 1010mhz default za gpu, memorija jeste malo zategnuta, ali mora, sreca sto ona ne utice na potrosnju nesto sitno...jedan covjek sa bctalk foruma dao mi je ideju mozda bude jos ubrzanja za R9 380 i R9 380x, moguce je pri istim taktovima da R9 380 ode na 720hs, dok bi R9 380X trebala na 750hs, to ce mislim biti ostvarivo uz istu potrosnju i iste taktove, testiracemo.
Ako bude stabilno svi vi sto ste mi poslali biose uradicu vam pa preko email-a vratiti ;) a za donacije, BTC-e kodove hvala ;) Strancima naplatim, a ovde ako ko hoce od srca, a ako ne tu smo da se pomazemo. ;)

@Bojane posto imas vise od 4 karte na rigu stavi ono page file-virtual memory na vecu vrijednost, i probaj u bat umjesto 499 staviti-rawintezitet na 512, ali predhodno povecaj page file, time bi dobio jos dodatni Hs, ili u protivnom mogao bi spustiti memoriju i dobiti isti hash kao i sada, tako da te neke sitnice mozes oprobati.

Sve u svemu dobar rezultat.

@ goldi
probacu, nista me ne kosta mada ja mislim da nece vise sa 2GB, jer cim napuni memoriju kartice ~2GB pukne drajver, na 496 je utrosak memorije 1999Mb , isto je bitno i treba se pridrzavati toga da RI treba da bude deljiv sa 8 (ovo sam negde procitao) i spustio memorije na 1600 da ne preterujem bas na 1625 a i ne volim da cedim kartice... Onu PCS si iskidao sa 560 je skocila na 670!
999.jpg
EDIT
primarna kartica (ona ubodena u PCIE X 16) trosi vise memorije pa na njoj mora da bude manji RI...

Poslednja izmena:
jel kopa neko na nanopool, od jutros vec 6 sata nema novi blok?
ima neko neki info?

@ goldi
probacu, nista me ne kosta mada ja mislim da nece vise sa 2GB, jer cim napuni memoriju kartice ~2GB pukne drajver, na 496 je utrosak memorije 1999Mb , isto je bitno i treba se pridrzavati toga da RI treba da bude deljiv sa 8 (ovo sam negde procitao) i spustio memorije na 1600 da ne preterujem bas na 1625 a i ne volim da cedim kartice... Onu PCS si iskidao sa 560 je skocila na 670!
Pogledajte prilog 221434
EDIT
primarna kartica (ona ubodena u PCIE X 16) trosi vise memorije pa na njoj mora da bude manji RI...

da da ja zaboravio da je 2Gb, a za onu PCS ona je 4Gb zato toliko ubrzanje, ove istini za volju od 2GB i ne treba flash malo mozda budu brze jer su vec fabricki odlicne, a ovo od 4Gb one stvarno fino ubrzaju, ko je god probao zadovoljan.
Oni na bctalku se cude gotovo sustize RX 470 na defaultu.

Pa naleti ovako @nesicu po neki "strandzer" pita posto bios, ja mu kazem ako imas malo kartica ne isplati ti se zamarat on kaze imam gpu farmu, e onda mu kazem daj 0.5BTC ako kaze puno zadnja 0.3 BTC :) pristali su dvojica :D :D :D

A to je neko univerzalno setovanje taktova u biosu ili zavisi od proizvođača kartice/memorije.
Kod mene je Asus 380 sa elpida 4GB. Ima li tu poboljšanja?
Već je modifikovana i ETH ide 23.

drugacije se strapuje nije kao za eth, ali da, posto je elpida, verujem da goldi moze da ti odradi :)

Moze i za asus, ali sinoc smo kod jednog clana foruma naletili bas na neki problem sa tim asusom 380 4 gb elpida. Islo je sve ok odma sve 4 karte na rigu flashnute i restart riga, i onda problemi nece da udje u win ili ako udje zaledi i tako u krug skinuti driveri iz safe moda udje vidi karte ponovo flash opet restart opet nece, cijelu noc patnja i na kraju prebacene karte na drugi rig i tamo belaja bilo ali je primila orginalni bios.... da skratim te karte su jako problematicne za bilo kakav flash pa cak i orginalnog biosa.

Isti bios flashnut na drugi rig na iste karte sve ok, sta je se desilo ne znam samo znam da mi se ne radi vise bios za ASUS :)

Ko hoce da proba ja cu prosljedit bios nije problem, inace ove karte sto su sinoc napravile problem ranije su uredno flashovane i davale 23mhs na ethu, iz windowsa ja tog asusa vise ne bi flashovao samo dos.

Inace svaka R9 380 ide oko 690Hs na moneru izmjerite sad koliko daje i uporedite, ali znaci svaka ide nevezano hynix elpida, sa hynixom nije jos bilo problema a flashnuto je ogroman broj vjerovatno preko 100 kartica.

Poslednja izmena:
Takav sam naheb ja imao sa 280x nedavno :D

Ja kad flashujem prvo flashnem jednu, pa vidim jel sve ok ako jeste onda flashujem ostalo, ali posto su vec ranije kartice bile flashnute on je isao logikom sve je ok isti atiwinflash 2.74 bios isproban ajde odma sve 4 i izbaci sve Ok, ali nakon restarta totalni haos, i onda smo stavili samo na taj rig R9 280x i nece da baci sliku znaci totalno druga karta nikad nije bila tu, tako da je izgleda problem bila tu ploca, mada taj asus 380 4GB ima vise verzija biosa jedne su zakljucane jedne otkljucane, dosta su problematicne samo to znam.

Inace ja bi odavno otvorio temu za Biose napravio bi i upustvo sta kako,a li jednostavno desi se ovako nesto na sto covjek ne moze uticati, i ne zelim da se ljudi smaraju jer niko ne moze garantovat da ce flash proci kako treba.

Poslednja izmena:
posle ce da ti dolaze da im placas kartice kad ih brikuju [emoji14]

Poslednja izmena:
Nemoj javno nesicu to ja nabacam tebi posao za reprogramator :wave:

Eto da znate ukoliko se i to desi ima nesic alat i za to :p

Totootto, dobija svako po bure kupusa da ima da uposli grafe (kaao kamen :p)

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

I koliko sad mogu rx470 da izvuku max, zanimaju me ver od 4gb?

Nazad
Vrh Dno