Šta je novo?

Monero [XMR] (RandomX)

Ajde da se organizuje za Pascal, meni sad upravo leže
643e79831e9fb3f4efe58674e897fb94.jpg

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Goldi je totalno u pravu.

MOLBA MODERATORIMA :
Premestite sve postove vezane za Pascal, a koji se nalaze ovde u Moneru, u novo otvorenu temu o Pascalu.

Hvala unapred.

Evo linka za Pascal http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=393816

Sent from my 8079 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Neko me pitao kako 4 karte na rigu rade.
Evo ga 4 x R9 380 NITRO 4GB, da bi se pokrenule 4 karte treba page file povecat ja sam stavio 33799 i rade sve 4 karte kao sto se vidi neki prosjek je 690Hs po karti sto je zadnji nekoliko dana najisplativije kad su u pitanju R9 380 karte.
Za primjer na defaultu su mi bacale 505Hs izvuko sam kroz mod biosa i dizanje takta memorije oko 40%, ali prije svega costum tajminzi donjeli su ubrzanje.
20170203148613875188703.png
[/IMG]

Temperature i Fan RPM vide se sa slike s obzirom da je u prostoriji 20c ovo je predobro
Da sumiram R9 380 na moneru izvlaci oko 690Hs ne vezano za proizvodjaca, posto su costum tajminzi svi proizvodjaci ovoliko bacaju (asus.msi, gigbyte, sapphire i ostali)

R9 380X zbog malo jaceg gpu izvlaci preko 700Hs takodjer svi proizvodjaci.

Evo ih moje r9 380 sa 2gb rama, ne modovane (kad ne umem) :)

ew.jpg

Ja nisam morao da menjam page file...
Bravo za zlatnog decka...

Poslednja izmena:
Radi imam ja te karte, ako je hynix memorija bude finog ubrzanja na moneru i zecu, mislim da sam negdje kacio bas slike od te karte, posto sam ih ja modovao i radio biose mogu ti dati informacije, ako te nesto zanima koliko daju pri kojim taktovima itd.
Sto se tice konkrentno monera od svi coina koji se trenutno kopaju najvecu dobit od nizi latencija i veceg takta memorije upravo ima monero, suludo je napisati takvo nesto, da memorija na moneru ne utice.
Citiram @miljana

Inace kad smo kod Rx 470 i 480 kartica, @evilop i wolf0 prodaju biose sa costum tajminzima za sve kartice, ja sam pitao evilopa posto je za elpidu i samsung odgovorio mi je po 0.75BTC po kartici, znaci ako imas samsung na jednoj elpidu na drugoj moram platiti 1.5BTC, naravno sulude cijene, takodjer drugi clan foruma pitao je wolf0 za biose izgleda on jos skuplji 1BTC trazi ;( iskreno pretjerali su sa cijenama, da je monero bas toliko isplativ pa ajde da se skupi vise ljudi ali ovako zarad 5-10% ubrzanja nema smisla toliko traziti.

Fine cene imaju nema sta :d .

Ide i hynix preko 2000, ažuriraj zvanični bios.

Gde god da sam trazio nisam nasao, ako imas neki novi bios za rx470 nitro+ 4Gb (Hynix) rado bi probao.

Evo ih moje r9 380 sa 2gb rama, ne modovane (kad ne umem) :)

Pogledajte prilog 221053

Ja nisam morao da menjam page file...
Bravo za zlatnog decka...

380 sa 2GB su dobre i bez modovanja to je super rezultat, nemam ni jednu da vidim moze li se izvuc vise iz nje.
Sad samo ove 380 4Gb i 380x 4GB radim, uradio sam fine biose i za R9 280 i R9 280X.

U narednom periodu precu na RX 470 i 480 tamo vec izvlacim 800hs sticu ja wolfa i evilopa nisu oni daleko :D

Verujem da je teže naći. Ja sam prosto imao sreće da su mi zapale nitro 480ice 4gb sa starim i sa novim biosom pa sam provalio o čemu se radi. Onda sam na hinyx 470icama skinuo najnoviji bios jer je kod gigabyte to moguće na njihovom sajtu, modovao ga i karte poletele. Najbolje je da cimaš nekoga ko već ima nitro 470 4gb kome memorija već dobro radi na 2000 i da sa tim flašuješ, pod preduslovom da je device ID isti i da je memorija ista. Ja ti mogu poslati samo bios za nitro 480ice za koje znam da su ok i ne trokiraju na klokovima ispod 2000. Inače, deluje da problem nema veze sa latencijama već više sa nekom revizijom biosa nakon koje su karte stabilnije.

Evo kako to izgleda na Gigabyte sajtu:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5990&dl=1&RWD=0#bios
U mom slučaju skok sa F3 verzije koja je radila na 1900 na F7 koja radi na 2000-2020.

Verujem da je teže naći. Ja sam prosto imao sreće da su mi zapale nitro 480ice 4gb sa starim i sa novim biosom pa sam provalio o čemu se radi. Onda sam na hinyx 470icama skinuo najnoviji bios jer je kod gigabyte to moguće na njihovom sajtu, modovao ga i karte poletele. Najbolje je da cimaš nekoga ko već ima nitro 470 4gb kome memorija već dobro radi na 2000 i da sa tim flašuješ, pod preduslovom da je device ID isti i da je memorija ista. Ja ti mogu poslati samo bios za nitro 480ice za koje znam da su ok i ne trokiraju na klokovima ispod 2000. Inače, deluje da problem nema veze sa latencijama već više sa nekom revizijom biosa nakon koje su karte stabilnije.

Evo kako to izgleda na Gigabyte sajtu:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5990&dl=1&RWD=0#bios
U mom slučaju skok sa F3 verzije koja je radila na 1900 na F7 koja radi na 2000-2020.

Poslao sam mejl Safiru da li imaju neki noviji bios za konkretnu karticu, ne bi pomislio da je moguce popraviti klok na Hynixu sa drugim bios-om.

Ima smisla poslati mail saphire-u. Javi ako bude nešto zbog drugih ljudi sa nitro kartama.
Elem i ja sam bio iznenađen sa poboljšanjem ali tako ispade. Prvo poboljšanje mi je tačnije rečeno bilo na elpidi pa tek onda probah na hinyxu i dobih isti efekat. Načelno bih preporučio da se za rx seriju proveri da li se može uzeti neki svežiji bios.

380 sa 2GB su dobre i bez modovanja to je super rezultat, nemam ni jednu da vidim moze li se izvuc vise iz nje.
Sad samo ove 380 4Gb i 380x 4GB radim, uradio sam fine biose i za R9 280 i R9 280X.

U narednom periodu precu na RX 470 i 480 tamo vec izvlacim 800hs sticu ja wolfa i evilopa nisu oni daleko :D

Wolf > 900hs na 470 4gb :)

Ali priznao da nije stabilno i da je samo za slikanje :)
Kaze realno 850Hs i to sa hynix memorijom samsung i elpida manje.

Elpida izgleda 820Hs stabilno to je neki 3% vise od moji kartica sa elpidom, tako da realno mizerno ubrzanje....nemam hynix da probam.

Mjerena potrosnja na moneru ovako stanje stoji

4x R9 380 4Gb Nitro 1010/1625 -75mV daju po 690Hs potrosnja komplet rig iz zida 570w
6X R9 380 4GB MSI 1010/1625 -100mV daju po 690 potrosnja komplet riga 800w

6x R9 380x Gigabyte 980/1625 -75mV daju po 705 potrosnja 830w iz zida.

Mozda postoji mogucnost da se skine jos malo ali ovo su okvirne cifre potrosnje nakon modovanja kartica. Ko placa struju ovo je jako pristojna potrosnja i trenutno je na vrhu isplativosti monero za R9 380 i R9 380x kartice.

Sad se igram malo sa 280x posto one zbog daga lose kopaju eth odlucio sam da ih malo sredim za monero i Zec ima finog ubrzanja, jos me malo monero zeza tj sgminer ne prima dll-ove pa trazim najbolje drivere, trebale bi i one da idu do 700hs.

aj pa ajvi ja izvuko 618 na monero i 265 na zeca sa 7950 :p

Ima smisla poslati mail saphire-u. Javi ako bude nešto zbog drugih ljudi sa nitro kartama.
Elem i ja sam bio iznenađen sa poboljšanjem ali tako ispade. Prvo poboljšanje mi je tačnije rečeno bilo na elpidi pa tek onda probah na hinyxu i dobih isti efekat. Načelno bih preporučio da se za rx seriju proveri da li se može uzeti neki svežiji bios.

Stigao reply od safira, trt mrt nista od bios-a. Ostaje nada da goldi odradi tajminge za nitro 4gb Hynix karte :)

Prilozi

• ww.PNG
    ww.PNG
    24.5 KB · Pregleda: 79
Ja sam probao sa 1040/1625 klokovima, 7950 daje gore kao sto pise,,,

Ali imam j jednu na steroidima koja na stock klokovima 925/1250 daje 270 na zeca, ne mogu da je ukaporam kako daje toliko ta jedina 7950

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Stigao reply od safira, trt mrt nista od bios-a. Ostaje nada da goldi odradi tajminge za nitro 4gb Hynix karte :)

Jedino sto mogu da stavim tajminge sa hynix-a koji ide preko 2000mhz.
Sad smo kod @zigera nasli RX 480 Nitro elpida nece da makne preko 1900 crtice puca driver i ubacim ja strapove sa moje karte RX 480 elpida i cudo 2100mhz.

Mozda ce i on potvrdit ako bude vidio post.

Znaci treba uzet tajminge od Hynixa i ubacit u tvoj bios to mozes i sam pomocu polaris bios editora.

Ja sam probao sa 1040/1625 klokovima, 7950 daje gore kao sto pise,,,

Ali imam j jednu na steroidima koja na stock klokovima 925/1250 daje 270 na zeca, ne mogu da je ukaporam kako daje toliko ta jedina 7950

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Skini bios sa te kartice i stavi na ostale karte pa ce da rade ko ova na steroidima :D

nece poredio sam mu ja timinge normalni fabricki tajminzi, ali kako daje vise ne znam ni ja sam... jedino da karta radi na vecem taktu nego sto pise u softweru mada mi to malo ne logicno.

Jedino sto mogu da stavim tajminge sa hynix-a koji ide preko 2000mhz.
Sad smo kod @zigera nasli RX 480 Nitro elpida nece da makne preko 1900 crtice puca driver i ubacim ja strapove sa moje karte RX 480 elpida i cudo 2100mhz.

Mozda ce i on potvrdit ako bude vidio post.

Znaci treba uzet tajminge od Hynixa i ubacit u tvoj bios to mozes i sam pomocu polaris bios editora.

Moze kad god nadjes vremena da te ne smaram za ovu mem. H5GC4H24AJ.

Ako mi naleti bios onaj sto ide na 2000mhz+ za RX 470 Nitro 4Gb+ ostavicu ti i poslati na PM. Mozes poslat tvoj bios na PM pa cu kad naletim na dobar hynix bios uporediti sa tvojim.

Mogu li samsung tajminzi na elpidu? Al ja bih to podesio za eth

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

A imas li neku dobru elpidu da odradum kod mn, ove moje elpide od 4gb jedva rade na 2020mhz

moje 380-ice sa 2gb rama isterale do 650...
650.jpg
Ja zadovoljan... 1000/1500

bios za elpidu i hynix

Ovaj bios ja koristim za Sapphire 470 4gb elpidu, podešavanja za ETH 1150/2050 dobijam 29h/s
Kod:
https://drive.google.com/open?id=0B2cT505dRi6ZSXozQkhkYnRBVU0
Ovaj je za Sapphire 470 4gb hynix, podešavanja za ETH 1150/2050 dobijam isto 29h/s
Kod:
https://drive.google.com/open?id=0B2cT505dRi6ZTjROS2dfaVVBTDg
Na moneru guraju preko 700h/s

Nazad
Vrh Dno