Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Pre oko 3-4 meseca telefon mi je ispao i displej prestao da radi.
Nosio sam ga u servis gde je bio poprilicno dugo, ljudi su rekli da su 90% sigurni da je LCD otisao, ali nisu nabavili deo te nisu mogli nista da urade.

Mene zanima da li neko zna da mi kaze gde bi bilo najbolje da trazim novi LCD za Note5, model je N920i.

Mislim da je ekran isti na svim Note 5?
U manjim servisima ces verovatno imati najvise sansi. Probaj kod UNIX tima, oni su takve stvari bas najvise radili i skroz korektno.

Novi displej original da trazis mislim da se uopste ne isplati (bice 200e+, posto je za S4 bio 180e kada sam ja pitao, mada je to kod nas u zvanicnom servisu, ne preko eBay-a ili slicno).
Nego ce oni imati neki Note 5 kome je ploca crkla, tako da samo ekran moze da se iskoristi :) I onda ti to naplate, a ti sa pokvarenom plocom se jeftinije nalaze od samog ekrana.

Znam da mi je drug koji radi u servisu jednom prilikom objasnjavao da su note 5 za UAE nesto drugaciji od onih za ostale regione, e sad u cemu se tacno razlikuju i sl to vec nemam pojma.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Razlikuju se Dubai replike i obicni Note 5 ali sami note 5 ne verujem.

Ne pricam o replikama vec bas o telefonima.

Nisam ni ja siguran, poslao sam poruku unix timu pa videcu sta ce reci.

Послато са SM-J500H уз помоћ Тапатока

U Dubaju ne postoji zvanicna (posebna) verzija za arapsko trziste, koliko vidim, Souq prodaje n920i, znaci internacionalnu verziju. (Souq je njihov ogroman prodavac mobilnih i jos ponecega)

Pretpostavljam, Vlly bi nam znacio sada ako cita temu :p

Pa ne znam koliko moze da znaci posto sumnjam da je rasklapao telefon da vidi unutrasnjost. Kako god, nemam n5 vec duze vreme tako da meni svejedno :)

Kazu momci iz unix teama da sa obzirom da note 5 nije bio zvanicno u prodaji u srbiji nema delova da se nadje lako. Kazu da mogu videti sa dobavljacem, al to je opet sigurno ona varijanta za 200+ eura jer se verovatno radi o novom LCDu, sto i nije bas isplativo :(

Tako je, ako idu zvanicnim dobavljacem, to se skroz ne isplati.

Pogledaj na eBayu da porucis sam, od prodavaca koji imaju barem 5000+ pozitivnih ocena.

Tako je, ako idu zvanicnim dobavljacem, to se skroz ne isplati.

Pogledaj na eBayu da porucis sam, od prodavaca koji imaju barem 5000+ pozitivnih ocena.
Hvala na pomoci svakako.
Vec sam gledao, jos cu gledati, pa valjda ce kad tad uleteti nesto jeftinije...
Sto se kaze ne zuri mi se toliko, al opet greota pokvarenog notea da mi stoji na radnom stolu, a koji je i dalje bez ogrebotine :)

Hoce li dolaziti nugat android za note 5?

Послато са SM-N920C уз помоћ Тапатока

Najavljen je, bice valjda uskoro.

Sent from my SM-N920K using Tapatalk

Posle 10-ak dana isprobavanja i mucenja sa romovima nasao sam jedan koji radi veoma fluidno. U pitanju je AUX rom (debloatovan stock rom). Probao sam RR (animacije trzaju samo tako), Minotaurus (animacije ok ali lagova u multitaskingu za izvoz), poslednji stock, januarski patch, katastrofalna baterija. Svi Note 7 portovi rade ocajno u odnosu na ovaj AUX.

A displej kako si rešio? :d

Ovde nemam sta da resavam, veoma dobar primerak. :)

Za koje tržište je ta verzija SM-N920K? Koreja?

Posle 10-ak dana isprobavanja i mucenja sa romovima nasao sam jedan koji radi veoma fluidno. U pitanju je AUX rom (debloatovan stock rom). Probao sam RR (animacije trzaju samo tako), Minotaurus (animacije ok ali lagova u multitaskingu za izvoz), poslednji stock, januarski patch, katastrofalna baterija. Svi Note 7 portovi rade ocajno u odnosu na ovaj AUX.

Kakva je baterija na ovom romu?

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

C je verzija nego ga rom tako vidi.
Bolja nego na Minotaurus. Dobar rom skroz.

Jesi li i kernel menjao ili samo rom.

Koristim kernel koji dolazi uz rom. Nema potrebe za promenom. Dosta lepse radi od N7 portova.

Ipak se nisam zadrzao na onom romu, ima par problemcica.
Tastatura laguje povremeno i cuje se neki "bzz" zvuk vrlo cesto.
Presao sam na XStock V5 + Xtreme V4 kernel i, za sada, sasvim ok. Baterija bolja, mada je tek prvo punjenje. Animacije odlicne, dosta fluidan rad.
Takodje baziran na zadnjem UX korejskom sistemu.
6c0ec26d0a68eef7567b27bc0ad28c67.jpg

6184dd7ee895d2b573356ae0ad4f0f2d.jpg

f291aed3adb417842d7763526599c94c.jpg

Nisam cekao da se isprazni do 15-ak % pa da postavim jer moram da pripunim.

Ti to često menjaš :) ja sam na stocku sa skyhigh kernelom ali kad stignem moram malo menjati. Valjda ce skoro izaći nougat.

Nikako da nadjem odgovarajuci. Ovaj, za sada, deluje najbolje. Ne divlja sistem, baterija ok, i sasvim fino radi.
Koji stock koristis? Ja probao poslednji za Emirate ali je baterija bila tragicna.
Ja verovatno necu ni sacekati Nugat, uzecu nesto drugo sigurno do tada. :D
Ako nekog interesuje gold boja, perfekt stanje. :)

Dobacim do 5 sati sot na wifi. Meni je problem dosta slab signal mts na lokacijama gde uglavnom provodim vreme. I uvek mi cell standby u potrošnji baterije bude dvocifren. Pretpostavljam da je to do lošeg signala.

Pa to je onda to, klasika. Ja ga dosta koristim pa moram da ga pripunim ali sve u svemu nije katastrofa.

Nije katastrofa, često ja i prebacujem 5 sati sot, ali me čudi ovaj cell standby, uvek je dvocifren.

Ako jos nisi odradi rut, instaliraj bbs pa da vidimo. Ali pretpostavljam da te signal kolje.
Kod mene je vrlo nizak jer ga stalno koristim i vrlo retko miruje. :D

Nazad
Vrh Dno