Koliki je porez za samca, tj klasa I ? Znam da zavisi od kantona (kako li oni to vec zovu), tj regije. Ja nadjoh da je 40%
Tako da sa bruto platom od 40 000 na godisnjem nivou i poreza od 40%, ispade neto plata od 2000e.. Pa po recima drugih to onda ispade crkavica u Nemackoj..
Zna li neko kakve su plate za gradjevinski inzenjere..? Ja proguglah prosek 50 000... to mu dodje neto od 2500e (ako je porez 40%)
Sta si ti očekivao?
Svašta.....
Huawei Mate 9
Naći stan bez prethodne 3 platne liste je otprilike kao da te grom udari, moguće ali retko.
Dobar,kvalitetan inzinjer ne mora da ide nigde iz Srbije,zaradice sebi dovoljno i tamo.
@a c a
Mislim da je mislio za gradj. inzenjere.. Posto je krenula prica o njihovim platama.. U Beogradu kako se ko snadje.. Plata od 400e do 1000e.. Ali realna je oko 60 000-70 000
Mada opet kako se ko snadje
Poceo sam bas u ovom selu kada sam dosao i ovako izgleda,kao i svako u Nemackoj:
https://www.google.de/maps/place/He...f0620a60!8m2!3d50.0708193!4d9.3432782!6m1!1e1
da ne bude of,kad smo kod plate,sa 2,2k emra se i te kako može uštedit,smanjit izlaske,smanjit jutarnje kafe,jedna kava duža crna,na AC kod Beča 3,58 €,u firmi sa avtomata 30/80 centi,cigarete smanjit,motat duvan,kupovat u Hoferu/Aldiju ili tim jeftinijim merkatorima,izbegavat Interšpar,izbegavat biskop,izbegavat restorane ,kafiće i ostala srxxxx
Ja sam stariji,jelte,pa me ti izlasci i tolko ne vuku,kažem za mladog čoveka,oće sve i oće oma![]()
Radim trenutno za nesto manju cifru od ove koju si ti naveo, a koja isto tako pocinje dvojkom.
Rekao bih na kraju da pare nisu problem - veci problem je manjak slobodnog vremena u kom bi se taj novac trebao potrositi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari