Šta je novo?

Mehanicke Tastature

a sto ne uzmete pbt kad vec kupujete custom kapice?

Dal je moguće staviti ove kapice na razerovu tast, pošto piše da je za cherry?

Sent from my E5823

Dal je moguće staviti ove kapice na razerovu tast, pošto piše da je za cherry?

Sent from my E5823
Nema razloga da ne pasiju. Obrati samo pažnju gde si ti diode. Trebaju biti na donjoj strani prekidača kod ovog modela kapica. Probao sam one koje su na vrhu transparentne i nema nikakve koristi.
a sto ne uzmete pbt kad vec kupujete custom kapice?
Nema, ili ako ima, košta 2x više, pa im mogu trpeti želju :)

ja sam našao po istoj toj ceni, od prodavca koji samo to prodaje na aliexpressu, tako da deluje legit. doduše nisu double shot, i nemaju transparentna slova, ali možeš da biraš gde ćeš štampu... meni je iskreno nebitno da li su transparentni, jer gasim svetlo, a bitno mi je da su pbt, pošto mnogo više gotivim zvuk pbt kapica.

ovaj lik je u pitanju:

https://www.aliexpress.com/store/429151?spm=2114.10010108.0.0.NMoFs0

dosta se rauzme u tastere i tastature, fino sam se ispričao sa njim i izabrao pravi set za moju tastaturu, pošto nije standardni layout.

E, meni ne transparentnost bila bitna, jer se šetam po stolici i ne kucam slepo, pa je li malo promenim položaj sebe ili tastature, dolazi do povezanih grešaka gde se svako slovo pomeri za jedno mesto unazad ili napred :)
Ima i onaj neki nemački sajt gde se može odštampati keycap i odabrati transparentni, ali je cena bila preko 60e.

Misliš kucaš na slepo, jer da ne kucaš onda ne bi pravio takvu grešku...
Što se tiče kucanja na slepo - a čemu ti služe one kvržice dve na F i J?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

pa u suštini ni ja ga nisam baš razumeo. ako kuca na slepo, tj. pravi takve greške onda mu print na tasterima ne treba, stoga mu ne trebaju ni transparentne kapice. ako ne kuca na slepo, onda gleda u tastaturu i ne može da napravi onakve greške.... ja ni nemam print na kapicama, lepša je tastatura mnogo.

Imam Redragon Kumara K552 RGB vec oko mesec i po dana. Utisci - vise nego odlicni! Tastatura stvarno kida. Jedina stvar (tj dve) koja je losa, ili mi smeta, ili sta vec, je klimavo SPACE i "tupo" ENTER.
Svaka preporuka!

I inace, primetio sam da mi ne pamti podesavanja osvetljenja posle gasenja kompa. Recimo, namesteno mi je da sve svetli crveno (tu se dolazi tako sto se FN + HOME pritisne 4 puta, pa se bira boja). Posle gasenja/paljenja kompa, tastatura ne sija, tj prestane da sija kod windows loadinga. Ako mi je namesteno na sareno sve (FN + INS), onda ostane tako i posle restarta. Kao da ne pamti samo one opcije u koje se ulazi visestrukim pritiskanjem istog dugmeta.
Mozda je to do mog kompa nesto, jer svetli ok do windows loadinga, posle prestaje, dok sam ne podesim...

Mora valjda imati neku onboard memoriju da bi pamtila podešavanja, jer jednom kad ugasis ili resetujes komp, na momenat gubi napon i vraca se na fabricka.

možda može da kaže kompjuteru da ne gasi struju tastaturi

pa u suštini ni ja ga nisam baš razumeo. ako kuca na slepo, tj. pravi takve greške onda mu print na tasterima ne treba, stoga mu ne trebaju ni transparentne kapice. ako ne kuca na slepo, onda gleda u tastaturu i ne može da napravi onakve greške.... ja ni nemam print na kapicama, lepša je tastatura mnogo.

Misliš kucaš na slepo, jer da ne kucaš onda ne bi pravio takvu grešku...
Što se tiče kucanja na slepo - a čemu ti služe one kvržice dve na F i J?

Sent from my MI 5 using Tapatalk
OK, kucam poluslepo :D
Nekada mi treba 5 sekundi da ubodem slovo kad ga promašim, a tada mi je lakše da vidim gde sam :)
A ne držim na onom home rowu, tako da mi markeri na F i J ne znače :\

ja sam na jedno slovo stavio kapicu druge boje, i ona mi je orijentir ako se zbunim... mada se to sve ređe dešava, ali pomaže kada treba da pritisnem samo jedno slovo. ti možeš da staviš dve ili tri kapice druge boje da ti bude lakše... ja sam ogulio kapice da bih lakše naučio slepo kucanje. da ih nisam ogulio i dalje bih gledao u tastaturu, ovako znam da nema poente da spuštam pogled, i stalno gledam u ekran, pa su greške minimalne jer uvek kontrolišem šta kucam.

Ja sam porucio Redragon Devarajas, videćemo na šta će to da liči :).

Sent from Redmi Note 3 Pro

ja sam na jedno slovo stavio kapicu druge boje, i ona mi je orijentir ako se zbunim... mada se to sve ređe dešava, ali pomaže kada treba da pritisnem samo jedno slovo. ti možeš da staviš dve ili tri kapice druge boje da ti bude lakše... ja sam ogulio kapice da bih lakše naučio slepo kucanje. da ih nisam ogulio i dalje bih gledao u tastaturu, ovako znam da nema poente da spuštam pogled, i stalno gledam u ekran, pa su greške minimalne jer uvek kontrolišem šta kucam.
To može kada hoćeš da naučiš slepo kucanje, ali kada radim, pa na sve za šta mi treba koncentracija dodam još i hebadu sa promašenim slovima, ne vredi :)
Plus, moraju se ruke držati u tom tzv. home redu, jer sve drugo vodi do tih problema da su ti prsti svuda. A onda između par obojenih kapica i slova na svim kapicama baš i nema mnogo razlike, sve dok pogledaš na tastaturu :)

Imam Redragon Kumara K552 RGB vec oko mesec i po dana. Utisci - vise nego odlicni! Tastatura stvarno kida. Jedina stvar (tj dve) koja je losa, ili mi smeta, ili sta vec, je klimavo SPACE i "tupo" ENTER.
Svaka preporuka!

I inace, primetio sam da mi ne pamti podesavanja osvetljenja posle gasenja kompa. Recimo, namesteno mi je da sve svetli crveno (tu se dolazi tako sto se FN + HOME pritisne 4 puta, pa se bira boja). Posle gasenja/paljenja kompa, tastatura ne sija, tj prestane da sija kod windows loadinga. Ako mi je namesteno na sareno sve (FN + INS), onda ostane tako i posle restarta. Kao da ne pamti samo one opcije u koje se ulazi visestrukim pritiskanjem istog dugmeta.
Mozda je to do mog kompa nesto, jer svetli ok do windows loadinga, posle prestaje, dok sam ne podesim...

Imam i ja model k552 RGB, malo je cudan problem koji imas meni se ne gube podesavanja. A ni taj problem sa enterom i sapce-om nisam primetio moguce je mozda sto koiristim oringove a stavio sam ih i na stablizatore.

Stigla mi je CK104 tastatura. Carinska osnovica je bila 2300rsd te trosak placanja PDV-a 460rsd + 150rsd postarina = 610rsd. Cisto ako neko planira da uzme istu da zna koje su dazbine. Inace paket koji mi je postar doneo je bio u katastrofalnom stanju iskidan, zguzvan, kutija od same tastature spljeskana kao da je na istoj lezao nilski konj 7 dana...

To sto su tebi odredili carinsku osnovicu na 2300, ne znaci da ce i nekom drugom, moze nekom da se digne pa da odredi vrednost na 4500, a onda nece biti 610 RSD :)

U pravu je Vule, meni je stigla Fuhlen SM680R RGB, kutija kao da je iz fabrike izašla :)
Procenili je na 4000 i nešto sitno, sve zajedno 950 dinara (pdv, otpakuj/zapakuj ...)

Tako da ako neko planira da uzme, čisto da ne zna šta da očekuje :)

Juče sam preuzeo Devarajas i mogu reći da je tastatura fantastična. Do sada sam koristio membranske i sada vidim koja je razlika.
Baš je teška tastatura, ima metalno kućište i mnogo podešavanja osvetljenja. Dobije se i CD sa drajverima, pa se kroz malu aplikaciju mogu podešavati 3 custom profila, gde možete odabrati koji tasteri da svetle i kojom bojom. Ne volim da je cirkus od osvetljenja, tako da sam stavio konstantno zeleno osvetljenje. Utisak je da mogu mnogo brže da kucam nego sa membranskom, da li je trip ili nije ne znam, ali takav utisak imam :).
Devarajas ima braon tastere koji su tiši od plavih, a u paketu se osim dve alatke za vadjenje tastera dobije i nekoliko plavih, verovatno za test.

Ima li potrebe da se stavljaju o-ringovi?

Juče sam preuzeo Devarajas i mogu reći da je tastatura fantastična. Do sada sam koristio membranske i sada vidim koja je razlika.
Baš je teška tastatura, ima metalno kućište i mnogo podešavanja osvetljenja. Dobije se i CD sa drajverima, pa se kroz malu aplikaciju mogu podešavati 3 custom profila, gde možete odabrati koji tasteri da svetle i kojom bojom. Ne volim da je cirkus od osvetljenja, tako da sam stavio konstantno zeleno osvetljenje. Utisak je da mogu mnogo brže da kucam nego sa membranskom, da li je trip ili nije ne znam, ali takav utisak imam :).
Devarajas ima braon tastere koji su tiši od plavih, a u paketu se osim dve alatke za vadjenje tastera dobije i nekoliko plavih, verovatno za test.

Imam istu i za sad ne bi stavljao. Prija mi zvuk braon tastera jos uvek. [emoji3]

Poslato sa LG G4 leather.

Poslednja izmena:
Svaka preporuka!

Priključi je na druge ulaze pa probaj. Ako bude isto onda probaj na drugom kompjuteru. Tako ćeš znati da li je problem tastatura ili kompjuter/podešavanje-istog.

Ako ti je zvuk odgovarajuci, ne diraj nista, samo kucaj :) A kad ti bude dosadno, svakako nisu skupi, mozes naruciti jedno pakovanje pa probati kakva ce biti razlika, jer ce se i hod samog tastera malo smanjiti :)

Snimio sam kratak klip poređenja braon i plavih svičeva. ScLk je standardno braon, Pause je plavi.

[video]https://drive.google.com/file/d/1rqP6W4t1JIDv6b15V1CcuBiLYMSel4dARg/view?usp=sharing[/video]

Uživo se još više čuje klik, nego na snimku.

Da da, to su plavi :D Bogami fino zvuce ti braon, kao normalna tastatura skoro :)

Da, plavi su mi mnogo bučni i više su za igraonice ili tako neko okruženje gde buka nije problem. Kao neko međurešenje, braon su mi ekstra, nisu linearni kao crni ili žuti, pružaju feedback, a nisu ni zveketala :).

Da, plavi su mi mnogo bučni i više su za igraonice ili tako neko okruženje gde buka nije problem. Kao neko međurešenje, braon su mi ekstra, nisu linearni kao crni ili žuti, pružaju feedback, a nisu ni zveketala :).
Igraonice pice red pretezno.
U sustini radi se o tome da su plavi za kucanje sa tim clicky feedbackom, tako da su im ciljna grupa neki drugi ljudi.
Svako ko ulazi u pricu sa mehanickim braon prva tastatura i to je to.. :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Razmišljam da uzmem Motospeed Inflictor CK104. Cena je 32 funte.
Kakva su iskustva i da li je ovo ok cena?

ok je cena

Vrh Dno