Razlika je sto tamo naplacuju svaku nekulturu u vidu kazni dok ovde je to retkost, tako reci. A to sto bahato parkiraju ljudi to je zato sto zele da se parkiraju odmah 3 metra od odredista, ja lepo parkiram i ako treba 5 min hoda samo da je pravilno.
Ne zelim vise da diskutujem sa tobom jer kao sto rekoh imamo razlicit pogled na svet.
Ovde svako ko je hteo nesto da stekne stekao je, isto je kao kad odes u inostranstvo, samo moras malo vise da se potrudis. Ja ti vise necu odgovarati jer je to gubljenje vremena. Pozdrav.
Nemate razlicit vec ti imas pogresan pogled.
Dodji npr u Sentu,gde je pola automobila sa stranim tablama(AU,HU,DE,SK...) i niko ne fermla strance jer je to normalno i svi parkiraju normalno,cak i lokalci jer znaju da ce se nakon 2 minute stvoriti komunalna i naplatiti kaznu za bahatost...
Takodje vazi za Suboticu,gde su poznaniku sa domacim tablama u roku od 10 minuta paukom odneli auto... 7500 din kazna...
Nemci nisu bahati ali svesno prave prekrsaje tj moze im se a i moraju...
Npr pored moje zgrade je "hausarzt" iliti kucni doktor (jos jedna extra stvar u Ger) tj meni doktor na 10m od stana ali je ulica prilicno uska i manjka sa parkingom.
Namerno parkiraju van predvidjenog mesta i to na javnu povrsinu jer nema mesta i ne znaju ljudi gde se moze stati,dodju komunalci,sacekaju malo,ako vise da auto ne mrda - 15e kazna...
Ako stane na moje mesto (privatgrundstuck) tj privatno zemljiste koje iznajmljujem,po pozivu momentalno se nosi paukom auto,kazna od 150e...
Sto se tice sticanja,tek tu debelo gresis jer ne uzimas prosek za primer vec vanredne slucajeve kojih kao sto svi znamo ima malo...
To je onaj tipican primer Bg pogleda na Srbiju (nije prozivanje) jer je npr i moj prijatelj u varosici imao platu oko 30k pa zapalio za Bg jer nema ni porodice,ni dece ni kuce svoje pa sada tuce 1000e mesecno za isti posao... takodje je i meni slicno nudjeno vise puta ali to meni i mojoj familiji nikako nije odgovaralo niti vidim neku buducnost klincima u Srbiji...