Radi imam ja te karte, ako je hynix memorija bude finog ubrzanja na moneru i zecu, mislim da sam negdje kacio bas slike od te karte, posto sam ih ja modovao i radio biose mogu ti dati informacije, ako te nesto zanima koliko daju pri kojim taktovima itd.
Sto se tice konkrentno monera od svi coina koji se trenutno kopaju najvecu dobit od nizi latencija i veceg takta memorije upravo ima monero, suludo je napisati takvo nesto, da memorija na moneru ne utice.
Citiram @miljana
Inace kad smo kod Rx 470 i 480 kartica, @evilop i wolf0 prodaju biose sa costum tajminzima za sve kartice, ja sam pitao evilopa posto je za elpidu i samsung odgovorio mi je po 0.75BTC po kartici, znaci ako imas samsung na jednoj elpidu na drugoj moram platiti 1.5BTC, naravno sulude cijene, takodjer drugi clan foruma pitao je wolf0 za biose izgleda on jos skuplji 1BTC trazi ;( iskreno pretjerali su sa cijenama, da je monero bas toliko isplativ pa ajde da se skupi vise ljudi ali ovako zarad 5-10% ubrzanja nema smisla toliko traziti.
Ide i hynix preko 2000, ažuriraj zvanični bios.
Evo ih moje r9 380 sa 2gb rama, ne modovane (kad ne umem)
Pogledajte prilog 221053
Ja nisam morao da menjam page file...
Bravo za zlatnog decka...
Verujem da je teže naći. Ja sam prosto imao sreće da su mi zapale nitro 480ice 4gb sa starim i sa novim biosom pa sam provalio o čemu se radi. Onda sam na hinyx 470icama skinuo najnoviji bios jer je kod gigabyte to moguće na njihovom sajtu, modovao ga i karte poletele. Najbolje je da cimaš nekoga ko već ima nitro 470 4gb kome memorija već dobro radi na 2000 i da sa tim flašuješ, pod preduslovom da je device ID isti i da je memorija ista. Ja ti mogu poslati samo bios za nitro 480ice za koje znam da su ok i ne trokiraju na klokovima ispod 2000. Inače, deluje da problem nema veze sa latencijama već više sa nekom revizijom biosa nakon koje su karte stabilnije.
Evo kako to izgleda na Gigabyte sajtu:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5990&dl=1&RWD=0#bios
U mom slučaju skok sa F3 verzije koja je radila na 1900 na F7 koja radi na 2000-2020.
380 sa 2GB su dobre i bez modovanja to je super rezultat, nemam ni jednu da vidim moze li se izvuc vise iz nje.
Sad samo ove 380 4Gb i 380x 4GB radim, uradio sam fine biose i za R9 280 i R9 280X.
U narednom periodu precu na RX 470 i 480 tamo vec izvlacim 800hs sticu ja wolfa i evilopa nisu oni daleko![]()
Svaka cast , koje si klokove NAsvirao ?aj pa ajvi ja izvuko 618 na monero i 265 na zeca sa 7950![]()
Ima smisla poslati mail saphire-u. Javi ako bude nešto zbog drugih ljudi sa nitro kartama.
Elem i ja sam bio iznenađen sa poboljšanjem ali tako ispade. Prvo poboljšanje mi je tačnije rečeno bilo na elpidi pa tek onda probah na hinyxu i dobih isti efekat. Načelno bih preporučio da se za rx seriju proveri da li se može uzeti neki svežiji bios.
Stigao reply od safira, trt mrt nista od bios-a. Ostaje nada da goldi odradi tajminge za nitro 4gb Hynix karte![]()
Ja sam probao sa 1040/1625 klokovima, 7950 daje gore kao sto pise,,,
Ali imam j jednu na steroidima koja na stock klokovima 925/1250 daje 270 na zeca, ne mogu da je ukaporam kako daje toliko ta jedina 7950
Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока
Jedino sto mogu da stavim tajminge sa hynix-a koji ide preko 2000mhz.
Sad smo kod @zigera nasli RX 480 Nitro elpida nece da makne preko 1900 crtice puca driver i ubacim ja strapove sa moje karte RX 480 elpida i cudo 2100mhz.
Mozda ce i on potvrdit ako bude vidio post.
Znaci treba uzet tajminge od Hynixa i ubacit u tvoj bios to mozes i sam pomocu polaris bios editora.
https://drive.google.com/open?id=0B2cT505dRi6ZSXozQkhkYnRBVU0
https://drive.google.com/open?id=0B2cT505dRi6ZTjROS2dfaVVBTDg
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari