Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro svi znamo da ne salju poruke da ne bi bili ocenjeni, trebalo bi nekako napraviti da se svakako moze oceniti neko ako je izvrsio transakciju sa drugim clanom, kako ne znam ali mora da postoji mehanizam i za to.
Ili da ne može da se vidi broj telefona dok se ne uspostavi prvi kontakt preko poruke na KP.
Uostalom, zašto bi svako imao uvid u tvoj broj!

Sent from my x600 using Tapatalk

Sudeci po komentarima, pojedini ljudi ovde nisu nista bolji od ovog prevaranta. Ne bi me iznenadilo da i oni sutra zavrnu nekog korektnog lika uz opasku kako je "glup i naivan" i "tako mu i treba".

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Sudeći po komentarima dobar broj ovde zastupa onu prevarantsku "Ovce su zato da se šišaju". To je loše i pokazuje u kakvoj sredini su rasli. Ne zaboravite da od ovaca za šišanje do one "Nenaoružani su zato da se ubijaju" nije mnogo daleko.

Misliš da bi rođeni švajcarac ili Šveđanin nekom poslao bilo šta na lepe oči?

Sent from my x600 using Tapatalk

@ zost & filip.ue

Niti zastupam to što vas dvojica pričate, još manje podržavam prevare ali nemam problem da kažem da je neko ko dozvoli da tako bude nasamaren kao Slavka(o) ne samo da je ispala(o) teško naivna(o) već i glup(a). A vi pošto verujete da su svi pošteni poput vas slobodno radite isto kao ona/on - sve dok i vas sa druge strane ne sačeka lordaca ili neka cepanica, ja ću ipak da uključim mozak pre emocija prilikom tako predloženih transakcija...

^^
bas tako

Sudeći po komentarima dobar broj ovde zastupa onu prevarantsku "Ovce su zato da se šišaju". To je loše i pokazuje u kakvoj sredini su rasli.
neke "ovce" nisu svesne sredine u kojoj se nalaze, ali nauce pre ili kasnije.

Ovo me podseća na ono da je žena kriva ako je siluju.

Loše te podseća. Ako smatraš da onaj ko je poslao nekom totalno nepoznatom telefon od 400€ na "majke mi moje, ja čim dobijem tvoj tebi odmah šaljem svoj telefon" ispravno postupio u celoj priči i ne zaslužuje kritike onda slobodno možeš i da zamenjuješ teze i poturaš "'kratke suknjice" priču...

^ Ko se cuva, i bog ga cuva. Ako odes u kavez gde su gladni lavovi, nemoj da se nadas da ces izaci bez posledica.

Iako nikad u zivotu nisam niti bih na taj nacin menjao telefone, ako bi se kojim slucajem to desilo, zahtevao bih da druga strana meni prvo posalje mob, pa posle provere i eventualne doplate bih poslao svoj. Vodim se filozofijom - bolje ti da se sekiras, nego ja - ako vec insistiras na nekim nestandardnim vidovima trgovine (a nestandardno je SVE izuzev licnog preuzimanja i testiranja robe) - e onda ces da radis po mojim pravilima, ili do trgovine nece doci. Mozda sam licimur, ali mirno spavam. Nikoga nisam prevario, ali se cuvam da mene prevare. I nema problema.

B

Послато са LG-H320 уз помоћ Тапатока

Ja toliko imam za 5 ipo godina koriscenja :)

Prilozi

• SnapShot.png
    SnapShot.png
    68.5 KB · Pregleda: 254
Ja vec jednom objasnjavah da HDD ne rade samo u kompjuterima, ali to neki izgleda tesko shvataju.

Dobio sam informaciju preko PM-a da covek ne sklapa konfiguracije vec ti sam sklapas. (eto nisam znao, sada znam :) )
Takodje mi je receno da je pre 2 god. jednom ili 2 puta donosio do BG-a. Ocigledno se to mozda u medjuvremenu promenilo. Ali, kako god, sto kazes jeftinije otici po to u NS. Nekako ne ide da kupis gomilu komponenti i sve to ostavis kurirskim sluzbama da 'doteraju'. :)
Ne prodaje kućišta, pa verovatno zbog toga ne sklapa, jer nema u šta da sklopi :)

Nego. Jeste li primetili da ovi nakupci uopste ne salju poruke na KP da ne bi mogao niko da ih oceni?
Okacih neku graficku na KP lik mi salje SMS i nudi znatno manju cenu.
Posle sam ga lako nasao medju nakupcima po broju. Isti model graficke kao sto je moja prodaje po znatno vecoj ceni.

Jel se to vrsi pretraga po broju ili si slucajno nabasao na njega?

Stavio Beograd kao kriterijum i otvorio one placene oglase i pogledao brojeve.
On je bio medju prva 2-3 oglasa tako da je potraga kratko trajala.

@ zost & filip.ue

Niti zastupam to što vas dvojica pričate, još manje podržavam prevare ali nemam problem da kažem da je neko ko dozvoli da tako bude nasamaren kao Slavka(o) ne samo da je ispala(o) teško naivna(o) već i glup(a). A vi pošto verujete da su svi pošteni poput vas slobodno radite isto kao ona/on - sve dok i vas sa druge strane ne sačeka lordaca ili neka cepanica, ja ću ipak da uključim mozak pre emocija prilikom tako predloženih transakcija...
Samo ne znam kako obaviti kupoprodaju ako niko nikome ne veruje?
Po toj filozofiji, ne smem sutra otici u prodavnicu, da mi prodavacica ne bi uvalila nesto sa isteklim rokom trajanja. Ispascu glup i naivan sto sam kupovao u prodavnici i verovao prodavacici? Ma daj...
Ovde je problem iskrivljen sistem vrednosti.Razapet je covek koji je ispostovao dogovor, dok prevarant sad cita ovo na svom novom telefonu i smeje se.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Mislim da je odgovor više nego jasno dat ovde pregršt puta - izvršiti kupoprodaju lično i znaš šta kupuješ, kupac zna šta što mu prodao. Nema mačke u džaku.
A i ja se trudim da objasnim nekom ko vidi iskrivljen sistem vrednosti tamo gde je poenta priče ne da nego opravdava prodavca, jer nisam video da je bilo ko i pokušao to da uradi, već da je neko ispao ultranaivan, da ne kažem glup. Ako ti ne vidiš to i spreman si zarad vere u ljude kojima oči nisi video da učiniš isto kao Slavka onda ne znam šta da ti kažem.

Hah ko da je policiji problem locirati taj telefon, kad tad ce biti upaljen i onda se lako nalazi

Zasto mora da bude ukljucen telefon? Zabluda, mogu da ga lociraju i kad je ugasen telefon, poenta je u bateriji, a to malo ljudi zna, cak i kad je ugasen telefon i dalje se lokacija ne toliko tacna ali priblizna(a onda se vec operativnim radom lako nalazi) vidi.
Tako da je jedino sigurno da izvadis bateriju.

Zato sto ako taj kome je prodao preproda taj telefon, taj ko je kupio nece ga kupovati da mu stoji ugasen. A ako ga ne proda kad tad ce ga upaliti makar kratko. Niko ne moze nikada znati tacnu lokaciju, uvek se zna trougao u kome se nalazi telefon..

Poslednja izmena:
Naravno samo skrecem paznju da se moze utvrditi priblizna lokacija i ako je ugasen telefon a sa baterijom u sebi.

^^
Kako ti to znaš?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Zasto mora da bude ukljucen telefon? Zabluda, mogu da ga lociraju i kad je ugasen telefon, poenta je u bateriji, a to malo ljudi zna, cak i kad je ugasen telefon i dalje se lokacija ne toliko tacna ali priblizna(a onda se vec operativnim radom lako nalazi) vidi.
Tako da je jedino sigurno da izvadis bateriju.
Zar nebi trebao telefon ako je iskljucen da nije konektovan na mrezu, tako kako onda moze da se dobije mesto gde se nalazi telefon kad ne salje signal repetitorima (naravno ako nema neki spajver instaliran da imitira da je telefon iskuljec i ako nije) ?

Inace sto se tice tih prevara i to da policija hoce uzme iz mts listing svih lokacija telefona gde je konektovan pa ako preverant nije prepametan( kupio telefon bez traga i nikad ga nepali kuci, ili blizu koje kamere) mogu da ga otkriju instant , al realno neko ko vara ljude za sitne pare sigurno nije prepametan xD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno